Ook graag erbij zetten wat ik allemaal nodig heb, ik ga morgenmiddag nog effe boodschapjes doen. Dus kom op laat je horen!
quote:Precies, vooral veel pindakaas!
Op vrijdag 21 juni 2002 21:59 schreef shmoopy het volgende:
Pindakaas,gember,bruine suiker,sambal,beetje soyasaus of ketjap,en knoflook,
zo vind ik hem het lekkerst.
paar lepels pindakaas in een pannetje doen (Calve of AH pindakaas zijn het beste)
Beetje peper en snufje zout toevoegen
Schepje suiker erbij
sap van een halve citroen erbij
lepeltje sambal erbij (persoonlijk doe ik lepeltje manis en lepeltje oelek erbij)
scheutje ketjap manis erbij
goed door elkaar roeren
En dan melk erbij en opzetten op het vuur
blijven roeren, net zoveel melk totdat het goed vloeibaar is.
Als het gaat koken dan zal het vanzelf indikken.
Wacht totdat het tijdens het koken de juiste dikte heeft.
Klaar.
Wordt het niet meer goed dik, dan lepel extra pindakaas erbij, is het te dik dan iets meer melk erbij.
Slamat makan
sap van 1 citroen of 1/2 theelepel azijn
0,5 dl ketjap manis
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
mespuntje knoflookpoeder
1 theelepel ketoembar
1 eetlepel basterdsuiker
2 theelepels sambal oelek
200 gram pindakaas
Breng in een pannetje 4 dl water met citroensap, ketjap, specerijen, suiker en sambal aan de kook.
Voeg vervolgens de pindakaas toe en laat het al roerende oplossen. Laat de saus even koken en serveer hem warm.
jajaja van life and cooking gejat maar hij is mmmmmmm
quote:waar haal je die? En hoe heet het?
Op vrijdag 21 juni 2002 21:56 schreef -Ma3stro- het volgende:
die grote groen/bruine bak is echt lekkermaar wel erg duur :/... voor extra smaak wat ketchap en sambal
Iedereen alvast bedankt voor de receptjes, ik ga ze in ieder geval allemaal een keer uitproberen
quote:Ik ben mamamiep, maar te lui om ff bij mezelf in te loggen
Op vrijdag 21 juni 2002 22:13 schreef charmed_angel het volgende:[..]
waar haal je die? En hoe heet het?
Iedereen alvast bedankt voor de receptjes, ik ga ze in ieder geval allemaal een keer uitproberen
quote:OLÉ!
Op vrijdag 21 juni 2002 22:06 schreef BadMotha het volgende:
inderdaad dat bruine plastic emmertje van Wijcko rulez...!!
quote:[off-topic]
Op vrijdag 21 juni 2002 22:01 schreef Lucille het volgende:
...
Slamat makan
Family recept voor zoete saus:
- pindakaas (evt. met kleine stukjes nootjes)
- ketjap (merk: Kaki Tiga (= 3 voetjes))
- fijngemalen gebakken uitjes
- suiker
- water
Doe de pindakaas in een pannetje en breng dit aan de kook met water. Doe er dan ketjap, fijngemalen uitjes en suiker bij (al naar gelang zoetheid en smaak).
De ketjap geeft het een donkere kleur en zoetig geurende smaak
Blijf lekker roeren en doe er een beetje water bij als het dikker wordt. Lekker blijven roeren voor een paar minuutjes. En klaar.
Wat over blijft kan lekker de vriezer in en blijft wel maanden goed. (ook lekker bij de frietjes)
Selamat Makan dan selamat malam !
ontopic: die bruine emmertjes zijn inderdaad meeeeeeeega zaaliggg
quote:Ok bedankt allemaal! Ik ga zo even in de supermarkt kijken! En ik laat weten hoe ik het vond!
Op zaterdag 22 juni 2002 01:56 schreef Erosjuhhh het volgende:
heeel erg offtopic dit, maar makan betekend SCHIET OP! in het twents...ontopic: die bruine emmertjes zijn inderdaad meeeeeeeega zaaliggg
Zo halle dit is een vraag van 2 jaar geleden!quote:Op zaterdag 31 juli 2004 14:33 schreef Martijn_77 het volgende:
Zie ook sate saus vraagje
Weet ik maar was gewoon nog op zoek naar meer recepten en toen kwam ik dit topic tegen.quote:Op zaterdag 31 juli 2004 15:39 schreef charmed_angel het volgende:
[..]
Zo halle dit is een vraag van 2 jaar geleden!
Ik maak mijn sate saus nu met Weiko! Echt mega heerlijk!
Maar topic kan opslot hoor!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |