FOK!forum / Culinesse à gogo / Verslaafd aan FETA..
Roimaandag 18 juni 2007 @ 23:04
Ik kan er niks aan doen maar ik vindt feta echt HEERLIJK! Ik heb nu bij de turk zo'n rondje gekocht en dat is me toch smullen geblazen !

Ik eet het trouwens gewoon zo, zonder iets. Gewoon lekker puur die feta kaas .
sampoodinsdag 19 juni 2007 @ 00:10
Dat vond ik ook totdat ik halverwege was en dan heb je het wel voor een half jaar of zo gehad. Men een warm broodje uit de oven is het nog best te pruimen.
mvdlubbedinsdag 19 juni 2007 @ 07:25
Het is al een hele stap om het zo in de openheid te gooien, broeder!
Viking84dinsdag 19 juni 2007 @ 07:27
Bleh, wat goor.
Ik vind het al goor om een te groot stuk gewone kaas op te geten. Dan ontstaat er op een gegeven moment een zekere weerzin bij mij en eet ik voorlopig geen kaas meer .
reclamedoosdinsdag 19 juni 2007 @ 15:08
Ook erg lekker met oregano er op.... Jummie
Casparovvvdinsdag 19 juni 2007 @ 19:52
Die rondjes zijn van koeienmelk, ze komen uit blik (voor zover ik weet). Goedkope zooi. Je kunt beter schapenfèta hebben, die is pittiger en heeft een vollere smaak.
Mirjamdinsdag 19 juni 2007 @ 20:03
lekker met rauwe ui, beetje olijfolie, en wat verse peper
of in een salade met tomaat, rode ui en verse basilicum
n0adinsdag 19 juni 2007 @ 20:06
Kwam vroeger bij de turk waar ze een soort feta roomkaas verkochten. Super lekker, woon er nu alleen te ver vandaan.
Serendipsdonderdag 21 juni 2007 @ 00:10
Vorige week heb ik mijn aardappelpuree gepimpt met gebrokkelde feta en stukjes zwarte olijven. Heerlijk!

De ingrediënten:
1 kg aardappelen
2 eetlepels olijfolie
160 ml karnemelk
200 gran fijngeprakte feta
100 gram zwarte olijven in stukjes

Bereidingswijze spreekt voor zich lijkt me.
Byte_Medonderdag 21 juni 2007 @ 00:36
feta is ook lekker om sausjes van te maken
Vitalogydonderdag 21 juni 2007 @ 00:39
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 15:08 schreef reclamedoos het volgende:
Ook erg lekker met oregano er op.... Jummie
Nee gewoon zo los
geen wijvenkruid erop of zo
Skic.donderdag 21 juni 2007 @ 00:39
BIJ DE TURK
Skic.donderdag 21 juni 2007 @ 00:40
Dit is zeker je 'Maar-ik-ben-écht-geen-racist!'-topic?
Skic.donderdag 21 juni 2007 @ 00:42
VIEZE VETTE VULVA FETA KAAS
MissHobjedonderdag 21 juni 2007 @ 01:16
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 00:42 schreef Skic. het volgende:
VIEZE VETTE VULVA FETA KAAS
Je zit er echt mee he

Feta is best wel lekker.. je moet alleen wel een beetje goede hebben.. en niet die mega goedkope troep uit de super markt *gruwel*
Ik moet er sowieso niet teveel van eten dan staat het me al gauw tegen, maar acht verwerkt in een salade is het prima weg te krijgen hoor.
Xenniadonderdag 21 juni 2007 @ 01:49
In Griekenland hadden ze feta in aluminiumfolie gewikkeld met scherpe pepers en gebakken in een pan met volgens mij olie. Ohh hmmm daar kan ik me helemaal ziek aan eten
Anaxagorasdonderdag 21 juni 2007 @ 02:03
Heerlijk.
Tezzdonderdag 21 juni 2007 @ 08:24
Gister nog gebakken feta over de gegrilde groentes gedaan. heeeeeeeerlijk!!!
BabblingBrookdonderdag 21 juni 2007 @ 08:43
Jammie, ik krijg spontaan trek in een Griekse salade
Koningindonderdag 21 juni 2007 @ 09:06
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 08:43 schreef BabblingBrook het volgende:
Jammie, ik krijg spontaan trek in een Griekse salade
Ik ook
Met lekker veel Feta
Casparovvvdonderdag 21 juni 2007 @ 09:48
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 01:16 schreef MissHobje het volgende:
Feta is best wel lekker.. je moet alleen wel een beetje goede hebben.. en niet die mega goedkope troep uit de super markt *gruwel*
Daviddonderdag 21 juni 2007 @ 10:23
fèta is heerlijk. Maar zoals gezegd moet je de schapenvariant hebben om echt van fèta te kunnen spreken. Eet het in combinatie met salades, versbakken brood, pasta, en het werkt gewoon altijd.
hummusdonderdag 21 juni 2007 @ 12:37
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 01:16 schreef MissHobje het volgende:


Feta is best wel lekker.. je moet alleen wel een beetje goede hebben.. en niet die mega goedkope troep uit de super markt *gruwel*
Ik snoep tijdens het koken juist veelvuldig uit die supergoedkope ALDI-potjes met feta . Stukje feta aan vork, olijf aan vork, hap, slik, heerlijk .
reclamedoosdonderdag 21 juni 2007 @ 13:30
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 12:37 schreef hummus het volgende:
Ik snoep tijdens het koken juist veelvuldig uit die supergoedkope ALDI-potjes met feta . Stukje feta aan vork, olijf aan vork, hap, slik, heerlijk .
Die is niet eens zo onaardig inderdaad. Die gaat bij ons altijd door de sla.
-Mellow-donderdag 21 juni 2007 @ 18:33
feta uit de oven met een beetje oregano, dat is pas lekker
hummusdinsdag 26 juni 2007 @ 21:18
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 12:37 schreef hummus het volgende:

[..]

Ik snoep tijdens het koken juist veelvuldig uit die supergoedkope ALDI-potjes met feta . Stukje feta aan vork, olijf aan vork, hap, slik, heerlijk .
Daar moet ik echt mee ophouden.
Tezzdinsdag 26 juni 2007 @ 22:40
Ook lekker: gesmolten feta en dan met brood dippen......

paprika en groene pepers in piepkleine blokjes snijden, wokken in een flinke scheut olijfolie en daar dan de feta in laten smelten.....als laatste wat munt en basilicum er bijvoegen en heerlijk opdippen!
Frappelsiendinsdag 26 juni 2007 @ 22:45
De feta van de Aldi is echt gruwelijk lekker.. ik neem altijd 3 potjes mee

Het olie sausje waarin ze bewaard worden is trouwens erg lekker om te gebruiken in de dressing
Knipoogjedonderdag 28 juni 2007 @ 12:03
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 22:45 schreef Frappelsien het volgende:
De feta van de Aldi is echt gruwelijk lekker.. ik neem altijd 3 potjes mee

Het olie sausje waarin ze bewaard worden is trouwens erg lekker om te gebruiken in de dressing
Eensch. Die blokjes zijn lekker klein en pittig en er zitten ook nog olijven bij.
Heb ze wel eens bij de AH gekocht en die blokjes waren net iets te groot. Dan gaat het ineens tegenstaan.
Frappelsiendonderdag 28 juni 2007 @ 17:19
quote:
Op donderdag 28 juni 2007 12:03 schreef Knipoogje het volgende:

[..]

Eensch. Die blokjes zijn lekker klein en pittig en er zitten ook nog olijven bij.
Heb ze wel eens bij de AH gekocht en die blokjes waren net iets te groot. Dan gaat het ineens tegenstaan.
Ze hebben gelukkig ook een soort zonder olijven. Daar hou ik helemaal niet van

En inderdaad, andere blokjes zijn een stuk groter (en klei-achtig).. dan zit je met een brok feta in je mond inplaats van een klein stukje bij een hapje salade.
Miss_Virgomaandag 9 juli 2007 @ 17:28
Oeh FETA!! Kom net terug uit Kreta, iedere dag feta!!
Griekse salade
Bladerdeeghapjes met feta (ook zo makkelijk zel fte maken!)
Feta in een stukje kipfilet

Ik zou het eigenlijk wel met alles kunnen eten...
Feta, Heerlijk!!!
ColdFeetmaandag 9 juli 2007 @ 17:48
De Turk waar ik in Delft weleens kwam heeft zulke zaaaalige romige feta.... Jammer genoeg verkoopt onze Haagse buurtturk die niet.

Die droge Apetina en consorten zijn vies: hard, zuur en veel te zout.

Mijn ultieme feta-hapje: pizzabodem beleggen met plakjes tomaat (liefst een paar soorten, zeg cherry, roma en 'gewone'), dan flinterdunne plakjes ui erop en stukjes zwarte olijf, feta erover verbrokkelen en bakken.
Met die pizza heb ik veel vrienden gemaakt
Posdnousmaandag 9 juli 2007 @ 17:50
Hm.. alleen feta is met wat teveel van het goede, maar door salade of als bijgerecht is het wel heel fijn ja. beetje olijfolie en oregano er over .
Rewimomaandag 9 juli 2007 @ 17:51
Feta combineert heerlijk met komkommer. En met rode ui
Mirjammaandag 9 juli 2007 @ 17:53
quote:
Op maandag 9 juli 2007 17:51 schreef Rewimo het volgende:
Feta combineert heerlijk met komkommer. En met rode ui
en tomaat en basilicum erbij
Rewimomaandag 9 juli 2007 @ 18:57
Ik hou niet van rauwe tomaat
sampoomaandag 9 juli 2007 @ 21:55
quote:
Op maandag 9 juli 2007 18:57 schreef Rewimo het volgende:
Ik hou niet van rauwe tomaat
Dat ligt echt aan het tomaatje. In Nederland moet je nog goed zoeken voor een lekker tomaatje.
Rewimomaandag 9 juli 2007 @ 22:31
Nee, dat ligt aan rauw Als ze niet rauw zijn lust ik ze wel.
#ANONIEMvrijdag 20 juli 2007 @ 15:57
quote:
Op maandag 9 juli 2007 17:48 schreef ColdFeet het volgende:
De Turk waar ik in Delft weleens kwam heeft zulke zaaaalige romige feta.... Jammer genoeg verkoopt onze Haagse buurtturk die niet.

Die droge Apetina en consorten zijn vies: hard, zuur en veel te zout.

Mijn ultieme feta-hapje: pizzabodem beleggen met plakjes tomaat (liefst een paar soorten, zeg cherry, roma en 'gewone'), dan flinterdunne plakjes ui erop en stukjes zwarte olijf, feta erover verbrokkelen en bakken.
Met die pizza heb ik veel vrienden gemaakt
Welke turk?
Miss_Virgovrijdag 20 juli 2007 @ 17:40
Ik heb van de week van die Lidl feta gemarineerd in wat olijfolie en wat italiaanse kruiden + een pepertje.. volgende dag gegeten, YUM!
ColdFeetvrijdag 20 juli 2007 @ 21:58
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 15:57 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Welke turk?
Erciyes aan de Hippolytusbuurt. Niet de goedkoopste (dat is natuurliijk Aladin), wel verrukkelijke feta en heerlijke gemarineerde olijven.

Ben je een Delftenaar?
#ANONIEMvrijdag 20 juli 2007 @ 21:59
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 21:58 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Erciyes aan de Hippolytusbuurt. Niet de goedkoopste (dat is natuurliijk Aladin), wel verrukkelijke feta en heerlijke gemarineerde olijven.

Ben je een Delftenaar?
Ik ga vlgnd X daar feta halen

Ik woon in Delft ja
ColdFeetvrijdag 20 juli 2007 @ 22:02
OK, ik heb er zes jaar gewoond, maar woon nu net een jaartje in Den Haag.

Ken je ook dat grappige Ethiopische restaurantje in Delft (of ga ik nu teveel offtopic?)
#ANONIEMvrijdag 20 juli 2007 @ 22:08
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 22:02 schreef ColdFeet het volgende:
OK, ik heb er zes jaar gewoond, maar woon nu net een jaartje in Den Haag.

Ken je ook dat grappige Ethiopische restaurantje in Delft (of ga ik nu teveel offtopic?)
http://forum.fok.nl/topic/1018959/5/50 hier voor al uw slowchat
phileinezondag 22 juli 2007 @ 09:55
Sommige Albert Heijns hebben Dodoni feta (bij de voorverpakte kazen). Behoorlijk duur, laatste keer dat ik er was 3.95 per blok, maar die is echt ontzettend lekker, zoals je hem ook in Griekenland krijgt. Ik heb hem voorgezet aan een kok die lang in Griekenland heeft gewoond en die vond hem ook prima.

Een van mijn snelle-hap-favo's: blokjes aubergine en een gesnipperd uitje even aanbakken, oregano erbij, blikje tomatenblokjes en op het laatst verkruimelde feta erdoorheen. Echt heerlijk met witte rijst.

En natuurlijk gewoon in de sla, met avocado en rauwe ui en geroosterde pijnboompitjes.
ColdFeetzondag 22 juli 2007 @ 16:05
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 21:59 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ik ga vlgnd X daar feta halen

Ik woon in Delft ja
SoL: ik ging gister in Delft eten bij een vriend, hij had heerlijk gekookt, en ook een salade erbij met de feta van... jawel. De schat, hij weet dat ik er dol op ben
#ANONIEMzondag 22 juli 2007 @ 16:19
quote:
Op zondag 22 juli 2007 16:05 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

SoL: ik ging gister in Delft eten bij een vriend, hij had heerlijk gekookt, en ook een salade erbij met de feta van... jawel. De schat, hij weet dat ik er dol op ben
Wat lief Attente mannen
Hijackingzondag 22 juli 2007 @ 20:28
feta zo verdomd lekker alleen wel verse die feta wat in potten olie zit is niet echt wat ,
gewoon puur he een stukje
SHEzondag 22 juli 2007 @ 20:33
Ik eet het zeker 2 x per week.

Als hapje; eitje klutsen, feta prakken, door elkaar roeren. Vierkantje bladerdeeg in vieren snijden en elk vierkantje vullen en dichtvouwen. Oven in, en hoppa

Over zelfgemaakte friet is het geniaal; aardappels schillen en snijden, in laagje olie bakken; feta eroverheen laten smelten
Hijackingzondag 22 juli 2007 @ 20:38
quote:
Op zondag 22 juli 2007 20:33 schreef SHE het volgende:
Ik eet het zeker 2 x per week.

Als hapje; eitje klutsen, feta prakken, door elkaar roeren. Vierkantje bladerdeeg in vieren snijden en elk vierkantje vullen en dichtvouwen. Oven in, en hoppa

Over zelfgemaakte friet is het geniaal; aardappels schillen en snijden, in laagje olie bakken; feta eroverheen laten smelten
wil jij mijn moeder zijn