abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 7 februari 2004 @ 15:02:25 #196
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_16971261
quote:
Op zaterdag 31 januari 2004 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

water aan de kook brengen dat het goed kookt, en dan roeren zodat het draait in de pan, dan laag zetten, en een ei erin breken, door het draaien van het water gaat het ei naar het midden en eventuele uitlopers draaien eromheen. als het wit gestolt is, kan je het uitnemen.


Zie dit topic!
pi_16995277
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 18:07 schreef Pietverdriet het volgende:
- inktvisringenuitleg -
Ik heb het gisterenavond volgens de eerste methode gedaan (eiwit en bloem) en het smaakte erg lekker. Echt tien keer beter dan die taaie kant-en-klaar dingen, deze waren lekker mals!
  zondag 8 februari 2004 @ 12:50:27 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16995593
quote:
Op zondag 8 februari 2004 12:39 schreef biawa het volgende:

[..]

Ik heb het gisterenavond volgens de eerste methode gedaan (eiwit en bloem) en het smaakte erg lekker. Echt tien keer beter dan die taaie kant-en-klaar dingen, deze waren lekker mals!


Dank, Dank
maar vrees dat het ook aan je Intvis ligt, en niet alleen aan de methode.
Je kan deze methode voor ieder zeebeest gebruiken, trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16996697
Onze jachtschotel was prima gelukt Piet!
Alleen hadden ze bij ons in de supermarkt geen hertengoulash en waren we te lui om naar de poelier te gaan... we hebben dus maar paardengoulash genomen.

Maar het was dus erg lekker!

  zondag 8 februari 2004 @ 13:28:40 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16996779
quote:
Op zondag 8 februari 2004 13:25 schreef Laura 2000 het volgende:
Onze jachtschotel was prima gelukt Piet!
Alleen hadden ze bij ons in de supermarkt geen hertengoulash en waren we te lui om naar de poelier te gaan... we hebben dus maar paardengoulash genomen.

Maar het was dus erg lekker!


Paard is minstens zo lekker als kweekhert, dus niets mis mee.
Ik persoonlijk vind een paardebiefstuk ook eigenlijk lekkerder als een runderbiefstuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17001789
Voor de bolognesesaus van gister had ik kippelevertjes gekocht. Alleen was het wat te veel dus heb ik nu wat over.

Dus wat kan ik er mee?

Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  zondag 8 februari 2004 @ 16:02:42 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17001988
quote:
Op zondag 8 februari 2004 15:56 schreef SuperRembo het volgende:
Voor de bolognesesaus van gister had ik kippelevertjes gekocht. Alleen was het wat te veel dus heb ik nu wat over.

Dus wat kan ik er mee?


Bakken?
Hoeveel is er over?
Met wat gehakt knoflook en kruiden in de blender. Allerlei dingen kun je nu toevoegen, paddestoelen, of granberries, of walnoten, whatever je lekker vind
Met meel en boter (of spekvet) een deeg maken, een vorm bekleden, de levervlees brij erin en in de oven bakken, en je hebt je eerste pate gemaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17002300
quote:
Op zondag 8 februari 2004 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bakken?
Hoeveel is er over?
Met wat gehakt knoflook en kruiden in de blender. Allerlei dingen kun je nu toevoegen, paddestoelen, of granberries, of walnoten, whatever je lekker vind
Met meel en boter (of spekvet) een deeg maken, een vorm bekleden, de levervlees brij erin en in de oven bakken, en je hebt je eerste pate gemaakt.


Ongeveer 150 gram heb ik over. Pate is erg lekker, maar ik heb geen oven.
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  zondag 8 februari 2004 @ 16:33:17 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17002757
quote:
Op zondag 8 februari 2004 16:15 schreef SuperRembo het volgende:

[..]

Ongeveer 150 gram heb ik over. Pate is erg lekker, maar ik heb geen oven.


gewoon bakken.
Waarom heb je die anderhalf ons niet mee door de saus gegooit? Das een handjevol.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17003244
quote:
Op zondag 8 februari 2004 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
gewoon bakken.
Ok, gewoon bakken dus met wat ui, knoflook en paddestoelen.
Moet het kort of lang bakken?
quote:
Waarom heb je die anderhalf ons niet mee door de saus gegooit? Das een handjevol.
Omdat het een portie saus was waar ik nu al 2 dagen van eet.
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  zondag 8 februari 2004 @ 16:54:08 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17003304
quote:
Op zondag 8 februari 2004 16:52 schreef SuperRembo het volgende:

[..]

Ok, gewoon bakken dus met wat ui, knoflook en paddestoelen.
Moet het kort of lang bakken?


Spekkies erbij is ook lekker, niet te lang bakken,
quote:
Omdat het een portie saus was waar ik nu al 2 dagen van eet.
Behalve geen oven ook geen diepvries?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17003738
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vooral in pesto, maar het is ook lekker met wat plakjes rijpe tomaat en van die italiaanse buffelkaas, hoe heet ie ook al weer...
maar ook lekker bij vis, op pizza,


Kan je het ook in sausjes doen???? (kerrie,champignons saus etc).
Ik leef niet online ik leef echt....zonder fok bevalt me heel goed voel me als mens completer en ben van het gezeik en getreiter af.
pi_17003769
quote:
Op zondag 8 februari 2004 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Behalve geen oven ook geen diepvries?
Een vol vriesvak Het is idd een beetje behelpen hier. Ik ben op zoek naar een andere woning (wie niet )
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  zondag 8 februari 2004 @ 17:15:20 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17003917
quote:
Op zondag 8 februari 2004 17:09 schreef Kylee het volgende:

[..]

Kan je het ook in sausjes doen???? (kerrie,champignons saus etc).


Sure, lekker, maar niet te lang meekoken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 februari 2004 @ 15:51:04 #210
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_17061376
Beste Piet,

Ik heb in een onbewaakt, en overmoedig ogenblik beloofd om dit weekend
een vloerbrood te bakken. Beloven is erg makkelijk, nu nog een goed recept. Zit er één in jouw receptenarsenaal?

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 10 februari 2004 @ 15:54:26 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17061495
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 15:51 schreef Litman het volgende:
Beste Piet,

Ik heb in een onbewaakt, en overmoedig ogenblik beloofd om dit weekend
een vloerbrood te bakken. Beloven is erg makkelijk, nu nog een goed recept. Zit er één in jouw receptenarsenaal?


Valsspelen, wip ff over de grens en koop er een.

Edit, je zit in M(arr)okum, dat wordt dus niets.
Euh, koop een goed merk broodmix en volg de aanwijzingen op het pak?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17062314
Piet, ik heb hier een bijna volle fles witte wijn over van een feestje, kan ik daar nog wat mee behalve weggooien?
Ik hou er nl niet zo van, en misschien weet jij iets om er een azijn mee te maken ofzo?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  dinsdag 10 februari 2004 @ 16:40:47 #213
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_17062980
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Valsspelen, wip ff over de grens en koop er een.

Edit, je zit in M(arr)okum, dat wordt dus niets.
Euh, koop een goed merk broodmix en volg de aanwijzingen op het pak?


Ja ik had beter een turks brood kunnen beloven Ja, nee zonder broodmix wil ik het maken. Dit is mijn plan:

pond volkoren tarwe meel
pond bloem
2 zakjes gedroogde gist (7 gr. p/st)
7 dl. water
2 desertlepels zout
kneden, uurtje laten staan op kamertemperatuur rijzen
kneden en half uur in 30 graden oven op bakplaat rijzen
half uur op 220 graden bakken

Zou dit lukken?

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 10 februari 2004 @ 16:47:47 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17063204
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 16:19 schreef shmoopy het volgende:
Piet, ik heb hier een bijna volle fles witte wijn over van een feestje, kan ik daar nog wat mee behalve weggooien?
Ik hou er nl niet zo van, en misschien weet jij iets om er een azijn mee te maken ofzo?
Je kan er azijn van maken, das makkelijk, hoef je niets voor te doen. Je kan hem ook gewoon gebruiken voor saus, of soep,
Als je een boullionntje maakt, er door gooien?
Je zet hem voor nu ff in de koelkast, en als je van de week een sausje, sjuutje, of soepje maakt, gebruik je hem daarvoor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 februari 2004 @ 16:49:00 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17063252
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 16:40 schreef Litman het volgende:

[..]

Ja ik had beter een turks brood kunnen beloven Ja, nee zonder broodmix wil ik het maken. Dit is mijn plan:

pond volkoren tarwe meel
pond bloem
2 zakjes gedroogde gist (7 gr. p/st)
7 dl. water
2 desertlepels zout
kneden, uurtje laten staan op kamertemperatuur rijzen
kneden en half uur in 30 graden oven op bakplaat rijzen
half uur op 220 graden bakken

Zou dit lukken?


Moet wel lukken, alleen met de hand kneden is zwaar werk. Bovendien, gooi er wat zuurdesem door.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 februari 2004 @ 17:06:14 #216
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_17063796
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet wel lukken, alleen met de hand kneden is zwaar werk. Bovendien, gooi er wat zuurdesem door.


Ben sterk! Waarom zuurdesem?
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 10 februari 2004 @ 17:37:00 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17064726
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 17:06 schreef Litman het volgende:

[..]

Ben sterk! Waarom zuurdesem?


Omdat dat lekker is?
Wat je ook kan doen is al vanavond wat deeg maken (zeg maar 200 gram meel) met wat gist en dan wat natter, dit zet je weg op een koele plaats in huis, en dat laat je een paar dagen staan. Dit gooi je door de rest van het deeg. Deze Poolish (zo heet dat) is dan wat verzuurt, en geeft een mooie smaak aan je brood, veel brodiger, licht zurig, complexer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 februari 2004 @ 17:53:06 #218
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_17065249
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Omdat dat lekker is?
Wat je ook kan doen is al vanavond wat deeg maken (zeg maar 200 gram meel) met wat gist en dan wat natter, dit zet je weg op een koele plaats in huis, en dat laat je een paar dagen staan. Dit gooi je door de rest van het deeg. Deze Poolish (zo heet dat) is dan wat verzuurt, en geeft een mooie smaak aan je brood, veel brodiger, licht zurig, complexer.


Ok, zuurdesem lijkt me ook lekker. Zo'n Poolish ga ik een andere keer proberen, dat vind ik wel een leuk experiment!

Ik twijfel alleen of ik er nog wat boter door zal gooien, levert dat nog wat op positief/negatief?


Mijn dank is alvast groot Chef Verdriet!

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 10 februari 2004 @ 18:17:29 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17065942
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 17:53 schreef Litman het volgende:

[..]

Ok, zuurdesem lijkt me ook lekker. Zo'n Poolish ga ik een andere keer proberen, dat vind ik wel een leuk experiment!

Ik twijfel alleen of ik er nog wat boter door zal gooien, levert dat nog wat op positief/negatief?


Mijn dank is alvast groot Chef Verdriet!


Een zuurdesem is eigenlijk hetzelfde als een poolish, maar dan zelfgemaakt..
Nee, geen boter, vet door het brood zorgt welliswaar voor een wat langere smeuigheid, maar dan kan je beter 1 eetlepel olijfolie gebruiken op een Kilo meel.
Oh, en als je vaker brood wilt bakken, neem dan een deel van je deeg en bewaar dat voor je volgende deeg, als je na een dag of 2 nog geen nieuw deeg maakt, vries het dan in (maar niet gelijk na het maken van het deeg, ff 2 dagen laten verderleven)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 februari 2004 @ 19:12:02 #220
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_17067393
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een zuurdesem is eigenlijk hetzelfde als een poolish, maar dan zelfgemaakt..
Nee, geen boter, vet door het brood zorgt welliswaar voor een wat langere smeuigheid, maar dan kan je beter 1 eetlepel olijfolie gebruiken op een Kilo meel.
Oh, en als je vaker brood wilt bakken, neem dan een deel van je deeg en bewaar dat voor je volgende deeg, als je na een dag of 2 nog geen nieuw deeg maakt, vries het dan in (maar niet gelijk na het maken van het deeg, ff 2 dagen laten verderleven)


Wil inderdaad vaker brood gaan bakken, en ga een stuk deeg bewaren om later met deze Poolish een brood te bakken.
Ik laat in het broodbak-in-oven-topic (bestaat dat ) wel even weten hoe het smaakt.
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 10 februari 2004 @ 20:36:18 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17069945
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 19:12 schreef Litman het volgende:

[..]

Wil inderdaad vaker brood gaan bakken, en ga een stuk deeg bewaren om later met deze Poolish een brood te bakken.
Ik laat in het broodbak-in-oven-topic (bestaat dat ) wel even weten hoe het smaakt.


Trouwens neem IPV het tarwe eens Roggemeel.
Dan wel in een Kitchenaid kneden want roggemeel plakt gruwelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17095689
Hey Pietje of iemand anders die dit leest en het antwoord weet:

Hoe maak ik rijst wat niet van die zeg maar losse korreltjes zijn maar meer van die plakrijst? Welke soort rijst is dit en maak je dit anders klaar en zo ja hoe?

- God's only excuse is the fact that He doesn't exist -
  woensdag 11 februari 2004 @ 20:26:44 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17098327
quote:
Op woensdag 11 februari 2004 19:06 schreef ee-04 het volgende:
Hey Pietje of iemand anders die dit leest en het antwoord weet:

Hoe maak ik rijst wat niet van die zeg maar losse korreltjes zijn maar meer van die plakrijst? Welke soort rijst is dit en maak je dit anders klaar en zo ja hoe?


Pan op het vuur, scheut olijfolie er in, 1 eenheid rijst (ongekookt) er in en bakken tot de rijst glazig begint te worden, vuur niet hoog zetten, kan rustig doorbakken tot ie lichtbruin begint te kleuren, wel continu blijven roeren, dan 2 eenheden water erbij en vuur heel laag zetten deksel op te pan en laten staan tot al het water is opgenomen, met een houten spatel omroeren, en proeven, indien de rijst nog hard is. Halve eenheid water erbij en weer ff laten staan op de kleinste vlam.
Het lekkerste is als je saffraan in een vijzel fijn stampt en dat met het eerste water erbij doet.
Geen rijst is IMHO lekkerder dan met Saffraan

Oh en een eenheid is een beker, kopje, kroes, whatever.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17158953
Piet hoe maak ik mn vriendin klaar ?

Ontopic :

Hoe doe je struisvogelbiefstuk lekkerst klaarmaken ?

A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 17 februari 2004 @ 17:24:19 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17259862
quote:
Op vrijdag 13 februari 2004 22:35 schreef Joene het volgende:
Piet hoe maak ik mn vriendin klaar ?

Ontopic :

Hoe doe je struisvogelbiefstuk lekkerst klaarmaken ?


Door het weg te flikkeren?
Vind struis niet echt smakelijk. Snap niet dat mensen dat graag eten, heeft waarschijnlijk meer met het idee struis te maken als dat het vlees zo geweldig is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 17 februari 2004 @ 17:27:14 #226
11682 Moonah
Jolie femme
pi_17259966
Ah Piet! Je bent online!
Ik heb net retedure biologisch verantwoorde biefstuk gekocht.
Die wil ik natuurlijk niet verknallen.
Nu weet ik dat er een truukje is om met een pollepel (?) te kunnen voelen of het vlees al oké is. Maar bij mij is het een kwestie van klok en klepel.
Kun jij mij dat truukje verklappen? Of heb je een andere tip?
Ik hou van medium.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  dinsdag 17 februari 2004 @ 17:38:59 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17260362
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 17:27 schreef Moonah het volgende:
Ah Piet! Je bent online!
Ik heb net retedure biologisch verantwoorde biefstuk gekocht.
Die wil ik natuurlijk niet verknallen.
Nu weet ik dat er een truukje is om met een pollepel (?) te kunnen voelen of het vlees al oké is. Maar bij mij is het een kwestie van klok en klepel.
Kun jij mij dat truukje verklappen? Of heb je een andere tip?
Ik hou van medium.
Biefstuk op kamertemperatuur laten komen voor het bakken
Kruiden naar smaak maar NIET!!! herhaal: NIET!! zouten
pan met vet op temperatuur laten komen, tot lekker heet, bakken tot de biefstuk aanvoelt als of je met je vinger op het puntje van je kin drukt, dan is die medium. dus met je vingers voelen!!
Als ie aanvoelt als je wang issie rood, en als het puntje van je neus is ie well done.
er is ook een topic over, maar dat kan ik ff niet vinden
Biologische biefstuk zegt trouwens NIETS over de kwaliteit van het vlees, alleen maar dat er geen kunstmest op het gras gegooit is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 17 februari 2004 @ 17:44:04 #228
11682 Moonah
Jolie femme
pi_17260553
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Biologische biefstuk zegt trouwens NIETS over de kwaliteit van het vlees, alleen maar dat er geen kunstmest op het gras gegooit is.
Er staat op de verpakking dat het vee een natuurlijke en diervriendelijke verzorging heeft gehad. En dáár gaat het mij om (die ene keer in het jaar dat ik eens vlees eet).
Bedankt voor je advies!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  dinsdag 17 februari 2004 @ 17:47:03 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17260653
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 17:44 schreef Moonah het volgende:

[..]

Er staat op de verpakking dat het vee een natuurlijke en diervriendelijke verzorging heeft gehad. En dáár gaat het mij om (die ene keer in het jaar dat ik eens vlees eet).
Bedankt voor je advies!


Als je zuidamerikaans rundvlees koopt dan heeft dat beest tenminste ook nog lekker kunnen rondlopen. Nederlands natuurlijk en diervriendelijk houd altijd nog in dat ie in een weitje heeft gestaan..
Bovendien is het lekkerder en goedkoper.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17369027
mijn zussie is sinds kort op glutenvrij gezet, maar ze mist suasjes heel erg. Het eest eigenlijk stroganoff saus (ze maakte hem normaal gewoon uit zo'n pakje/zakje)

Weet je een smaakvolle, glutenvrije, goedkope oplossing voor haar ?
pi_17371572
En Piet, heb je in de downtijd de paëlla al een keer geprobeerd?
In veel gevallen is een scheve horizon dan ook de juiste.
  donderdag 26 februari 2004 @ 12:42:10 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17371955
quote:
Op donderdag 26 februari 2004 10:09 schreef Knorretje het volgende:
mijn zussie is sinds kort op glutenvrij gezet, maar ze mist suasjes heel erg. Het eest eigenlijk stroganoff saus (ze maakte hem normaal gewoon uit zo'n pakje/zakje)

Weet je een smaakvolle, glutenvrije, goedkope oplossing voor haar ?
Ja hoor
Sauce Stroganov is makkelijk te maken.
Snij een ui klein (of beter nog sjalotjes) en fruit deze op een laag vuur in boter (Boter is geen margarine) tot deze heerlijk goudbruin zijn. Dit kan ff duren, maar het is het waard. Voeg gesneden paddestoelen toe (die jij lekker vindt) en laat dit verder smoren. Blaadje salie, klontje fond (zie het langzaam klaarmaak topic) of wat boullion, glas witte wijn, zout en peper, rozemarijn.
Voeg op het laatst Ajvar (das een paprika conserve, bij iedere turkse winkel te koop) kappertjes en zure room toe.
Je ziet dat ik geen verse paprika gebruik, dat heeft 2 redenen
1) Ajvar is lekkerder omdat dit van een andere soort paprika gemaakt word dan die bittere blokken die je bij de groenteboer krijgt.
2) het is makkelijker en minder moeite

Ajvar is er in 2 soorten, pittig en mild. De milde is beter voor sausen, de pittige eerder iets als een bijlage bij gegrilled (lams)vlees
Om te binden, kan je (als je wilt binden) ook aardappelpuree poeder gebruiken.




[ Bericht 2% gewijzigd door Pietverdriet op 26-02-2004 12:57:47 (Edit) ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 februari 2004 @ 12:54:38 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17372196
quote:
Op donderdag 26 februari 2004 12:23 schreef the-O het volgende:
En Piet, heb je in de downtijd de paëlla al een keer geprobeerd?
Ja, was lekker.
Willen jullie het recept?
Paella ala Pietro
Er is niet 1 standaard paella gerecht, het is eigenlijk een soort stamppot met rijst, een spaanse nasi.
Mijn recept
Doe olijfolie in een pan, en doe daar rauwe rijst bij. Bak de rijst in de olie, tot ie glazig en lichtbruin is.
Stamp in een vijzel saffraan fijn.
Voeg 2 keer de hoeveelheid water (of lekkerder, ongezoute kippeboulion, zelf maken!) toe (1 beker rijst, 2 bekers water)
Saffraan erbij en op laag vuur laten garen.
Indien de rijst niet geheel gaar word, maar al wel droog staat, wat water toevoegen, de juiste hoeveelheid water is afhankelijk van de rijstsoort die je gebruikt.
Doperwten (verse) of peultjes afkoken
Nu neem je gebraden kip, of konijn, wat je bij de hand hebt. Je bakt een paar stukken Chorizo.
Appart houden
mosselen, verse fruit de mer, kokkels, stukken stevige witvis, inktvis, garnalen, gambas, rivier kreeft.In een hele grote koekepan kort aanbakken, konijn, kip, chorizo erbij, rijst erbij, peulen / erwtjes erbij.

paëlla heeft eigenlijk geen echt vast recept, er zijn er honderden, iedere spanjaard heeft zijn eigen, er zijn er zonder vlees, maar ook zonder vis, er is met beide.
Zelfs safraanrijs is niet standaard, heb het ook wel eens gegeten met in Tomatensap gekookte rijst.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17373135
quote:
Op donderdag 26 februari 2004 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja hoor
Sauce Stroganov is makkelijk te maken.
Snij een ui klein (of beter nog sjalotjes) en fruit deze op een laag vuur in boter (Boter is geen margarine) tot deze heerlijk goudbruin zijn. Dit kan ff duren, maar het is het waard. Voeg gesneden paddestoelen toe (die jij lekker vindt) en laat dit verder smoren. Blaadje salie, klontje fond (zie het langzaam klaarmaak topic) of wat boullion, glas witte wijn, zout en peper, rozemarijn.
Voeg op het laatst Ajvar (das een paprika conserve, bij iedere turkse winkel te koop) kappertjes en zure room toe.
Je ziet dat ik geen verse paprika gebruik, dat heeft 2 redenen
1) Ajvar is lekkerder omdat dit van een andere soort paprika gemaakt word dan die bittere blokken die je bij de groenteboer krijgt.
2) het is makkelijker en minder moeite

Ajvar is er in 2 soorten, pittig en mild. De milde is beter voor sausen, de pittige eerder iets als een bijlage bij gegrilled (lams)vlees
Om te binden, kan je (als je wilt binden) ook aardappelpuree poeder gebruiken.
tnx ga ik volgende week met d'r proberen als ik daar ben. iig alvast bedankt namens zuslief
  donderdag 26 februari 2004 @ 14:00:48 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17373551
quote:
Op donderdag 26 februari 2004 10:09 schreef Knorretje het volgende:
mijn zussie is sinds kort op glutenvrij gezet, maar ze mist suasjes heel erg. Het eest eigenlijk stroganoff saus (ze maakte hem normaal gewoon uit zo'n pakje/zakje)

Weet je een smaakvolle, glutenvrije, goedkope oplossing voor haar ?
Iets anders
een echte Glutenallergie is vrij zeldzaam, en erg extreem, die mensen gaan al gestrekt als ze rozijnen eten (waar vaak meel als scheidingsmiddel wordt gebruikt) In alternative kringen is het echter heeeeeel trendy om een (gluten) allergie te hebben, cq te worden aangepraat door een pendelzwendelaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17374796
quote:
Op donderdag 26 februari 2004 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Iets anders
een echte Glutenallergie is vrij zeldzaam, en erg extreem, die mensen gaan al gestrekt als ze rozijnen eten (waar vaak meel als scheidingsmiddel wordt gebruikt) In alternative kringen is het echter heeeeeel trendy om een (gluten) allergie te hebben, cq te worden aangepraat door een pendelzwendelaar.
ze zijn nog aan het kijken in hoeverre ze iets wel of niet kan hebben, maar het ging afgelopen weekend al fout met de hagelslag (dat was het enige wat ze dat weekend anders heeft gehad dan normaal). Dus ze durft het nu niet echt meer aan om kant en klare pakjes te kopen (ze zit vlak voor haar examens en ze kan anders niet naar school als het mis gaat)
  donderdag 26 februari 2004 @ 16:16:56 #237
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_17376048
quote:
Op dinsdag 17 februari 2004 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Biefstuk op kamertemperatuur laten komen voor het bakken<br>Kruiden naar smaak maar NIET!!! herhaal: NIET!! zouten <br>pan met vet op temperatuur laten komen, tot lekker heet, bakken tot de biefstuk aanvoelt als of je met je vinger op het puntje van je kin drukt, dan is die medium. dus met je vingers voelen!!<br>Als ie aanvoelt als je wang issie rood, en als het puntje van je neus is ie well done.<br>er is ook een topic over, maar dat kan ik ff niet vinden<br>Biologische biefstuk zegt trouwens NIETS over de kwaliteit van het vlees, alleen maar dat er geen kunstmest op het gras gegooit is.
Dit vind ik echt de meest briljante tip ever! Ik weet zeker dat ik het nooit meer fout kan doen, dit kan je gewoon niet vergeten!
***
  donderdag 26 februari 2004 @ 16:25:58 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17376246
quote:
Op donderdag 26 februari 2004 15:13 schreef Knorretje het volgende:

Dus ze durft het nu niet echt meer aan om kant en klare pakjes te kopen (ze zit vlak voor haar examens en ze kan anders niet naar school als het mis gaat)
Kan dan ook stress gerelateerd zijn, en daarmee bedoel ik niet dat ze zich aansteld, stress voor bv examens of van een andere ingrijpende gebeurtenis kan allerlei lichamelijke klachten veroorzaken.
Ook een conditionering kan dit effect hebben.
Mensen die BV Chemotherapie hebben en daar ziek van zijn worden ook ziek als ze water krijgen toegedient.
Ikzelf word misselijk (heel erg) van kruidnagel, omdat ik eens kruidnagelworstjes heb gegeten vlak voor een flinke buikgriep. Mij "lichaam" heeft nu "geleerd" dan je van het eten van kruidnagels ziek wordt, en dat moet er dus uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 29 februari 2004 @ 15:42:00 #239
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_17427228
Piet,

Hoe krijg ik 2 dagen oude pistoletjes weer 'vers' of iig eetbaar?
Die dingen zijn beton na een dagje bewaren.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  zondag 29 februari 2004 @ 16:52:50 #240
25753 mamamiep
Godmother of Trivia
pi_17428579
quote:
Op zondag 29 februari 2004 15:42 schreef Cynix ® het volgende:
Piet,

Hoe krijg ik 2 dagen oude pistoletjes weer 'vers' of iig eetbaar?
Die dingen zijn beton na een dagje bewaren.
Goede vraag, ben ik zeer benieuwd naar .
There are so many things I want to say to you but time's caught me up and now I'll never say them - except that I've loved you from the moment I saw you and every moment since.
  zondag 29 februari 2004 @ 17:07:26 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17428839
quote:
Op zondag 29 februari 2004 15:42 schreef Cynix ® het volgende:
Piet,

Hoe krijg ik 2 dagen oude pistoletjes weer 'vers' of iig eetbaar?
Die dingen zijn beton na een dagje bewaren.
Niet.
Pistoletjes en bagetjes eet je vers.
Je kan deze op de verwarming en ze helemaal drogen en dan door de keukenmachine malen, en als paneermeel gebruiken.
Als de honger knaagt en je hebt niets anders in huis, dan zou je ze vochtig kunnen maken en opensnijden, vullen met jonge kaas en in de magnetron gooien, de stoom maakt het brood zacht en de kaas smelt.
Dan heb je een flubbie, dat maakten mijn collega´s wel eens van stokbrood wat snachts nog van de avond er voor over was.
Lekker is anders, maar het is te eten en het vult.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 29 februari 2004 @ 19:37:52 #242
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_17431078
Ok, bedankt iig.

* Cynix ® gaat vanaf nu waarschijnlijk regelmatig flubbies eten.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  dinsdag 2 maart 2004 @ 22:38:42 #243
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_17471256
Zeg pietje, ik zie je al enkele keren zeggen dat je een ansjovis is een vijzel moet stampen als een soort van smaakmaker. Da's o.k. maar die dingen koop je niet per stuk bij de visboer en daarom : hoelang en hoe bewaar je de overgebleven ansjoviskes (Hoewel ik soms een heel blikje achter elkaar leegvis met een cocktail prikkertje )

Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
  donderdag 4 maart 2004 @ 10:27:11 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17491046
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 22:38 schreef Furby het volgende:
Zeg pietje, ik zie je al enkele keren zeggen dat je een ansjovis is een vijzel moet stampen als een soort van smaakmaker. Da's o.k. maar die dingen koop je niet per stuk bij de visboer en daarom : hoelang en hoe bewaar je de overgebleven ansjoviskes (Hoewel ik soms een heel blikje achter elkaar leegvis met een cocktail prikkertje )
Ik gebruik nooit blikjes juist om deze reden. Ik heb altijd van die Weckpotjes met ansjovis in olie erin. daar blijft het heel lang goed in. Een aangebroken blikje in een klein glazen potje (jampotje, sambal potje?) omvullen en dan met wat olijfolie opvullen tegen oxidatie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17583068
Nah, ik heb dus runder boullion gemaakt vandaag. (Staat nog steeds te pruttelen, vanaf 10 uur vanochtend.)

En Piet jij had in het langzaam klaarmaken topic geschreven, dat je moest afschuimen.
Nou ik heb geen schuim gezien...
Iets harder gezet, iets zachter gezet, steeds water erbij....
Hoe kan dit?
En vind 'm erg flauw, en echt alles zit erin!! Mergpijp, peen, uien, knofloook euh de hele rats. (behalve zout)

Heb al wel wat witte en rode wijn erbij gegoten...


Net geproefd: Nog steeds flauw...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 8 maart 2004 @ 21:21:55 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17584263
Wat wil je gaan doen met de boullion?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17584397
quote:
Op maandag 8 maart 2004 21:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat wil je gaan doen met de boullion?
Ik heb er vanavond al een champignonsoep van gemaakt. Was echt heerlijk.

De rest vries ik in. In kleine en iets grotere porties.
Maar vind 'm echt heel waterig, echt flauwig. Er komt wel een krachtige geur vanaf, maar ja...
Ik eet niet met de neus...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_17584434
Waarom schuimt ie niet?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 8 maart 2004 @ 21:31:27 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17584576
Had je er vlees in?
Kijk, die boullion zonder zout is niet gedacht om zo te eten, maar als basis voor soep en saus.
Die moet je natuurlijk nog wel op smaak maken.
Als je al zout in de boullion doet, loop je de kans dat je saus, of soep waar je nog andere dingen in doet te zout word.
Daarom zout niet toevoegen aan de basis.
Als ie niet schuimt dan zijn er geen eiwitten in het water die stollen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17584647
quote:
Op maandag 8 maart 2004 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Had je er vlees in?
Piet? Een runderboullion zonder vlees?

Ik heb 2 mergpijpen, 1 schenkel en dan ook nog soepvlees!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 8 maart 2004 @ 21:36:14 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17584708
quote:
Op maandag 8 maart 2004 21:34 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Piet? Een runderboullion zonder vlees?

Ik heb 2 mergpijpen, 1 schenkel en dan ook nog soepvlees!
Ja, we hadden het er over wat mis kon gaan
:-)
Is de boullion mooi helder geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17584855
quote:
Op maandag 8 maart 2004 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, we hadden het er over wat mis kon gaan
:-)
Is de boullion mooi helder geworden?
Nee, want ik heb die tweede fase nog niet gedaan.
En hij staat nog te pruttelen, na 11 uur... Stoer he?
Maar ga 'm dan nu even zeven, dan kom ik even terug hier.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 8 maart 2004 @ 21:41:23 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17584902
Kan je ook heerlijke kroketten mee maken.
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17585110
Jij met je kroketten...

De boullion is donkerbruin.... Hij was eerst wat blanker, toen zet er nog geen rode wijn doorheen.
Je kan er dus niet doorheen kijken, als je dat met helder bedoeld.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 8 maart 2004 @ 21:50:00 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17585155
Neuh, ik bedoel helder als tegenstelde van troebel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17585172
Al die uren, al die liters water en wijn... En dan 700 ml overhouden...
Volgens mij is hij dus wel heel sterk.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_17585219
Ah dan issie troebel.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 8 maart 2004 @ 21:54:00 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17585298
Moet je eens kijken als je de boullion in de koelkast zet, dan kan je er morgen plakken van snijden.
:-)
Een heerlijke toevoeging aan sauzen en soepen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17585366
Thanks again, piet!

Ik ros 'm zo gewoon in de vriezer...
Wel als ie afgekoeld is dan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 8 maart 2004 @ 22:13:39 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17585897
tip, neem van die ijsklontjeszakjes, dan heb je blokjes voor de saus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')