abonnement Unibet Coolblue
pi_45913735
Hallo,

Ik ben van plan om de Spaanse taal te gaan leren en ik ben me aan het oriënteren op Spanje en Latijns Amerika.
Ik vraag me af of er veel verschil zit in het Spaans wat gesproken wordt in Spanje en het Spaans wat ze spreken in Latijns Amerika.

Latijns Amerika lijkt me wel supermooi qua land.
Ik heb nu voornamelijk gekeken naar de organisaties Lingua en Donquijote

Het prijsverschil is enorm groot, dus kent iemand deze organisaties en kan iemand me een advies geven waar je Spaans het best kan leren ?

Groeten,
Andrzej

[ Bericht 1% gewijzigd door andrzej op 02-02-2007 13:51:49 ]
  vrijdag 2 februari 2007 @ 13:02:54 #2
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_45914105
Ok, ik loop dus tot vandaag stage op een talenschool in Chili in Zuid-Amerika.

Wat ik je kan zeggen:

Denk eraan welke taal je wil leren, Spaans in Spanje is heel anders dan Spaans in Zuid-Amerika (Latijns-Amerika). Woorden zijn anders, en met je Spaans wat je in Spanje geleerd hebt kun je hier bijna niets. Aangezien uitspraken anders zijn en complete woorden anders zijn. Voorbeeld is het woord huren, dat is in elk land hier op het continent anders en in Spanje ook weer.
Kijk dus, waarvoor wil je het gebruiken en waar wil je het gebruiken, dat is erg belangrijk.

Verder is het nooit alleen een talencursus! Ga je erbij reizen?
En zo ja, waar dan?

Ik ken mensen die in Spanje een cursus gedaan hebben en allemaal zeggen ze dat je niet naar Spanje moet gaan om een cursus te doen. Waarom? Je praat veel te veel Nederlands. Als je naar een land gaat waar meer dan drie kwart van de mensen geen Engels en Nederlands spreekt zul je veel sneller de taal leren spreken. Je wordt dan onderdompeld en moet wel. In Spanje red je je veelal met Engels en zelfs Nederlands, hier in mijn geval, in Chili, moet je wel Spaans want andere talen behalve soms Duits begrijpen mensen gewoon niet.

Ik kan je vertellen dat de verschillen helemaal niet zo groot zijn. Qua kosten zijn ze in Zuid-Amerika zelfs goedkoper. Het is namelijk niet alleen de cursus die betaald moet worden, maar ook wat er omheen komt. De huisvesting, de uitstapjes die je maakt (ook in Spanje) en de rest van de kosten.

Het enige vervelende in Zuid-Amerika is de vlucht maar kijk eens bij maatschappijen als Lan(.com) (europa overige landen aanklikken en bij promoties kijken, standaard Frankfurt / Parijs / Madrid - Santiago voor onder de 1000 euro inclusief Vanuit SCL kun je gewoon makkelijk verder reizen naar waar je ook heen wilt in Zuid-Amerika). Voor veel mensen klinkt een cursus in Spanje goedkoper maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt zo'n cursus mooi combineren met die ene reis die al een tijdje wilde maken (ook goed voor je Spaans), veel mensen doen dit dan ook.

Beetje cursus heeft 20 tot 30 lessen per week (20 in de morgen, 10 in de middag, lessen van 45 minuten). Gemiddeld kost een cursus in Chili zo'n 175 dollar per week voor 30 lessen. Na 4 weken krijg je korting. Echter, ga je ergens anders heen in Zuid Amerika dan vallen de prijzen. Een vriend van me zit nu in Equador na een cursus in Chili is hij daar verder gegaan en hij betaald daar voor anderhalve maand met verblijf in een familie (aanrader!) nog geen 400 dollar.

Daar haal je het hier in Chili en in Spanje niet voor.

Orienteer je op internet, kijk eens bij languagecourse (of courses?) .com / .net en google gewoon wat rond, vergelijk prijzen en mogelijkheden en tel alles eens rustig bij elkaar op. Maak daarna de beslissing waar je heen wilt en wat je wil doen.

Persoonlijk raad ik Zuid Amerika aan boven Spanje, in Spanje ben je zo, het is niet ver weg en niet echt uitdagend. Er zitten veel te veel Nederlanders en Spaans hoef je er helemaal niet te spreken, aangezien toch iedereen Engels of zelfs Nederlands spreekt. De cultuur sjah, is niet zo heel anders en het is gewoon een Europeesch land.
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_45914167
ja, heb dit ook gedaan in 1999....maar dan in Guatemala via studenttravel oid.

mijn ervaring was dat als ik dit hier boek, dan is het stervensduur. als ik het daar geregeld had, was het enorm veel goedkoper geweest. (80 dollar per week voor 4 uur individueel spaan lesvan maandag t/m vrijdag, 3 maaltijden per dag behalve zondag en onderdak)

het spaans in zuid-amerika schijnt purer te zijn en makkelijker omdat de mensen langzamer en duidelijker spreken. Is een uitstekende basis om spaans te leren, als je in spanje bent moet je wel wennen aan de snelheid en andere uitspraak.

all in all, raad ik je aan om naar zuid-amerika te gaan, voor de prijs hoef je het niet te laten!
  vrijdag 2 februari 2007 @ 13:12:20 #4
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_45914382
Nou nou, om te zeggen dat je met 'Spaans' Spaans niets kan in Zuid Amerika is wel erg kort door de bocht vind ik. Natuurlijk gebruiken ze soms andere woorden, andere uitspraak en is bijvoorbeeld het Argentijnse Spaans wat langzamer (maar niet veel!) dan Spaans Spaans, maar je kan je prima redden met het Spaans wat je in Spanje hebt geleerd vind ik. In Argentinië in ieder geval en dat wijkt meer af dan Chileens Spaans denk ik?

Ik ken een erg leuke talenschool in Buenos Aires, 100 euro per week voor les in hele kleine groepen (max 5 geloof ik), 5 dagen 4 uur. Je kan er ook privé les krijgen voor diezelfde 100 euro per week, maar dan 5 dagen van 2 uur, iets wat ik zelf prefereer.

Ook in Bariloche (Merengebied) ken ik een leuke talenschool, opgezet door een Hollander. Prijzen weet ik niet, maar zal wel ongeveer hetzelfde zijn. Bariloche ligt in een prachtig gebied en dan kan je met een zogenaamde lake-crossing ook nog even oversteken naar Chili om te kijken hoe het Spaans daar klinkt

Ik ben het wel met Zwahiel eens dat het leuker is (als je de tijd hebt) om het in Zuid Amerika te doen, om dezelfde redenen die hij noemt. En het is er mooier natuurlijk en er gaat niets boven het nachtleven van Buenos Aires
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_45914915
Leuk topic, ik ga deze zomer een cursus doen in salamanca via studytravel.nl
Het verschil is denk ik dat je in zuid amerika ook voor het reizen gaat en sightseeing
terwijl in spanje je puur gaat om spaans te leren en om veel bier te drinken

[ Bericht 1% gewijzigd door Jesse- op 02-02-2007 13:37:02 ]
Wii-nummer: 3964-8145-1574-4580
Pm me als je me hebt toegevoegd!
  vrijdag 2 februari 2007 @ 13:46:40 #6
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_45915388
Je hebt wel gelijk qua Argentinië ja, het Spaans daar is idd vrij te vergelijken met het Spaans in Spanje, maar dat is ook een van de weinige landen. Chileens Spaans is erg snel en het inslikken van de S-en en hele woorden is niet ongewoon. In Argentinië is het idd veel rustiger, Urugay idem ditto, maar weer heel anders qua uitspraak en gebruik dan in Argentinië.

Je zou kunnen zeggen (ze doen 't zelf hier) dat Chilenen het slechts Spaans spreken in heel Zuid-Amerika en als je Chileens kunt praten en verstaan, dat je dan alle andere Spaanse varianten wel kunt begrijpen, of zij jou begrijpen is de vraag

Landen als Bolivia, daar is Spaans de officiele taal, maar slechts 30% van de bevolking spreekt het om maar een voorbeeldje te noemen
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_45919300
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 13:30 schreef Jesse- het volgende:
Leuk topic, ik ga deze zomer een cursus doen in salamanca via studytravel.nl
Het verschil is denk ik dat je in zuid amerika ook voor het reizen gaat en sightseeing
terwijl in spanje je puur gaat om spaans te leren en om veel bier te drinken
trust me, dat bier drinken gaat in zuid-amerika ook.

met als enige verschil dat een halve liter daar een 12 eurocent kostte, en aangezien ik destijds daar op 1500 meter hoogte zat, was ik na 2 liter bier al kannonnezat......extra voordelig dus.

bijkomend voordeel : die twee liter bier waar je zo ongelooflijk zat van was, is de volgende ochtend door je lichaam verwerkt en je hebt dus geen kater! ideaal!
  vrijdag 2 februari 2007 @ 16:28:10 #8
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_45920090
heej je vergeet wat!

Hier zit bier niet in die lullige flesjes zoals in NL, maar gewoon in echte mannen flessen! Literse flessen gerstennat doen het hier op 't terras voor 2 euro! En dan is Chili nog het duurste land van Zuid-Amerika
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_45952010
Ga naar Zuid-Amerika... regel het niet via internet, maar gewoon ter plekke - veel goedkoper.

Als je 'puur' Spaans wilt leren, dan zijn Ecuador, Peru en Bolivia de grootste kanshebbers. Maar het maakt geen zak uit: ik spreek (vrij) vloeiend Argentijns Spaans en heb werkelijk nérgens taalproblemen. Natuurlijk zit er wel eens een verkeerd woord of fout gedrukte uitdrukking tussen, maar dat heb je zo door als mensen je aankijken

Je moet niet vergeten dat je, hoewel je je een accent uit een bepaald land eigen maakt, je nog steeds een buitenlander bent die wat langzamer praat en duidelijker articuleert - dus ik zou me vooral lekker laten leiden door het land waar je het liefst heen zou gaan.
pi_45957628
Interessant topic... Misschien dat Spanje gewoon wat gemakkelijker is als je snel even een paar weekjes een cursus wilt doen. Maar zelf lijkt mij Zuid-Amerika toch wel wat avontuurlijker... En over de taalverschillen, het lijkt mij dat je je overal wel redelijk verstaanbaar kunt maken met welk Spaans dan ook, als je de taal eenmaal onder de knie hebt.
pi_46002608
relaxt om zoveel nuttige reacties te krijgen zeg !! mijn plannen zijn om eerst Spaans te leren en dan vervolgens nog rond te gaan reizen. En dat lijkt me in Latijns Amerika wel veel mooier dan in Spanje waar ik al een aantal keer geweest ben..Alleen wil ik later Spaans ook nog gaan gebruiken (zakelijk) maar als ik het zo van jullie hoor is het verschil tussen Spanje en LA niet al te groot.

Toch ben ik wel van plan om het vanuit Nederland te regelen. http://www.linguaschools.com claimt geen inschrijfkosten te rekenen en gezien hun prijzen klopt dit denk ik ook wel. In Peru betaal je bijvoorbeeld 90,- dollar per week voor de cursus en 90,- dollar voor verblijf bij een gastgezin met volpension.

Dat is niet teveel toch ?
pi_46003223
naja, regel anders de eerste week of zo vanuit nederland.
Tenzij het geld je inderdaad niet zoveel uitmaakt, maar bedenk wel dat als je 100 euro kunt sparen, dat je voor die 100 euro een week als een god kunt leven in zuid-amerika (bij wijze van spreken dus)
  maandag 5 februari 2007 @ 12:39:25 #13
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_46003662
quote:
Op maandag 5 februari 2007 12:20 schreef bluebit het volgende:
(..)
dat je voor die 100 euro een week als een god kunt leven in zuid-amerika (bij wijze van spreken dus)
die tijd is allang voorbij
helaas
zonnig Brasil
  maandag 5 februari 2007 @ 12:47:33 #14
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_46003864
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 13:46 schreef zwahiel het volgende:
Je hebt wel gelijk qua Argentinië ja, het Spaans daar is idd vrij te vergelijken met het Spaans in Spanje, maar dat is ook een van de weinige landen.


Argentijns Spaans lijkt helemaal niet op Spaans uit Spanje!
In Argentijns Spaans zit zoveel Italiaans dat het eigenlijk helemaal nergens op lijkt...
Hoewel Argentinië een geweldig land is zou ik het niet snel aanraden voor een talencursus, omdat het echt een heel specifiek accent heeft.
quote:
Je zou kunnen zeggen (ze doen 't zelf hier) dat Chilenen het slechts Spaans spreken in heel Zuid-Amerika en als je Chileens kunt praten en verstaan, dat je dan alle andere Spaanse varianten wel kunt begrijpen, of zij jou begrijpen is de vraag


Venezolaans en Cubaans zijn ook niet aan te raden... ;')
quote:
Landen als Bolivia, daar is Spaans de officiele taal, maar slechts 30% van de bevolking spreekt het om maar een voorbeeldje te noemen
30% van de bevolking spreekt het als eerste taal, dat is wel een verschil! De overige 70% spreekt van helemaal geen Spaans tot prima Spaans, maar dan niet als eerste taal (net als een Fries die ABN spreekt, zeg maar ).

Ik heb zelfs Spaans geleerd in Nicaragua, wat vooral prima was omdat er (toen) weinig buitenlanders zaten, de snelste manier om de taal te leren. Ik zou me om de accenten niet al te druk maken. Op enkele uitzonderingen na kun je overal wel een prima start maken, ook in Spanje.
De landen die het meest "neutrale" accent hebben (en vaak worden gezien als daarom het meest eenvoudig om de taalte leren) zijn Peru en Bolivia (en Ecuador). Maar een beetje accent is best charmant, toch?! (mij kunnen ze nog steeds niet thuisbrengen ).

Overigens zou ik even zoeken op "talencursus" of "talenschool", want er zijn al heel veel tips gegeven op dit gebied....
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  maandag 5 februari 2007 @ 14:31:01 #15
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_46006885
quote:
Op maandag 5 februari 2007 12:47 schreef Hik het volgende:

[..]



Argentijns Spaans lijkt helemaal niet op Spaans uit Spanje!
Dat valt toch wel mee? Ik kan het Spaanse Spaans prima volgen en ze verstaan mij ook wel. Als ik m'n best doe en zij ook natuurlijk
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 5 februari 2007 @ 14:31:54 #16
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_46006917
En ik denk dat een cursus Spaans in Andalusie ook verschilt van een cursus in Salamanca, Barcelona of Bilbao...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_46007308
Ik woon tegenwoordig in Uruguay. Je kunt hier voor ongeveer 200 dollar per maand een prima cursus volgen. Bovendien zul je genoodzaakt zijn in het dagelijks leven Spaans te spreken omdat men hier bijna geen engels spreekt. Ik weet niet wat je budget is en hoeveel tijd je hebt om voor die cursus uit te trekken. Maar ik kan je wel vertellen dat je voor minder dan 1000 dollar per maand in Montevideo een cursus kan volgen jezelf kunt huisvesten in een hotel of appartement en genoeg geld overhoudt voor andere leuke dingen die het land te bieden heeft.

Montevideo is een van de steden in zuid amerika die heel neutraal spaans spreekt je zou bijna kunnen zeggen een soort van ABS. Tuurlijk zijn er verschillen met het spaans uit spanje maar ik kan je vertellen dat een Spanjaard uit madrid en een Uruguayaan uit Montevideo prima met elkaar kunnen communiceren.

Mocht je verdere info willen kun je altijd mailen.

marcelo punt villalba @ gmail punt com
  maandag 5 februari 2007 @ 17:27:30 #18
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_46012849
quote:
Op maandag 5 februari 2007 14:31 schreef flipsen het volgende:

[..]

Dat valt toch wel mee? Ik kan het Spaanse Spaans prima volgen en ze verstaan mij ook wel. Als ik m'n best doe en zij ook natuurlijk
Dat bedoel ik niet!
Ik bedoel: als Spaans-Spaans te vergelijken is met het spaans uit een ander land, is Argentinië niet het eerste waar ik aan denk...

Met zijn eerdere stelling dat je "niets hebt" aan Spaans-Spaans buiten Spanje ben ik het sowieso niet eens!

(Zou het overigens niet leuk zijn om eens heel ergens anders Spaans te leren? Hoe zou het Spaans zijn in de Westelijke Sahara, of in Equatoriaal Guinea? In elk geval weinig toeristen daar! )
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  maandag 5 februari 2007 @ 18:13:58 #19
42630 DAMH
vroemmmm!!!
pi_46014206
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 13:02 schreef zwahiel het volgende:
De cultuur sjah, is niet zo heel anders en het is gewoon een Europeesch land.
lol dat doet pijn
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
-the Dude-
pi_46015810
Toch trekt Argentinië mij het meest in Zuid-Amerika... Alleen jammer dat het Argentijnse Spaans dus toch redelijk anders is volgens de meeste van jullie.
  maandag 5 februari 2007 @ 23:02:26 #21
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_46025486
quote:
Op maandag 5 februari 2007 19:02 schreef NY_Giant het volgende:
Toch trekt Argentinië mij het meest in Zuid-Amerika... Alleen jammer dat het Argentijnse Spaans dus toch redelijk anders is volgens de meeste van jullie.
persoonlijk vind ik de taal ten noord oosten beter te pruimen...
zonnig Brasil
  dinsdag 6 februari 2007 @ 00:42:08 #22
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_46028535
Stomme Portugees spreekt toch geen hond, behalve die anderhalve portugees en braziliaan?

Welcome back

Bueno, ik ga slapen, morgenochend vroeg op, om 08:10 vertrek AMS-MAD, dan MAD-EZE waar ik om 20:45 local time hoop uit te stappen en m'n winterjas op te bergen
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 6 februari 2007 @ 03:25:26 #23
110654 Foeske
lives life, loves life
pi_46030433
Dan moet ik toch ook even gaan spammen
Ik volg op dit moment een cursus Spaans in Arequipa, Peru en het bevalt enorm goed! Ik kan je in ieder geval afraden bij een organisatie te boeken. Direct met een talenschool afspraken maken geeft net zoveel zekerheid en is stukken goedkoper. Ik weet de prijzen van ceica (mijn talenschool hier in arequipa) niet uit mijn hoofd, maar kijk eens op http://ceica-peru.com om de prijzen te vergelijken met eerdergenoemde bedragen.

Ik heb ook zitten twijfelen tussen allerlei landen en uiteindelijk voor Peru gekozen met als belangrijkste reden het duidelijke spaans dat er gesproken wordt en de prachtige cultuur, natuur, historie en mensen het land heeft. Dat had ik in ieder geval gelezen, maar ik ben het nog steeds helemaal eens!

Veel Nederlanders kiezen voor Cuzco om Spaans te leren. Ik heb voor Arequipa gekozen omdat het minder toeristisch is en je dus veel meer met de Peruanen geconfronteerd wordt en je dus wel spaans moet leren. En ook die verwachting is uitgekomen. Ik ben zelfs nog geen een Nederlander tegengekomen in de 4 weken dat ik hier nu zit! Wel andere toeristen natuurlijk, waardoor ik ook mijn Engels, Duits en Frans opkrik, maar naarmate we hier langer zitten wordt Spaans een makkelijker communicatiemiddel en dus oefenen we als internationale studenten onderling ook ons spaans onder het genot van een filmpje of Pisco Sour! Ideaal dus.

Verder is Arequipa een perfecte basis voor verdere reizen in Zuid-Amerika. Ik heb straks nog 3 maanden reizen voor de boeg en ik heb zoveel keus dat ik nog geen idee heb welke kant ik op ga. Wie weet ga ik wel naar het noorden, het oosten en het zuiden!

Wat ik ook nog als tip mee wil geven: kies als verblijf voor een gastgezin! In mijn geval ben ik bij een geweldige familie terechtgekomen die me niet alleen een lekker bed en 3 heerlijke maaltijden per dag geven, maar me ook corrigeren als ik iets verkeerd zeg, me helpen als ik niet op woorden kan komen, duidelijk spreken zodat ik beter leer, me meenemen op tripjes (naar zee, naar Puno) etc. etc.

Je hoort het, ik zit er middenin en vind het fantastisch! Hopelijk helpen mijn ervaringen je een beetje. Wat ik je in ieder geval mee wil geven: ga ervoor!

[ Bericht 1% gewijzigd door Foeske op 06-02-2007 03:33:12 ]
*´¨)
¸.· ¸.·´¨) Vrijwilligerswerk doen in Peru?
(¸.·´ (_.·´* Kijk op www.weeshuisperu.nl !
pi_46036193
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 03:25 schreef Foeske het volgende:
Veel Nederlanders kiezen voor Cuzco om Spaans te leren. Ik heb voor Arequipa gekozen omdat het minder toeristisch is en je dus veel meer met de Peruanen geconfronteerd wordt en je dus wel spaans moet leren. En ook die verwachting is uitgekomen. Ik ben zelfs nog geen een Nederlander tegengekomen in de 4 weken dat ik hier nu zit!
Dat verbaast me wel, omdat zo'n beetje alle (groeps-)rondreizen vanuit Nederland door Peru Arequipa gebruiken om een dag of twee te acclimatiseren op 2000+ meter, voordat ze doorgaan naar Puno of Cusco. Shoestring, Koning Aap, Baobab, noem maar op.
pi_46092594
quote:
Op maandag 5 februari 2007 19:02 schreef NY_Giant het volgende:
Toch trekt Argentinië mij het meest in Zuid-Amerika... Alleen jammer dat het Argentijnse Spaans dus toch redelijk anders is volgens de meeste van jullie.
Er zijn exact drie verschillen:
1. De y en ll worden (in plaats van "j") uitgesproken als "zj". Dit is het meest kenmerkend.
2. Men spreekt zangeriger (meer als het Italiaans).
3. De vocabulaire van Argentijnen is veel groter dan die van andere Spaanstaligen (zelfs Spanjaarden) en heeft uiteraard -zoals elk land in Zuid Amerika!- een hele reeks eigen woorden.

Geen van de drie gaat je problemen opleveren. Het eerste raak je zo kwijt (maar mensen verstaan je ook als je het als zj uitspreekt), het tweede is totaal geen probleem (het is namelijk een stuk rustiger, en mensen die rustig praten worden altijd verstaan) en het derde tref je aan in ieder land en is niet onoverkomelijk - bovendien zul jij je nooit de grote vocabulaire van de Argentijnen eigen maken in de (relatief) korte tijd dat je er zult zijn.

Ik spreek uit ervaring, aangezien ik zelf Argentijns Spaans geleerd heb. Op naar Argentinie dus als dat je het meest trekt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')