quote:
Het klinkt misschien smerig, en tóch is het lekker!
Men neme paprijst. Dat doe je in de pan met een afgepaste hoeveelheid water en wat zout.
Voeg een zak geweekte pruimen (ontpit) toe en breng aan de kook (zorg dat de pruimen mooi verdeeld zijn door de rijst).
Als de rijst gaar en drooggekookt is doe je het vuur uit.
Ondertussen heb je het runderniervet al in grove brokken (1-1,5 cm) gesneden en die ga je uitbakken in een ruime braadpan.
Strooi een laagje kaneel over de rijst. Dan een laagje suiker. Weer een laagje kaneel en wederom een laagje suiker. Dan een derde laagje kaneel en eindig met een derde laagje suiker.
Schep met een schuimspaan de uitgebakken kaantjes uit het niervet en verdeel over de suikerlaag van de pan met rijst. Druppel er nog een juslepel heet niervet over zodat de suiker gaat karameliseren.
Dit recept is al jààààààren in de familie en wordt nog altijdgegeten..