quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 11:45 schreef retteketet het volgende:[..]
Promotie-onderzoek aan meerdere Nederlandse universiteiten heeft uitgewezen dat het niet zo is. De psyche van werknemers werkt niet zoals jij hem beschrijft. Van de grotere angst om ontslagen te worden gaat alleen maar een verlammende werking uit.
Persoonlijk snap ik niet goed waar die angst wegkomt. Ik ben als werknemer toch voor een versoepeling van het ontslagrecht. Ik weet dan ook wat ik waard ben en ik ben echt niet bang dat wanneer ik ontslagen wordt dat ik dan geen andere baan kan vinden.
Waarom zou iemand die goed functioneert en altijd zijn best doet ontslagen worden. Werkgevers willen ook continuiteit en inzet. Die gaan ze niet op het spel zetten door de goede mensen te ontslaan. ten eerste moet je weer iemand inwerken en je weet nooit wat je terug krijgt.
Het ontslagrecht is gewoon niet meer van deze tijd en is nodig aan herziening toe. Ik ben wel voor bescherming van de oudere werknemers die het oude systeem gewend zijn, maar voor de rest zeg ik versoepelen.
quote:
Laat zien hoe goed je bent in je werk? Dat is het hem juist. Mensen zijn niet bereid om het onderste uit de kan te halen voor een werkgever die ze zonder al te veel omhaal op straat kan zetten, zo werkt het nu eenmaal. Nogmaals, van angst gaat een werking uit die niet bepaald stimulerend is. Niet voor niets is de arbeidsproductiviteit in de VS, een land met een slechte ontslagbescherming, lager dan die in Europa.
Als je ergens werk geef jhe toch altijd 100%? Al het andere is maar verspilling van tijd en energie en als je altijd maar op halve kracht functioneert kun je beter in bed blijven liggen.
Waar haal je die onzin over arbeidsproductiveit weg?
lees dit artikel eens door.
http://www.internationale(...)00_is_art_ruding.pdfDe arbeidsproductiviteit is dan misschien maar een klein beetje lager als in Amerika per uur. Het grootste probleem is dat per werkende in een jaar veel meer uren gemaakt worden in Amerika en Azie