Puckzzz | vrijdag 18 mei 2007 @ 09:20 |
Ik denk dat iedereen het wel eens heeft (of gehad) je doet een hoop moeite om iets te maken, maar dan toch ergens gaat het even mis en is ineens je gerecht naar de klote omdat je bent uitgeschoten met het zout, suiker...héél even niet in het sausje geroerd waardoor er nu klontjes inzitten die maar niet weggaan etc.etc. Ik heb zelf onlangs wat varkensvlees gemarineerd, na een nachtje lekker laten trekken heb ik het in de marinade in laten koken. (niet goed geproefd ![]() ![]() Hoe los jij deze probleempjes op? Of is het echt een eerste klas ticket naar de vuilnisbak? | |
Jolly_Reaper | vrijdag 18 mei 2007 @ 09:41 |
Als het oneetbaar is - vuilnisbak. Behalve vlees. Zo'n dier is voor mij doodgegaan dus zal ik hem opeten ook. Voor de rest: Volgende keer beter. ![]() | |
doshi | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:13 |
quote: ![]() Ik heb nooit dit soort problemen? Hoe kan je nu uitschieten met zout of suiker??? En vergeten te roeren? Nee, sorry. Heb ik nog nooit gehad. | |
kless | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:19 |
Tegen de klonten? als je vergeten bent te roeren NIETMEER over de bodem roeren en dingen die altijd aanzetten ok NIET over de bodem roeren (griesmeelpudding bijvoorbeeld) En verder Het zout en peper stelletje en de ketjap staat niet voor niets op tafel... | |
Puckzzz | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:20 |
quote:ow okee, excuseer mijn imperfecties...ik ben nog niet zo bedreven in het kokerellen. vergeten te roeren doordat je misschien net even aandacht aan een andere pan aan het besteden bent, iets moet pakken....whatever... geen suggesties verder? ik dacht dat dit misschien wel een handig topic zou kunnen worden voor de ietwat minder perfecte koks...maar het wordt dus gewoon weer het zoveelste afzeik topic? | |
Martijn_77 | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:26 |
Aardappel in de soep helpt tegen een te zoute soep | |
hummus | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:26 |
Als je soep maakt die per ongeluk te zout is geworden kun je een aardappel meekoken, die neemt het zout op. | |
kless | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:26 |
quote:"foolproof" gerechten maken. maar daar is de hele aardigheid van het koken ook meteen mee verpest. (foolproof is zakje+water, schuif in de oven/magnetron) | |
hummus | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:26 |
Ja, sjonge, ik draag nog eens wat bij ![]() | |
Puckzzz | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:29 |
quote:tsja dat ken ik onderhand wel...ik ben juist de eerste schreden in de wat complexere gerechten aan het maken, en dat gaat niet altijd in 1 keer goed...dus als je dan ergens een tip hebt gelezen hoe je toch je gerecht nog kunt redden leek me dat handig... zoals van die aardappel hierboven ![]() | |
kless | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:30 |
liever teweinig aan het begin er in, later kan je e altijd nog wel meer peper zout ketjap maggie sambal bij gooien. | |
hummus | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:31 |
Als je iets wil binden met bloem moet je eerst de bloem mengen met melk/water en er een glad papje van maken. Anders krijg je dus klonten. | |
Tinkepink | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:49 |
Als ik last heb van klontjes, en het gerecht kan het verdragen, gooi ik de staafmixer er doorheen. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:54 |
als een saus met room (of een hollandaise) gaat schiften, een ijsklontje erdoor, of een klont koude boter en slaan met een garde. | |
hummus | vrijdag 18 mei 2007 @ 10:56 |
En als iets in de oven te hard dreigt te gaan, aluminiumfolie eroverheen. Dan gaart het maar krijgt het niet een zwarte korst ![]() | |
Puckzzz | vrijdag 18 mei 2007 @ 11:09 |
yea..nu gaat ie lekker ![]() | |
hummus | vrijdag 18 mei 2007 @ 11:14 |
Deze site is erg handig als je met Engelse of Amerikaanse recepten werkt. | |
yvonne | vrijdag 18 mei 2007 @ 11:15 |
quote:Als je perfecte saus gaat klonteren, ( en "experts" dat gebeurt vaker dan gedacht, ![]() ![]() En je vlees kan ook te zout zijn geworden door de gebruikte groentesaus, ook daar zit zout in. Suiker in een gerecht vervangen door een tikje honing, zoet ook en smaakt niet zo enorm zoet. | |
Euc- | vrijdag 18 mei 2007 @ 12:42 |
Mayo in de schift? Beetje water erbij, paar keer tikken met de garde en hij is weer mooi ![]() En als er wat klontjes in je saus/puree zitten, door een zeef halen ![]() | |
Tezz | vrijdag 18 mei 2007 @ 12:53 |
Te pittig eten kun je 'verzachten' door een scheut koffiemelk! | |
Puckzzz | vrijdag 18 mei 2007 @ 13:02 |
maar als het eten nou te zout uitvalt, zoals ik laatst had...kan je daar dan iets van suiker ofzo in doen? ![]() mijn logica hoor: zoet/zout ![]() | |
hummus | vrijdag 18 mei 2007 @ 13:04 |
quote:Je had er een aardappel in kunnen leggen en die mee laten koken. Dan was het minder zout geworden. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 mei 2007 @ 13:19 |
quote:Je kan er een paar lepels suiker in doen, maar lekker wordt dat natuurlijk niet. | |
Tinkepink | vrijdag 18 mei 2007 @ 16:12 |
Als het eten te zout wordt gooi ik er nog weleens wat room doorheen, of meer groente, of inderdaad die aardappel. | |
kahaarin | vrijdag 18 mei 2007 @ 16:21 |
quote:Tussendoor proeven en als de saus te zout is water toevoegen, een gedeelte weglaten lopen en dan opnieuw in laten koken, of binden met iets zonder zout, maizena of bloem. Te zoet (kan bijna niet! ![]() | |
Erosjuhhh | vrijdag 18 mei 2007 @ 16:27 |
quote:bedankt piet! lost dat mijn probleem ook eens op ![]() ![]() | |
kless | zaterdag 19 mei 2007 @ 03:00 |
quote:Pudding schift toch niet? | |
kahaarin | maandag 21 mei 2007 @ 10:09 |
quote:Kan best, er zijn genoeg soorten pudding die je moet koken, als er dan (slag)-room in zit dan wil dat nog wel eens gebeuren. | |
kless | maandag 21 mei 2007 @ 12:51 |
quote:daarom moet je ze ook van griesmeel of chocolade maken ![]() | |
Erosjuhhh | maandag 21 mei 2007 @ 14:00 |
quote:ja en dat kan je in een bedrijfskeuken helaas nie zelf bepalen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 21 mei 2007 @ 15:28 |
quote:Ja. | |
Pietverdriet | maandag 21 mei 2007 @ 15:29 |
quote:Vertel eens wijsneus, hoe maakt jij een pudding van chocolade? | |
kless | maandag 21 mei 2007 @ 15:38 |
quote:ok ok cacao. |