Ja, ikke wel. N.a.v. een recept uit Elsevier. Je kookt wat eieren, gedurende een minuutje of 8. Dan laat je ze iets afkoelen en tikt ze kapot, in kleine barstjes zeg maar. Maar je laat de schaal wel zitten. Nou ja, stukje fijn, stukje grof, wat je wilt dan he.quote:Op dinsdag 19 juni 2007 19:16 schreef boylovesgirl het volgende:
heb je ook al eens chinese thee eieren gemaakt? ik heb het nu al een paar keer geprobeerd maar het is nog steeds niet gelukt... iemand die het mij in nederlands kan uitleggen, een pm waardeer ik zeer.
thanks, ik ga het nog maar eens proberen. het ziet er niet al te moeilijk uit al zal ik wel even moeten uitzoeken of ik de juiste thee in huis hebquote:Op dinsdag 19 juni 2007 21:00 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ja, ikke wel. N.a.v. een recept uit Elsevier. Je kookt wat eieren, gedurende een minuutje of 8. Dan laat je ze iets afkoelen en tikt ze kapot, in kleine barstjes zeg maar. Maar je laat de schaal wel zitten. Nou ja, stukje fijn, stukje grof, wat je wilt dan he.
Vervolgens doen je ze in een pan, zet ze onder water, doet er 5 zakjes zwarte thee bij, 2 el dark soy, en een lepeltje anijszaadjes. Dit breng je aan de kook en laat je een uur of meer zacht sudderen. let op: de eieren moeten onder water blijven. Eventueel dus aanvullen.
Dan af laten koelen in de thee met soy. Als ze koud zijn pellen, resultaat: eieren met een marmerachtig patroontje (de thee trekt erin op de barstjes).
ik had lapsang souchong thee gebruikt, krijgt het ook nog eens een lekker rokerig smaakje. Je eet t officieel geloof ik met een korianderdip.
Waarom niet in het engels?quote:Op dinsdag 19 juni 2007 19:16 schreef boylovesgirl het volgende:
heb je ook al eens chinese thee eieren gemaakt? ik heb het nu al een paar keer geprobeerd maar het is nog steeds niet gelukt... iemand die het mij in nederlands kan uitleggen, een pm waardeer ik zeer.
Als je ze 5 minuten in de oven legt zijn ze nog zo goed als rauw...quote:Op woensdag 20 juni 2007 08:55 schreef Chrispeter het volgende:
5 uur eieren bakken is wel heel erg extreem. Hooguit 5 minuten is genoeg voor mij.
Ik heb je toegevoegd op MSN, dan geef ik je even mijn mailadresquote:Op maandag 25 juni 2007 13:51 schreef kabouter.muts het volgende:
Moet eerlijk zeggen het viel ons nogal tegen.
Ik had witte eieren, sommigen vertoonden idd wormvormige aanhangsels.
Van binnen waren ze niet echt bruinig meer heel licht verkleurd.
Ik had er de 'dip'saus bijgemaakt zoals al eerder werd vermeld.
De nootachtige smaak was ver te zoeken.
Ik vond dat er een ijzersmaak aan zat.
Zou dat liggen aan het feit dat ik een electrische hete lucht oven heb en geen traditionele?
Het eigeel vond ik erg droog.
Dit was eens maar nooit weer.
En het leek me zo leuk om eens te serveren.....
Ik heb foto's
Komen nog ....Bleuzz???? ik wil ze wel sturen.
Deze foto is geniaal.quote:Op dinsdag 12 juni 2007 21:49 schreef SeaOfLove het volgende:
En ik deed niet alsof ik hapte hoor lieve mede-fokkertjes:
[afbeelding]
quote:Op zaterdag 4 augustus 2007 20:50 schreef schaakkipje het volgende:
na het lezen van dit topic heb ik ook een eitje in mijn oven gestopt
helaas ontplofte mijn ei na twee uur
gelukkig was het ei al redelijk hard
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |