abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 18 mei 2007 @ 09:20:18 #1
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49502454
Ik denk dat iedereen het wel eens heeft (of gehad) je doet een hoop moeite om iets te maken, maar dan toch ergens gaat het even mis en is ineens je gerecht naar de klote omdat je bent uitgeschoten met het zout, suiker...héél even niet in het sausje geroerd waardoor er nu klontjes inzitten die maar niet weggaan etc.etc.

Ik heb zelf onlangs wat varkensvlees gemarineerd, na een nachtje lekker laten trekken heb ik het in de marinade in laten koken. (niet goed geproefd ) vond de saus wat dun en heb het iets dikker gemaakt met zo'n groentesaus uit pakje...eenmaal aan het eten was het dus best wel zout...het ging nog net, maar het was eigenlijk wel zonde van het verdere prima eten. zelf denk ik dat ik teveel ketjap heb gebruikt, maar dan nog...hoe is dat later nog om te zetten naar iets minder zout?

Hoe los jij deze probleempjes op? Of is het echt een eerste klas ticket naar de vuilnisbak?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_49502797
Als het oneetbaar is - vuilnisbak. Behalve vlees. Zo'n dier is voor mij doodgegaan dus zal ik hem opeten ook.
Voor de rest: Volgende keer beter.
My friends just came back from a planet where the dominant lifeform had no bilateral symmetry, and all I got was this stupid F-Shirt.
Waarom vandaag doen als je het morgen ook kan uitstellen?
pi_49503388
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 09:20 schreef Puckzzz het volgende:
vond de saus wat dun en heb het iets dikker gemaakt met zo'n groentesaus uit pakje...


Ik heb nooit dit soort problemen? Hoe kan je nu uitschieten met zout of suiker??? En vergeten te roeren?

Nee, sorry. Heb ik nog nooit gehad.
  vrijdag 18 mei 2007 @ 10:19:34 #4
41885 kless
morgen? waarom niet overmorgen
pi_49503489
Tegen de klonten?

als je vergeten bent te roeren NIETMEER over de bodem roeren
en dingen die altijd aanzetten ok NIET over de bodem roeren (griesmeelpudding bijvoorbeeld)

En verder
Het zout en peper stelletje en de ketjap staat niet voor niets op tafel...
Vrouwen moeten niet zeiken over hun uiterlijk. Met hun innerlijk is veel meer mis.
iGEM
  vrijdag 18 mei 2007 @ 10:20:44 #5
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49503516
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 10:13 schreef doshi het volgende:

[..]



Ik heb nooit dit soort problemen? Hoe kan je nu uitschieten met zout of suiker??? En vergeten te roeren?

Nee, sorry. Heb ik nog nooit gehad.
ow okee, excuseer mijn imperfecties...ik ben nog niet zo bedreven in het kokerellen.
vergeten te roeren doordat je misschien net even aandacht aan een andere pan aan het besteden bent, iets moet pakken....whatever...

geen suggesties verder?

ik dacht dat dit misschien wel een handig topic zou kunnen worden voor de ietwat minder perfecte koks...maar het wordt dus gewoon weer het zoveelste afzeik topic?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 mei 2007 @ 10:26:07 #6
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_49503621
Aardappel in de soep helpt tegen een te zoute soep
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_49503626
Als je soep maakt die per ongeluk te zout is geworden kun je een aardappel meekoken, die neemt het zout op.
  vrijdag 18 mei 2007 @ 10:26:31 #8
41885 kless
morgen? waarom niet overmorgen
pi_49503630
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 10:20 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

ik dacht dat dit misschien wel een handig topic zou kunnen worden voor de ietwat minder perfecte koks...maar het wordt dus gewoon weer het zoveelste afzeik topic?
"foolproof" gerechten maken. maar daar is de hele aardigheid van het koken ook meteen mee verpest. (foolproof is zakje+water, schuif in de oven/magnetron)
Vrouwen moeten niet zeiken over hun uiterlijk. Met hun innerlijk is veel meer mis.
iGEM
pi_49503636
Ja, sjonge, ik draag nog eens wat bij
  vrijdag 18 mei 2007 @ 10:29:39 #10
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49503703
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 10:26 schreef kless het volgende:

[..]

"foolproof" gerechten maken. maar daar is de hele aardigheid van het koken ook meteen mee verpest. (foolproof is zakje+water, schuif in de oven/magnetron)
tsja dat ken ik onderhand wel...ik ben juist de eerste schreden in de wat complexere gerechten aan het maken, en dat gaat niet altijd in 1 keer goed...dus als je dan ergens een tip hebt gelezen hoe je toch je gerecht nog kunt redden leek me dat handig...

zoals van die aardappel hierboven
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 mei 2007 @ 10:30:39 #11
41885 kless
morgen? waarom niet overmorgen
pi_49503721
liever teweinig aan het begin er in, later kan je e altijd nog wel meer peper zout ketjap maggie sambal bij gooien.
Vrouwen moeten niet zeiken over hun uiterlijk. Met hun innerlijk is veel meer mis.
iGEM
pi_49503750
Als je iets wil binden met bloem moet je eerst de bloem mengen met melk/water en er een glad papje van maken. Anders krijg je dus klonten.
  vrijdag 18 mei 2007 @ 10:49:03 #13
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_49504082
Als ik last heb van klontjes, en het gerecht kan het verdragen, gooi ik de staafmixer er doorheen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 18 mei 2007 @ 10:54:25 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_49504227
als een saus met room (of een hollandaise) gaat schiften, een ijsklontje erdoor, of een klont koude boter en slaan met een garde.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_49504268
En als iets in de oven te hard dreigt te gaan, aluminiumfolie eroverheen. Dan gaart het maar krijgt het niet een zwarte korst .
  vrijdag 18 mei 2007 @ 11:09:51 #16
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49504583
yea..nu gaat ie lekker
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_49504715
Deze site is erg handig als je met Engelse of Amerikaanse recepten werkt.
  Admin vrijdag 18 mei 2007 @ 11:15:27 #18
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_49504748
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 11:09 schreef Puckzzz het volgende:
yea..nu gaat ie lekker
Als je perfecte saus gaat klonteren, ( en "experts" dat gebeurt vaker dan gedacht, ) pannetje van het vuur halen en van het vuur af goed roeren
En je vlees kan ook te zout zijn geworden door de gebruikte groentesaus, ook daar zit zout in.
Suiker in een gerecht vervangen door een tikje honing, zoet ook en smaakt niet zo enorm zoet.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  vrijdag 18 mei 2007 @ 12:42:20 #19
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_49507723
Mayo in de schift? Beetje water erbij, paar keer tikken met de garde en hij is weer mooi

En als er wat klontjes in je saus/puree zitten, door een zeef halen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_49508021
Te pittig eten kun je 'verzachten' door een scheut koffiemelk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 18 mei 2007 @ 13:02:52 #21
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49508277
maar als het eten nou te zout uitvalt, zoals ik laatst had...kan je daar dan iets van suiker ofzo in doen?
mijn logica hoor: zoet/zout
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_49508320
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 13:02 schreef Puckzzz het volgende:
maar als het eten nou te zout uitvalt, zoals ik laatst had...kan je daar dan iets van suiker ofzo in doen?
mijn logica hoor: zoet/zout
Je had er een aardappel in kunnen leggen en die mee laten koken. Dan was het minder zout geworden.
  vrijdag 18 mei 2007 @ 13:19:25 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_49508733
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 13:02 schreef Puckzzz het volgende:
maar als het eten nou te zout uitvalt, zoals ik laatst had...kan je daar dan iets van suiker ofzo in doen?
mijn logica hoor: zoet/zout
Je kan er een paar lepels suiker in doen, maar lekker wordt dat natuurlijk niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 mei 2007 @ 16:12:15 #24
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_49513959
Als het eten te zout wordt gooi ik er nog weleens wat room doorheen, of meer groente, of inderdaad die aardappel.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 18 mei 2007 @ 16:21:59 #25
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_49514264
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 13:02 schreef Puckzzz het volgende:
maar als het eten nou te zout uitvalt, zoals ik laatst had...kan je daar dan iets van suiker ofzo in doen?
mijn logica hoor: zoet/zout
Tussendoor proeven en als de saus te zout is water toevoegen, een gedeelte weglaten lopen en dan opnieuw in laten koken, of binden met iets zonder zout, maizena of bloem.
Te zoet (kan bijna niet! ) een beetje citroensap.
be nice or go away
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')