abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_49391376
Voor vanavond heb ik snoekbaars gekocht, maar nu vroeg ik me af of iemand nog een lekker recept ervoor heeft. Weet iemand met welke vis het een beetje vergelijkbaar is? Ik heb gelezen dat het 1 van de lekkerste zoetwatervissen was. Dus heeft er iemand een lekkere tip voor me?
Proteus-Eretes EJL2007: http://www.ejl2007.nl
pi_49391705
snoekbaars bakken op de huid

lekkerste vis die er is!
quote:
Op de huid gebakken snoekbaars met rode wijnsaus.


Ingrediënten :
voor 4 personen;

4 x180 gr snoekbaarsfilet met huid, iets honing, hart van kropsla, gesnipperd sjalotje, zout en peper, nootmuskaat, 2 dl rode wijn, 3 dl visbouillon, 2 dl room, 50 gr koude boter blokjes, roomboter om in te bakken met een scheutje slaolie

Bereidingswijze :

Doe de rode wijn de visbouillon en de helft van het sjalotje in een passend steelpannetje en kook dit rustig tot de helft. Verhit een klein bakpannetje met de olie en de roomboter en als deze licht begint te kleuren doe je er de snoekbaars in met de huid naar beneden, bak deze om en om mooi goud bruin. Zet nu het pannetje met de snoekbaars in een voorverwarmde oven (180°C) voor ongeveer 6 minuten. Voeg de room toe aan de ingekookte massa en kook deze nog iets verder in. Verhit nu een steelpannetje met een klontje roomboter en voeg hier de rest van de sjalot aan toe en fruit deze aan (niet kleuren) voeg dan de sla toe (alleen de kern) en breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer door de saus de koude blokjes boter en breng deze op smaak met wat zout. Dresseer de sla op een warm bord leg hier de snoekbaars op met de huid naar boven en giet de saus er een beetje om heen, lak nu de snoekbaars af met de honing en garneer het gerecht met een krokant plakje spek en een takje kervel.
  dinsdag 15 mei 2007 @ 09:18:44 #3
269 vats
Live life to the max!
pi_49391718
heb die dingen volgens mij is een keer met eigen hand staan vangen in een modderplas. Toen geleerd om ze te vangen, daarna schubben er af halen en daarna kop er pas af. Boven de BBQ gaar gekregen en vond het redelijk smerig.. Nogal een grondsmaak, maar ja wat wil je als ze hun hele leven in een poel leefden met 1 meter modder en 30cm water.

dit was trouwens in Tsjechie.

Die van jouw zal best lekkerder zijn
pi_49391751
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 09:18 schreef vats het volgende:
heb die dingen volgens mij is een keer met eigen hand staan vangen in een modderplas. Toen geleerd om ze te vangen, daarna schubben er af halen en daarna kop er pas af. Boven de BBQ gaar gekregen en vond het redelijk smerig.. Nogal een grondsmaak, maar ja wat wil je als ze hun hele leven in een poel leefden met 1 meter modder en 30cm water.

dit was trouwens in Tsjechie.

Die van jouw zal best lekkerder zijn
weet je zeker dat het snoekbaars is/was? Snoekbaars leeft voornamelijk in kanalen en ander stromend water. Niet in smerige modderpoeltjes
It's not about East or West, It's about niggaz and bitches, power and money, riders and punks. Which side are you on?
pi_49391784
Typ- en of spelfouten onder voorbehoud...
  dinsdag 15 mei 2007 @ 09:37:34 #6
153745 525TDS
Dat zeg ik dus.
pi_49392135
Ik vind snoekbaars lijken op tilapia. Erg lekker en inderdaad, op paling na, de lekkerste zoetwatervis. Als je paling onder de vissoorten rekent tenminste.
  dinsdag 15 mei 2007 @ 10:41:37 #7
269 vats
Live life to the max!
pi_49393734
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 09:20 schreef Tim_G het volgende:

[..]

weet je zeker dat het snoekbaars is/was? Snoekbaars leeft voornamelijk in kanalen en ander stromend water. Niet in smerige modderpoeltjes
dan zal het wel een andere baars of snoek achtig type vis geweest zijn.
  dinsdag 15 mei 2007 @ 12:02:37 #8
147271 fuckbuddy
Ken sent me
pi_49396074
Snoekbaars is heerlijk door hem simpel te houden.
Dus gewoon bakken in de pan, zoals kabeljauw. Dus ff door de bloem halen en dan in de olie.
Je kan een saus naar keuze erbij doen, zonder saus kan ie een beetje "lafjes" zijn.

Aardappels eerst ff koken, en dan moet je ze gaar bakken.
Lekkere salade erbij en een koude witte wijn, en je hebt een prima maaltijd.

De snoekbaars fileren is niet moeilijk, je kan de structuur van de graten vergelijken met een kabeljauw. Dus met de graten vanaf de rug mee werken. Maar het beste is om gewoon filtet te kopen!
Op vrijdag 5 oktober 2007 14:40 schreef BobRooney het volgende:
Volgens mij probeerde die invalide zelf een strijker af te steken, maar ging er iets fout.
  dinsdag 15 mei 2007 @ 12:30:04 #9
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49397028
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 10:41 schreef vats het volgende:

[..]

dan zal het wel een andere baars of snoek achtig type vis geweest zijn.
weet je het héél zeker??

baars heeft ontzettend scherpe stekels, en snoek hele scherpe tanden
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 15 mei 2007 @ 12:35:47 #10
147271 fuckbuddy
Ken sent me
pi_49397229
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 12:30 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

weet je het héél zeker??

baars heeft ontzettend scherpe stekels, en snoek hele scherpe tanden
en een snoek is haast niet te fileren, die zit vol met graten. Compleet anders dan een snoekbaars.
En over het algemeen is baars te klein voor consumptie.
Of je moet meerdere kleintjes hebben
Op vrijdag 5 oktober 2007 14:40 schreef BobRooney het volgende:
Volgens mij probeerde die invalide zelf een strijker af te steken, maar ging er iets fout.
pi_49397940
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 12:35 schreef fuckbuddy het volgende:

[..]

en een snoek is haast niet te fileren, die zit vol met graten. Compleet anders dan een snoekbaars.
En over het algemeen is baars te klein voor consumptie.
Of je moet meerdere kleintjes hebben
maar baars is wel heel lekker en goed te fileren.
  dinsdag 15 mei 2007 @ 13:00:10 #12
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49398026
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 12:35 schreef fuckbuddy het volgende:

[..]

en een snoek is haast niet te fileren, die zit vol met graten. Compleet anders dan een snoekbaars.
En over het algemeen is baars te klein voor consumptie.
Of je moet meerdere kleintjes hebben
snoek is op zich wel te doen, alleen zit er idd ontzettend veel graten in. maar als je bereid bent die eruit te pulken is het wel heerlijk
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_49398040
wat Ijsmuts zei :

Gewoon bakken op de huid, beetje peper en zout erop is al erg lekker
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  dinsdag 15 mei 2007 @ 13:03:57 #14
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49398140
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 13:00 schreef justmattie het volgende:
wat Ijsmuts zei :

Gewoon bakken op de huid, beetje peper en zout erop is al erg lekker
evt. verse kruiden in de lege buik stoppen, doe er ook wat citroenmelisse bij
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_49398367
ja precies, maar meer zou ik er niet in stoppen, want de vis is van zichzelf al lekker genoeg
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  dinsdag 15 mei 2007 @ 13:26:34 #16
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_49398949
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 09:37 schreef 525TDS het volgende:
Ik vind snoekbaars lijken op tilapia. Erg lekker en inderdaad, op paling na, de lekkerste zoetwatervis. Als je paling onder de vissoorten rekent tenminste.
Op tilapia? Vind tilapia wel de meest smakeloze vis ooit, gefokt in vietnam.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_49399298
Ik zag laatst tot mijn verbazing snoekbaarsfilets in de diepvries van de supermarkt. Ik ga ze maar eens proberen denk ik. Is het net als baars een beetje forelachtig?
  dinsdag 15 mei 2007 @ 15:22:47 #18
111571 klaarover
klaar? over!
pi_49403292
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 13:38 schreef dvr het volgende:
.... Is het net als baars een beetje forelachtig?
Nee, het is eerder meervalachtig zoals steur, maar lang niet zo karperachtig als brasem, terwijl de voornachtigheid zoals van regenboogforel reuze meevalt.
pi_49407042
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 13:00 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

snoek is op zich wel te doen, alleen zit er idd ontzettend veel graten in. maar als je bereid bent die eruit te pulken is het wel heerlijk
Snoek
  dinsdag 15 mei 2007 @ 16:52:39 #20
147271 fuckbuddy
Ken sent me
pi_49407390
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 15:22 schreef klaarover het volgende:

[..]

Nee, het is eerder meervalachtig zoals steur, maar lang niet zo karperachtig als brasem, terwijl de voornachtigheid zoals van regenboogforel reuze meevalt.
Meerval
Steur
Karper
Brasem
Voorn
Forel


Op vrijdag 5 oktober 2007 14:40 schreef BobRooney het volgende:
Volgens mij probeerde die invalide zelf een strijker af te steken, maar ging er iets fout.
pi_49434550
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 13:26 schreef Euc- het volgende:

[..]

Op tilapia? Vind tilapia wel de meest smakeloze vis ooit, gefokt in vietnam.
Die standaard tilapia's van de Appie zijn tamelijk smakeloos, ja.
Vorig jaar in Venda heb ik tilapia gegeten die net uit het meer daar kwam. Niet gefokt, komt wel veel voor, zeg maar. Tilapia's hebben de neiging om een plaag te vormen, daarom wordt daar flink gevist op die dingen.
Ze hadden wat steviger vlees en waren beduidend smakelijker. Egwel lekker!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')