abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_78948670
Ik wil het ook wel eens zelf gaan maken! Had pas deze gekocht bij de AH:



Vond 'm best wel oké smaken.

Heb er sandwiches van gemaakt met meergranenbrood, hummus, bladspinazie en stukjes peppadew.
  zondag 14 maart 2010 @ 06:33:08 #102
182949 inZanity
Feyenoord Rotterdam
pi_79118366
is de smaak hiervan enigzins te vergelijken met Falafel..?
  zondag 14 maart 2010 @ 16:07:17 #103
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_79129932
Nu al de zoveelste keer dat ik Hummus tegenkom. Ik ga het maar eens proberen. Ik wil het van de week eten (gewoon een bakje, eerst kijken of het lekker is) met brood en falafel met knoflooksaus erbij. Wat voor brood kan ik dan het beste nemen? Ik wil het gewoon in stukken snijden en dippen zeg maar. Is Turks brood lekker of beter iets anders? Pita lijkt me te droog om er gewoon mee te dippen.
L'Enfer, c'est les autres.
pi_79136598
gewoon lekker turks brood nemen. en ipv knoflooksaus op basis van mayonaisse zou ik turkse yoghurt nemen en liefst die met 10% vet en daar je saus van maken
  vrijdag 19 maart 2010 @ 16:06:31 #105
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_79340676
Heb vandaag een schep ras el hanout door de humus gegooid. Inderdaad erg lekker
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_79400010
Ik maak dit best vaak, vind het heerlijk voor op brood.

Vaak doe ik er sesamolie en sesamzaadjes doorheen ipv die sesampasta want die kan ik hier nooit vinden. Ik wissel andere ingredienten ook wel eens af. Zo heb ik eens in plaats van peterselie munt erdoor gedaan, was ook erg lekker.
pi_79400478
Veel koriander erdoor is ook lekker De blaadjes dus. koranderzaad trouwens ook wel
pi_79402430
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 11:52 schreef Triggershot het volgende:
Receptnaam: Humus
Herkomst:Midden Oosten
Basis: Anders
Gang: Voorgerecht
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Wat?
Is een saus uit het Midden-Oosten op basis van kikkererwten, waar vrijwel altijd ook de sesamzaadsaus tahini doorheen zit. Vaak wordt het in pitabrood gegeten of van een bord, waarbij het authentiek met pitabroden wordt opgelepeld. Over een bord hummus wordt meestal wat olijfolie gegoten. Zo\'n bord wordt bovendien vaak versierd met wat peterselie, groenten en/of (saus van) scherpe peper.

Ingrediënten:
400 gram kikkererwten
2 teen knoflook
3 eetlepel tahin (sesampasta)
4 eetlepel citroensap
1 snufje cayennepeper
1 snufje paprikapoeder
1 snufje gemalen komijn
1 snufje zout
2 eetlepel fijngehakte peterselie

Voorbereiding:
- Pureer in de keukenmachine de kikkererwten met 3 a 4 eetlepels van het vocht uit het blik.
- De gepelde teentjes knoflook en de tahin (indien niet te krijgen neem dan ongeroosterd sesamzaad) tot een smeuig mengsel.
- Roer er naar smaak de citroensap, cayennepeper, paprikapoeder, gemalen komijn en het zout door.
- Schep de humus in een schaaltje en garneer met wat paprikapoeder en de fijngehakte peterselie.
- Laat de smaken enige tijd intrekken.
Serveren met (pita)brood, olijven en andere hapjes.

Resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Eet smakelijk!


ik heb geen keukenmachine. en ook geen vijzel. is er nog een andere manier?
pi_79403558
Heb je een (staaf)mixer? Anders zou ik het ook niet zo goed weten. Zelf maak ik het altijd in de blender.
pi_79403596
quote:
Op zondag 21 maart 2010 13:53 schreef gifkwal het volgende:
Heb je een (staaf)mixer? Anders zou ik het ook niet zo goed weten. Zelf maak ik het altijd in de blender.
ook al niet. vijzel moek nog eens kopen. electrische rommel hou ik het liefst beperkt ook vanwege ruimtegebrek.
pi_79403713
quote:
Op zondag 21 maart 2010 13:54 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

ook al niet. vijzel moek nog eens kopen. electrische rommel hou ik het liefst beperkt ook vanwege ruimtegebrek.
Wellicht werkt het om het in een plastic zak of iets te doen en met iets van een deegroller eroverheen te gaan. Ik heb dit echter nooit geprobeerd en het lijkt me veel werk eer het een keer de juiste textuur heeft.
HÆLP.
pi_79403776
quote:
Op zondag 21 maart 2010 13:58 schreef ehqo. het volgende:

[..]

Wellicht werkt het om het in een plastic zak of iets te doen en met iets van een deegroller eroverheen te gaan. Ik heb dit echter nooit geprobeerd en het lijkt me veel werk eer het een keer de juiste textuur heeft.
mja denk dat het de vijzel gaat worden.
  woensdag 31 maart 2010 @ 13:38:51 #113
295833 keukengek
maakt gezond makkelijk
pi_79786288
Kijk eens naar zo'n klein blendertje, neemt weinig ruimte en heel handig voor dit soort dingen. Personal Blender van Tribest (zie www.slowjuice.nl)

quote:
Op zondag 21 maart 2010 13:58 schreef ehqo. het volgende:

[..]

Wellicht werkt het om het in een plastic zak of iets te doen en met iets van een deegroller eroverheen te gaan. Ik heb dit echter nooit geprobeerd en het lijkt me veel werk eer het een keer de juiste textuur heeft.
  woensdag 31 maart 2010 @ 13:43:07 #114
295833 keukengek
maakt gezond makkelijk
pi_79786484
Maak hummus van de okara die over blijft als ik sojamelk heb gemaakt, dus ipv kikkererwten. Heb je ook geen blender nodig, alleen de ingredienten door elkaar roeren!
pi_85583042
quote:
Op woensdag 4 november 2009 00:19 schreef ColdFeet het volgende:
Het is idd vrij vet, maar gezonde vetten zijn goed jeweets :+

Invriezen gaat prima. Ik vind het trouwens ook erg lekker om een grote salade te maken met allerlei geroosterde groente (denk paprika, ui, aubergine etc) en het dan met wat sla en een flinke klodder hummus te eten :9
zo!

google: invriezen hummus ^O^

zojuist 2 zakjes ingevroren van mijn eerste hummus ooit :9 erg nom!
Ja doei.
pi_85583330
Hummus :9 moeten we ook weer eens maken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_101630395
Schupke! Ik heb het nu 2 keer zelf gemaakt met kikkererwten, tahin, komijnpoeder, knoflook, paprikapoeder, zout, water, citroensap en zongedroogde tomaten maar het blijft een beetje wrang, bitter smaken? Ik heb er al meer water bij gedaan dan de eerste keer en het is beter maar het blijft bitterig.. Of hoort dat?
pi_101630535
Misschien teveel tahin? En ipv water het kikkererwtenvocht gebruiken.
pi_101630662
Ja ik heb idd al minder tahin gebruikt nu, 3 theelepels op 1 heel blik erwten..
Water zorgt toch niet voor een wrange smaak?
pi_101630771
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2011 14:00 schreef heaven7 het volgende:
Ja ik heb idd al minder tahin gebruikt nu, 3 theelepels op 1 heel blik erwten..
Water zorgt toch niet voor een wrange smaak?
het vocht van de kikkererwten is zoet ;) Ook dat kan de wrange smaak verminderen :)
pi_101642235
Ooh dat wist ik niet! Goeie tip dan :)
pi_101642624
Volgens mij staat het in de meeste recepten ook dat je het kikkererwtenvocht moet gebruiken :)

Ik gebruik inmiddels allang geen recept meer, maar doe het gewoon met steeds maar proeven en wat toevoegen ;)
pi_101642817
TS is geniaal, goed recept.. dankje TS O+

Vroeger kookte ik nog Midden Oosters man. :')

Nu Fred Kroket, Piet Friet en Doner Omer ;(
pi_101644717
quote:
9s.gif Op dinsdag 6 september 2011 19:31 schreef Triggershot het volgende:
TS is geniaal, goed recept.. dankje TS O+

Vroeger kookte ik nog Midden Oosters man. :')

Nu Fred Kroket, Piet Friet en Doner Omer ;(
:D
pi_101646699
Jummie! Mijn favoriet voor op brood! Ik eet het ook wel eens zonder brood, dan doop ik er komkommer, tomaat of paprika in.
  woensdag 7 september 2011 @ 00:20:07 #126
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_101659569
Nu ik dit topic weer zie krijg ik al meteen weer zin om hummus te maken :9
pi_101660179
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2011 00:20 schreef GimmeGore het volgende:
Nu ik dit topic weer zie krijg ik al meteen weer zin om hummus te maken :9
Maar dan wel zonder blik he ^O^
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')