quote:Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in de lengte in vieren. Verwarm de margarine in een (hapjes)pan met een grote bodem. Leg het witlof erin en strooi de poedersuiker er over. Bak het witlof aan alle kanten bruin. Doe een deksel op de pan en stoof de groente in 5-10 minuten gaar. Maak het witlof op smaak met wat zout.
Thanksquote:Op donderdag 19 oktober 2006 17:51 schreef pussydeluxe het volgende:
Er staan veel recepten voor gebakken witlof op internet.
Hier eentje:
[..]
http://www.rtl.nl/huistui(...)t_uitzending_1_3.xmlquote:Op donderdag 19 oktober 2006 17:55 schreef LaZZ het volgende:
Ik zag het gister nog bij "Herman Helpt".
Maar erg bitter is hij vaak ook niet echt lekkerquote:Op donderdag 19 oktober 2006 17:56 schreef skiczukie het volgende:
Witlof moet niet zoet zijn.
Jaaaaaaaa, lijkt me heerlijkquote:Op donderdag 19 oktober 2006 17:57 schreef Pamuk het volgende:
http://www.rtl.nl/huistui(...)t_uitzending_1_3.xml
Echt bittere witlof bestaat dan ook niet meer.quote:Op donderdag 19 oktober 2006 19:17 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Maar erg bitter is hij vaak ook niet echt lekker
Klinkt wel lekker Alhoewel ik nooit de witlof heb gebakken !quote:Op vrijdag 20 oktober 2006 11:34 schreef Isabeau het volgende:
Ik roerbak de witlof regelmatig en doe er dan blokjes ham en wat creme fraîche bij door
jaaaaa of wat je dan ook in huis hebt... champignonnetjes, spekkies..... paprika... spercieboontjes, knoflooke etc etc... (ja ik gooi vaak verschillende groenten bij elkaar)quote:Op vrijdag 20 oktober 2006 11:34 schreef Isabeau het volgende:
Ik roerbak de witlof regelmatig en doe er dan blokjes ham en wat creme fraîche bij door
Idd!quote:Op zondag 22 oktober 2006 14:37 schreef crohntje het volgende:
Roerbakken met balsamicoazijn...
ik ben echt anti witlof, maar dit klinkt toch wel lekker..quote:Op zondag 22 oktober 2006 20:34 schreef Zij-en-Hij het volgende:
[..]
Idd!
Mijn broer is kok en hij heeft het eens voor me gemaakt: witlof in grove repen, beetje olijfolie, witlof op hoog vuur roerbakken met een schepje bruine basterdsuiker en afblussen met aceto balsamico. Op smaak maken met zout en peper..
Zelf vind ik het ook lekker als ik de witlof in grove repen roerbak in wat margarine. Schep crème fraîche erdoor, wat zout en lekker wat (grof) gemalen zwarte peper..
Wij gaan het dus zéker proberen dit weekendquote:Op vrijdag 27 oktober 2006 00:59 schreef GrotePier het volgende:
effe roerbakken daarna bruine basterd suiker erover effe laten carameliseren...en daarna afblussen met aceto balsamico azijn...... en klaar is het....echt heerlijk....
Dat is juist erg lekker. Witlof aanbakken op hoog vuur, goed gaar stoven en daarna een beetje suiker erover strooien en laten karameliseren. Gisteren nog gehad, heerlijk!quote:Op donderdag 19 oktober 2006 17:56 schreef skiczukie het volgende:
Witlof moet niet zoet zijn.
Is geen Allerhande-trend, dat deed mijn oma veertig jaren geleden al en die kan een aardig potje koken.quote:Op vrijdag 27 oktober 2006 07:18 schreef Safari het volgende:
Geen geklooi met suiker alsjeblieft, dat is voor desserts. Typisch zo'n Allerhande-trend om alles "eetbaar" en "lekker" mee te maken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |