Eens en daarover wil ik nog wel verder gaan. Ga gewoon naar alle open dagen en hoor alle (te mooie) verhaaltjes aan en vorm een eigen mening. Kies daarmee je studie.quote:Op dinsdag 27 maart 2007 00:01 schreef Posdnous het volgende:
Tip:
Kies nooit voor iets dat iets beter kan zijn voor op de arbeidsmarkt. Ten eerste verandert dat toch wel en ten tweede heb je veel meer kans als je iets doet wat je leuk vindt.
(deze tip zal ongetwijfeld door anderen belachelijk gevinden worden, maar toch).
Zijn er ook economische studies waar ook Nederlandse boeken worden gebruikt? Ik ben namelijk ook (zeer) zwak in Engels.quote:Op dinsdag 27 maart 2007 00:46 schreef Nietszeggendwezentje het volgende:
In de Nederlandse versie zijn ook bijna al je boeken in het Engels mag ik aannemen
Naar mijn weten zijn er überhaupt weinig goede Nederlandse boeken, of je moet een hbo doen ...quote:Op dinsdag 27 maart 2007 11:43 schreef hattricker het volgende:
[..]
Zijn er ook economische studies waar ook Nederlandse boeken worden gebruikt? Ik ben namelijk ook (zeer) zwak in Engels.
Succes!quote:Op dinsdag 27 maart 2007 13:40 schreef Bolkesteijn het volgende:
(ik ga er volgend jaar dan ook Werktuigbouwkunde naast doen)
Ik moet toch maar eens Engels gaan lerenquote:Op dinsdag 27 maart 2007 12:08 schreef Nietszeggendwezentje het volgende:
[..]
Naar mijn weten zijn er überhaupt weinig goede Nederlandse boeken, of je moet een hbo doen ...
Econometrics is weer heel anders, dat is echt zwaar als je niet smult van wiskunde.quote:Op dinsdag 27 maart 2007 18:58 schreef hattricker het volgende:
[..]
Ik moet toch maar eens Engels gaan lerenIk wil sowieso iets gaan studeren in de richting van Economie maar welke studie het zal worden zou ik echt niet weten. Ik kan er gewoon niet uit kiezen Economie, Economie en Bedrijfskunde, Bedrijfswetenschappen, Accountancy, Econometrics en vast nog wel tien andere gelijksoortige studies. Om gek van te worden!
Ik heb het ook niet gekozen omdat mijn engels zwak is, of omdat mijn wiskunde niet goed is (bij fiscale economie heb je na het 1e jaar geen wiskunde meer), maar omdat het gewoon zeer boeiend is en ook maatschappelijk heel relevant. (Denk hypotheekrente aftrek, verlaging vennootschapsbelasting, aanrechtsubsidie)quote:Op woensdag 28 maart 2007 10:15 schreef mausb het volgende:
Dat doe ik momenteel. Niet omdat Engels een zwak punt is, maar omdat ik het buitengewoon boeiend vind. Ik doe daarnaast Nederlands Recht, optimale combinatie! Op de Erasmus is het hele eerste jaar en een groot gedeelte van het tweede jaar gezamenlijk met Economie & Bedrijfseconomie, dus de keuze kun je altijd nog later maken.
Ik heb precies dezelfde afwegingen gehad, kleiner clubje, maatschappelijk relevanter en boeiende materie. Heb er ook absoluut geen spijt van. Het is heel wat anders dan gewone economie, maar ik probeerde slechts aan te geven dat de keuze zeker niet definitief is.quote:Op woensdag 28 maart 2007 11:10 schreef Martydekale het volgende:
[..]
Ik heb het ook niet gekozen omdat mijn engels zwak is, of omdat mijn wiskunde niet goed is (bij fiscale economie heb je na het 1e jaar geen wiskunde meer), maar omdat het gewoon zeer boeiend is en ook maatschappelijk heel relevant. (Denk hypotheekrente aftrek, verlaging vennootschapsbelasting, aanrechtsubsidie)
Op de RUG is het 1e jaar grotendeels gelijk met economie en management, dus kan je gedurende het hele 1e jaar en in het 2e jaar (dan wel enige studievertraging) switchen als je wilt.
De vakgroep belastingrecht bij de RUG heeft bovendien hele toffe docenten. Verder omdat fiscale economie een redelijk klein clubje is (in verhouding met andere economische studies) ken je ook iedereen en is het veel gezelliger.
Niet helemaal, met bedrijfskunde kan je ook accountancy en controlling doen. Wij volgen een aantal vakken gewoon samen met de accountants. Er zijn echt wel wat aansluitpunten.quote:Op woensdag 28 maart 2007 11:13 schreef PietjePuk007 het volgende:
Als je tussen economie en bedrijfskunde aan het kiezen bent is FE toch wel een heel andere tak van sport.
Ik heb niet gezegd dat degene die IB&M studeren soft zijn, alleen dat bedrijfskunde softer is. Daarmee doelde ik op minder wiskunde en dus veel meer alpha. Economie is veel wiskundiger. Brede opleiding is soms een pré en soms niet. Ik denk dat het beter is je wat meer te specialiseren. Maar goed, met 2 masters kom je er ook wel, omdat je dan 2 onderwerpen alsnog uitdiept. Het programma ziet er overigens interessant uit en je komt er echt wel goed mee terecht denk ik.quote:Op vrijdag 30 maart 2007 13:24 schreef Klicina het volgende:
Wat je altijd kan doen is een dagje meelopen als student. Hier (Groningen) was die dag toevallig gisteren nog voor IB&M studenten. Zelf doe ik ook IB&M (wat mij schijnbaar soft, half/half en twijfelend maakt) en ik heb het prima naar m'n zin. Het enige nadeel is dat ik tot de eerste lichting behoor die IB&M vanaf het eerstje jaar volgt, aangezien het daarvoor pas begon in het 3e jaar, als afsplitsing van Bedrijfskunde.
Hetgeen dat in mijn ogen het grootste nadeel is, is het feit dat er in mijn vakken nogal wat schoonheidsfoutjes zitten omdat ze voor het eerst gegeven worden, maar als jij er volgend jaar aan zou beginnen zijn die er vast wel uitgehaald.
Persoonlijk heb ik deze studie júist gekozen omdat het zoveel bied. Recht, ethiek, cultuur, financial accounting/management, strategisch management, engels, 2e taal (non-NL), economie, kortom, een mooie mix. Bovendien ben ik als het goed is nog nét 20 wanneer ik klaar ben met m'n bachelor (wanneer ik alles zonder vertraging weet te halen, wat dus vast niet lukt), wat dus ruim voldoende tijd overlaat om je op 2 masters te storten om je expertise wat meer op 1 of 2 van de vakgebieden toe te spitsen. Persoonlijk kan ik het je dus zeker aanraden om IB&M te doen
Daar heb je zeker geljk in. Veel verder dan wat economische modellen, de gebruikelijke statistische vakken en wat financial accounting na zul je weinig nummers en grafieken zien of moeten toepassen. Uiteraard valt dat met keuzevakken leuk in te vullen, helemaal aangezien het verplicht is in het 3e jaar een semester aan een buitenlandse universiteit te studeren, wat vaak tot een nog diverser vakaanbod leidquote:Op vrijdag 30 maart 2007 14:12 schreef mausb het volgende:
[..]
Ik heb niet gezegd dat degene die IB&M studeren soft zijn, alleen dat bedrijfskunde softer is. Daarmee doelde ik op minder wiskunde en dus veel meer alpha. Economie is veel wiskundiger. Brede opleiding is soms een pré en soms niet. Ik denk dat het beter is je wat meer te specialiseren. Maar goed, met 2 masters kom je er ook wel, omdat je dan 2 onderwerpen alsnog uitdiept. Het programma ziet er overigens interessant uit en je komt er echt wel goed mee terecht denk ik.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |