abonnement Unibet Coolblue
pi_36031575
Flamengo plant stunt met ongelukkige Ronaldo

13/3/2006 19:15

Men noemt het al de Operatie Red Ronaldo. Flamengo maakte maandag bekend alles op alles te zetten om zo snel mogelijk Ronaldo in te lijven. Voor het WK begint, welteverstaan, om ervoor te zorgen dat de 29-jarige international toch in topvorm naar de eindronde in Duitsland kan vertrekken.
Flamengo hoopt deze bliksemtransfer met steun van enkele grote bedrijven rond te krijgen. Daarbij zou met name Nike een rol hebben. De Amerikaanse sportkledinggigant sponsort zowel Ronaldo als Flamengo als de Braziliaanse nationale ploeg. Bovendien zit Roni op de bank bij het door Adidas-gesteunde Real Madrid. Ook een Braziliaanse drankfabrikant en bank zouden bereid zijn mee te helpen.

Kleber Leite, vice-voorzitter van Flamengo, zegt dagelijks contact te hebben met Ronaldo. 'Het is een oude droom van Ronaldo en Flamengo', vertelde Leite aan Globo. 'Hij moet nu Real laten weten dat hij in zijn eigen land wil voetballen. Hij heeft interesse in Flamengo. Hij heeft er nog niet met Real over gesproken en ik weet niet precies hoe zijn contract er bij Real uitziet, maar dit is in ieder geval een eerste stap.'

'Degene die niet op Ronaldo rekent, is gek. Ronaldo is niet gelukkig als speler. En een speler als hij mag niet lang ongelukkig blijven. Hij is al financieel onafhankelijk, dus wat dat betreft is ook een hoop mogelijk.' Leite geeft daarmee aan te hopen dat Ronaldo zijn salaris wenst aan te passen aan de lonen die in de Braziliaanse competitie worden uitbetaald.

Ronaldo is ontevreden in Madrid. Hij worstelt met zijn vorm, coach Juan Ramon López Caro houdt hem geregeld op de bank en de Madrileense aanhang pruimt hem niet. Zaterdag mocht hij nog een half uurtje invallen tegen Valencia. El Fenomeno versierde een strafschop in blessuretijd, maar verprutste die met een hopeloos schotje in de handen van Santiago Caņizares. 'Ik ben op de bodem beland', jammerde Ronaldo zondag in een interview met een Braziliaanse televisiezender. 'Het enige dat nog ontbrak was deze strafschop.'
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')