abonnement Unibet Coolblue
pi_39913799
En morgen gaat het weer een stukje beter, net zo lang tot je een keukenprins(es) bent Nosh

Tip: je kunt beter in olie bakken dan boter, is gezonder. Alleen als je biefstuk of varkenshaas of zo eet moet je bakken in roomboter (word het nl. nog veel lekkerder van), maar ik gebruik persoonlijk olie om te bakken 99% of the time...
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
  maandag 17 juli 2006 @ 18:16:51 #252
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39913857
quote:
Op maandag 17 juli 2006 18:12 schreef Conflict het volgende:
En de broodjes moeten inderdaad iets langer in de oven, tot ze een beetje bruin zijn
Had ze er iets te snel uitgedaan, omdat anders de ei alweer koud zou zijn. Volgende keer iets beter plannen.

En volgende keer is zonnebloemolie oid misschien een betere optie. Dit verdeeld nogal lastig. Maar toch
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39913884
Minder boter in de pan doen bij het bakken van je ei.
En al helemaal geen braadboter
Het is de bedoeling dat je de oven aanzet en laat opwarmen!
pi_39913906
quote:
Op maandag 17 juli 2006 18:16 schreef Nosh het volgende:

[..]

Had ze er iets te snel uitgedaan, omdat anders de ei alweer koud zou zijn. Volgende keer iets beter plannen.

En volgende keer is zonnebloemolie oid misschien een betere optie. Dit verdeeld nogal lastig. Maar toch
Maakt niet zo uit hoor, olie of boter, dat maakt het niet makkelijker ofzo.

Bij deze foto had je moeten gaan schudden, hier was je ei namelijk al klaar

pi_39913933
braadboter kan makkelijk trouwens
pi_39913948
quote:
Op maandag 17 juli 2006 18:19 schreef Conflict het volgende:
braadboter kan makkelijk trouwens
Dan krijg je dus van die vieze bruine randjes om je ei heen.
pi_39913995
quote:
Op maandag 17 juli 2006 18:20 schreef Dementor het volgende:

[..]

Dan krijg je dus van die vieze bruine randjes om je ei heen.
Welnee, ik gebruik altijd zulke boter, eitje heeft iets te lang in de pan gelegen. Sommige mensen vinden die randjes trouwens lekker
pi_39914013
En ik gebruik regelmatig boter + olie (om nog enige verwarring te zaaien).
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 17 juli 2006 @ 18:23:33 #259
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_39914033
Je moet het vuur de volgende keer iets minder hard zetten Nosh...het ziet eruit of het wat te snel is gegaan
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 17 juli 2006 @ 18:25:40 #260
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_39914095
ow en ik vind een ei bakken in olie juist kut...dat gaat aan de pan plakken(ja heb een neiuwe nodig). maar jij hebt een slimme pan. want jij hebt een pan met een stip in het midden. en als die stip rood wordt Nosh...dan is je pannetje heet en mag het ei erin
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_39914254
Nou, ik vind je nu al een held, Nosh.
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39914306
Goed gedaan! Het had natuurlijk beter gekund, maar mijn eerste ei was dat ook niet.

Je hebt je in elk geval goed voorbereid en als het smaakte dan is het gelukt. Succes morgen met de kip en friet!
pi_39914708
Het is gelukt.

Resultaat had natuurlijk beter kunnen zijn, maar het is zeker eetbaar.

Ben al benieuwd naar de kip van morgen.
Ligt de kip op dit moment in de koelkast of de vriezer ?
Dit gaat namelijk morgen wel een verschil uitmaken in de voorbereiding!
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
  maandag 17 juli 2006 @ 19:09:22 #264
135281 Brahimov
They misunderestimated me
pi_39915169
quote:
Op maandag 17 juli 2006 18:53 schreef Bruce117 het volgende:
Het is gelukt.

Resultaat had natuurlijk beter kunnen zijn, maar het is zeker eetbaar.

Ben al benieuwd naar de kip van morgen.
Ligt de kip op dit moment in de koelkast of de vriezer ?
Dit gaat namelijk morgen wel een verschil uitmaken in de voorbereiding!
Goede vraag!
briljant topic trouwens
"Whenever I feel blue, I start breathing again"
  maandag 17 juli 2006 @ 19:19:38 #265
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39915474
Hij ligt in de koelkast. Wilde nog vragen of dat zo verstandig was met dit weer, maar als ik hem nu invries, kan ik hem niet later nog in de vriezer mikken, dus tja.

En bedankt voor alle steunbetuigingen, lofuitingen en 's. (al zegt het eeuwig cynische deel in me dat het 'maar een broodje ei was', maar die negeer ik in dit topic even)
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39915582
Misschien is het beter om die kip een paar dagen vooruit te zetten en iets makkelijkers te doen morgen. Bijvoorbeeld de chicken tonight naar morgen te verplaatsen en dan die kip met je vrienden opeten

Zat er trouwens rijst bij de chicken tonight? Want dat vergt wat extra aandacht, ik kan nog steeds geen fatsoenlijke rijst koken.
pi_39915637
Dat denk ik ook. Een kip in de oven klaarmaken is nog een beste klus. Chicken tonight moet te doen zijn, na het ei-succes.
pi_39915674
Chicken tonight is eigenlijk eerder een volgende stap na een eitje bakken dan een hele kip uit de oven.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39915681
quote:
Op maandag 17 juli 2006 19:27 schreef piepster het volgende:
Dat denk ik ook. Een kip in de oven klaarmaken is nog een beste klus. Chicken tonight moet te doen zijn, na het ei-succes.
Ja en als die gasten komen dan kunnen ze natuurlijk een beetje helpen
pi_39916280
Chicken tonight morgen is inderdaad een betere optie.
Een hele kip uit de oven lijkt me niet al te makkelijk. (zelf eigenlijk ook nog nooit gedaan).

Maar dat betekent wel dat er morgen weer boodschappen gedaan moeten worden.
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
  maandag 17 juli 2006 @ 20:18:01 #271
135281 Brahimov
They misunderestimated me
pi_39917237
quote:
Op maandag 17 juli 2006 19:24 schreef Conflict het volgende:
Misschien is het beter om die kip een paar dagen vooruit te zetten en iets makkelijkers te doen morgen. Bijvoorbeeld de chicken tonight naar morgen te verplaatsen en dan die kip met je vrienden opeten

Zat er trouwens rijst bij de chicken tonight? Want dat vergt wat extra aandacht, ik kan nog steeds geen fatsoenlijke rijst koken.
Rijstbuiltjes nemen
"Whenever I feel blue, I start breathing again"
  maandag 17 juli 2006 @ 20:34:31 #272
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39917891
Chicken tonight wordt het dan. Kan ik die kip dan invriezen?

En de kans op gasten is vrij klein, eigenlijk. Meesten zijn nu op vakantie, en de rest van mijn vrienden wonen op een goede 2 uur reizen.
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  maandag 17 juli 2006 @ 20:50:59 #273
82136 Xennia
gekroond
pi_39918544
Held

En wat een lief topic is dit geworden
pi_39918696
quote:
Op maandag 17 juli 2006 20:34 schreef Nosh het volgende:
Chicken tonight wordt het dan. Kan ik die kip dan invriezen?

En de kans op gasten is vrij klein, eigenlijk. Meesten zijn nu op vakantie, en de rest van mijn vrienden wonen op een goede 2 uur reizen.
Als het goed is staat op het etiket hoe lang je die kip kan bewaren, Je kan 'm ook invriezen, alleen moet je 'm dan echt de ochtend van de dag dat 'ie de oven ingaat uit de vriezer halen. Zodra hij ontdooit is (met dit weer snel) mag íe in de koelkast wachten tot 'ie de pan ingaat
pi_39919034
Ik zal ff in het Amersfoort topic vragen of er iemand zin heeft in kip. Komt goed!
pi_39919957
Je zou ook nog even een kijkje in Koken is moeilijk door autisme (tips?) kunnen nemen. TS daar is welliswaar autistisch, maar misschien dat je er met je ADD ook nog wat aan hebt. Ik zal dit topic ook even in de gaten houden, want ik ben ook niet echt een geweldige kok. Succes in ieder geval!
Bananenyoghurt...
pi_39921002
goed topic dit! ik heb nog een recept gepost in dat andere topic van oximoron, over het maken van rijst met kip in zoetzure saus! ff zoeken
pi_39921038
Voor de standen van je kookplaat moet je maar even kijken, onze heeft twaalf standen, als die van jou er 10 heeft, is het natuurlijk makkelijk om te rekenen, bel anders weer even je huisbaas ofzo, of kijk in het boekje van de kookplaat

Ok daar gaat ie dan.

Je gaat naar de winkel en koopt:
- 1 pak rijst, goed kijken, 1tje die je acht minuten moet koken ongeveer
- 1 potje Uncle Ben's zoetzuur (-aigre-doux) (met extra ananas )
- 400 gram kip in blokjes

Verdere benodigdheden:
- 1 pan om kip in te bakken, met een minimum inhoud van een liter Dit komt neer op een doorsnee van ongeveer 30 cm.
- 1 pannetje om rijst in te kunnen maken, gewoon, een klein steelpannetje ofzo
- Beetje olie (olijfolie) of boter (75 gram ong.) om kip mee te bakken
- Water, maar da's geen probleem neem ik aan

Stappenplan:
1. Doe rijst in het pannetje. Ongeveer 2 normale koffiekopjes is meer dan voldoende. Iets minder mag ook.

2. Doe er voldoende water bij, rijst wordt redelijk veel groter, dus je hebt meer nodig dan je denkt. zeker 4/5 cm water in het pannetje

3. Breng het water met de rijst aan de kook, hoogste stand van je kookplaat is wel Ok.

4. Als het water kookt, stel je een timer in op 8 minuten. Stel de kookplaat zo in dat het water langzaam aan de kook blijft (bij ons stand 3 of 4, uit de 12 standen) (deksel op de pan)

5. als je timer nog 4 minuten aangeeft, smelt je de boter in de pan. Een beetje bruin laten worden, maar niet té want dat is niet lekker.

6. als de boter gesmolten is, de boter zo veel mogelijk te verspreiden in de pan. even kijken. Is het hele oppervlak van de pan bedekt met boter? zo ja, dan is het ok. Zo nee, iets meer boter toevoegen tot dit wel het geval is.

7. zet je kookplaat redelijk hoog (bij ons stand 9 uit de 12 standen) en doe de kipstukjes in de pan. beetje omroeren enzo, dat ze niet aanbranden aan 1 kant.

8. gaat je timer? haal de pan met rijst van de kookplaat en giet het water af, zo goed mogelijk.

9. zet dat pannetje ergens neer. (deksel er op) waar je er geen last van hebt, niet op de kookplaat terug, of op een pit die niet aan staat/stond.

10. bak de kipjes tot ze mooi aan alle kanten bruin zijn. beetje veel omroeren enzo maakt ze mooi egaal bruin. snij er 1 doormidden met een mesje, is de kip helemaal goed wit van binnen? dan is de kip klaar. zet de kookplaat lager (bij ons stand 5 uit de 12 standen)

11. doe de inhoud uit het potje van uncle ben's bij in de pan met kipjes. beetje verspreiden door de hele pan. wacht even tot ie een beetje kookt.

12. Roer met een pol-lepel (zo'n houten) de rijst een keer goed om, dit om hem een beetje los te maken.

13. Doe een portie rijst op een bord en doe er flink veel saus over! je hebt toch te veel saus! haha heb ik ook altijd last van, je kunt het (de saus die over is) invriezen in een bakje, hoef je de volgende keer alleen rijst te koken en de saus warm te maken....... (voor een beschrijving meld je hier maar even).
pi_39921133
quote:
Op maandag 17 juli 2006 18:03 schreef Isabeau het volgende:
Getver, JMG
Hey, er is niets mis met mijn Lasagna .
Bovendien vind ik lasagna die een dag heeft 'gerijpt' nog lekkerder dan wanneer-ie de eerste keer uit de oven komt
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
  maandag 17 juli 2006 @ 22:12:52 #280
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_39921348
quote:
Op maandag 17 juli 2006 20:54 schreef Conflict het volgende:

[..]

Als het goed is staat op het etiket hoe lang je die kip kan bewaren, Je kan 'm ook invriezen, alleen moet je 'm dan echt de ochtend van de dag dat 'ie de oven ingaat uit de vriezer halen. Zodra hij ontdooit is (met dit weer snel) mag íe in de koelkast wachten tot 'ie de pan ingaat
Zou ik niet doen. Beter is de kip de avond ervoor uit de vriezer te halen en in de koelkast te ontdooien (denk er dan wel aan om de kip in een diep bord te leggen en ergens mee af te dekken)
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_39921359
Nosh, als je in olie bakt, gebruik dan olijfolie, geen zonnebloemolie:D

Ik heb net mn eigen pasta salade gegeten, en het was weer top
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_39921370
Rode wijn smaakt door alle italiaanse gerechten goed! Maakt het net iets voller op een of andere manier
pi_39921460
quote:
Op maandag 17 juli 2006 19:24 schreef Conflict het volgende:
Zat er trouwens rijst bij de chicken tonight? Want dat vergt wat extra aandacht, ik kan nog steeds geen fatsoenlijke rijst koken.
Oh ja, rijst koken. Nou vertelde een Indische gast mij laatst een manier om dit zo simpel voor elkaar te krijgen dat ik hem vol ongeloof heb staan aanstaren. Zo simpel kon het toch niet zijn?

Helaas was het die nacht zo gezellig geworden dat ik dus bij god niet meer kan herinneren wat het trucje was dat het nou zo simpel maakte .

Als ik hem weer tegen kom schrijf ik het op. Desnoods in het bloed van de portier op een stoeptegel, maar weten zal ik het . En hier delen natuurlijk, voordat ik de bak in ga .
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39921557
Kerel!
  maandag 17 juli 2006 @ 22:22:34 #285
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39921695
1 vingerkootje water in de pan bij de rijst, beetje zout, en droog laten koken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_39921776
quote:
Op maandag 17 juli 2006 22:12 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Zou ik niet doen. Beter is de kip de avond ervoor uit de vriezer te halen en in de koelkast te ontdooien (denk er dan wel aan om de kip in een diep bord te leggen en ergens mee af te dekken)
Als je vergeten bent om iets uit de vriezer te halen, en de kip (of het stuk vlees, daar werkt het ook voor) in een waterdichte verpakking zit gesealed kun je ook de wasbak van je aanrecht vol zetten met heet water (niet kokend, maar gewoon het hete water uit de kraan) en hem daar in leggen. Binnen 10-15 minuten is het dan vaak volledig ontdooid, en een stuk sneller en gelijkmatiger dan de ontdooistand van de magnetron. En je hebt niet het risico dat bepaalde delen al gaar zijn gekookt en andere nog bevroren zijn.

De dag van te voren in de koelkast leggen heeft overigens wel de voorkeur.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39921781
Nooit je vingerkootje in een pan met kokend water! Niet doen!
pi_39921803
quote:
Op maandag 17 juli 2006 22:22 schreef MissyMirjaM het volgende:
1 vingerkootje water in de pan bij de rijst, beetje zout, en droog laten koken
Nee, dat was het niet .
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39921826
quote:
Op maandag 17 juli 2006 22:18 schreef Conflict het volgende:
Kerel!
Ja, sorry .

Maar het was heel gezellig.. Dat dan weer wel.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39922110
qua rijst koken...

ik doe altijd veel te veel water in de pan, gewoon die 8 minuten koken, daarna afgieten en ff 15 minuten laten staan...daarna ff de vork door de rijst om deze los te krijgen

altijd goed....
suck my asshole taco bender
pi_39922276
quote:
Op maandag 17 juli 2006 22:34 schreef Remco_h het volgende:
qua rijst koken...

ik doe altijd veel te veel water in de pan, gewoon die 8 minuten koken, daarna afgieten en ff 15 minuten laten staan...daarna ff de vork door de rijst om deze los te krijgen

altijd goed....
Het is bij mij of nog niet gaar, of rijstepap, of net geen pap, maar wel zo klef dat je er mee kan kleien. Mooi gaar en heel licht plakkerig (niet klef, maar wel zodat je het nog met stokjes kan eten) lukt me bijna nooit.

Daarom klonkt die manier van die Indische gast zo goed, je hoefde eigenlijk niet eens op de tijd te letten volgens mij. Maar ja... Ik kan het me dus g&$^%(& niet meer herinneren .
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39922318
Alfisti, is alles goed gegaan? Kom even updaten!
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39922689
quote:
Op maandag 17 juli 2006 22:39 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:

[..]

Het is bij mij of nog niet gaar, of rijstepap, of net geen pap, maar wel zo klef dat je er mee kan kleien. Mooi gaar en heel licht plakkerig (niet klef, maar wel zodat je het nog met stokjes kan eten) lukt me bijna nooit.

Daarom klonkt die manier van die Indische gast zo goed, je hoefde eigenlijk niet eens op de tijd te letten volgens mij. Maar ja... Ik kan het me dus g&$^%(& niet meer herinneren .
waarschijnlijk zei hij koop een rijstkoker! (al mijn indische/surinaamse vrienden hebben er 1)
ook erg handig, afgemeten water en rijst erin, stekker erin en w8en... altijd perfecte rijst!
suck my asshole taco bender
  maandag 17 juli 2006 @ 22:58:38 #294
85962 ioko
I Appear Missing
pi_39923054
Supervet topic! Ik lees mee en geef tips mocht dat nodig zijn, maar ik denk dat MUUS er aardig in zit
Coincidence
Makes sense
Only with you
pi_39923068
quote:
Op maandag 17 juli 2006 22:50 schreef Remco_h het volgende:

[..]

waarschijnlijk zei hij koop een rijstkoker! (al mijn indische/surinaamse vrienden hebben er 1)
ook erg handig, afgemeten water en rijst erin, stekker erin en w8en... altijd perfecte rijst!
Nee. Wel ongeveer dat principe, maar dan met een gewone pan op een fornuis. Het ging vnl om de juiste verhouding van water en rijst, en het moment waarop je het gas uitdraait, de deksel op de pan doet en het zaakje gewoon laat staan.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39923122
quote:
Op maandag 17 juli 2006 22:40 schreef MUUS het volgende:
Alfisti, is alles goed gegaan? Kom even updaten!
maak jij deel twee?
pi_39923256
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:00 schreef Conflict het volgende:

[..]

maak jij deel twee?
Sure, ik ga wel even knutselen.
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39923609
goed bezig!
pi_39923671
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39923702
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:02 schreef MUUS het volgende:

[..]

Sure, ik ga wel even knutselen.
"koken voor dummies'?

En dan een stappenplan. Beginnen bij 'Hoe krijg ik nou genoeg pitamientjes binnen, en smaakt het ook nog okay" en doorgaan tot "Hoe zet ik nonchalant een 4 gangen menu neer voor m'n ouders die net terugkomen van vakantie"

Een gegarandeerde hit, deze reeks (hoe het ook mag heten)
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')