Dat heeft er niets mee te maken. En kabels kunnen ook nog eens alle kleuren hebben en in laptops zie je ze niet eensquote:Op woensdag 12 september 2007 17:14 schreef PiRANiA het volgende:
je hebt widescreen?
blauwe of DVI kabel?
quote:Op woensdag 12 september 2007 09:29 schreef Sloggi het volgende:
Nu heb ik weer een probleem met mijn resolutie. Het scherm op 1280x800 ziet er zo uit:
[afbeelding]
Op 1024x768 ziet het er wel normaal uit.
Vanaf versie 7.10 wordt dit allemaal grafisch als ik heb me goed herinner.quote:Op woensdag 12 september 2007 20:37 schreef Sloggi het volgende:
Het werkt eindelijk. Als root moest ik de resolutie handmatig in xorg.conf toevoegen met gedit. Wat een gedoe zeg
.
Jaar 7, maand 10 dus nog 19 dagenquote:Op woensdag 12 september 2007 22:34 schreef PiRANiA het volgende:
hoe lang nog voor de goeie 7,10?
Het is ook een kwestie van gewenning. Als je mij achter Windows zet ben ik onthand, ik heb geen shell, een onhandige desktop, ik zoek me rot om m'n focus follows mouse aan te zetten, moet dan zelfs nog het register induiken, de keyboard layout wil niet zoals ik die wil hebben, multiple desktops zijn ver te zoeken; ik moet zelf ergens een X server vandaan halen, ik moet zelf ergens een SSH-client vandaan plukken, een fatsoenlijke shell, dan nog eens Python installeren, een MikTeX installatie fiksen, een fatsoenlijk editor ergens opsnorren, codecs installeren, etc.quote:Op donderdag 13 september 2007 00:36 schreef Sloggi het volgende:
Misschien waag ik dan nog een poging. Ik heb Ubuntu 7.04 inmiddels verwijderd en werk inmiddels weer met good old Windows. Dat werkt tenminste wel meteen.
Tja, die dingen die jij opsomt gebruik ik stuk voor stuk niet. Als mijn geluid en beeld het net zo snel fatsoenlijk had gedaan als in XP had ik XP waarschijnlijk nooit meer gebruikt: Ubuntu beviel me prima. Ik heb gewoon geen zin om uren te besteden aan het zoeken van oplossingen.quote:Op donderdag 13 september 2007 00:42 schreef Iblis het volgende:
[..]
Het is ook een kwestie van gewenning. Als je mij achter Windows zet ben ik onthand, ik heb geen shell, een onhandige desktop, ik zoek me rot om m'n focus follows mouse aan te zetten, moet dan zelfs nog het register induiken, de keyboard layout wil niet zoals ik die wil hebben, multiple desktops zijn ver te zoeken; ik moet zelf ergens een X server vandaan halen, ik moet zelf ergens een SSH-client vandaan plukken, een fatsoenlijke shell, dan nog eens Python installeren, een MikTeX installatie fiksen, een fatsoenlijk editor ergens opsnorren, codecs installeren, etc.
Het is allemaal zoeken naar software die ik lekker handmatig van het net kan vissen, dan moet installeren, met een beetje pech ook nog opnieuw kan opstarten, terwijl m'n distributie een makkelijke 'apt-get' interface heeft die zo alles voor me binnenhengelt, installeert, en configureert.
Ik ben niet bereid, maar lees, als je het nog niet gevonden had, eens door. Ik weet niet precies wat de setup is, maar vaak is het optimaliseren van de database, door middel van table optimalisatie en query analyse een stuk waardevoller.quote:Op donderdag 13 september 2007 00:45 schreef TommyGun het volgende:
Iemand hier bereid te helpen met MySQL optimalisatie? (Tegen 'n vergoeding uiteraard)
Edit; MySQL zelf, dus de my.cnf, geen databases oid
Hmmm.quote:Op donderdag 13 september 2007 15:33 schreef Farenji het volgende:
Ik begrijp het niet, heb al heel wat ubuntu installs gedaan maar vrijwel elke keer had ik binnen een uurtje een functioneel en volledig systeem met alle hardware werkend. Met windows was ik altijd uren kwijt aan installeren van drivers, software, configuratie, windows updates, noem maar op. Misschien komt het doordat als je echt een verstokte windows gebruiker bent, je brein helemaal gedeformeerd is en je niet meer met kwaliteitssoftware overweg kan. Zoals gevangen die na 40 jaar gevangenisstraf nooit meer in de vrije samenleving kunnen wennen.
http://arstechnica.com/jo(...)mpiz-for-ubuntu-7-10quote:Ubuntu Technical Board votes on Compiz for Ubuntu 7.10
The Ubuntu Technical Board voted yesterday to ship Ubuntu 7.10 ("Gutsy") with Compiz enabled by default. Although Compiz has been featured in Ubuntu 7.10 Tribe prerelesases, the board has had difficulty determining whether or not it is reliable and functionally complete enough to warrant inclusion in the final release.
Wil je de bestandsnaam wijzigen of de inhoud van je bestand?quote:Op woensdag 19 september 2007 17:20 schreef thabit het volgende:
Zijn hier mensen handig met sed?
Ik wil in een bepaalde directory in elke file het volgende doen: elke keer dat er 'henk' staat moet het door 'piet' vervangen worden. Hoe doe ik dat?
Ja, daar staat precies wat ik zocht. Dank je wel!quote:Op woensdag 19 september 2007 17:33 schreef whoops het volgende:
Kijk hier eens, misschien dat je daar vindt wat je zoekt: http://www.brunolinux.com(...)eplace_with_Sed.html
1 2 3 4 5 | cat "$f" | sed 's/henk/piet/g' > "$f".new mv "$f" "$f".bak mv "$f.new" "$f" done; |
Nou DAT is nog eens een goed ideequote:Multiseat computers
Één computer met meerdere gebruikers... tegelijk!
Vanaf twee tot en met zes gebruikers die onafhankelijk en gelijktijdig op één pc kunnen werken, dit kan dankzij het nieuwe linux multiseat-systeem. (Meerdere zitjes systeem) Dit reduceert niet alleen uw beschikbare ruimte, maar het is ook erg kostenbesparend: één pc kost minder, verbruikt tot 80% minder stroom, neemt maar één netwerkaansluiting...
Bij normale computertaken zoals surfen op internet, tekstverwerking en office programma's wordt slechts 10 tot 15 % van de computer gebruikt. Met deze nieuwe multiseat opstelling wordt de computer ten volle gebruikt, daarom is er dus een enorme besparing in aankoop en onderhoud. De seats kunnen tot op een afstand van 5 meter van de computer zelf.
Daar het besturingssysteem Windows het technisch niet toelaat in multiseat te werken, werd voor Ubuntu Linux geopteerd. Ubuntu Linux staat voor veilig, uiterst stabiele en vrije software. Alle mogelijkheden zijn beschikbaar: surfen, e-mail, tekstverwerking, ...
Wine gebruiken. Of een VM draaien. Nadeel van wine is dat het niet 100% compatibel is. Nadeel van een VM is dat het loodzwaar is.quote:Op woensdag 3 oktober 2007 19:51 schreef imported_sphinx het volgende:
Kun je op Ubuntu ook software draaien die eigenlijk voor Windows is ontworpen, en kan het evenveel als windows, of heeft het nadelen op bepaalde gebieden?![]()
De distrubutie maakt echt geen klap uit, ze hebben allemaal prima software voor wat jij wilt. Het is een persoonlijke keus (welk packagement vind je handig bijv.)quote:Op woensdag 26 september 2007 11:50 schreef Crazy-M het volgende:
Ok mensen,
Heb een linux vraag en ik heb het vermoeden dat ik hier wel juist zit
Op dit moment hebben we op het bedrijf mailtraq draaien op een windows pc. Nu is mailtraq nogal beperkt en willen we er wat meer mee doen. met name de admin beheer is een rotzooi in mailtraq. Nu was mijn idee om een nieuwe mailserver op te zetten. Aangezien mcrosoft zooi allemaal geld wil zien ben ik maar eens richting linux gaan kijken, en wat blijkt: de baas vind het een goed idee (het is tenslotte freeware) Maar jullie raden het al, buiten een webserver op ubuntu installeren heb ik 0,0 ervaring met linux.
Mijn vraag richting jullie is dan ook,
op welke distributie van linux kun je een goede mailserver bouwen voor zowel intern als extern verkeer. Makkelijk te ocnfigureren enzo. Via de search in dit topic terecht gekomen dus ben benieuwd of er watr help is.
In het begin wil ik voornamelijk de grote zooi van distrubuties uit elkaar houden door te concentreren op 1 geheel. Als ik weet welke het bestevoor de mailserver te gebruiken is, kan ik er verder opzoeken met google enzo.
Kan je leuker oplossen met perl, is nog portable ook ;)quote:Op donderdag 20 september 2007 08:34 schreef Iblis het volgende:
Overigens is -i een FreeBSD extension, die weliswaar redelijk ruim ondersteund wordt, maar als je het meer portable moet hebben is het beter voor iets als:
[ code verwijderd ]
1 |
En wine werkt alleen op x86, niet op een PPC architectuur, en de VM wel. Nu is het niet waarschijnlijk dat de vraagsteller iets anders dan x86 heeft – maar toch.quote:Op woensdag 3 oktober 2007 20:20 schreef thabit het volgende:
[..]
Wine gebruiken. Of een VM draaien. Nadeel van wine is dat het niet 100% compatibel is. Nadeel van een VM is dat het loodzwaar is.
Hoezo zou het niet portable zijn? Perl is beschikbaar voor bijna alle OS'en. Dat het niet in een default install zit doet daar niks aan af. Java is ook portable, ookal wordt Java niet op alle systemen default geinstalleerd. En als je /usr/local/bin/perl moet gebruiken staat het wel in je PATH, en kan je het gewoon met `perl' aanroepen (bash is ook niet altijd te vinden onder /usr/bin/bash).quote:Op woensdag 3 oktober 2007 21:01 schreef Iblis het volgende:
Als iets niet portable is, is het Perl. Dat zit bij NetBSD niet standaard in de base-install bijvoorbeeld (en terecht). Daar is ’t al snel /usr/local/bin/perl. Perl is zeker geen POSIX.
Portable is redirecten naar een tijdelijk bestand, oude bestand verwijderen en nieuwe hernoemen. Het heeft het bijkomend voordeel dat als de schijf vol raakt terwijl je ermee bezig je oorspronkelijke bestand niet corrupt raakt. (Aannemende dat je gebruik van && of $? maakt).
Het gaat om de al gehele server niet een bepaald processquote:Op zaterdag 6 oktober 2007 14:15 schreef Visitor.Q het volgende:
Kun je niet je server proces die zaken laten wegschrijven naar een log file?
Wow! Dat zijn iets meer resultaten dat ik gehoopt hadquote:Op zaterdag 6 oktober 2007 14:18 schreef Farenji het volgende:
"lsof" geeft een lijst met alle geopende bestanden op dat moment. "man lsof" voor meer info.
quote:Op donderdag 4 oktober 2007 17:27 schreef slacker_nl het volgende:
Als perl portable is, waarom zou een perl script dan niet portable zijn?
Tevens zeg je dat perl geen standaard utility is, daar ben ik het al helemaal niet mee eens.
En een Unix machine zonder sed is nog steeds een Unix machine. Afwezigheid van tools/applicaties maken een Unix machine niet minder Unix. Een Unix machine kan perfect zonder sed en awk, zolang je maar perl op die doos hebt.
Om een collega te quoten: "Ik zou niet weten waarom je voor sed en awk zou kiezen als je het in perl kan doen".
Maar goed, ik heb een andere mening dan jij die hebt, daar laat ik het maar bij.
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 14:24 schreef WyriHaximus het volgende:
Wow! Dat zijn iets meer resultaten dat ik gehoopt had. Misschien ff een bash scriptje maken wat in de gaten houd welke bestanden het vaakst geopend worden
.
Ben ff de man page aan het door lezenquote:Op zaterdag 6 oktober 2007 14:31 schreef Farenji het volgende:
[..]
Standaard krijg je dus alle bestanden, en daar zitten ook netwerk sockets in, devices, allerlei libs, en meer zooi die misschien niet zo relevant zijn. Iig heel veel bestanden. Je kan ook op naam, directory, of type filteren om een wat beter hanteerbare lijst te krijgen - maar ook kun je filteren met bijv grep, wil je bijv snel weten welke mp3 bestanden er zijn geopend op een bepaald moment doe je "lsof | grep mp3"
Niet, maar heb het vermoeden en wil het zeker weten of dat klopt of nietquote:Op zaterdag 6 oktober 2007 15:33 schreef Iblis het volgende:
Hoe weet je zo zeker dat de load veroorzaakt wordt door bestanden te openen? Als je een bepaald proces verdenkt kun je ook strace(1) gebruiken om de systemcalls die ’t proces doet te inspecteren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |