Zonder bot that is.quote:Op dinsdag 19 december 2006 15:58 schreef Aenarion het volgende:
Halal slagerij geeft je bijna zeker betere lamsbout. Die eten natuurlijk veel vaker lam. Lamsbout is iets van 13 euro per kilo, valt dus reuze mee!
Idd, en zo'n slager is vaak goedkoper dan een Nederlandse slagerijquote:Op dinsdag 19 december 2006 15:58 schreef Aenarion het volgende:
Halal slagerij geeft je bijna zeker betere lamsbout. Die eten natuurlijk veel vaker lam. Lamsbout is iets van 13 euro per kilo, valt dus reuze mee!
Mijn turkse slager zei juist dat het veel meer vet was, en je het beter kon stoven...quote:Op dinsdag 19 december 2006 23:17 schreef DancingPhoebe het volgende:
Wij hadden laatst een complete lamsschouder voor ik geloof rond de 15 euro. idd ook bij de halal slager.
Ik denk dat het rond de 2 kilo was en ik verwacht dat lamsbout niet zo veel in prijs zal verschillen, al zit daar wel stukken minder bot aan dan zon schouder... Dus betaal je ws zelfs iets minder.
De Nederlandse keurslager hier in de buurt heeft ook een snor.quote:Op woensdag 20 december 2006 21:17 schreef Calimero_31 het volgende:
Ik ben meestal zo'n 50 euro kwijt. Maar ik haal hem niet bij zo'n snor, maar bij de Nederlandse slager.
Niet per definitie. Voor zover ik weet heeft lam i.t.t. koffie en wijn niet echt veel last van terroir ... Het maakt natuurlijk wel uit hoeveel beweging zo'n beest gehad heeft en hoe snel of langzaam het vetgemest is. Maar waarom zou je een schaap eten dat de halve wereld over is gesleept, terwijl er ook prima schapen hier in de wei rondlopen?quote:Op zaterdag 20 februari 2010 21:54 schreef Kimbell het volgende:
Begrijp ik dat Nederlands lam lekkerder is dan Nieuw-Zeelands?
Inderdaad niet per definitie.....echter is er vaak wel een behoorlijk smaakverschil tussen (vers) lam en het ingevroren lamsvlees uit nieuw-zeeland... het NZ lam is door het invriezen niet echt beter geworden en is ook vaak wat te mager en weinig uitgesproken qua smaak...het heeft ook wat sneller de neiging om droog te worden.quote:Op zondag 21 februari 2010 11:58 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Niet per definitie. Voor zover ik weet heeft lam i.t.t. koffie en wijn niet echt veel last van terroir ... Het maakt natuurlijk wel uit hoeveel beweging zo'n beest gehad heeft en hoe snel of langzaam het vetgemest is. Maar waarom zou je een schaap eten dat de halve wereld over is gesleept, terwijl er ook prima schapen hier in de wei rondlopen?
Voor echt vers Nederlands lam zul je denk ik ook nog een paar maanden moeten wachten. Bij gebrek aan eetbare lammetjes buiten, zal het vlees nu uit de diepvries komen, lijkt me.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 00:00 schreef pavv het volgende:
[..]
Inderdaad niet per definitie.....echter is er vaak wel een behoorlijk smaakverschil tussen (vers) lam en het ingevroren lamsvlees uit nieuw-zeeland... het NZ lam is door het invriezen niet echt beter geworden en is ook vaak wat te mager en weinig uitgesproken qua smaak...het heeft ook wat sneller de neiging om droog te worden.
Nee, vast niet. Maar je bent het vast met me eens dat de leefomgeving en de lucht op ijsland nog wat frisser en schoner zijn dan dat weiland langs de A2, ook al mogen lammetjes hier ook vrij rondhuppelen in de open lucht.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 13:26 schreef RobinOok het volgende:
Ja, want lammeren in NZ, NL of noem maar op groeien op in stallen en kooien he?
Neuh, net als stavromulabeta geloof ik niet zo in terroir bij lammeren.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 13:38 schreef Gripper het volgende:
Maar je bent het vast met me eens dat de leefomgeving en de lucht op ijsland nog wat frisser en schoner zijn dan dat weiland langs de A2, ook al mogen lammetjes hier ook vrij rondhuppelen in de open lucht.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |