abonnement Unibet Coolblue
pi_46965899
Ik gooide Deel 2 dicht...


Openingspost:

Dit topic is bedoeld om gebruikerservaringen uit te wisselen over de diverse soorten medicatie die er bestaan om psychische klachten tegen te gaan.
Wat echter voor alle medicatie opgaat, is dat de werkzaamheid per persoon verschilt. Ga daarom niet blind op ervaringen van anderen af, en raadpleeg altijd een arts bij eventuele twijfels of vragen.

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling van dit topic om te discussieren over het al dan niet gebruiken van antidepressiva en andere medicijnen. Alleen eigen ervaringen en do\'s & dont\'s dus.

Enkele links met meer informatie over psychofarmaca

Stichting Pandora - belangenvereniging voor mensen met psychische of psychiatriche problemen.. Onder het kopje \'dossiers\' staan handige .pdjjes, met daarin onder andere informatie over de soorten medicatie, eventuele bijwerkingen, en het gebruik ervan.

Consumed - site met algemene informatie over medicijnen, en ook over de diverse medicijnen bij psychische klachten. Naast factuele informatie als samenstelling, verkrijgbaarheid, ook informatie over bijwerkingen en dergelijke.

Hulpgids.nl - prima uitleg over de werking van Anti Depressiva.

Hersenstorm - onder het kopje 'Ritalin, ja of nee?' ervaringen over de bijwerkingen van Ritalin, én alternatieven voor dit medicijn. Let op: deze ervaringen zijn alleen gebaseerd op die van de schrijfster van deze site. Ook nu geldt: wat voor de één niet werkt, kan voor de ander een uitkomst zijn.

Schizofrenieplein - index met een flink aantal bijsluiters van antipsychotica. Daarnaast veel algemene informatie over schizofrenie, en de behandelmethodes ervan.

Psycholoog.net forum - Het forum van psycholoog.net, heeft een apart \'Medicatie en psychofarmaca\' subforum, met daarin vooral veel gebruikerservaringen van onder andere AD\'s en ritalin.

Enkele afkortingen, die je in dit topic kan vinden.

*ad= antidepressiva
*ha= huisarts
*mw= maatschappelijk werk
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_46966858
Om terug te komen op de post van Christine uit het vorige deel:

Ik ben het eens met Re dat (je huisarts waarschijnlijk vindt dat) een paar weken wel een erg korte periode is om al weer terug in dosis te gaan. Je spreekt in zo'n geval eerder over maanden dan over weken. Bijwerkingen kunnen trouwens nog verminderen. Mocht echter blijken dat je te veel last blijft houden van bijwerkingen bij de voor jou werkzame dosis, dan is overstappen op een ander medicijn uit dezelfde groep (SSRI) wellicht een optie.
  dinsdag 6 maart 2007 @ 11:41:06 #3
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_46969416
Oké, bedankt voor de tips .
Ik weet soms zelf ook niet wat ik ermee aan moet... In elk geval ben ik verre van stabiel, hoewel ik me niet echt rot meer voel, vooral heel erg 'verdoofd'.
  dinsdag 6 maart 2007 @ 17:47:19 #4
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_46982654
@ Christine, ik voel met je mee mbt dat stomme breken van die pillen
Ik heb een aantal weken geleden ook verhoging gekregen van 20mg naar 30mg. Moet zeggen dat ik me sindsdien wel wat beter voel maar ik heb als bijwerking met deze dosis dat ik snachts meerdere malen badend in het zweet wakker word. Niet echt prettig.
In overleg met de huisarts slik ik deze hogere dosis iig tot ik op gesprek mag komen bij een psych. Sta inmiddels 6 weken op de wachtlijst. Gisteren maar eens gebeld maar ze konden niks toezeggen. Schijnt nogal druk te zijn op het moment. Voorlopig dus maar op deze dosis.

Op het moment ben ik emotioneel een beetje een wrak ivm luduvudu. Had leuke vent leren kennen maar meneer heeft maar besloten dat hij niet weet of hij toe is aan een relatie. Heb dus weer fijn 2 dagen op de bank geleefd. Gisteren toch maar het inzicht gekregen dat ik me niet hoef te laten leven dus ik heb 'm gebeld en een afspraak gemaakt voor vanavond. Ik moet gewoon weten waar ik aan toe ben anders trek ik het zo niet. Op het moment moet ik er dus ook niet aan denken m'n dosis te verlagen.
Duim voor me vanavond!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_46991184
Jammer Lips.


Sterkte hoor.

tvp
pi_46994044
tvp-tje, vanmiddag m'n nieuwe voorraad meds gehaald zodat ik het komende half jaar vooruit kan. De 30mg bevalt goeden begin meer en meer weer grip op een hoop zaken te krijgen. Gaat de goede kant op (eindelijk).
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_46994190
Terug Vind Pillen

Ik ben sinds een half jaar gestopt met prozac, soms twijfel ik over die keuze.
pi_47004479
Hoezo MoelanOe?


Had je ook angstdromen zoals ik met prozac/fluoxetine had?
pi_47007435
@Lips, ik had met seroxat ook veel meer last van zweten dan bij andere middelen. Ik krijg de indruk dat seroxat niet het meest gunstige "bijwerkingsprofiel" heeft, maar dat veel huisartsen dit middel voorschrijven omdat ze daar het meeste ervaring mee hebben.
Wat betreft die vent: goed dat je het initiatief neemt. Mocht dat bij hem niet werken, move on...
pi_47007654
Nuja, ik ben begonnen met prozac nadat ik een paar maanden een andere AD gebruikte. Ik ben even de naam kwijt. Die pillen maakte mij zo ongelukkig en depressief dat ik al gauw een opname aan mijn broek had hangen. Ik begon toen met prozac en heb een jaar lang gebruikt. Na een jaar ging het beter, ik kreeg een vriend en toen was het juiste moment om te stoppen aldaar. Immers wou ik niet jarenlang afhankelijk zijn van het witte bitter. Daarbij heb ik nooit volledig achter medicatie gestaan, ik geloof niet dat er voor mij een oplossing ligt in medicatie. De jaar dat ik het gebruikte heb ik in feite stil gestaan en toen ik stopte met prozac merkte ik dat ik nog heel wat te leren had en te doen had wat ik gewoon allemaal een jaar lang niet gehoord heb. Zo is in dat jaar ook al het contact met iedere vriend verloren gegaan en zo kwam het dat ik eigelijk niemand dan mijn toenmalige vriend had. Gewoon, omdat ik tijdens het gebruik van prozac geen aandrang voelde mensen op te zoeken want ik voelde me wel oke genoeg.

Prozac heeft nooit invloed gehad op mijn angstdromen, ik ben begonnen met tandenknarsen tijdens de prozac. Maar de angstdromen zijn niet minder of meer geworden.
  woensdag 7 maart 2007 @ 19:29:16 #11
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47026092
quote:
Op woensdag 7 maart 2007 10:22 schreef Halinalle het volgende:
@Lips, ik had met seroxat ook veel meer last van zweten dan bij andere middelen. Ik krijg de indruk dat seroxat niet het meest gunstige "bijwerkingsprofiel" heeft, maar dat veel huisartsen dit middel voorschrijven omdat ze daar het meeste ervaring mee hebben.
Wat betreft die vent: goed dat je het initiatief neemt. Mocht dat bij hem niet werken, move on...
Ik ben op het moment ergens benieuwd hoe ik me zou voelen zonder die pillen. Ik voel me nu niet echt top maar ook niet echt depri... met vlagen dan trouwens. Ik ben nog steeds niet zoals ik eind december was heb ik het idee, toen ging het volgens mij beter. Maar vind dat dus heel moeilijk om te zeggen / in te schatten.
Kunnen psychologen daar ook iets over zeggen of zijn het echt alleen psychiators die iets over pillen kunnen zeggen? Het is namelijk niet dat dit slecht bevalt maar ik weet ook niet of het goed bevalt zeg maar.

Betreffende m'n luduvudu gaat het weer iets beter. Gisteren gesprek gehad met 'm en ik heb er nu vrede mee. Hij is gewoon nog te kort vrijgezel en moet nog dingen alleen doen, heb ik ook lang gehad na mijn relatie. We gaan wel proberen contact te houden want het klikt gewoon wel tussen ons. Zal alleen wel moeilijk zijn. Heb met mezelf afgesproken dat ik vrienden mag blijven zolang het me niet opbreekt. Als ik last ga krijgen van de vriendschap moet ik er mee stoppen! (kijk mij sterk klinken )
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  woensdag 7 maart 2007 @ 19:49:08 #12
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47027004
Lips, neem jij ze 's ochtends of 's avonds in? Misschien kan dat ook nog van invloed zijn op het zweten 's nachts.
Ik voel me nu trouwens heel erg vlak. Het is me om het even wat er gebeurt, echt heel vervelend. Binnenkort weer naar de huisarts om te overleggen over hoe het nu gaat.
  woensdag 7 maart 2007 @ 19:52:58 #13
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47027191
Ik neem ze 's ochtends. Ik nam ze eerst 's avonds in maar dat was funest voor m'n nachtrust. Dan sliep ik maar 3 uurtjes.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  woensdag 7 maart 2007 @ 19:57:04 #14
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47027385
Okee, ja dat effect kan het ook hebben. Omdat ik slapeloosheid had, moest ik ze ook 's ochtends nemen. Maar ik werd er juist heel suffig van en nu neem ik ze 's avonds en slaap als een roosje .
pi_47028793
Ik nam het ook s' avonds in en sliep als een blok dan. Zou het daarmee te maken hebben dat die angstdromen dan heftiger zijn?
  woensdag 7 maart 2007 @ 20:32:33 #16
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47029067
Misschien wel ja. Ik ben ook vreemder gaan dromen sinds ik ze 's avonds neem, hoewel ik met seroxat altijd wel heel raar droomde. Angstdromen heb ik vrijwel nooit gehad, alleen gewoon heel erg realistisch rare dromen. Schijnt er wel bij te horen trouwens.
pi_47029481
Ik slikte prozac/fluoxetine 20 mg

Ik ga het zeker met de ha bespreken.

Hier gaat het zozo. Sinds ik die nevenactiviteit niet meer doe en wij hier in ons weekrooster wat aanpassingen gedaan hebben. (we moesten twee keer zwemmen/twee keer fitkids en een keer logopedie. dat fitkids moest van de kinderarts en daar gaan we niet meer heen zolang ze nog niet een diploma heeft. ws eind van de maand. )

Dat scheelt stukken. We komen allebei tot rust nu. manlief is door de week vaak uithuizig.
pi_47033182
quote:
Op zondag 4 maart 2007 17:04 schreef Re het volgende:
je moet in acht nemen dat een bijsluiter een wettelijke verplichting waarin alle bijwerkingen ooit gemeten tijdens klinische studies en post markt studies vermeldt moeten worden, hoe zeldzaam ook. Er is inderdaad een verhoogd risico op diabetes maar om het in perspectief te plaatsen: er zijn zo'n 11 miljoen gebruikers van zyprexa en er zijn 289 gevallen bekend waarbij diabetes is ontstaan terwijl van een groot gedeelte daarvan niet eens 100% vasgesteld is dat het met elkaar te maken heeft
Ik vroeg het afgelopen week aan een psychiater en hij zei bijna precies hetzelfde.
pi_47033958
Waarschijnlijk is er een genetische factor bij lijders aan schizofrenie die ervoor zorgt dat de kans op DM groter is. Verder kan je beter de Zyprexa Velotab gebruiken.
  donderdag 8 maart 2007 @ 08:51:23 #20
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47042928
Morgen naar de huisarts om te overleggen.
pi_47044774
Bespreken jullie de medicatie met de huisarts?!1
pi_47044895
Ik wel MoelanOe

Ik zou niet weten met wie anders.
pi_47045541
Een psychiater? Immers zijn huisartsen geen expert op het gebied van AD zoals een psychiater dat wel is.

Ik heb heel wat medicatie geprobeerd alvoren ik de juiste had, en ik moest wekelijks naar mijn psychiater van het Altrecht omdat ze niet wouden dat ik de medicatie met mijn HA besprak omdat hij heeft geleerd over wratten en ontstekingen en geen depressies.
  donderdag 8 maart 2007 @ 11:04:59 #24
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_47045875
Sommige huisartsen weten er wel het meer vanaf dan een ander natuurlijk. Ik bespreek het met beiden en zijn het in dit geval over het algemeen met elkaar eens. Maar ja dat moet ook maar treffen natuurlijk.

Berney heb je nou al een psycholoog of iets gezocht elders?

Ik heb een paar echt nare gesprekken achter de rug deze week waarbij een opname besproken is. Heel moeilijk en echt te heftig vind ik het. Ik wil eigenlijk niet gescheiden zijn van mijn dochter, dat lijkt me voor ons alletwee niet goed. Daar is iedereen het ook wel over eens. Maar als ik zo rond blijf lopen is het ook te rot zo onderhand. Toch nog wel een kans geven om het thuis te proberen met hopelijk wat gemak door middel van medicatie. De laatste weken had ik er ook echt genoeg van, alleen maar naar het plafond zitten staren en in bed liggen huilen, als ik niks te doen had. Moeilijk doen en ruzie maken als ik wel wat te doen had. Bah, rot en naar. Nu nog maar een keer proberen er tegenaan te gaan. Voor mezelf en voor haar. Meteen maar begonnen met vandaag weer op tijd op staan en haar naar school brengen, vakantie uitzoeken enzovoorts. Ik hoop dat het allemaal iets gaat helpen.
pi_47047230
Jeetje Luchtbel,

Schrikken zeg

Ik heb nog niet gezocht naar een 1e lijns psych. zal eerst langs mijn ha moeten daarvoor.

Bah wat rot voor je allemaal meis.

Ik dacht laatst maar durfde het niet goed neer te zetten, nu doe ik het toch.

Is een nieuwe zwangerschap niet de oplossing voor je depressies? Of ben ik nu erg kort door de bocht?

Sorry dan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')