quote:Op de huid gebakken snoekbaars met rode wijnsaus.
Ingrediënten :
voor 4 personen;
4 x180 gr snoekbaarsfilet met huid, iets honing, hart van kropsla, gesnipperd sjalotje, zout en peper, nootmuskaat, 2 dl rode wijn, 3 dl visbouillon, 2 dl room, 50 gr koude boter blokjes, roomboter om in te bakken met een scheutje slaolie
Bereidingswijze :
Doe de rode wijn de visbouillon en de helft van het sjalotje in een passend steelpannetje en kook dit rustig tot de helft. Verhit een klein bakpannetje met de olie en de roomboter en als deze licht begint te kleuren doe je er de snoekbaars in met de huid naar beneden, bak deze om en om mooi goud bruin. Zet nu het pannetje met de snoekbaars in een voorverwarmde oven (180°C) voor ongeveer 6 minuten. Voeg de room toe aan de ingekookte massa en kook deze nog iets verder in. Verhit nu een steelpannetje met een klontje roomboter en voeg hier de rest van de sjalot aan toe en fruit deze aan (niet kleuren) voeg dan de sla toe (alleen de kern) en breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer door de saus de koude blokjes boter en breng deze op smaak met wat zout. Dresseer de sla op een warm bord leg hier de snoekbaars op met de huid naar boven en giet de saus er een beetje om heen, lak nu de snoekbaars af met de honing en garneer het gerecht met een krokant plakje spek en een takje kervel.
weet je zeker dat het snoekbaars is/was? Snoekbaars leeft voornamelijk in kanalen en ander stromend water. Niet in smerige modderpoeltjesquote:Op dinsdag 15 mei 2007 09:18 schreef vats het volgende:
heb die dingen volgens mij is een keer met eigen hand staan vangen in een modderplas. Toen geleerd om ze te vangen, daarna schubben er af halen en daarna kop er pas af. Boven de BBQ gaar gekregen en vond het redelijk smerig.. Nogal een grondsmaak, maar ja wat wil je als ze hun hele leven in een poel leefden met 1 meter modder en 30cm water.
dit was trouwens in Tsjechie.
Die van jouw zal best lekkerder zijn
dan zal het wel een andere baars of snoek achtig type vis geweest zijn.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 09:20 schreef Tim_G het volgende:
[..]
weet je zeker dat het snoekbaars is/was? Snoekbaars leeft voornamelijk in kanalen en ander stromend water. Niet in smerige modderpoeltjes![]()
weet je het héél zeker??quote:Op dinsdag 15 mei 2007 10:41 schreef vats het volgende:
[..]
dan zal het wel een andere baars of snoek achtig type vis geweest zijn.
en een snoek is haast niet te fileren, die zit vol met graten. Compleet anders dan een snoekbaars.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 12:30 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
weet je het héél zeker??
baars heeft ontzettend scherpe stekels, en snoek hele scherpe tanden
maar baars is wel heel lekker en goed te fileren.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 12:35 schreef fuckbuddy het volgende:
[..]
en een snoek is haast niet te fileren, die zit vol met graten. Compleet anders dan een snoekbaars.
En over het algemeen is baars te klein voor consumptie.
Of je moet meerdere kleintjes hebben
snoek is op zich wel te doen, alleen zit er idd ontzettend veel graten in. maar als je bereid bent die eruit te pulken is het wel heerlijkquote:Op dinsdag 15 mei 2007 12:35 schreef fuckbuddy het volgende:
[..]
en een snoek is haast niet te fileren, die zit vol met graten. Compleet anders dan een snoekbaars.
En over het algemeen is baars te klein voor consumptie.
Of je moet meerdere kleintjes hebben
evt. verse kruiden in de lege buik stoppen, doe er ook wat citroenmelisse bijquote:Op dinsdag 15 mei 2007 13:00 schreef justmattie het volgende:
wat Ijsmuts zei :
Gewoon bakken op de huid, beetje peper en zout erop is al erg lekker![]()
Op tilapia? Vind tilapia wel de meest smakeloze vis ooit, gefokt in vietnam.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 09:37 schreef 525TDS het volgende:
Ik vind snoekbaars lijken op tilapia. Erg lekker en inderdaad, op paling na, de lekkerste zoetwatervis. Als je paling onder de vissoorten rekent tenminste.
Nee, het is eerder meervalachtig zoals steur, maar lang niet zo karperachtig als brasem, terwijl de voornachtigheid zoals van regenboogforel reuze meevalt.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 13:38 schreef dvr het volgende:
.... Is het net als baars een beetje forelachtig?
Snoekquote:Op dinsdag 15 mei 2007 13:00 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
snoek is op zich wel te doen, alleen zit er idd ontzettend veel graten in. maar als je bereid bent die eruit te pulken is het wel heerlijk
Meervalquote:Op dinsdag 15 mei 2007 15:22 schreef klaarover het volgende:
[..]
Nee, het is eerder meervalachtig zoals steur, maar lang niet zo karperachtig als brasem, terwijl de voornachtigheid zoals van regenboogforel reuze meevalt.
![]()
Die standaard tilapia's van de Appie zijn tamelijk smakeloos, ja.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 13:26 schreef Euc- het volgende:
[..]
Op tilapia? Vind tilapia wel de meest smakeloze vis ooit, gefokt in vietnam.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |