abonnement Unibet Coolblue
pi_32664311
Death to the Supermodels!

Niet echt boeiend, zelfs moeilijk te kijken met drank op... de vrouwen zijn wel leuk
BLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLA!
pi_32664731
Danny the Dog

Danny is een slaaf. Hij heeft zijn hele leven zonder enige vorm van scholing doorgebracht en heeft daarom de ontwikkeling van een kind. Danny wordt door zijn eigenaar Bart als een hond behandeld en moet voor hem vechten in illegale vechtwedstrijden. Als Bart na een auto-ongeluk in een coma belandt, komt Danny bij de blinde pianist Sam terecht die hem in huis neemt en hem de prettige kantjes van het leven laat zien.

Echt een supergoede film. Zitten mooie vechtscenes in maar is ook ontroerend en grappig.
Zeker een 8 waard

En the exorcism of Emily Rose.
Leuk om naar te kijken maar meer ook niet.
Veni, Vidi, Vici
pi_32665502
Ik heb gisteren ook The Excorcism of Emily Rose gezien.

In het begin las ik dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal wat ik na t zien van de film moeilijk kon geloven. Al komt t geheel wel natuurgetrouwer over als The Excorcist blijft t natuurlijk een freaky gebeurtenis. Na het lezen van wat info op het net leerde ik van Anneliese Michel, het meisje waar t verhaal op is gebaseerd en ik moet zeggen, ze hebben met de film een nette adaptie gemaakt. Als niet gelovige was ik een beetje bang dat er misschien wat veel religieuze slingers aan de film zouden hangen, maar dat werd netjes in het midden gelaten; of je het wel of niet wilde geloven. Verder vond ik Linney in een advocatenrol wederom goed, op de een of andere manier past t wel bij d'r

Where facts are few, experts are many.
  dinsdag 29 november 2005 @ 12:51:33 #29
117680 JelleS
film- en muziekreviewer
pi_32668662
Hard Boiled

De ultieme actiefilm van John Woo. De shootouts zijn de beste die je waarschijnlijk ooit in een film zal tegenkomen. Het verhaal is wat zwak, maar dat maakt helemaal niks uit. De actie is gewoon zo goed dat je er niet over na denkt en je zelfs niet ergert aan een aantal fouten.

Zometeen maar is The Killer kijken van Woo. Wat is het toch zonde dat hij dit soort films niet meer maakt.
  dinsdag 29 november 2005 @ 13:27:16 #30
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_32669521
Hostage (2005)
Het is Bruce Willis als politieagent die moet onderhandelen bij een ontvoering. Dat somt de hele film wel zo'n beetje op.
Nu vond ik de film tot het laatste half uur nog best een aardige psychologische thriller. Maar daarna veranderd het jammer genoeg weer in een typische Bruce-saves-the-day-in-zijn-eentje-met-zijn- kale-hoofd.
cijfer: 6.5

Twentidentity (2004)
Een boel verzameling van korte filmpjes. Al waren er enkelen die er duidelijk boven uitstaken, een paar die ronduit slecht waren, waren de meesten ronduit matig. Ook kon ik geen enkel verband tussen de filmpjes vinden, niet in thema, onderwerp, manier van filmen etc.
cijfer geheel: 6
pi_32676578
quote:
Op maandag 28 november 2005 22:53 schreef kinky_queen het volgende:
THE CALL OF CTHULHU
Ben benieuwd zeg, zou mooi zijn dat er eindelijk een waardige Lovecraft verfilming is!

The Ressurected en In the mouth of madness waren aardig, Dagon en the Haunted Palace redelijk en de rest, voor zover ik die gezien heb, benedenmaats.
  dinsdag 29 november 2005 @ 19:18:44 #32
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_32678356
Ken Park: Tja. Aan de ene kant heel interessant door het beeld dat geschetst wordt van een groep jongeren die of verknipt zijn of in een verknipt gezin leven. Het wordt mooi uitgebeeld en de jonge acteurs/actrices doen het voortreffelijk. Aan de andere kant erg oppervlakkig, omdat er ook niet meer in zit dan dat. Ik had meer willen zien van de vriendschap tussen de jongeren zelf. Ook had ik meer diepgang in de personages willen hebben. Waarom krijgen we niet meer te zien van de aardige Tate? Nu kan je je amper inleven in de personages, behalve in Claude, waardoor de schokeffecten veel minder nut hebben. Ik weet niet of 't z'n bedoeling is, maar ik vind het in elk geval niet positief. 7+.

Paths of Glory: Het werd tijd. Om het simpel te zeggen vond ik dit een goede film op zich, maar een mindere Kubrick. Ik weet niet of het ligt aan het feit dat ik Dr. Strangelove en FMJ heb gezien of aan 't feit dat 't een vroegere film van 'm is, maar ik had het idee dat alles er iets te dik bovenop lag. De eerste scenes, waarin verschillende belangrijke personen in het leger worden gechanteerd om Ant Hill aan te vallen, zijn gewoon té simpel. Dan heb ik liever de parodierende toon van Dr. Strangelove of de soms iets diepere scenes uit FMJ. Dit zit er een beetje tussenin, en dat bevalt me niet echt. Maargoed, ik stel natuurlijk ook te hoge eisen. Blijft leuk . 7.5.
pi_32680165
quote:
Op dinsdag 29 november 2005 18:09 schreef Kolkus het volgende:

Ben benieuwd zeg, zou mooi zijn dat er eindelijk een waardige Lovecraft verfilming is!
IN THE MOUTH OF MADNESS is natuurlijk geen Lovecraft verfilming, alleen gebaseerd op z'n 'ancient ones' verhalen. THE RESSURECTED vind ik een klapper net als RE-ANIMATOR natuurlijk.

De rest is troep
pi_32680996
quote:
Op dinsdag 29 november 2005 20:50 schreef kinky_queen het volgende:

[..]

IN THE MOUTH OF MADNESS is natuurlijk geen Lovecraft verfilming, alleen gebaseerd op z'n 'ancient ones' verhalen. THE RESSURECTED vind ik een klapper net als RE-ANIMATOR natuurlijk.

De rest is troep
Re-animator natuurlijk, helemaal vergeten.

Verder schiet me Necronomicon te binnen, maar daarvan vond ik alleen het eerste verhaal sterk.
pi_32681512
Det Sjunde inseglet (Het zevende zegel)

Mijn eerste kennismaking met een film van Ingmar Bergman, en direkt een film die talloze vragen bij me oproept...
Een kruisvaarder keert met zijn metgezel terug van de kruistochten in het door pest geteisterde Zweden. Tijdens zijn tocht naar huis komt hij oog in oog te staan met de Dood, die hem mededeelt dat zijn tijd gekomen is. Om tijd te winnen daagt de ridder de Dood uit voor een potje schaak...

Meer ga ik niet vertellen over deze film, maar ik weet wel dat ik hem binnenkort nog een keertje ga bekijken, gewoon om hem beter te begrijpen.

voor nu 8.5/10.



En Vannacht een uurtje Love Story.

Maar die heb ik maar niet afgekeken.
pi_32681988
The cronicles of riddick

Best een vermakelijke film en zeker als je bedenkt dat hij maar 5euro kost
Min puntje was het einde van de film

score: 6.5
Nothing to see here, carry on
  dinsdag 29 november 2005 @ 22:29:23 #37
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_32683095
Brothers Grimm
De sfeer is goed. SFX is een keer wel aardige andere keer matig. Bewegen van de wolf was erg nep. Acteer kwaliteit van Jake Grimm (Heath Ledger) is bedroevend en beetje boel irritant. Matt Damon als Will Grimm is wel oke.

cijfer 5.5 / imdb 5.9

40 year old virgin
Best wel een redelijk humor film. Gast werk in electro zaak. Collegas komen er achter dat hij nog maagd is. Ze proberen van alles en nog wat. oa speeddaten.
Wat best wel treurig is ... elke ochtend wordt meneer wakker met een koekeloeris in zijn broek. En dan op een van de morgens gaat hij poepen, hij pist gewoon in zijn gezicht ..pffff

Waar ik me over verbaas is dat deze film een vette voldoende heeft op IMDB. Vond eigenlijk maar zozo.

imdb 7.5 / cijfer 5.8
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_32684729
HELGA, LA LOUVE DE SPILBERG

HELGA, THE SHE WOLF OF SPILBERG/GIRL SLAVES/HELGA THE LEATHER MISTRESS

Niet echt een nazisploitation omdat er niet over nazi's gepraat word en dus zeker niet over Hitler, maar wel dezelfde idioterie als in de film waar dit een rip van is nl ILSA, SHE WOLF OF THE SS.

Deze heeft wel veel meer bloot en amper torture maar is echt ontzettend leuk om te zien mede door het vele bloot. Schijnt namelijk dat als je gevangen zit je het beste in je blote gat kan gaan rondlopen, dat bevalt de dames nl erg goed.

(en ons ook)

Een uitzonderlijk zeldzame film om te pakken te krijgen (na vanavond ook niet meer natuurlijk ) maar het is de moeite meer dan waard





[ Bericht 6% gewijzigd door kinky_queen op 29-11-2005 23:32:17 ]
  woensdag 30 november 2005 @ 01:39:23 #39
53290 laurenzo85
Surfing on the waves of sound
pi_32687777
The Abyss (Cameron, 1989)



Ik vond het een erge tegenvaller. Niet spannend, maar dat kwam misschien ook omdat ie vrij voorspelbaar was.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En juist omdat deze film geloofwaardig wil overkomen, verliest hij daarmee zijn geloofwaardigheid, paradoxaal genoeg..
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kan niet toch?

Moest ik toevallig enige voorkennig hebben om de film goed op waarde te kunnen schatten? Naja, ik kon em wel uitzitten verder..

4,5

Nog wat van de laatste tijd

Happiness (Solondz, 1998)



De film is alles, behalve wat de titel doet vermoeden. Treurnis is troef in dit toch wel komisch gebrachte drama. Centraal staat een familie, waarin alle gezinsleden kampen met liefdesproblemen en worden omringt door ook niet al te gelulkkige figuren. Hoewel ze allemaal wat kansloos en ook niet allemaal even correct zijn, weten ze toch allemaal sympathie op te wekken. Je gaat met iedereen mee leven. Op sommige momenten deed het me wat denken aan Magnolia en aan American Beauty, alleen zie ik niet waarom dit voor gevordenen zou moeten zijn, zoals eerder werd gezegd. Wellicht is AB iets toegankelijker voor de gemiddelde tiener, maar voor de rest valt het verschil wel mee toch?

Gewoon een erg mooie film 8,5

Cha no aji (The Taste of Tea) (Ishii, 2004)



Een Japans surrealistisch sprookje, doorspekt met een vleugje humor. Weer draait het om een familie, die elk hun eigen beslommeringen hebben. Een bizar meesterwerkje, als je het mij vraagt. Alle verhalen zijn op zichzelf erg leuk en passen ook echt in de geest van de personages en de film zelf. De cinematografie en mise-en-scene zijn erg mooi, daar wordt in Aziatische films sowieso meer aandacht aan besteed dan in Hollywood mjins inziens. Ja, deze wil ik zeker nog wel een keer zien.

Een 9-

Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (Murnau, 1922)



Eentje uit het Duits-expressionischte tijdperk. Wat ik daar tot nu toe van gezien heb, vond ik erg leuk. Ook deze kon mij wel bekoren, maar minder dan een Metropolis of een Caligari. Schrek ziet er erg spannend uit als Orlok en de rest weet hun expressies ook weer uitbundig naar voren te brengen. Echt spannend vond ik em verder niet, maar wel weer bijzonder. Ik keek de film met een wat vage soundtrack, die van wat later dateert. Soms erg irritant, maar kon er verder wel mee leven. Over zijn geheel wel ok en verdient wel een tweede kijkbeurt ooit.

Een 7,5
pi_32687913
Eternal Sunshine of the Spotless Mind.



Vond hem wel redelijk voorspelbaar, had er "iets" meer van verwacht.... denk dat daarom ook gedeeltelijk het plezier van het kijken ervan weg was; ik van vrienden gehoord had dat ze deze film toch echt wel 2 keer hadden moeten kijken om hem te snappen, maar dat had ik dus niet.
Ondanks dit toch nog wel een leuk/apart verhaal. Kon me soms wel goed inleven in de belevingswereld van Clementine.

Vond de wending in het verhaal aan het einde van de film trouwens nog wel erg leuk!


In Her Shoes



Dit vond ik een erg leuke film! Ik heb genoten van de personages in de film, heel goed geacteerd. Ik leefde erg mee met Rose en vond dat Maggie een goede "ontwikkeling" doormaakte (zal niet te veel zeggen/verklappen)

Het verhaal was interessant om te volgen en trekt je echt mee in hun belevingswereld.
(Lekker nietszeggend, maar kan op dit tijdstip niet even met iets beters komen )


Vind 'em wel beter dan Eternal Sunshine
pi_32687960
quote:
Op maandag 28 november 2005 21:53 schreef kinky_queen het volgende:
THE CAVE

Errug leuke monsterfilm die natuurlijk schreeuwt om een vergelijking met THE DESCENT van N.Marshall en ik vind hem zeker net zo amusant, al vind ik het einde van THE DESCENT wel wat beter

Cijfer zou een 8,5 zijn

Echt een heerlijke film, jammer dat de dvd pas over 2 maanden komt want ik sta op ploffen om hem op de plank te hebben!!

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
is een goeie film ja, gisternacht nog gekeken, veel beter als the descent die had ik 3 dagen geleden nog gekeken
maar goed dat ik em wel al op de plank heb staan
pi_32690156
Big Fish

Leuke Tim Burton film, een modern sprookje (of toch niet?). Maar het lijkt de laatste tijd wel of in elke film die ik kijk (zoveel kijk ik niet) Steve Buscemi meespeelt .

[ Bericht 1% gewijzigd door Berkery op 30-11-2005 10:02:24 ]
Ich fälle Bäume und hupf und spring, steck Blumen in die Vas
Ich schlupf in Frauenkleider, und lummel mich in Bars
pi_32690377
11:14, lovin' it, tenminste, tis niet een geniale film, maar hij is wel leuk en vermakelijk en goed in elkaar gezet
  woensdag 30 november 2005 @ 10:02:26 #44
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_32690467
In Her Shoes (Curtis Hanson, 2005)
Aangename film van Curtis Hanson. Op zich zijn Toni Collette en Cameron Diaz totaal ongeloofwaardig als zussen, maar ze brengen het wel overtuigend. Het leukste aan de film zijn de oudjes. Zodra die in het verhaal komen leeft de film helemaal op. Met name Shirley MacLaine en Francine Beers vormen een erg leuk koppel. Uiteraard is het einde van deze typische meidenfilm nogal klef, maar storen deed het eigenlijk niet. ***½
  woensdag 30 november 2005 @ 10:56:13 #45
92823 RuneRose
Tony, de zieke pony!
pi_32691423
Joyeux Noël - Hmm, ja, best leuk. Beetje jammer van Brühl die ik erg matig vond. 7, dat mag wel.

Irréversible - De twee welbekende scènes vielen wederom niet tegen. De rest van de film was ook best aardig. De eerste 25 minuten waren toch wel het hoogtepunt van de film. Wat gewoon helemaal klopt omdat dat de climax is.
pi_32691513
quote:
Op woensdag 30 november 2005 10:56 schreef RuneRose het volgende:
Joyeux Noël - Hmm, ja, best leuk. Beetje jammer van Brühl die ik erg matig vond. 7, dat mag wel.
ik moet eerlijk zeggen dat ik DB ook een heel matig acteur vind.
onbegrijpelijk waarom hij internationaal zou doorbreken en diverse andere jonge duitse acteurs niet
  † In Memoriam † woensdag 30 november 2005 @ 11:02:40 #47
4571 Sokolsky
Wil eigenlijk geen ondertitel
pi_32691558
Ik vind bij Irréversible toch echt het eind het hoogtepunt...
Sheridana +1
  woensdag 30 november 2005 @ 11:07:17 #48
92823 RuneRose
Tony, de zieke pony!
pi_32691641
quote:
Op woensdag 30 november 2005 11:02 schreef Sokolsky het volgende:
Ik vind bij Irréversible toch echt het eind het hoogtepunt...
Ik niet, wat niet zegt dat ik het einde slecht vind.
  woensdag 30 november 2005 @ 11:13:02 #49
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_32691755
Oeh, oeh... .

Laat ik voor de verandering Irréversible eens niet bashen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_32691759
Cellular

Deze film gaat als een trein, en voor je t weet zit je alweer halverwege. Het introduceren van de karakters gaat wat standaard maar door het hoge tempo heb je niet veel tijd om een kritische blik te ontwikkelen. De spanning zit er (vooral in het begin) goed in en de noodzakelijke actie en het vleugje humor zijn ook goed vertegenwoordigd. Verder zijn de prestaties van de cast zeker wel ok, maar blinkt de film wat mij betreft nergens in uit.

Where facts are few, experts are many.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')