abonnement Unibet Coolblue
pi_41007955
Dag fokkers...

Ik ben net 30 geworden en mijn relatie van 11 jaar is vorig jaar uitgegaan. In het begin klote want ik was het type huisje, boompje, beestje (dacht ik) maar nu 1.5 jaar later heb ik een geweldig vrijgezellen jaar achter de rug en wil nog veel meer genieten.

Ik wil nu een nieuwe uitdaging aangaan en dat is alleen een reis maken backpack door Zuid Amerika. Hebben jullie misschien wat tips hoe ik dit moet aanpakken want ik heb het nooit eerder gedaan. Hoe begin je te plannen, wat neem je mee enz enz. Ik ben echt een nerd , dus elke tip is bruikbaar.
pi_41010727
Ik zou zeggen als je een absolute beginner backpakker bent doe eerst 's een Djoser/koningaap/shoestring/boabab reisje voor de basisbegrippen. Bij Shoestring heb de grootste kans op leeftijdsgenoten, en na die drie weken heb je 't wel door hoe 't werkt in zuidamerika en hoe 't ongeveer werkt met hostel zoeken, eten voor een betaalbare prijs etc.. en kun je de rest van zuidamerika bekijken.
Dit is een Signature....
pi_41011260
dat verhaal van je ex-vriendin is overbodige info men.
pi_41015680
Ik vind die georganiseerde reizen altijd nogal duur en ik vraag mezelf af of je daarmee echt leert backpacken. Ik ben begonnen in Oost Europa en het jaar daarop in Centraal Amerika geen centje pijn. Als je een beetje binnen de geijkte paden blijft (wat 90% doet) ga ik ervan uit dat je niet tegen veel problemen aanloopt.

Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Als je een wat groter budget hebt is het al snel makkelijk (minder leuk) om in airconditioned minibusjes van de ene trekpleister naar de andere te scheuren en alleen de hostels en restaurants te bezoeken uit de lonely planet. Een begeleide rondleiding op zijn tijd (wat ik trouwens zelf altijd heel leuk vind) en je ziet de hoogtepunten zonder al te vreemde capriolen uit te halen.

Ga je echter met een mini budget zal je jezelf wat moeten gaan verdiepen in de taal, de cultuur. Er zal op het gebied van voedsel en accommodatie heeeel wat aanpassingsvermogen van je worden verwacht en je zult heus wel een keer in een wat minder aangename situatie terecht komen.

Duidelijk mag zijn dat de 2e optie de verhalen oplevert die iedereen thuis wil kunnen vertellen. Ik opteer zelf meestal voor een combinatie van beide, wel met een gammele bus schoolbus een 5 uur durende angstaanjagende rit van san cristobal naar Quetzaltenango en weekje later relaxt een binnenlandse vlucht van Antigua naar Tikal.

[ Bericht 0% gewijzigd door d1rk op 20-08-2006 23:38:42 ((ergste) spelfouten weg) ]
pi_41019484
Voor zuid Amerika informatie raadt ik ts aan om breed informatie te grazen ; Boeken, internet (hier maar ook reizigers tips bij loneleyplanet site ofzo)
Voor backpack solo reis ervaring, lijkt me slim om eerst eenvoudig te beginnen. Je kunt zoals eerder gezegd eerst met wat andere backpackers op een shoe string of zo reis, maar dan gok je er op dat iedereen zin heeft om jou alles uit te leggen in hun vakantie. Bovendien betweifel ik of je zo leert hoe je in vreemd taal gebeid vervoer/hotel/eten regelt.

Mischien eenvoudig beginnen qua solo backpack reis. Bijvoorbeeld Italie, warm klimaat, soms oneerlijke winkeliers, veel moois en nog mooier en lange aftsanden tussen prachtige steden. Kijk eens hoe je in willekeurig vreemd land de juiste streekbus weet te vinden op een chaotische bus terminal waar de kassiere je beste poging om de naam van dat ene dorp correct uit te spreken niet kan verstaan terwijl achter je de lokale staan te zuchten om ze liever aan de thee zitten dan bij 40' C wachten op jouw traag verlopende taal cursus.

pi_41021140
Ja, jemig, waar wil je heen? Wat vind je leuk? Hoe lang wil je gaan?
Ik moet eerlijk toegeven dat ik meestal de folders van Koning Aap, Djoser, Shoestring, Baobab etc erbij pak en aan de hand daarvan (in combinatie met een Lonely Planet) bepaal wat ik wil gaan zien. Een erg handige methode als je maar een paar weken of een maand hebt.

Owja, en idd, als je naar Zuid Amerika gaat en je spreekt nog geen Spaans, begin met een talencursus.
pi_41024605
Struin eerst internet een beetje af als je weet welke landen je wilt aandoen. Vooral forums van de betreffende landen geven veel info van ervaren reizigers. Met een beetje gezond verstand kom je al een heel eind, en natuurlijk een aktuele Lonely Planet meenemen. Wij hebben op deze manier door Costa Rica en Panama getrokken, en ook nicaragua schijnt erg goed te doen te zijn.
Ook de voorpet is al erg leuk.
pi_41034494
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 08:30 schreef Liejannuh het volgende:
Ja, jemig, waar wil je heen? Wat vind je leuk? Hoe lang wil je gaan?
Ik moet eerlijk toegeven dat ik meestal de folders van Koning Aap, Djoser, Shoestring, Baobab etc erbij pak en aan de hand daarvan (in combinatie met een Lonely Planet) bepaal wat ik wil gaan zien. Een erg handige methode als je maar een paar weken of een maand hebt.

Owja, en idd, als je naar Zuid Amerika gaat en je spreekt nog geen Spaans, begin met een talencursus.
Brazilië, Argentinië, Chili die 3 zeker wel ...ik wil een paar maanden gaan. Gelukkig spreek ik 7 talen o.a. Spaans en Portugees. Ben trouwens al eens geweest in Zuid Amerika maar dat was een luxe zonvakantie meer als een boek lezen in het zonnetje, zwemmen en eten was er toen niet bij.

Ik ga die 4 eens opzoeken op Google en informatie aanvragen. Thx!
pi_41047008
Als reisgids zou ik eerder de Footprint meenemen dan de Lonely Planet, veel actueler.

Maar als je Spaans én Portugees spreekt, hoef je je nérgens druk om te maken. Mensen in Z-A (even over een heeeeeeeeeele grote kam ) zijn over het algemeen super behulpzaam. Bovendien stikt het in Z-A van de reizigers in hostels en dergelijke, die je van alles kunnen vertellen.

Gewoon vliegen en gaan met die banaan!
  dinsdag 22 augustus 2006 @ 04:04:55 #10
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_41051167
Uiteraard beginnen in Argentinie, dan is de cultuurshock nog niet zo groot En kijk ook eens op www.hospitalityclub.org als je niet alleen in hostals wil overnachten, maar ook bij mensen thuis! Gratis!!
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 26 augustus 2006 @ 05:12:44 #11
78918 SeLang
Black swans matter
pi_41188871
hetisleuk,

Goed idee!
Ik zou me niet teveel zorgen maken en gewoon gaan!
Je hoeft bijna niks voor te bereiden, alles wat je nodig hebt is wat geld en evt een Lonely Planet (of vergelijkbare reisgids). Spullen die je evt bent vergeten kun je altijd ter plekke kopen (je gaat tenslotte niet naar de Noordpool). Bovendien schrijf je dat je al Spaans en Portugees spreekt dus waar maak je je eigenlijk zorgen over.

De opmerkingen hier van "ga eerst eens naar italie of ga eerst met een groepsreis" dat vind ik onzin. Lekker zelf gaan in je eentje, dat is veel leuker. Je kunt wel van tevoren even kijken wat je persé wilt zien, maar de kans is groot dat je je reisplan als je daar bent toch verandert afhankelijk van waar je zin in hebt, mensen die je ontmoet, etc.

Veel plezier !
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_41215700
Die eerste backpack reis dichterbij huis was alleen vanwege het gebrek aan zelf reis ervaring. Zeker als je alleen reist is dat ook een kennismaking met jezelf. En dan zijn er praktische weetjes aan een backpack reis die voor ieder anders liggen. Je gaat op zo'n eerste reis ontdekken; Hoe je handelt in chaotische situaties, in stress en hitte, of juist eenzaam alleen in restaurant, hoe je juist altijd wel de weg weet of absoluut alleen de weg weet als je iemand kunt afkatten dat die er niks van snapt.

Er was ooit eerder een draad over alleen op reis. Zelf neem ik bijvoorbeeld zo min mogelijk mee omdat solo met alle bagage in een rij van whatever vervoer staan geen pretje is. Om maar te zwijgen van de puzzel om bagage mee te nemen naar toilet voor dat ene plasje op station. Er zijn reizigers die geen probleem hebben met hun tas buiten het hok parkeren. Maar die hebben ongetwijfeld weer moeite met dingen die ik niet heb. Daarom mijn advies begin met een makkelijke kennis makings reis, dan kan ook zaken als tas enzo getest worden.
pi_41224079
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 03:55 schreef Dual.Flipflop het volgende:
Die eerste backpack reis dichterbij huis was alleen vanwege het gebrek aan zelf reis ervaring. Zeker als je alleen reist is dat ook een kennismaking met jezelf. En dan zijn er praktische weetjes aan een backpack reis die voor ieder anders liggen.
Goed punt. Ik denk dat je niet zo zeer een groepsreis hoeft te maken om te wennen, maar een proefreisje (al is t maar een weekend binnen Europa) lijkt me niet verkeerd. Zelf vind ik het *heerlijk* om alleen te reizen, en dan hoe langer hoe beter, maar ik ken ook mensen die zelfstandig aan een lange reis zijn begonnen en uiteindelijk binnen 4wkn weer thuis waren omdat ze het helemaal niets vonden.

En tja wat je mee moet nemen: dat ligt vooral aan jezelf. Ik heb een rugzak van 55L en dat bevalt me prima. Is vrij klein dus wordt nooit te groot/zwaar en past in ieder toilethokje Ik laat mijn tas NOOIT alleen in busstations etc.

Het is ook zo dat hij nog altijd ruimer lijkt te worden omdat ik iedere keer efficienter inpak, en ik makkelijker word qua hoeveelheid kleding/ondergoed etc (al ligt dat ook erg aan de bestemming!) Dat is dus ook een voordeel van een proefreis... je leert je tas inpakken.
Ik zoek niet, ik vind.
pi_41368038
ik kom net terug van 4 maanden argentinie en bolivia en ik kon nauwelijks spaans toen ik weg ging en toch heb ik me prima gered. vooral reizen in argentinie is makkelijk en comfortabel, en toch goedkoop. mooie binnenkomer in zuid-amerika denk ik en een mooie opstap naar armere landen zoals bolivia waar het reizen wat lastiger kan zijn.
pi_73211922
Wat is het leukste/interessantste land in Zuid-Amerika om doorheen te reizen?
Wat is het goedkoopste land in Zuid-Amerika om doorheen te reizen?
Is het af te raden om door een land in Zuid-Amerika te reizen als je de Spaanse taal niet kent?
  dinsdag 29 september 2009 @ 17:44:51 #16
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_73216157
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 15:23 schreef StijnH het volgende:
Wat is het leukste/interessantste land in Zuid-Amerika om doorheen te reizen?
Leuk en interessant is niet hetzelfde...
Interessantst: Bolivia en Brazilië, maar Peru was waarschijnlijk 'leuker'.
Galapagos overtrof alles.
quote:
Wat is het goedkoopste land in Zuid-Amerika om doorheen te reizen?
Bolivia
quote:
Is het af te raden om door een land in Zuid-Amerika te reizen als je de Spaanse taal niet kent?
Nee, dat pik je onderweg wel op. Begin dan wel in een 'makkelijk' land. Argentinië, Uruguay of Chili dus (of Mexico of Costa Rica).
  dinsdag 29 september 2009 @ 18:56:21 #17
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_73218156
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 15:23 schreef StijnH het volgende:
Wat is het leukste/interessantste land in Zuid-Amerika om doorheen te reizen?
Dat hangt er nogal vanaf wat jij verstaat onder leuk en interessant.
quote:
Wat is het goedkoopste land in Zuid-Amerika om doorheen te reizen?


Ik denk nog steeds Bolivia inderdaad
quote:
Is het af te raden om door een land in Zuid-Amerika te reizen als je de Spaanse taal niet kent?
Af te raden is het nooit. Dat hangt er ook vanaf hoe je verder zelf in elkaar zit. Persoonlijk heb ik wel mijn twijfels of Colombia een heel goed idee is als je weinig reiservaring hebt en geen Spaans spreekt. Je veligheid gaat er daar een stuk op vooruit als je de taal spreekt en de gebaande paden zijn er wat minder duidelijk dan in Peru of Ecuador.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog naar Suriname gaan. Daar heb je niet eens Engels nodig!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 29 september 2009 @ 22:03:31 #18
58060 Apoc2003
Er gaat niets boven groningen!
pi_73224642
Backpacken door Zuid-Amerika #2

Kijk hier ook eens.
"Something hidden. Go and find it. Go and look behind the Ranges. Something lost behind the Ranges. Lost and wating for you. Go!"
-Rudyard Kipling
pi_73244560
We hebben zelf rondgereist in Chili en Argentinië.
Dit zonder veel kennis van de spaanse taal.
Echter met een vriendelijk gezicht en bereidwilligheid kom je een heel eind.
Ik denk dat vooral Chili een makkelijk land is waar je kan riezen.
Het openbaar vervoer is uitstekend, veel hostels, vriendelijke mensen en supermooi.
We zijn vanaf Sanitiago naar beneden gereist en ge-eindigt in Vuurland.

Maar het ligt eraan waar je naartoe wil in zuid amerika.
Helaas is niet ieder land even veilig en als je geen back-pack ervaring hebt, de taal niet spreekt, zou ik me niet willen wagen aan landen als brazilië en veel landen in noord zuid amerika ( )

Succes!
  woensdag 30 september 2009 @ 22:02:34 #20
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_73258100
quote:
Op woensdag 30 september 2009 15:34 schreef pellie1973 het volgende:
.
Helaas is niet ieder land even veilig en als je geen back-pack ervaring hebt, de taal niet spreekt, zou ik me niet willen wagen aan landen als brazilië en veel landen in noord zuid amerika ( )
Peru en Ecuador zijn ook prima te doen met alleen engels, vooral door de enorme hoeveelheid toeristen. Over veiligheid zou ik me daar ook niet al te druk maken. Wel ben ik er van overtuigd dat het gewoon veel léuker is als je de taal spreekt en dat je veel meer uit je reis haalt.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  donderdag 1 oktober 2009 @ 19:00:58 #21
238709 Elkafila
I spy with my little eye..
pi_73282415
Je moet gewoon gaan met die banaan!

Onderweg kom je genoeg mensen tegen waarmee je voor een uurtje, dag of langer, coole dingen mee kan ondernemen. Bovendien bepaal je, als je alleen gaat, zelf wat je leuk vind ipv die djoser voorgekauwde meuk. Part of the fun is om het allemaal zelf uit te zoeken, de foute route te kiezen en daardoor mooie dingen mee te maken.

Bovendien is het in je eentje veel makkelijker chickies te hosselen...
  zondag 4 oktober 2009 @ 09:18:29 #22
178718 Travelmonkey
online reisgids
pi_73351429
georganiseerde reis doen eerst is echt niet nodig. gewoon backpack kopen, ticket regelen en gaan. je merkt alles vanzelf wel! Natuurlijk wel gezond verstand gebruiken verder
pi_73359338
quote:
Op woensdag 30 september 2009 22:02 schreef Hik het volgende:

[..]

Peru en Ecuador zijn ook prima te doen met alleen engels, vooral door de enorme hoeveelheid toeristen. Over veiligheid zou ik me daar ook niet al te druk maken. Wel ben ik er van overtuigd dat het gewoon veel léuker is als je de taal spreekt en dat je veel meer uit je reis haalt.
Peru zonder spaans zou ik toch lastig vinden. Op de grote toeristische plekken wel kom je er een heel eind mee. Maar op heel wat andere plekken moet je toch spaans spreken.
pi_73381062
In alle zuid-amerikaanse landen moet je oog hebben voor het veiligheids aspect. De misdaadcijfers zijn hoog. De inkomensverschillen zijn nu eenmaal enorm in dit werelddeel en je bent snel als toerist herkenbaar. De toeristische folders vermelden dit niet of nauwelijks want ze willen hun reizen uiteraard nog verkopen. Ook de Lonely Planet besteedt er naar mijn mening te weinig aandacht aan.

Goede tips vind je op community websites van reizigers zelf, zoals http://wikitravel.org
pi_73387125
Check reis sites, zoek topics op van zuid amerika.

Zie bv. thorn tree forum (van lonely planet)

Of bv iets meer nederlands gerelateerd zoals: http://www.aroundtheglobe.nl/

Ik zelf vertrek over 3 weken naar Cuba, vanaf daar reis ik (hopelijk) in een jaar naar argentinie

Ps. Ik wil voornamelijk peru aan doen in ZA. Chili skip ik omdat het duurder is dan de meeste landen daar en ik heb gelezen dan de kant van argentinie mooier moet zijn.

[ Bericht 16% gewijzigd door marshall op 05-10-2009 11:57:37 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')