Internet in de VS is inderdaad duurder dan in Nederland, waar je volgens mij voor 20 Euro al kunt internetten. Kan hier ook wel hoor, maar dan krijg je een mager 768 Kbps lijntje met 128 Kbps upload of zoiets.quote:Op dinsdag 12 juni 2007 20:10 schreef Buschetta het volgende:
Waarom heb je dat nodig eigenlijk ? Ik had in NL wel een flinke backbone maar dat kwam omdat ik VOIP servers draaide. Voor downloaden heb je eigenlijk ook niet zo'n verbinding nodig kwam ik hier achter. Ik weet op dit moment geeneens wat m'n snelheden zijn (denk 2,5 mbit ofzo). Maar ik download een film in een klein uur. De meeste consumenten willen hoger en meer maar gebruiken dat eigenlijk nooit.
Duidelijkquote:Op dinsdag 12 juni 2007 20:24 schreef maartena het volgende:
Waar ik het voor gebruik? Het gaat mij voornamelijk om de upload. Ik host 6 OpenTTD servers op een linux bak, en die gebruiken bij volledige belasting van 8 spelers per server ong. 128 Kbps per server, dus daar kan ik met 1 Mbps upstream prima mee vooruit. De download van 10 Mbps is mooi meegenomen, maar daar deed ik het dus niet voor.
Tivo ?quote:Alhoewel ik er wel bij moet zeggen dat ik lid ben van een paar prive-torrent sites waar de download soms met gemak de 1000 kbyte/s overschrijdt, en dat is natuurlijk wel handig met een DVDtje van 4 Gb.Echt veel films download ik trouwens niet, en TV ook niet..... dat plukken we gewoon vanaf de... (heel vreemd!) de TV!
uTorrent heeft de optie om de datastroom te versleutelen zodat de provider niet weet wat je precies downloadt. Maar grote bestandsoverdrachten via MSN enzo doe ik niet meer, veel te schijterigquote:Op dinsdag 12 juni 2007 20:43 schreef Buschetta het volgende:
In Nederland is het legaal om films e.d te downloaden ben je nu niet bang dat je eventueel problemen krijgt in je nieuwe land met downloaden ?
Nou nee tot nu toe dus nietquote:Op dinsdag 12 juni 2007 20:48 schreef Bananenman het volgende:
Je denkt serieus dat de douane even je harde schijf gaat aansluiten om te kijken wat er op staat
Ik heb hier voor 23 euro een ADSL2+ verbinding, die op 3km van de DSLAM zo'n 12Mbps haalt.quote:Op dinsdag 12 juni 2007 20:24 schreef maartena het volgende:
Uit het SC topic
[..]
Internet in de VS is inderdaad duurder dan in Nederland, waar je volgens mij voor 20 Euro al kunt internetten.
Tja, wat zal ik zeggen.quote:Test-Aankoop: "Belgen en Portugezen zijn de enigen met een strikt maandvolume."
Uit een onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat ons land nog steeds dure internetabonnementen heeft. De overheid doet te weinig om de prijzen te laten zakken, vindt de organisatie.
Voor de 'light'-formule betaalt u in België nog steeds zeventig procent meer in vergelijking met de goedkoopste formule in Nederland. Ook voor het goedkoopste standaardabonnement bent u in ons land 68 procent meer kwijt dan in Frankrijk.
Wie intensief internet verbruikt is nog slechter af. Voor dit soort abonnementen betaalt u in ons land meer dan het dubbele dan bij onze zuiderburen, berekende Test-Aankoop. In totaal onderzocht de organisatie een dertigtal formules. Marktleider Belgacom eindigt volgens het onderzoek van Test-Aankoop telkens bij de laatste vijf.
Ook voor bandbreedte krijgt ons land slechte punten. "We zijn het enige land dat samen met Portugal en enkele Britse operatoren nog limieten hanteert voor maandelijks volume", zegt Test-Aankoop. In sommige andere landen is er wel een fair use policy.
Bron: Test-aankoop.be van 25 mei 2007
Volgens mij is downloaden in Nederland volledig legaal mits je het origineel al hebt, wat in principe betekend dat je gewoon mag downloaden inderdaad, maar ook in Nederland kun je veroordeeld worden voor het bezit van materiaal waarop een copyright berust en waar je niet voor betaald hebt. Maar omdat dit niet te bewijzen valt als je een film van een nieuwsgroep download, doet men in Nederland niet moeilijk. Voor de consument betekend dit vertaald dus inderdaad gewoon als "downloaden is legaal" en kun je downloaden wat je wil. Maar mocht je ooit een huiszoeking krijgen en ze vinden een hoop materiaal waarvoor je niet betaald hebt, dan is een veroordeling nog steeds mogelijk. Maar eigenlijk hoef je je in Nederland echt geen zorgen te maken, tenzij je andere illegale activiteiten doet die wel eens een huiszoeking tot gevolg zouden kunnen hebben.quote:Op dinsdag 12 juni 2007 20:52 schreef Buschetta het volgende:
Nou nee tot nu toe dus nietDaarom vraag ik dus ook naar zulke ervaringen om te kijken of het wel gebeurd.
Het gebeurd namelijk wel.
Ook al in 1998 volgens dit forum http://www.landfield.com/isn/mail-archive/1998/Aug/0098.html
Ter illustratie. In de US zou mijn illigale collectie op een boete van ettelijke miljarden inhouden als ik de RIAA achter me aan zou krijgen. (750$ per download enzo)
En dan nog een vraag. Als het legaal is in N.L om te downloaden en je hebt ze dus in N.L gedownload ben je dan eigenaar ? En kan je dan nog b.v in het buitenland er uberhaupt nog voor veroordeeld worden ?
Wordt je daar nu niet een keer helemaal gestoord van, al dat ge-verhuis? En waarom blijf je niet gewoon een paar jaar op 1 plek zitten?quote:Op dinsdag 12 juni 2007 21:56 schreef phileine het volgende:
Tja, dat is een beetje een pijnlijk punt hier. Omdat we al een jaar een soort nomadenbestaan leiden....
....Volgende huis gelukkig weer wel iberbanda als het goed is, maar het huis dáárna valt dat nog maar te bezien.
Dat vraag ik me dus af. Voor zover ik weet mag je geluidsdragers en beeldmateriaal vrij downloaden en wordt het jouw wettelijke eigendom. Uploaden is illigaal alsmede het gebruik van pirated software. Maar daarom is mijn vraag op zich wel interesant. Als de content in Nederland via legale weg is verkregen en mijn eigendom is dan is het dus ook legaal in de U.S het is tenslotte mijn eigendom. (ik weet dat het in de praktijk waarschijnlijk anders isquote:Op dinsdag 12 juni 2007 22:47 schreef maartena het volgende:
[..]
Volgens mij is downloaden in Nederland volledig legaal mits je het origineel al hebt, wat in principe betekend dat je gewoon mag downloaden inderdaad, maar ook in Nederland kun je veroordeeld worden voor het bezit van materiaal waarop een copyright berust en waar je niet voor betaald hebt.
Een zakje wiet is in Nederland ook mijn wettige eigendom.quote:Op dinsdag 12 juni 2007 23:10 schreef Buschetta het volgende:
Dat vraag ik me dus af. Voor zover ik weet mag je geluidsdragers en beeldmateriaal vrij downloaden en wordt het jouw wettelijke eigendom. Uploaden is illigaal alsmede het gebruik van pirated software. Maar daarom is mijn vraag op zich wel interesant. Als de content in Nederland via legale weg is verkregen en mijn eigendom is dan is het dus ook legaal in de U.S het is tenslotte mijn eigendom. (ik weet dat het in de praktijk waarschijnlijk anders is) Maar strikt wettelijk genomen zou het dus zo moeten zijn dat je niet meer veroordeeld kan worden. Vervelende RIAA en kornuiten..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |