-Banaan- | dinsdag 15 mei 2007 @ 09:04 |
Voor vanavond heb ik snoekbaars gekocht, maar nu vroeg ik me af of iemand nog een lekker recept ervoor heeft. Weet iemand met welke vis het een beetje vergelijkbaar is? Ik heb gelezen dat het 1 van de lekkerste zoetwatervissen was. Dus heeft er iemand een lekkere tip voor me? | |
IJsmuts | dinsdag 15 mei 2007 @ 09:18 |
snoekbaars bakken op de huid ![]() lekkerste vis die er is! quote: | |
vats | dinsdag 15 mei 2007 @ 09:18 |
heb die dingen volgens mij is een keer met eigen hand staan vangen in een modderplas. Toen geleerd om ze te vangen, daarna schubben er af halen en daarna kop er pas af. Boven de BBQ gaar gekregen en vond het redelijk smerig.. Nogal een grondsmaak, maar ja wat wil je als ze hun hele leven in een poel leefden met 1 meter modder en 30cm water. dit was trouwens in Tsjechie. Die van jouw zal best lekkerder zijn ![]() | |
Tim_G | dinsdag 15 mei 2007 @ 09:20 |
quote:weet je zeker dat het snoekbaars is/was? Snoekbaars leeft voornamelijk in kanalen en ander stromend water. Niet in smerige modderpoeltjes ![]() | |
Zabimaru | dinsdag 15 mei 2007 @ 09:22 |
Leef je uit! http://www.vistips.nl/snoekbaarsrecepten.htm | |
525TDS | dinsdag 15 mei 2007 @ 09:37 |
Ik vind snoekbaars lijken op tilapia. Erg lekker en inderdaad, op paling na, de lekkerste zoetwatervis. Als je paling onder de vissoorten rekent tenminste. | |
vats | dinsdag 15 mei 2007 @ 10:41 |
quote:dan zal het wel een andere baars of snoek achtig type vis geweest zijn. | |
fuckbuddy | dinsdag 15 mei 2007 @ 12:02 |
Snoekbaars is heerlijk door hem simpel te houden. Dus gewoon bakken in de pan, zoals kabeljauw. Dus ff door de bloem halen en dan in de olie. Je kan een saus naar keuze erbij doen, zonder saus kan ie een beetje "lafjes" zijn. Aardappels eerst ff koken, en dan moet je ze gaar bakken. Lekkere salade erbij en een koude witte wijn, en je hebt een prima maaltijd. De snoekbaars fileren is niet moeilijk, je kan de structuur van de graten vergelijken met een kabeljauw. Dus met de graten vanaf de rug mee werken. Maar het beste is om gewoon filtet te kopen! | |
Puckzzz | dinsdag 15 mei 2007 @ 12:30 |
quote:weet je het héél zeker?? baars heeft ontzettend scherpe stekels, en snoek hele scherpe tanden ![]() | |
fuckbuddy | dinsdag 15 mei 2007 @ 12:35 |
quote:en een snoek is haast niet te fileren, die zit vol met graten. Compleet anders dan een snoekbaars. En over het algemeen is baars te klein voor consumptie. Of je moet meerdere kleintjes hebben | |
kabouter.muts | dinsdag 15 mei 2007 @ 12:57 |
quote:maar baars is wel heel lekker en goed te fileren. | |
Puckzzz | dinsdag 15 mei 2007 @ 13:00 |
quote:snoek is op zich wel te doen, alleen zit er idd ontzettend veel graten in. maar als je bereid bent die eruit te pulken is het wel heerlijk ![]() | |
justmattie | dinsdag 15 mei 2007 @ 13:00 |
wat Ijsmuts zei : Gewoon bakken op de huid, beetje peper en zout erop is al erg lekker ![]() | |
Puckzzz | dinsdag 15 mei 2007 @ 13:03 |
quote:evt. verse kruiden in de lege buik stoppen, doe er ook wat citroenmelisse bij ![]() | |
justmattie | dinsdag 15 mei 2007 @ 13:10 |
ja precies, maar meer zou ik er niet in stoppen, want de vis is van zichzelf al lekker genoeg ![]() | |
Euc- | dinsdag 15 mei 2007 @ 13:26 |
quote:Op tilapia? Vind tilapia wel de meest smakeloze vis ooit, gefokt in vietnam. | |
dvr | dinsdag 15 mei 2007 @ 13:38 |
Ik zag laatst tot mijn verbazing snoekbaarsfilets in de diepvries van de supermarkt. Ik ga ze maar eens proberen denk ik. Is het net als baars een beetje forelachtig? | |
klaarover | dinsdag 15 mei 2007 @ 15:22 |
quote:Nee, het is eerder meervalachtig zoals steur, maar lang niet zo karperachtig als brasem, terwijl de voornachtigheid zoals van regenboogforel reuze meevalt. ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 15 mei 2007 @ 16:44 |
quote:Snoek ![]() | |
fuckbuddy | dinsdag 15 mei 2007 @ 16:52 |
quote:Meerval Steur Karper Brasem Voorn Forel ![]() | |
ColdFeet | woensdag 16 mei 2007 @ 10:55 |
quote:Die standaard tilapia's van de Appie zijn tamelijk smakeloos, ja. Vorig jaar in Venda heb ik tilapia gegeten die net uit het meer daar kwam. Niet gefokt, komt wel veel voor, zeg maar. Tilapia's hebben de neiging om een plaag te vormen, daarom wordt daar flink gevist op die dingen. Ze hadden wat steviger vlees en waren beduidend smakelijker. Egwel lekker! ![]() |