Had ze er iets te snel uitgedaan, omdat anders de ei alweer koud zou zijn. Volgende keer iets beter plannen.quote:Op maandag 17 juli 2006 18:12 schreef Conflict het volgende:
En de broodjes moeten inderdaad iets langer in de oven, tot ze een beetje bruin zijn
Maakt niet zo uit hoor, olie of boter, dat maakt het niet makkelijker ofzo.quote:Op maandag 17 juli 2006 18:16 schreef Nosh het volgende:
[..]
Had ze er iets te snel uitgedaan, omdat anders de ei alweer koud zou zijn. Volgende keer iets beter plannen.
En volgende keer is zonnebloemolie oid misschien een betere optie. Dit verdeeld nogal lastig. Maar toch
Dan krijg je dus van die vieze bruine randjes om je ei heen.quote:Op maandag 17 juli 2006 18:19 schreef Conflict het volgende:
braadboter kan makkelijk trouwens
Welnee, ik gebruik altijd zulke boter, eitje heeft iets te lang in de pan gelegen. Sommige mensen vinden die randjes trouwens lekkerquote:Op maandag 17 juli 2006 18:20 schreef Dementor het volgende:
[..]
Dan krijg je dus van die vieze bruine randjes om je ei heen.
Goede vraag!quote:Op maandag 17 juli 2006 18:53 schreef Bruce117 het volgende:
Het is gelukt.
Resultaat had natuurlijk beter kunnen zijn, maar het is zeker eetbaar.
Ben al benieuwd naar de kip van morgen.
Ligt de kip op dit moment in de koelkast of de vriezer ?
Dit gaat namelijk morgen wel een verschil uitmaken in de voorbereiding!
Ja en als die gasten komen dan kunnen ze natuurlijk een beetje helpenquote:Op maandag 17 juli 2006 19:27 schreef piepster het volgende:
Dat denk ik ook. Een kip in de oven klaarmaken is nog een beste klus. Chicken tonight moet te doen zijn, na het ei-succes.
Rijstbuiltjes nemenquote:Op maandag 17 juli 2006 19:24 schreef Conflict het volgende:
Misschien is het beter om die kip een paar dagen vooruit te zetten en iets makkelijkers te doen morgen. Bijvoorbeeld de chicken tonight naar morgen te verplaatsen en dan die kip met je vrienden opeten
Zat er trouwens rijst bij de chicken tonight? Want dat vergt wat extra aandacht, ik kan nog steeds geen fatsoenlijke rijst koken.
Als het goed is staat op het etiket hoe lang je die kip kan bewaren, Je kan 'm ook invriezen, alleen moet je 'm dan echt de ochtend van de dag dat 'ie de oven ingaat uit de vriezer halen. Zodra hij ontdooit is (met dit weer snel) mag íe in de koelkast wachten tot 'ie de pan ingaatquote:Op maandag 17 juli 2006 20:34 schreef Nosh het volgende:
Chicken tonight wordt het dan. Kan ik die kip dan invriezen?
En de kans op gasten is vrij klein, eigenlijk. Meesten zijn nu op vakantie, en de rest van mijn vrienden wonen op een goede 2 uur reizen.
Hey, er is niets mis met mijn Lasagna .quote:Op maandag 17 juli 2006 18:03 schreef Isabeau het volgende:
Getver, JMG
Zou ik niet doen. Beter is de kip de avond ervoor uit de vriezer te halen en in de koelkast te ontdooien (denk er dan wel aan om de kip in een diep bord te leggen en ergens mee af te dekken)quote:Op maandag 17 juli 2006 20:54 schreef Conflict het volgende:
[..]
Als het goed is staat op het etiket hoe lang je die kip kan bewaren, Je kan 'm ook invriezen, alleen moet je 'm dan echt de ochtend van de dag dat 'ie de oven ingaat uit de vriezer halen. Zodra hij ontdooit is (met dit weer snel) mag íe in de koelkast wachten tot 'ie de pan ingaat
Oh ja, rijst koken. Nou vertelde een Indische gast mij laatst een manier om dit zo simpel voor elkaar te krijgen dat ik hem vol ongeloof heb staan aanstaren. Zo simpel kon het toch niet zijn?quote:Op maandag 17 juli 2006 19:24 schreef Conflict het volgende:
Zat er trouwens rijst bij de chicken tonight? Want dat vergt wat extra aandacht, ik kan nog steeds geen fatsoenlijke rijst koken.
Als je vergeten bent om iets uit de vriezer te halen, en de kip (of het stuk vlees, daar werkt het ook voor) in een waterdichte verpakking zit gesealed kun je ook de wasbak van je aanrecht vol zetten met heet water (niet kokend, maar gewoon het hete water uit de kraan) en hem daar in leggen. Binnen 10-15 minuten is het dan vaak volledig ontdooid, en een stuk sneller en gelijkmatiger dan de ontdooistand van de magnetron. En je hebt niet het risico dat bepaalde delen al gaar zijn gekookt en andere nog bevroren zijn.quote:Op maandag 17 juli 2006 22:12 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Zou ik niet doen. Beter is de kip de avond ervoor uit de vriezer te halen en in de koelkast te ontdooien (denk er dan wel aan om de kip in een diep bord te leggen en ergens mee af te dekken)
Nee, dat was het niet .quote:Op maandag 17 juli 2006 22:22 schreef MissyMirjaM het volgende:
1 vingerkootje water in de pan bij de rijst, beetje zout, en droog laten koken
Ja, sorry .quote:Op maandag 17 juli 2006 22:18 schreef Conflict het volgende:
Kerel!
Het is bij mij of nog niet gaar, of rijstepap, of net geen pap, maar wel zo klef dat je er mee kan kleien. Mooi gaar en heel licht plakkerig (niet klef, maar wel zodat je het nog met stokjes kan eten) lukt me bijna nooit.quote:Op maandag 17 juli 2006 22:34 schreef Remco_h het volgende:
qua rijst koken...
ik doe altijd veel te veel water in de pan, gewoon die 8 minuten koken, daarna afgieten en ff 15 minuten laten staan...daarna ff de vork door de rijst om deze los te krijgen
altijd goed....
waarschijnlijk zei hij koop een rijstkoker! (al mijn indische/surinaamse vrienden hebben er 1)quote:Op maandag 17 juli 2006 22:39 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Het is bij mij of nog niet gaar, of rijstepap, of net geen pap, maar wel zo klef dat je er mee kan kleien. Mooi gaar en heel licht plakkerig (niet klef, maar wel zodat je het nog met stokjes kan eten) lukt me bijna nooit.
Daarom klonkt die manier van die Indische gast zo goed, je hoefde eigenlijk niet eens op de tijd te letten volgens mij. Maar ja... Ik kan het me dus g&$^%(& niet meer herinneren .
Nee. Wel ongeveer dat principe, maar dan met een gewone pan op een fornuis. Het ging vnl om de juiste verhouding van water en rijst, en het moment waarop je het gas uitdraait, de deksel op de pan doet en het zaakje gewoon laat staan.quote:Op maandag 17 juli 2006 22:50 schreef Remco_h het volgende:
[..]
waarschijnlijk zei hij koop een rijstkoker! (al mijn indische/surinaamse vrienden hebben er 1)
ook erg handig, afgemeten water en rijst erin, stekker erin en w8en... altijd perfecte rijst!
maak jij deel twee?quote:Op maandag 17 juli 2006 22:40 schreef MUUS het volgende:
Alfisti, is alles goed gegaan? Kom even updaten!
Sure, ik ga wel even knutselen.quote:
"koken voor dummies'?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |