Sorry meneerquote:Op donderdag 27 oktober 2005 23:50 schreef NoSigar het volgende:
Zeg Kip, verklap dat nou niet ....
Voor dit menu was met zn tweeen de rekening 393,50quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 01:23 schreef PLAE@ het volgende:
Leuk om te lezen dit. Maar ik moet bekennen dat ik niet alles gelezen heb. Wat ik me nou afvraag wat ben je per persoon kwijt bij Parkheuvel/Librije? gemiddeld dan he je kan het verder natuurlijk altijd zo duur maken als je zelf wilt
Wij hebben eigenlijk veel te veel gegeven, volgensmij hebben we allebei zo een 220 neergelegd. Nu ik erop terugkijk erg veel, ruim 40 euro, maar achquote:Op vrijdag 28 oktober 2005 08:51 schreef nlco het volgende:
Zeg, in dit segment restaurants, wat zijn de 'regels' wat fooien betreft eigenlijk? Aangezien je je al een godsvermogen betaald. Ik neem aan dat je er met 2,50 de man een behoorlijke flater slaat, maar wat is daar de bedoeling? Hoeveel hebben jullie gegeven?
Ik zat ook al te denken aan 40 EUR hehe. Je moet eigenlijk kijken wat je normaal geeft, en dan in verhouding evenveel geven. In jullie geval dus 10%. Dat percentage hou ik ook aan, tenzij het erg slecht of goed was.quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 11:03 schreef Euc- het volgende:
[..]
Wij hebben eigenlijk veel te veel gegeven, volgensmij hebben we allebei zo een 220 neergelegd. Nu ik erop terugkijk erg veel, ruim 40 euro, maar ach
Ja en ja, de service was trouwens ook verbluffend. Trouwens, nu we het toch over Engeland hebben. Heb jij al bij een restaurant van Gordon Ramsey gegeten? Schijnt ook fantastisch te zijn. Staat ook nog hoog op mijn lijstje. En heel héél misschien kan ik volgend jaar gaan eten bij El Bulli bij Ferran Adrià. Al druk bezig om proberen via via een reservering te krijgen. Hopen dat het luktquote:Op vrijdag 28 oktober 2005 13:14 schreef i-spy24 het volgende:
Ha! kijk ook iemand die het genoegen heeft gehad bij hem te eten!
Leuk dat jij ook dat 'orgasmisch' gevoel kreeg bij elke hap die je nam.
Laatste keer dat ik er was was in 1998(nogal jaartjes geleden).
Was het druk,kwam de master zelf later ook nog even aan je tafel om
te vragen of alles naar wens was geweest etc..?
Ben het met je eens, ik doe het ook alleen als ik meer dan tevreden ben. Ik eet echter vaak bij restaurants waar ik meer dan tevreden ben dus geef ik ook vaak tips.quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 13:14 schreef i-spy24 het volgende:
T.a.v. tippen:
Meesten mensen vergeten dat en zijn dan zo dom om het wel te doen onder het mom van
" het zit er niet bij ". Dus als je mij gewoon normaal behandeld of datgeen ik wil serveert
zoals je dat bij elk restaurant mag verwachten,dan ga ik daar dus niet voor betalen omdat dat er gewoon bijhoort.
Zo kun je wel voor elk wissewasje tippen en daar is tippen nou net niet voor bedoelt. Tippen is iets extra's, niet voor zaken die je normaal behoort te krijgen.
Sjefke?quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 15:23 schreef zoalshetis het volgende:
ik wil binnenkort naar die belgische chef die alles met tabak verrijkt. iemand de naam van dat restaurant?
mijn dank is groot martijn. daar vond ik de recensies veel te goed voor.quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 23:22 schreef Martijn_77 het volgende:
Kom op allemaal nu gewoon weer on topic en geen gerel en gebash over recensies enzo.
Heb wel het een en het ander opgeschoond. Maar ik hoop dat we het nu weer over de Parkheuvel kunnen gaan hebbenquote:Op vrijdag 28 oktober 2005 23:39 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
mijn dank is groot martijn. daar vond ik de recensies veel te goed voor.
het valt me sowieso op dat je in toprestaurants veel meer waar voor je geld krijgt dan een willekeurige bistro met pretenties. misschien wat hollandsch gedacht, maar als ik dan toch geld uitgeef...quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 23:40 schreef Euc- het volgende:
Waar ik écht graag nog een keer wil gaan eten is bij The Fat Duck, dat schijnt zo ongelooflijk geweldig te zijn, dus dat wil ik wel een keer meemaken.
Trouwens, The Waterside Inn is niet eens zo heel gek duur, 5 gangen en koffie na voor 89,50 pond.
Daarover zijn de meningen verdeeld, zelfs in de klassieke keuken. Ik geef voorkeur aan bovengenoemde volgorde, liever eerst zoet en daarna de kaas.quote:Op zaterdag 29 oktober 2005 12:38 schreef Euc- het volgende:
Damn, het water loopt me in de mond, wat klinkt dat lekker zeg! Maarre, de kaas moet officieel voor de desserts
Ik ben bang dat mijn smaakpapillen iets te simpel zijn ingesteld. Ik krijg bij zo'n menu echt geen warme gevoelens (misschien bij de zeebaars etc), misschien dat ik het zou moeten proeven, maar vooralsnog heb ik neiging om te roepen waar zijn de frieten? (maar ik zal me inhouden )quote:Op zaterdag 29 oktober 2005 12:30 schreef gimme.shelter het volgende:
We zijn net terug uit Zwolle. Gisteravond zaten we met 10 man in de keuken.
Later meer, maar het was weer top!!
Het menu:
*knip*
Het was super!!!
Klinkt als een redelijke prijs. Kijk uit naar de reviewquote:Op zaterdag 29 oktober 2005 13:24 schreef gimme.shelter het volgende:
Moet straks al weer weg, maar ik geef zeker nog een uitgebreide review! We hebben het wijnarrangement erbij gedronken, veel!! Therese blijft maar bijschenken!
Voor 10 man waren we 1940 euro kwijt (er zijn ook nog behoorlijk wat sigaren gerookt!)
Dat konden we bij the waterside inn idd ook, wel na navraag of de directe mensen die om ons heen dineerden er geen last van hadden. Wij hadden onze cigaretten net uitgedrukt of aan drie tafels om ons heen werden ineens cigaretten aangestoken en slaakte men zuchten van opluchtingquote:Op zaterdag 29 oktober 2005 22:33 schreef gimme.shelter het volgende:
Net weer terug. Nee, er was geen aparte lounge; we zaten in de keuken. Maar de sigaren werden pas NA het diner gerookt; de keuken was al klaar!
Overigens werden er tijdens het diner wel sigaretten gerookt. Heel erg; maar het was voor De Librije geen probleem....heerlijk die oude tijden dat mensen nergens last van hadden!!
minder of ridicilous?quote:Op zondag 30 oktober 2005 01:35 schreef golfer het volgende:
gimme.shelter, ik ben razend benieuwd naar je uitgebreide recensie, ondanks dat ik sommige gerechten van het door jou al genoemde menu op het eerste oog wat minder vind lijken.
Mwoah..amuses met deze namen:quote:
oh ja joh?quote:Op zondag 30 oktober 2005 01:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Mwoah..amuses met deze namen:
Ijsje van piccalilly, bruine bonen en spek
Eitje met koffie en nootmuskaat
Krokante pinda met pittige augurk
Lolly van gekonfijte eend en eendenlever met rode biet en maggiplant
Eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas
Rode kool met gerookte sjalottencompote en appel
klinken mij wat te 'gemaakt' in de oren.
wie wel?quote:Op zondag 30 oktober 2005 02:03 schreef Chielus het volgende:
ik ben wel heel benieuwd naar de smaakrecentie over de amuses. die lolly van eendenlever van de Liberije is al heel bekend, maar wat ik moet verwachten van een krokante pinda met augurk weet ik ook niet.
YUMMIEquote:Op zondag 30 oktober 2005 13:43 schreef gimme.shelter het volgende:
Laat ik nou net die pinda hebben overgeslagen!!!
We kwamen om kwart voor acht aan bij De Librije met onze zoon en een dispuursgenoot van hem (die als lunchkok in Amsterdam een bijbaantje heeft en altijd kookt voor het dispuutshuis; vandaar dat het mij leuk leek om hem uit te nodigen); we werden door twee man buiten ontvangen ("daar ben u weer!"). Jas aangenomen en naar beneden de keuken in. Het interieur is erg modern geworden, veel zwart wit. Wel mooi; maar echt anders dan de vorige keer. Toen we de keuken binnenkwamen kregen we een hand van Jonnie Boer en hij heette ons welkom. Er werd direct gevraagd of we tijdens het wachten op de andere gasten (twee collega's van me, vrouw van collega, mijn beste vriendin en haar zus en zwager) een glas champagne wilden. Om acht uur was iedereen van ons gezelschap binnen en begonnen we aan het aperitief (7x witte wijn (vina santa ines), 1x kir en 1 campari). Voor iedereen lag er een broodje klaar met een kommetje olijfolie en boter. Bij iedere gang kregen we een ander broodje geserveerd.
Mijn eerste amus was een eitje met koffie en nootmuskaat. Errug lekker en prachtig geserveerd op een wat Japans aandoend grijs vierkant bordje. (ik schrijf maar gewoon op wat ik me nog herinner).
Omdat ik iedereen had uitgenodig ben ik maar met mijn rug naar de keuken gaan zitten, zoadt de anderen een beter uitzicht op de keuken hadden. Dat vond ik met name voor Youri (de kokende vriend van mijn zoon) leuk.
De asbakken kwamen op verzoek van Youri meteen op tafel! Daarna kwam Jonnie Boer aan onze tafel staan om te vragen of iemand iets echt niet lustte en hoevel gangen hij voor ons mocht maken. Hij zei ook dat we gewoon mochten rondlopen in de keuken en hem allles mochten vragen. Toch doe je dat niet zo gemakkelijk; ik had toch wat schroom (ligt helemaal aan mij) want die mensen zijn heel hard aan het werk, die wil je niet graag voor de voeten lopen. Na enig overleg kwamen we uit op 5 gangen. Therese vroeg of we de wijnkaart wilden bekijken (ja graag!) maar we hebben gekozen voor het wijnarrangement. Dat kostte voor tien man 650 euro; en er werd doorgeschonken, niet normaal meer! Ik zie nu op de nota dat we ook 10 flessen plat water hebben gebruikt. De Librije heeft eigen water.
Tweede amuse was de inderdaad befaamde lolly van eendenlever. Die hadden we vorige keer ook gehad en was weer heerlijk, alhoewel het een enigszins raar gezicht blijft...volwassenen aan de lolly. Moest weer denken aan Johan Cruijff toen hij met gestopt was met roken.
De lekkerste amuse vond ik toch het halve eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas (dat lag er als een korstje bovenop).
Als laatste kreeg ik de rode kool met de sjalottencompote.
Daarna gingen we aan het menu. Alles was gewoon zooo lekker!! Na de tweede gang ( de zeebaars) zijn we een rondje door de keuken gaan lopen. De keuken is niet erg groot er was een man of zes aan het werk. Het viel me op dat er heel stil gewerkt werd, geen hard gepraat, al helemaal geen geschreeuw, niets van dat alles. Jonnie Boer vertelde dat hij daar een bloedhekel aan heeft.
Het lekkerste gerecht van de avond vond ik de kabaljauwrug met slakjes, aardpeer en truffel. Toen de borden bij Jonnie doorkwamen stond mijn man naast hem en met een simpel afkeurend handgebaar van Boer werd 1 bord verwijderd en vervangen door een ander. Gewoon een wegwerpgebaar, zonder woorden of ophef.
Tegn half elf ,elf uur was de keueknbrigade klaar en kwamen er flesjes bier te voorschijn voor de mannen. Ze hebben daarna echt heel lang schoongemaakt!!
Tegen een uur waren we klaar met de desserts en de digestieven. We hebben meteen weer gereserveerd voor tien man in de keuken, 14 juli!!
Wij zijn toen naar ons hotel gestrompeld (was gelukkig dichtbij zeg). Mijn zoon en zijn studievriend zijn nog langer gebleven. Ze hebben een rondleiding gekregen door het restaurant, want daar is het interieur ook vervangen; ze hebben nog meer gedronken en Youri heeft nog wat lectuur mee naar huis gekregen.
Oh ja, we werden bediend door een hele aardige jongen van een Hotelschool (weet niet meer welke). Hij deed het heel goed, had af en toe wat moeite om de gesprekken te onderbreken om alle gangen aan te kondigen, maar dat lag puur aan ons.
Al met al een hele ervaring; vorige keer aten we in het resaturant en dat is toch anders. Het is in het restaurant al informeel, maar in de keuken is het helemaal los! Er zaten ook maar twee mannen in jasje/dasje maar die gingen snel uit (toen mijn man dat in Brussel bij Villa Lorraine deed werd hij direct terechtgewezen). Enige nadeel van in de keuken eten is dat het er wat warm is maar alla!!
Ik kan het echt iedereen aanraden voor 194 euro p.p. heb je een prachtige avond!!
Voorlopig hoef ik even niet meer uit eten; kan alleen maar tegenvallen hierna!
Kortom het was top!!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |