quote:Op vrijdag 18 mei 2007 09:20 schreef Puckzzz het volgende:
vond de saus wat dun en heb het iets dikker gemaakt met zo'n groentesaus uit pakje...
ow okee, excuseer mijn imperfecties...ik ben nog niet zo bedreven in het kokerellen.quote:Op vrijdag 18 mei 2007 10:13 schreef doshi het volgende:
[..]
![]()
Ik heb nooit dit soort problemen? Hoe kan je nu uitschieten met zout of suiker??? En vergeten te roeren?
Nee, sorry. Heb ik nog nooit gehad.
"foolproof" gerechten maken. maar daar is de hele aardigheid van het koken ook meteen mee verpest. (foolproof is zakje+water, schuif in de oven/magnetron)quote:Op vrijdag 18 mei 2007 10:20 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
ik dacht dat dit misschien wel een handig topic zou kunnen worden voor de ietwat minder perfecte koks...maar het wordt dus gewoon weer het zoveelste afzeik topic?
tsja dat ken ik onderhand wel...ik ben juist de eerste schreden in de wat complexere gerechten aan het maken, en dat gaat niet altijd in 1 keer goed...dus als je dan ergens een tip hebt gelezen hoe je toch je gerecht nog kunt redden leek me dat handig...quote:Op vrijdag 18 mei 2007 10:26 schreef kless het volgende:
[..]
"foolproof" gerechten maken. maar daar is de hele aardigheid van het koken ook meteen mee verpest. (foolproof is zakje+water, schuif in de oven/magnetron)
Als je perfecte saus gaat klonteren, ( en "experts" dat gebeurt vaker dan gedacht,quote:
Je had er een aardappel in kunnen leggen en die mee laten koken. Dan was het minder zout geworden.quote:Op vrijdag 18 mei 2007 13:02 schreef Puckzzz het volgende:
maar als het eten nou te zout uitvalt, zoals ik laatst had...kan je daar dan iets van suiker ofzo in doen?
mijn logica hoor: zoet/zout
Je kan er een paar lepels suiker in doen, maar lekker wordt dat natuurlijk niet.quote:Op vrijdag 18 mei 2007 13:02 schreef Puckzzz het volgende:
maar als het eten nou te zout uitvalt, zoals ik laatst had...kan je daar dan iets van suiker ofzo in doen?
mijn logica hoor: zoet/zout
Tussendoor proeven en als de saus te zout is water toevoegen, een gedeelte weglaten lopen en dan opnieuw in laten koken, of binden met iets zonder zout, maizena of bloem.quote:Op vrijdag 18 mei 2007 13:02 schreef Puckzzz het volgende:
maar als het eten nou te zout uitvalt, zoals ik laatst had...kan je daar dan iets van suiker ofzo in doen?
mijn logica hoor: zoet/zout
bedankt piet! lost dat mijn probleem ook eens opquote:Op vrijdag 18 mei 2007 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:
als een saus met room (of een hollandaise) gaat schiften, een ijsklontje erdoor, of een klont koude boter en slaan met een garde.
Pudding schift toch niet?quote:Op vrijdag 18 mei 2007 16:27 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
bedankt piet! lost dat mijn probleem ook eens opwerkt dit ook met pudding?
Kan best, er zijn genoeg soorten pudding die je moet koken, als er dan (slag)-room in zit dan wil dat nog wel eens gebeuren.quote:
daarom moet je ze ook van griesmeel of chocolade makenquote:Op maandag 21 mei 2007 10:09 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Kan best, er zijn genoeg soorten pudding die je moet koken, als er dan (slag)-room in zit dan wil dat nog wel eens gebeuren.
ja en dat kan je in een bedrijfskeuken helaas nie zelf bepalenquote:Op maandag 21 mei 2007 12:51 schreef kless het volgende:
[..]
daarom moet je ze ook van griesmeel of chocolade maken![]()
Ja.quote:Op vrijdag 18 mei 2007 16:27 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
bedankt piet! lost dat mijn probleem ook eens opwerkt dit ook met pudding?
Vertel eens wijsneus, hoe maakt jij een pudding van chocolade?quote:Op maandag 21 mei 2007 12:51 schreef kless het volgende:
[..]
daarom moet je ze ook van griesmeel of chocolade maken![]()
ok ok cacao.quote:Op maandag 21 mei 2007 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vertel eens wijsneus, hoe maakt jij een pudding van chocolade?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |