abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 16 december 2006 @ 21:49:02 #1
128384 mcwops
gat in je glas
pi_44493037
wie heeft er ervaringen met electrische stoomkokers.



het schijnt gezond, makkelijk en vooral smaakvol te zijn wat je er in klaarmaakt.
geen vetten en alle vitaminen blijven bewaard
makkelijk omdat je fornuis niet volstaat met pannen en potten
en groenten en vis schijnen veel intensere smaak te hebben
wat zijn jullie ervaringen? de do's en don'ts
welke gerechten kunnen, welke beter niet?
waar op letten bij de aanschaf?

alvast bedankt!
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
  zaterdag 16 december 2006 @ 21:53:43 #2
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_44493159
Echt ervaring heb ik er (nog) niet mee.. maar ben wel een keer van plan om er 1 aan te schaffen.
Franse vrienden waar ik regelmatig logeer die hebben er 1 en het is en handig.. maar heel veel dingen komen er in tot zijn recht.
Van gekookte aardappels tot aan saucijzen
Zij hadden een keer een speciaal soort worst die ze erin deden en dat was toch zo goddelijk lekker
En gezond natuurlijk, zonder vet toevoeging.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zaterdag 16 december 2006 @ 23:25:38 #3
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44495296


Ik zelf heb bovenstaand apparaat, inmiddels al zo'n jaar of 3.
Ik gebruik het regelmatig.

Ik maak meestal vis gerechten klaar in de stoomkoker, daar is het ideaal voor.

Voor rijst hoef je het niet te doen, dat duurt langer als dat je het op het gas doet.

Het is inderdaad gezonder en smaakvoller, alles ziet er ook zo mooi uit na bereiden, het behoudt zijn kleur en volume.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_44496788
Die miele stoomoven is echt perfect! Heb geproeft in Vianen! Ga er zeker eentje aanschaffen! Alleen jammer van de prijs! ¤ 1099!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nee, het is geen toeval! Ik ben een stalker!
  zondag 17 december 2006 @ 10:01:19 #5
128384 mcwops
gat in je glas
pi_44500995
bedankt voor de reacties !
we zijn zelf ook erg enthousiast. vooral dat het smaakvol en gezond is spreekt ons aan.
maar hoe zit het met vlees? en is het inderdaad zo dat je altijd verse groenten moet nemen?
betekent dat dat diepvries geen goed resultaat heeft?

enne, een stoomoven toch net ietsje anders dan een stoomkoker. toch?
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
  zondag 17 december 2006 @ 10:24:47 #6
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44501156
In mijn apparaat kun je ook werken met diepvriesgroenten, je moet ze dan niet van te voren ontdooien.
Vlees is het meest geschikt als het mals is met een beetje vet, bijv. kalkoen, kip of kalfsfilet.
Gehaktballen kunnen er ook in bereid worden.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 17 december 2006 @ 11:17:08 #7
128384 mcwops
gat in je glas
pi_44501695
en smaken de groenten dan nog wel? of is het echt lekkerder met vers.
en kruiden? die mogen alleen achteraf? of moet je daar een sausje van maken en dat erbij doen?
quote:
Op zondag 17 december 2006 10:24 schreef Curiosity het volgende:
In mijn apparaat kun je ook werken met diepvriesgroenten, je moet ze dan niet van te voren ontdooien.
Vlees is het meest geschikt als het mals is met een beetje vet, bijv. kalkoen, kip of kalfsfilet.
Gehaktballen kunnen er ook in bereid worden.
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
  zondag 17 december 2006 @ 11:41:23 #8
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44502118
Bevroren groenten zijn voor bevriezen geblancheerd, dus ze blijven net zo knapperig als verse groenten.

Je kunt wel kruiden gebruiken tijdens het koken, maar door de stoom zullen deze verdwijnen in het stoomvocht.
Wat heel goed werkt is koken met bijv. kippenbouillon, dus ipv water.

Maar echt sausjes moet je achteraf toevoegen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 17 december 2006 @ 11:44:20 #9
153045 Vereentjes
moeder van dochter 24 mrt 2005
pi_44502164
Heb al 12 jaar een Braun stoomkoker en gebruik die bijna iedere dag. Als ie kapot gaat (en die kans bestaat na zo'n lange tijd) koop ik deriect een nieuwe! De vitamines blijven veel en veel meer behouden dan wanneer je bijna alles er uit kookt, de kleur is mooier en....het smaakt echt veel lekkerder!
Ik doe er alleen verse groenten in of vis die ingevroren is (zalm of tonijn).
  zondag 17 december 2006 @ 11:54:47 #10
128384 mcwops
gat in je glas
pi_44502353
oef, ben bijna helemaal overtuigd.

zijn speciale sstoomkoker-recepten nog belangrijk?
japans?, hollands?.... of kom je daarmee in de hogere stoomkook-kunsten?
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
  zondag 17 december 2006 @ 11:59:47 #11
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44502451
Je krijgt sowieso een recepten boekje erbij, en er zijn er verschillende te koop.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 17 december 2006 @ 18:38:35 #12
153045 Vereentjes
moeder van dochter 24 mrt 2005
pi_44514303
idd en als je zelf een beetje crea bent qua kookkunsten, dan kun je bijna alles wel maken
  maandag 18 december 2006 @ 08:58:57 #13
128384 mcwops
gat in je glas
pi_44529279
ik ben overtuigd. nu nog zoeken naar een goede-niettedure
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
pi_44529312
Die Braun hierboven met die 2 witte bakken kost 50 euro.
Heb ik van de sint gekregen. (de goede man)
Ik volg dit topic op de voet.
  maandag 18 december 2006 @ 10:10:53 #15
128384 mcwops
gat in je glas
pi_44530379
ha, toch meer ' stoomkoker-kokers' dan ik dacht. top
ik zal mijn stoomkookvorderingen op culinair gebied hier melden
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
  maandag 18 december 2006 @ 12:44:34 #16
153045 Vereentjes
moeder van dochter 24 mrt 2005
pi_44533863
quote:
Op maandag 18 december 2006 09:00 schreef kabouter.muts het volgende:
Die Braun hierboven met die 2 witte bakken kost 50 euro.
Heb ik van de sint gekregen. (de goede man)
Ik volg dit topic op de voet.
Is dus een hele goede, want ik heb 'm al zo'n 12 jaar!
pi_44605934
ik ook al tien jaar ofzo, kan me niet meer herinneren wanneer ik m precies gekocht heb. Maar hij werkt perfect. Ook couscous of bulghur kun je er goed in maken. Ik heb pas bulghur-pijnboompittenpilaf gemaakt en zelfs dat was perfect gelukt! Maar ik gebruik hem meestal voor verse groenten en voor vis. Aardappelen kan ook, maar dat doe ik niet want dat duurt me te lang, koken gaat sneller en er zit toch geen vet in. Groenten kunnen ook lang duren, maar zijn echt veel lekkerder.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  donderdag 21 december 2006 @ 10:42:29 #18
153045 Vereentjes
moeder van dochter 24 mrt 2005
pi_44621550
En nog een groot voordeel; je hoeft nergens op te letten, als het klaar is gaat het belletje!
pi_44625532
quote:
Op woensdag 20 december 2006 19:18 schreef sieske het volgende:
Ook couscous of bulghur kun je er goed in maken.
Ik heb pas voor het eerst in m'n leven couscous (ja, je woont in Zeeland of niet..) gekocht, en ik heb een stoomkoker. Hoe maak jij het altijd klaar?
pi_44636994
Leuk voor erbij. Geen vetten lijken mij niet direct gezonder. Je kan altijd beter een beetje olijfolie gebruiken bij de bereiding. Dat is gezonder dan zonder olie te koken.
  maandag 25 december 2006 @ 20:29:08 #21
128384 mcwops
gat in je glas
pi_44737691
nog iemand iets gestoomd deze kerst
Niets zo moeilijk als het maken van een goede afspraak, behalve het nakomen
  maandag 25 december 2006 @ 20:34:07 #22
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44737778
quote:
Op maandag 25 december 2006 20:29 schreef mcwops het volgende:
nog iemand iets gestoomd deze kerst
Ja groenten, maar dan wel die van de AH
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 25 december 2006 @ 21:28:54 #23
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_44738762
Best aardig zo'n stoomkoker, maar de capaciteit laat vaak te wensen over. Als je zo'n ding vollaadt, dan trekt ie het vaak niet.
Stoom is overal even heet, maar het gaat dan vooral om hoeveelheid stoom die wordt opgewekt.

Zeker aardig, maar neem wel een goed merk. 50 euro koopt je een erg goede.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  donderdag 28 december 2006 @ 08:59:58 #24
153045 Vereentjes
moeder van dochter 24 mrt 2005
pi_44786422
quote:
Op donderdag 21 december 2006 19:53 schreef sampoo het volgende:
Leuk voor erbij. Geen vetten lijken mij niet direct gezonder. Je kan altijd beter een beetje olijfolie gebruiken bij de bereiding. Dat is gezonder dan zonder olie te koken.
die vetten zitten wel in je vlees ofzo en ik heb nog never olie IN de stomer er bij gedaan
  donderdag 28 december 2006 @ 09:00:44 #25
153045 Vereentjes
moeder van dochter 24 mrt 2005
pi_44786426
quote:
Op maandag 25 december 2006 21:28 schreef Ashram het volgende:
Best aardig zo'n stoomkoker, maar de capaciteit laat vaak te wensen over. Als je zo'n ding vollaadt, dan trekt ie het vaak niet.
Stoom is overal even heet, maar het gaat dan vooral om hoeveelheid stoom die wordt opgewekt.

Zeker aardig, maar neem wel een goed merk. 50 euro koopt je een erg goede.
klopt, maar die van Braun dus wel!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')