abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_50564673
Eieren zijn op
pi_50595025
heb 6 eieren
pi_50596188
Fasinerend!!!
Ik lees nu dit topic pas.
Moet ik onthouden en later nog eens meken.
Misschien aankomend weekend??
pi_50624689
heb je ook al eens chinese thee eieren gemaakt? ik heb het nu al een paar keer geprobeerd maar het is nog steeds niet gelukt... iemand die het mij in nederlands kan uitleggen, een pm waardeer ik zeer.
  dinsdag 19 juni 2007 @ 19:25:10 #130
138258 LasTeR
Run for your life.
pi_50625050
Hmm ik ga nu gevulde eieren maken. Veul lekkerder.
Elk huis z’n kruiswoordraadsels
Iedereen z'n plaats aan tafel
Maar ik kom wat later, ik kom wat later
pi_50628592
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 19:16 schreef boylovesgirl het volgende:
heb je ook al eens chinese thee eieren gemaakt? ik heb het nu al een paar keer geprobeerd maar het is nog steeds niet gelukt... iemand die het mij in nederlands kan uitleggen, een pm waardeer ik zeer.
Ja, ikke wel. N.a.v. een recept uit Elsevier. Je kookt wat eieren, gedurende een minuutje of 8. Dan laat je ze iets afkoelen en tikt ze kapot, in kleine barstjes zeg maar. Maar je laat de schaal wel zitten. Nou ja, stukje fijn, stukje grof, wat je wilt dan he.

Vervolgens doen je ze in een pan, zet ze onder water, doet er 5 zakjes zwarte thee bij, 2 el dark soy, en een lepeltje anijszaadjes. Dit breng je aan de kook en laat je een uur of meer zacht sudderen. let op: de eieren moeten onder water blijven. Eventueel dus aanvullen.

Dan af laten koelen in de thee met soy. Als ze koud zijn pellen, resultaat: eieren met een marmerachtig patroontje (de thee trekt erin op de barstjes).

ik had lapsang souchong thee gebruikt, krijgt het ook nog eens een lekker rokerig smaakje. Je eet t officieel geloof ik met een korianderdip.
pi_50634615
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 21:00 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja, ikke wel. N.a.v. een recept uit Elsevier. Je kookt wat eieren, gedurende een minuutje of 8. Dan laat je ze iets afkoelen en tikt ze kapot, in kleine barstjes zeg maar. Maar je laat de schaal wel zitten. Nou ja, stukje fijn, stukje grof, wat je wilt dan he.

Vervolgens doen je ze in een pan, zet ze onder water, doet er 5 zakjes zwarte thee bij, 2 el dark soy, en een lepeltje anijszaadjes. Dit breng je aan de kook en laat je een uur of meer zacht sudderen. let op: de eieren moeten onder water blijven. Eventueel dus aanvullen.

Dan af laten koelen in de thee met soy. Als ze koud zijn pellen, resultaat: eieren met een marmerachtig patroontje (de thee trekt erin op de barstjes).

ik had lapsang souchong thee gebruikt, krijgt het ook nog eens een lekker rokerig smaakje. Je eet t officieel geloof ik met een korianderdip.
thanks, ik ga het nog maar eens proberen. het ziet er niet al te moeilijk uit al zal ik wel even moeten uitzoeken of ik de juiste thee in huis heb die korianderdip is nieuw voor me btw...
pi_50635077
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 19:16 schreef boylovesgirl het volgende:
heb je ook al eens chinese thee eieren gemaakt? ik heb het nu al een paar keer geprobeerd maar het is nog steeds niet gelukt... iemand die het mij in nederlands kan uitleggen, een pm waardeer ik zeer.
Waarom niet in het engels?
  dinsdag 19 juni 2007 @ 23:28:58 #134
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_50635134
5 uur gebakken eieren
Klinkt als iets wat ik eens moet proberen
Saartje
  woensdag 20 juni 2007 @ 08:55:05 #135
181468 Chrispeter
Knielapjes?
pi_50641703
5 uur eieren bakken is wel heel erg extreem. Hooguit 5 minuten is genoeg voor mij.
Knielapjes voor alle vrouwen!
http://www.youtube.com/watch?v=q6r1GrApjiM
pi_50658663
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 08:55 schreef Chrispeter het volgende:
5 uur eieren bakken is wel heel erg extreem. Hooguit 5 minuten is genoeg voor mij.
Als je ze 5 minuten in de oven legt zijn ze nog zo goed als rauw...
pi_50678247
Ik krijg er steeds meer zin in om het dit weekent te maken.
Probleempje.... ik wil de foto's graag laten zien maar weet niet precies hoe ik ze geimporteerd krijg in t goede formaat hier.
ik heb soms zo'n goede culi foto maar weet dan weer niet hoe m in te voegen....
stupid me.
ga eens serieus kijken ook dit weekend hoe dat moet.
5 uur ...
pi_50678386
Ik ben ook van plan dit weekend eens een paar eieren te leggen
Kabouter, mail ze maar, dan verklein ik ze wel en plaats ze voor een keertje, ben zo benieuwd!
pi_50702421
Ja ik ook!!
Goed als het er van komt dan mail ik ze.
Thanks alvast.
pi_50758430
Ze liggen in de oven.
om 1830 uur klaar.
pi_50758512
Oops. Zat pas op pagina 2 toen ik reageerde

In ieder geval, vind het er maar raar uit zien, vooral het sausje. Maar misschien wil mama het een keer proberen ^^
pi_50818935
Moet eerlijk zeggen het viel ons nogal tegen.
Ik had witte eieren, sommigen vertoonden idd wormvormige aanhangsels.
Van binnen waren ze niet echt bruinig meer heel licht verkleurd.
Ik had er de 'dip'saus bijgemaakt zoals al eerder werd vermeld.
De nootachtige smaak was ver te zoeken.
Ik vond dat er een ijzersmaak aan zat.
Zou dat liggen aan het feit dat ik een electrische hete lucht oven heb en geen traditionele?
Het eigeel vond ik erg droog.
Dit was eens maar nooit weer.
En het leek me zo leuk om eens te serveren.....
Ik heb foto's
Komen nog ....Bleuzz???? ik wil ze wel sturen.

[ Bericht 3% gewijzigd door kabouter.muts op 25-06-2007 14:26:46 ]
pi_50835161
men vriendin zou de thee meenemen voor thee eieren... wat denkt je dat ze doet? neemt ze thee eieren mee!!! zo leer ik het toch nooit maken...
pi_50835495
quote:
Op maandag 25 juni 2007 13:51 schreef kabouter.muts het volgende:
Moet eerlijk zeggen het viel ons nogal tegen.
Ik had witte eieren, sommigen vertoonden idd wormvormige aanhangsels.
Van binnen waren ze niet echt bruinig meer heel licht verkleurd.
Ik had er de 'dip'saus bijgemaakt zoals al eerder werd vermeld.
De nootachtige smaak was ver te zoeken.
Ik vond dat er een ijzersmaak aan zat.
Zou dat liggen aan het feit dat ik een electrische hete lucht oven heb en geen traditionele?
Het eigeel vond ik erg droog.
Dit was eens maar nooit weer.
En het leek me zo leuk om eens te serveren.....
Ik heb foto's
Komen nog ....Bleuzz???? ik wil ze wel sturen.
Ik heb je toegevoegd op MSN, dan geef ik je even mijn mailadres
Wat een eieravontuur
Ik durf bijna niet meer
pi_50856377
Kaboutermutseieren





pi_50856577
Witte eieren zijn toch ook eeuhm niet van die goede eieren?
Is het niet hoe witter hoe slechter, bij eieren?
Kan het daar aan hebben gelegen?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_50856733
We hadden ze niet allemaal opgegeten.
Van het restand heb ik net eiersalade gemaakt.

Badankt Bluezz!!!
  zaterdag 4 augustus 2007 @ 20:40:16 #148
153711 SpankTheMonkey
It's Nice! I like!
pi_52104004
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 21:49 schreef SeaOfLove het volgende:
En ik deed niet alsof ik hapte hoor lieve mede-fokkertjes:

[afbeelding]
Deze foto is geniaal.
pi_52104245
na het lezen van dit topic heb ik ook een eitje in mijn oven gestopt
helaas ontplofte mijn ei na twee uur
gelukkig was het ei al redelijk hard
Chessplayers don't gamble with the future unless the situation dictates it -- for example, they're hopelessly lost, so they have nothing to lose.
pi_52104791
quote:
Op zaterdag 4 augustus 2007 20:50 schreef schaakkipje het volgende:
na het lezen van dit topic heb ik ook een eitje in mijn oven gestopt
helaas ontplofte mijn ei na twee uur
gelukkig was het ei al redelijk hard
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')