abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 16 maart 2007 @ 14:52:22 #1
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_47337665
De uitdijende Aarde hypothese
Tuesday, 13 March 2007

De continenten die er zijn en hun vorm hebben, passen als puzzelstukjes in elkaar. Echter dit zat niet bijeengeklompt in een supercontinent Pangaea, maar was in feite de korst van een veel kleinere planeet Aarde zonder water, aldus de hypothese van Neal Adams. De Aarde dijdt uit omdat de brandstof in de kern opraakt en de zwaartekracht zwakker wordt.


Toen de Aarde onstond zakten de zware metalen naar de kern van de Aarde af waar ze reageerden en warmte genereerden. De Aarde was klein en compact, erg stevig in elkaar gedrukt. De zwaartekracht was zeer groot.

Door de druk in de aarde ontstond er hitte die chemische en nucleaire reacties veroorzaakten waarbij H2O, water vrijkwam. Tegelijkertijd nam de zwaartekracht af, omdat de zware metalen steeds meer en meer opraakten. Dit gebeurde over een tijdsbestek van 2 miljard jaar.

Doordat de zwaartekracht afnam, zette de aarde uit als een ballon, waardoor de vaste puzzelstukken van de continenten uiteenschoven. De tussenruimtes werd gevuld met het geproduceerde water. Niet alleen Afrika en oost-Amerika passen in elkaar, maar ook oost-Azie en west-Amerika, Antarctica en Australie.


Intussen begon leven zich te ontwikkelen; dit verklaart waarom in Noord-Amerika en Azie precies dezelfde bomen voorkomen, en waarom Antarctica sporen van hogere temperaturen bevat, en het verklaart waarom veel diersoorten over de hele wereld voor komen.

Het bizarre idee dat slechts op één helft van de Aarde land was - Pangaea genaamd -, is eigenlijk te gek voor woorden. Waarom zou er een massief blok land op een planeet gevormd worden en de rest uit oceaan bestaan? Dit strookt niet met het feit dat de aarde roteerde toen deze zacht was en juist de balans opgezocht zou moeten hebben. Strookt niet met de inertie-wetten. Een blok land aan slechts een kant van de planeet zou het geheel uit balans gebracht moeten hebben.

Inderdaad, de Pangaea-theorie rammelt aan alle kanten, en als men twijfelt of de chemische processen van de Aarde zelf het water geproduceerd hebben: De Pangaea-theorie negeert in zijn geheel de vraag waar al het water vandaan kwam. Maar waar kwam het water vandaan dan? Het antwoord op deze vraag is het feit dat een ster waterstof produceert: Zo ook heeft de kern van de Aarde al het water geproduceerd. Maar ook op Mars, de Jupitermaan Europa, Venus en andere rotsplaneten met genoeg massa heeft dit proces plaatsgevonden,echter daar is het water in de ruimte verdwenen, behalve op Europa, daar zit het water vloeibaar onder het ijs, warm gehouden door de nucleaire reactie in de kern van die maan.

De oceaanbodem leert ons hoe de continentale platen uiteengescheurd zijn als puzzelstukjes op een ballon die opgeblazen wordt. De jongste gedeelten van de oceaanbodem zijn 10 miljoen jaar oud, terwijl de oudste gedeelten van de oceaanbodem 70 miljoen jaar oud zijn. Dit is de oudheid die gemeten is door monsters van de oceaanbodem te nemen. Ook is te zien dat op de oceaanbodem de leeftijd van de bodem opmerkelijk genoeg jonger is naarmate het de scheur in het midden van de oceaan nadert (op atlassen te zien). Het is daar glad en er is te zien dat het naar buiten is bewogen. Niet alleen in de Atlantische oceaan maar ook in de Grote oceaan, Indische oceaan e.d..

Hoe kunnen deze gesteenten op de oceaanbodem maar 70 miljoen jaar oud zijn, als de oudste gesteenten op het land maar liefst twee miljard jaar oud zijn?

De uitdijende aarde-hypothese verklaart dit: Omdat de aarde door de afnemende zwaartekracht groter werd. Er kwam geen massa bij, maar in de kern van de aarde vond een proces plaats dat warmte produceerde en elementen in water omzette. Omdat de zware metalen in de kern langzamerhand opraakten, werd de zwaartekracht steeds minder, waardoor de aarde minder compact inelkaar gedrukt wordt en dus uitzette, net zoals de sterren groter worden als hun brandstof opraakt. Ja, de kern van de aarde is een nucleaire reactor, wat op dezelfde manier uitdijt als een ster waarvan de brandstof opraakt
.
Uit de ridges tussen de continentale platen borrelde het geproduceerde water omhoog samen met magma wat de nieuwe oceaanbodem vormde. En er kwam steeds minder en minder vulkanische activiteit, iets waarvan bewezen is dat deze vroeger veel actiever waren.

Deze hete kern van de Aarde bevindt zich nog steeds in een reactieproces, en zorgt voor het vloeibare magma en vulkaanactiviteit. Maar voor hoelang nog? Het magma in de aarde wordt volgens deze theorie heet gehouden door de nucleaire kern van de aarde en zorgt voor het aardmagnetisch veld. Dit magnetisch veld is net als de zon, die net als de kern van de aarde warmte produceert door nucleaire processen, in het verleden een aantal keren omgedraaid. In de zon is dit een 11-jarige cyclus. Op Aarde was dit lang geleden ook een regelmatige cyclus. Toen de kern nog veel brandstof had en als de zon regelmatig van manetische pool veranderde. Maar toen de brandstof opraakte, werd deze cyclus ook onregelmatiger. Deze poolomkeringen zijn uit magnetietlagen af te lezen, en er is te zien dat er vroeger regelmatige cycli waren maar daarna niet meer, een bewijs dat het nuclaire proces in de kern aan het afnemen is, met uitdijing tot gevolg. Het aardmagnetisch veld neemt volgens de laatste metingen meer en meer af. Omdat de brandstof van de kern aan het opraken is, of omdat er misschien een laatste poolomkering aan zit te komen?

Bijna alle planeten werken volgens hetzelfde proces. Het water ontstaat door de planeetkern! Daarom is er onder het ijs van bijvoorbeeld de Jupitermaan Europa ook een oceaan van vloeibaar water, opgewarmd door de nucleaire kern. Maar deze kern verliest meer en meer haar energie en haar zwaartekracht. Wordt de Aarde als Mars? Ook daar zien wij aan de landschappen dat hetzelfde uitdijende proces plaats gevonden zou kunnen hebben. Alleen de reactie in de kern van Mars lijkt opgehouden te zijn, en het geproduceerde water in de ruimte verdwenen. Magnetietdeeltjes op Mars tonen aan dat ook daar een magnetisch veld is geweest, en het is aangetoond dat de zwaartekracht vroeger groter was en de atmosfeer daardoor dikker. Mogelijk door het verdwenen magnetisch veld en de afgenomen zwaartekracht werd er steeds meer en meer atmosfeer de ruimte ingetrokken door de zonnewind, en werd Mars een woestijn. Is dit een lot wat ook de Aarde te wachten staat?

Bekijk de animatie-video hoe de continentale platen écht uit elkaar gedreven zijn:

YOUTUBE



Bron: Xerson
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
  vrijdag 16 maart 2007 @ 14:55:25 #2
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_47337779
Als klein kind altijd al mijzelf verwonderd waarom alles als een puzzel stukje in elkaar past.
Zelf Amerika en Azie passen goed in elkaar... maar volgens de Pangaea theorie zijn ze dit nooit geweest.

Lees de tekst en oordeel zelf.
Ik moet zeggen dat ik het een hele aannemelijk theorie vind, en logischer dan een bol wat er opeens "is" in volle glorie.
Een bol wordt groter, en vult zich op, bij ons is dat in dit geval water!
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
  vrijdag 16 maart 2007 @ 15:11:12 #3
168840 Sant
Jealousy is a Motherf*cker!!
pi_47338336
gaaf verhaal en klinkt darnaast nog geeneens zo heel on-logisch!!
Geluk is een richting..... geen PUNT!!!!
Shit... Ik heb eigenlijk helemaal geen geweldige opmerking...
pi_47339099
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 14:52 schreef Ticker het volgende:
De uitdijende Aarde hypothese
Tuesday, 13 March 2007

Door de druk in de aarde ontstond er hitte die chemische en nucleaire reacties veroorzaakten waarbij H2O, water vrijkwam. Tegelijkertijd nam de zwaartekracht af, omdat de zware metalen steeds meer en meer opraakten. Dit gebeurde over een tijdsbestek van 2 miljard jaar.

Bron: Xerson
Zware metalen in het midden van de aarde die "opraken".
Waar gaan die zware metalen dan naartoe? Die atomen zullen namelijk niet zomaar opeens verdwijnen.
  vrijdag 16 maart 2007 @ 15:41:56 #5
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_47339414
zelfde vraag staat op xerson, met een antwoord van de admin:
quote:
Zware metalen raken niet op maar worden omgezet in andere stoffen. De aarde "lekt" niet in grote mate stoffen. Dus de massa blijft bijna hetzelfde. De totale massa bepaalt de zwaartekracht, niet hoeveel zware metalen er zijn of hoe "compact" het is.

Een kilogram water oefent net zoveel zwaartekracht uit als een kilogram ijzer. Ze bestaan immers beide uit electronen, neutronen en protonen. Net zoals een kilogram veren hetzelfde "weegt" als een kilogram lood.

Geschreven door admin op 2007-03-16 12:19:23
--------------------------------------------------------------------------------
@mike

Zoals je kunt lezen, wordt de massa omgezet in warmte. Dit betekent een verlies van massa, en dus wordt de gravitatie kleiner, en de planeet groter doordat de massa minder inelkaar gedrukt wordt.

Net als sterren steeds groter worden als hun brandstof opraakt. Dit worden op een gegeven moment rode reuzen.
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
pi_47339799
Dat filmpje is echt goed man.
In2008youwillbeawakened!In2009youwillbetransformed!In2010youwilltranscend.In2011youwillbeenlightened!In2012itwillbeover!
◄█▓▒░talon.punt.nl]░▒▓█►
  vrijdag 16 maart 2007 @ 16:09:50 #7
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_47340418
He idee'tje:

Het water is er altijd ook geweest, maar door het uitdijen vindt het een plek.
Vandaar dat de dinosaurussen er nog maar kort waren, omdat de zee eerst 'ruimte' moest maken voor land.
En met ruimte bedoel ik, dat het zich op diepe plekker heeft getrokken. Zie het als, wij leven op grote platten bergen.




(plaatje toont niet wat ik zeg, maar borduurt op de begin post)

[ Bericht 22% gewijzigd door Ticker op 16-03-2007 16:15:36 ]
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
  vrijdag 16 maart 2007 @ 16:24:44 #8
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_47340874
Neal Adams,

zelfde theorie, zelfde verhaal, alleen nu verder over de maan:

http://www.youtube.com/watch?v=tBT8KyWVxj8


Over de Europa (nee niet het continent):
http://www.youtube.com/watch?v=hH_5SFHXSzo

Hier zie je duidelijk wat er bedoeld wordt, en dat de planeet daadwerkelijk "groeit"!!!!


Het idee blijkt al een tijd lang bekend te zijn onder wetenschappers, maar niet geaccepteerd:
http://www.youtube.com/watch?v=yOp8j6eOBlI

[ Bericht 30% gewijzigd door Ticker op 16-03-2007 16:35:29 ]
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
pi_47342454
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 14:52 schreef Ticker het volgende:
D
Hoe kunnen deze gesteenten op de oceaanbodem maar 70 miljoen jaar oud zijn, als de oudste gesteenten op het land maar liefst twee miljard jaar oud zijn?
Dit is onzin. De oudste oceaanbodem is volgens mij ongeveer 200 miljoen jaar oud. Nog steeds veel minder oud dan continentale gesteenten, maar dit is natuurlijk gewoon te verklaren met plaattektoniek. Omdat de oceanische korst zwaarder is dan continentale korst zinkt hij onder de continentale korst (subductie) en wordt hij vernietigd.
You realize that there's no point in doing anything if nobody's watching.
You wonder, if there had been a low turnout at the crucifixtion, would they have rescheduled?
pi_47342893
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 15:41 schreef Ticker het volgende:
zelfde vraag staat op xerson, met een antwoord van de admin:
[..]
Massa omzetten in warmte is onzin. Warmte is voor zover ik weet uit m'n natuurkunde lessen het trillen van een atoom. Hoe harder deze trilt hoe warmer deze is.
Een atoom van een zwaar metaal verdwijnt dus niet door warmte.
Een atoom verdwijnt alleen wanneer deze gesplitst wordt in andere atomen (en zelfs dan verdwijnt ie niet). Kernsplitsing.
En het lijkt me niet dat dit gebeurt in het midden van de aarde.

Mijn conclusie... dit is kwatsj.
pi_47345404
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 14:52 schreef Ticker het volgende:
Het bizarre idee dat slechts op één helft van de Aarde land was - Pangaea genaamd -, is eigenlijk te gek voor woorden. Waarom zou er een massief blok land op een planeet gevormd worden en de rest uit oceaan bestaan?
Pangea is gewoon ontstaan door plaattektoniek. De Aarde is niet ontstaan met Pangea erop. Om de zoveel miljoen (300 ofzo) jaar ontstaat er een supercontinent en Pangea was niet de eerste keer dat dit gebeurde. Eerder (voor Pangea) had je bijvoorbeeld al Gondwanaland en Rodinia. Tussendoor had je gewoon losse continenten zoals nu die na verloop van tijd door plaattektoniek bij elkaar gekomen zijn.( http://en.wikipedia.org/wiki/Supercontinent_cycle)
quote:
Dit strookt niet met het feit dat de aarde roteerde toen deze zacht was en juist de balans opgezocht zou moeten hebben. Strookt niet met de inertie-wetten. Een blok land aan slechts een kant van de planeet zou het geheel uit balans gebracht moeten hebben.
"Uit balans"? Wat zou er precies gebeuren dan?
quote:
Inderdaad, de Pangaea-theorie rammelt aan alle kanten...

Maareuh, wanneer en in welk tijdschrift wordt dit precies gepubliceerd?
You realize that there's no point in doing anything if nobody's watching.
You wonder, if there had been a low turnout at the crucifixtion, would they have rescheduled?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 16 maart 2007 @ 20:06:00 #12
74056 crew  ToT
pi_47348673
Okeeeeeee.....DIT is interessant!!!

WOW @ dat filmpje!
  zaterdag 17 maart 2007 @ 02:36:07 #13
167723 sanni
Acima de seu
pi_47359366
Idd. dat filmpje. Iemand meer beeldmateriaal gevonden?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 17 maart 2007 @ 10:07:52 #14
74056 crew  ToT
pi_47361605
Alleen dat kwartslag draaien van Alaska vond ik weer een beetje vaag. Maar goed: je weet maar nooit wat er gebeurt als de aarde uitzet he!

Tja geen idee of dit klopt of niet, maar het is ieder geval weer eens wat om over na te denken.
Zonnen kunnen ook supernova gaan als ze opgefikt zijn (ligt overigens aan de massa van de zon geloof ik: anderen imploderen meteen), dus waarom kan een planeet dat niet ook als na vele miljoenen jaren de kern af aan het koelen is / op wat voor manier dan ook aan het verminderen is. (Zouden vulkaanuitbarstingen door de vele miljoenen jaren heen ook meehelpen hieraan?)
  zaterdag 17 maart 2007 @ 10:26:22 #15
162836 Normalneo
zion_gras_zon_lucht
pi_47361893
tvp waarom? omdat dit de truth is..filmpje ga ik zeker kijken..
De agents merkten op dat de zion maanframe hun tegenwerkte. Ze kregen via hun headphones door dat ze beter niet konden liegen over het koekje wat ze al hadden gehad bij de toekomst-oma. Ze wilden er graag nog eentje, maar ze is niet zo gek!
  zaterdag 17 maart 2007 @ 10:32:18 #16
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47361970
Dit stukje zit echt vol met debiele aannames en kromme redenaties
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 17 maart 2007 @ 11:46:07 #17
9740 Knarf
Ik hou niet van titels
pi_47363498
Vergeten we even dat de aarde van vast en vloeibaar materiaal is gemaakt. Niet uit een gas of plasma.. Vloeistoffen en vaste materialen zetten niet (veel) uit gassen (de zon) wel.

Maar om even door te gaan, als op aarde nog veel meer massa wordt omgezet in warmte, waardoor de aarde dus lichter zou worden. Hoe groot wordt de aarde dan?
Als alles bijna op is, wordt het dan groter dan het zonnestelsel, of nog groter?
Waarom zijn mercurius/venus/mars/en pluto kleiner dan de aarde, terwijl ze minder massa hebben? Waarom zijn de gas reuzen groter dan de aarde?
Waarom is mijn voetbal (die toch echt een stuk lichter is dan de aarde), zoveel kleiner (ook als ik hem in het luchtledige meeneem?
Waarom kan de lucht in mijn voetbal (als ik het vrijlaat) wel groter worden dan de aarde als ik het loslaat in het luchtledige?
Don't Hold Me Back, This Is My Own Hell.
No keyboard found, press F1 to continue
  zaterdag 17 maart 2007 @ 12:27:42 #18
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_47364707
Ik denk dat er maar 1 ding 'oneindig' is, en dat is het heelal zelf. Ook dat stopt op een gegeven moment met uitdijen.
Misschien is dat hetzelfde verhaal met planeten, op een gegeven moment is de koek op. Tevens kan het wel verklaren waarom sommige planeten groter zijn dan andere.
En op een gegeven moment is een planeet net als een ster op, en verdwijnt ie. Volgens mij noemen ze zo'n ontploffing een supernova bij een ster/zon.

Hebben sommige van jullie ook die filmpjes gekeken van de planeet Europa? Als de planeet niet uitdijt, hoe komt het dan dat als die stroken, die duidelijk recenter zijn dan de overige omgeving, weggehaalt worden, de overige planeten met zijn ruwe uiterlijk letterlijk "perfect" in elkaar past? Niemand roert daar verder over en doet het gelijk af met onzin, omdat de theorie gedeeltelijk nog niet klopt. Misschien kan je beterr er mee in na denken dat het door een fout in het grote plaatje af te doen als onzin?
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
  zaterdag 17 maart 2007 @ 12:30:17 #19
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_47364805
Vergeet trouwens ook niet dat het eigenlijk zo logisch als wat is, dat iets (bijna) nooit begint in zijn uiteindelijk grote. Iets begint klein.. en wordt groter. Het zou dus makkelijk kunnen dat de aarde ooit nog kleiner was, dus echt als veel kleinere bol begin nog dan wordt aangenomen, en vanaf dat punt is gaan 'groeien'.


"It's alive!!! ALIVE!"
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
  zaterdag 17 maart 2007 @ 12:32:04 #20
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47364852
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 12:30 schreef Ticker het volgende:
Vergeet trouwens ook niet dat het eigenlijk zo logisch als wat is, dat iets (bijna) nooit begint in zijn uiteindelijk grote. Iets begint klein.. en wordt groter. Het zou dus makkelijk kunnen dat de aarde ooit nog kleiner was, dus echt als veel kleinere bol begin nog dan wordt aangenomen, en vanaf dat punt is gaan 'groeien'.


"It's alive!!! ALIVE!"
En waar komt die extra bouwstof dan vandaan joh?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 17 maart 2007 @ 12:40:46 #21
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_47365090
Jezus, dus je vindt het wel doodnormaal dat een planeet zichzelf maakt, maar groter worden bestaat niet volgens jou?

Hoe wordt een mens groter? Deze voed zich, zijn lichaam benut deze bron.
Hoe wordt een planeet groter? Deze voed zich.
Waarmee voed deze zich? Meest logische verklaring lijkt me te zoeken in de kern.
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
  zaterdag 17 maart 2007 @ 12:43:54 #22
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47365175
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 12:40 schreef Ticker het volgende:
Jezus, dus je vindt het wel doodnormaal dat een planeet zichzelf maakt, maar groter worden bestaat niet volgens jou?

Hoe wordt een mens groter? Deze voed zich, zijn lichaam benut deze bron.
Hoe wordt een planeet groter? Deze voed zich.
Waarmee voed deze zich? Meest logische verklaring lijkt me te zoeken in de kern.


Een mens voedt zich met externe dingen. Niet vanuit de kern.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 17 maart 2007 @ 12:44:29 #23
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47365192
En wie zegt dat deze planeet groter wordt? Dat is dus een THEORIE.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 17 maart 2007 @ 12:44:57 #24
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47365204
Overigens is het natuurlijk vrij lomp om een hemellichaam te vergelijken met een mensenlichaam
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 17 maart 2007 @ 12:47:52 #25
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_47365309
Overigs is het vrij lomp om niet verder te kijken dan je neus lang is. De bewijzen tonen zich duidelijk in filmpjes. Hier hetzelfde verhaal over mars:
http://www.youtube.com/watch?v=d44Jj_3gp-M&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Exerson%2Enl%2Fcontent%2Fview%2F367%2F

Tevens is natuur natuur, en ook hemellichamen blijken zich aan bepaalde wetten te houden. Net als een mens.

Wil je trouwens beter lezen, ik zei dat een mens zich voedt.. natuurlijk voedt een mens zich met externe bronnen, dacht je dan dat ik bedoelde dat wij net als een planeet een kern hadden?
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')