abonnement Unibet Coolblue
pi_213447922
Ik kreeg gisteren mijn stempas in de bus. Uw stempas voor de Europese Verkiezingen op 6 Juni.

En ik dacht bij mezelf. Ik heb eigenlijk bij de ballen geen idee wie daar in dat Europees parlement zitten. Wie zijn die mensen? Ik hoor eigenlijk nooit wat van die mensen. Wie zijn jullie in godsnaam? Kijk, af en toe hoor je wel een schreeuw uit dat parlement, en je ziet een parlementarier die een duif loslaat. Dus dat daar mongolen rondlopen dat moge wel duidelijk zijn.

En ik begrijp het argument wel hoor, dat had je toch op google kunnen opzoeken? Maar zo werkt het natuurlijk niet, die politici horen aan mij duidelijk te maken, wie ze zijn, wat ze doen, en waar ze voor staan.

Ik heb geen enkel foldertje van welke Europarlementarier dan ook ontvangen van wie ze zijn, en wat ze doen, ik ken op ursula von der leyen na, geen enkel Europees lid van het parlement. Ik kan ze niet opnoemen en ik dacht bij mezelf, als ik het niet weet, dan is het volgens mij meer dan 90% van de Europese bevolking die het ook niet weet.

De brief bevatte alleen een stempas, dus geneens een lijst van op wie je kan stemmen.

Ik vind dit gewoon nergens op slaan, de politiek dient de bevolking juist te informeren over de politieke inhoud en waar men voor staat, hoe moet je op basis van deze stempas nou weten wie wat doet in dat parlement? Kijk, we kunnen wel vol bravoure doen dat we het allemaal weten, maar de meeste mensen hebben de ballen geen idee op wie ze kunnen stemmen of waar ze voor staan. Ik vind dat schandalige en slechte zaak. De beslissingen die het Europees parlement uitvoert hebben namelijk een enorme inpakt op het dagelijks leven van de burgers.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')