Onderstaande recept kwam van Smulweb en ik heb er zelf twee dingen in aangepast:
- ik had de sinaasappelschil er niet in (vergeten, maar was geen punt bleek later

)
- ik heb er niet ook nog eens witte chocolade overheen gegoten, er in was zoet genoeg
Cheesecake met witte chocolade en frambozen of cranberryIngrediënten * 100 gr biscuit
* 50 gr boter
* 150 gr bevroren frambozen (supermarkt in de vriezer)
Vulling:* 60 ml slagroom
* 180 gr witte chocolade, fijn gehakt
* 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt)
* 1 theelepel fijngesneden sinaasappelschil
* 110 gr kristalsuiker
* 1 ei
Voorbereiding* Oven voorverwarmen op 160 °C
* Springvorm onderin bekleden met bakpapier of invetten
* Kaas op kamertemperatuur laten komen
BereidingswijzeBodem:
* Biscuit goed fijn verkruimelen
* Boter in een pannetje zachtjes laten smelten
* Biscuit toevoegen en goed doorroeren
* Biscuit verdelen over vorm en goed aandrukken met bv. bolle kant van een lepel
* Vorm 30 min. in de koelkast zetten
Vulling:
* slagroom en 130 gr witte chocolade in pan op laag vuur zetten
* blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten
* vuur uitzetten en mengsel beetje af laten koelen
* roomkaas, sinaasappelschil, suiker en ei in een kom goed mixen totdat je een glad mengsel hebt
* afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen
* vulling over vorm verdelen
* cranberries (of frambozen) over de vorm verdelen
* 30 minuten bakken in de oven
* cheesecake in de over laten afkoelen, met de deur op een kier
* afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven
* overgebleven witte chocolade smelten en over cheesecake verdelen
Eet smakelijk!

En verder in
Cheesecake, deeltje 2[ Bericht 2% gewijzigd door Greys op 03-03-2009 18:46:32 ]