abonnement Unibet Coolblue
pi_31741920
Zeg Kip, verklap dat nou niet ....
Helpt waar hij kan!
  donderdag 27 oktober 2005 @ 23:58:35 #152
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31742179
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 23:50 schreef NoSigar het volgende:
Zeg Kip, verklap dat nou niet ....
Sorry meneer
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 00:01:19 #153
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31742263
Werkt trouwens net zo goed als het domweg herhalen van de bestelling, trucjes waardoor de klant zich gevleid voelt.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 00:52:51 #154
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31743739
Om even op de discussie Parkheuvel en de Librije in te gaan: het zijn totaal andere bedrijven. Parkheuvel enorm klassiek, qua eten en qua bediening, de Libije alles puur, het product in zijn waarde latent, erg persoonlijke bediening. Sja, het is maar wat je ligt, ben zelf nog nooit bij de Librije geweest maar het staat zeker nog op mijn agenda.

[ Bericht 73% gewijzigd door Martijn_77 op 28-10-2005 23:16:20 (Opgeschoond) ]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 01:23:11 #155
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_31744449
Leuk om te lezen dit. Maar ik moet bekennen dat ik niet alles gelezen heb. Wat ik me nou afvraag wat ben je per persoon kwijt bij Parkheuvel/Librije? gemiddeld dan he je kan het verder natuurlijk altijd zo duur maken als je zelf wilt
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 01:31:15 #156
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31744663
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 01:23 schreef PLAE@ het volgende:


Leuk om te lezen dit. Maar ik moet bekennen dat ik niet alles gelezen heb. Wat ik me nou afvraag wat ben je per persoon kwijt bij Parkheuvel/Librije? gemiddeld dan he je kan het verder natuurlijk altijd zo duur maken als je zelf wilt
Voor dit menu was met zn tweeen de rekening 393,50
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31745744
Nou, on topic, na dit heerlijke verhaal wil ik graag eens aan Parkheuvel. Naar de Librije wil ik ook even graag. Maar altijd gaf ik die meer de voorkeur.Waarom?
PR denk ik en dat werkt, lees dit topic maar eens na!
Het verschil kan echt niet heel groot zijn, maar de een is een klassieke kok en de andere is een lekkere commerciele rakker die (met zijn eigen Bijenkorf-lijn) hoogst authentiek loopt te doen alsof hij alles met zijn blote handen uit de IJssel haalt.
Of je nu van eten of van marketing houdt, bij de Librije ben je welkom.
Helpt waar hij kan!
pi_31746883
Zeg, in dit segment restaurants, wat zijn de 'regels' wat fooien betreft eigenlijk? Aangezien je je al een godsvermogen betaald. Ik neem aan dat je er met 2,50 de man een behoorlijke flater slaat, maar wat is daar de bedoeling? Hoeveel hebben jullie gegeven?
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 08:56:32 #159
83951 rashudo
project 2501
pi_31746929
Ik zou toch de voorkeur geven aan klassiek. Maar beter is gewoon alletwee
Their eyes opaque.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:03:07 #160
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31749111
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 08:51 schreef nlco het volgende:
Zeg, in dit segment restaurants, wat zijn de 'regels' wat fooien betreft eigenlijk? Aangezien je je al een godsvermogen betaald. Ik neem aan dat je er met 2,50 de man een behoorlijke flater slaat, maar wat is daar de bedoeling? Hoeveel hebben jullie gegeven?
Wij hebben eigenlijk veel te veel gegeven, volgensmij hebben we allebei zo een 220 neergelegd. Nu ik erop terugkijk erg veel, ruim 40 euro, maar ach
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:46:07 #161
83951 rashudo
project 2501
pi_31750128
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 11:03 schreef Euc- het volgende:

[..]

Wij hebben eigenlijk veel te veel gegeven, volgensmij hebben we allebei zo een 220 neergelegd. Nu ik erop terugkijk erg veel, ruim 40 euro, maar ach
Ik zat ook al te denken aan 40 EUR hehe. Je moet eigenlijk kijken wat je normaal geeft, en dan in verhouding evenveel geven. In jullie geval dus 10%. Dat percentage hou ik ook aan, tenzij het erg slecht of goed was.
Their eyes opaque.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:50:43 #162
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_31750207
40 euro fooi en dat x een paar tafeltjes. Het is niet de us of a waar de bediening alleen dmv fooien wat geld verdiend toch?
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:52:23 #163
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31750251
Ik zeg toch ook, achteraf gezien is het eigenlijk veel te veel

Maar ach, tis gebeurd, en alles was perfect dus laten we daar maar niet al te lang op zeuren.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:55:35 #164
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_31750320
Nou nou niet zo op je teentjes getrapt zijn

Bijna 100 ouderwetse guldentjes fooi
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 12:04:30 #165
83951 rashudo
project 2501
pi_31750531
Ik vind het niet teveel.. maar dat ben ik In the USA is 15% standaard dacht ik, dus als je daar 10% geeft ben je een krent.
Their eyes opaque.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 12:20:58 #166
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_31750898
Heb laatst voor de tweede keer bij Alain Roux in The Waterside Inn gegeten. Alsof je constant aanhoudende orgamses in je smaakpupillen krijgt. Eerste keer hadden we ook een rondleiding van mr Roux door de keuken gekregen. Een hele aardige man en ook ik verbaasde me over hoe klein de keuken eigenlijk was. Kan niet wachten totdat ik weer terug kan. Maar eerst Parkheuvel!! Na deze, en andere, lovende recencie moet ik het zelf wel proberen.
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_31752262
Ha! kijk ook iemand die het genoegen heeft gehad bij hem te eten!
Leuk dat jij ook dat 'orgasmisch' gevoel kreeg bij elke hap die je nam.
Laatste keer dat ik er was was in 1998(nogal jaartjes geleden).
Was het druk,kwam de master zelf later ook nog even aan je tafel om
te vragen of alles naar wens was geweest etc..?


T.a.v. tippen:

Je kunt de V.S.niet vergelijken met Nederland omdat daar geen tipgeld inbegrepen
zit en je dus wel achteraf moet geven.Daarnaast is het uurloon in de V.S.zo laag
dat ze wel van het tipgeld moeten leven en dat is in Nederland ff iets beters geregeld.
Hier in Nederland is de rekening inclusief tipgeld en als je dus geeft doe je dubbel op.

Meesten mensen vergeten dat en zijn dan zo dom om het wel te doen onder het mom van
" het zit er niet bij ". Dus als je mij gewoon normaal behandeld of datgeen ik wil serveert
zoals je dat bij elk restaurant mag verwachten,dan ga ik daar dus niet voor betalen omdat dat er gewoon bijhoort.
Zo kun je wel voor elk wissewasje tippen en daar is tippen nou net niet voor bedoelt. Tippen is iets extra's, niet voor zaken die je normaal behoort te krijgen.

Ik zelf tip alleen vnl.in het buitenland omdat ik weet dat het
personeel daar van het tipgeld moet leven en hier in Nederland krijgen die hun geld toch wel,
TENZIJ die persoon voor mij iets heel persoonlijks heeft gedaan waarvoor hij extra inspanningen
moest leveren die buiten zijn normale service-taken vallen.

[ Bericht 5% gewijzigd door i-spy24 op 28-10-2005 13:49:29 ]
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 13:23:41 #168
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_31752455
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 13:14 schreef i-spy24 het volgende:
Ha! kijk ook iemand die het genoegen heeft gehad bij hem te eten!
Leuk dat jij ook dat 'orgasmisch' gevoel kreeg bij elke hap die je nam.
Laatste keer dat ik er was was in 1998(nogal jaartjes geleden).
Was het druk,kwam de master zelf later ook nog even aan je tafel om
te vragen of alles naar wens was geweest etc..?
Ja en ja, de service was trouwens ook verbluffend. Trouwens, nu we het toch over Engeland hebben. Heb jij al bij een restaurant van Gordon Ramsey gegeten? Schijnt ook fantastisch te zijn. Staat ook nog hoog op mijn lijstje. En heel héél misschien kan ik volgend jaar gaan eten bij El Bulli bij Ferran Adrià. Al druk bezig om proberen via via een reservering te krijgen. Hopen dat het lukt
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 15:22:11 #169
83951 rashudo
project 2501
pi_31755785
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 13:14 schreef i-spy24 het volgende:
T.a.v. tippen:
Meesten mensen vergeten dat en zijn dan zo dom om het wel te doen onder het mom van
" het zit er niet bij ". Dus als je mij gewoon normaal behandeld of datgeen ik wil serveert
zoals je dat bij elk restaurant mag verwachten,dan ga ik daar dus niet voor betalen omdat dat er gewoon bijhoort.
Zo kun je wel voor elk wissewasje tippen en daar is tippen nou net niet voor bedoelt. Tippen is iets extra's, niet voor zaken die je normaal behoort te krijgen.
Ben het met je eens, ik doe het ook alleen als ik meer dan tevreden ben. Ik eet echter vaak bij restaurants waar ik meer dan tevreden ben dus geef ik ook vaak tips.

Als ik in het buitenland ben probeer ik wel altijd 15% te geven, omdat je niet altijd zeker weet wat hoort. Soms krijg je dan wel rare reacties, in Zwitserland bijvoorbeeld waren ze elke keer heel erg dankbaar toen ze hun fooi zagen. Blijkbaar is het daar dus ook niet normaal.
Their eyes opaque.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 15:23:46 #170
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31755831
ik wil binnenkort naar die belgische chef die alles met tabak verrijkt. iemand de naam van dat restaurant?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 18:57:05 #171
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31761575
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 15:23 schreef zoalshetis het volgende:
ik wil binnenkort naar die belgische chef die alles met tabak verrijkt. iemand de naam van dat restaurant?
Sjefke?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_31764549
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 18:57 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Sjefke?
Eerder Sjekkie
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 23:22:26 #173
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31768389
Kom op allemaal nu gewoon weer on topic en geen gerel en gebash over recensies enzo.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 23:39:35 #174
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31768869
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 23:22 schreef Martijn_77 het volgende:
Kom op allemaal nu gewoon weer on topic en geen gerel en gebash over recensies enzo.
mijn dank is groot martijn. daar vond ik de recensies veel te goed voor.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 23:40:56 #175
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31768907
Waar ik écht graag nog een keer wil gaan eten is bij The Fat Duck, dat schijnt zo ongelooflijk geweldig te zijn, dus dat wil ik wel een keer meemaken.

Trouwens, The Waterside Inn is niet eens zo heel gek duur, 5 gangen en koffie na voor 89,50 pond.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 23:41:41 #176
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31768924
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 23:39 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

mijn dank is groot martijn. daar vond ik de recensies veel te goed voor.
Heb wel het een en het ander opgeschoond. Maar ik hoop dat we het nu weer over de Parkheuvel kunnen gaan hebben

* Martijn_77 wil er ooit ook nog een keer gaan eten met zijn vrouw
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 23:46:48 #177
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31769063
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 23:40 schreef Euc- het volgende:
Waar ik écht graag nog een keer wil gaan eten is bij The Fat Duck, dat schijnt zo ongelooflijk geweldig te zijn, dus dat wil ik wel een keer meemaken.

Trouwens, The Waterside Inn is niet eens zo heel gek duur, 5 gangen en koffie na voor 89,50 pond.
het valt me sowieso op dat je in toprestaurants veel meer waar voor je geld krijgt dan een willekeurige bistro met pretenties. misschien wat hollandsch gedacht, maar als ik dan toch geld uitgeef...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31776963
We zijn net terug uit Zwolle. Gisteravond zaten we met 10 man in de keuken.
Later meer, maar het was weer top!!
Het menu:

amuses:
Ijsje van piccalilly, bruine bonen en spek
Eitje met koffie en nootmuskaat
Krokante pinda met pittige augurk
Lolly van gekonfijte eend en eendenlever met rode biet en maggiplant
Eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas
Rode kool met gerookte sjalottencompote en appel

menu:
Rauwe sint jacobsmossel met "pata negra", sherry tapioca en warm met witte bonencreme en tomaatbouillon met kaneel

Zeebaars met Noordzeekrab en citroengras met iets kokos

Kabelauwrug langzaam gegaard met slakjes, aardpeer en najaarstruffel

Wilde eerd van de Smitskooi met pistache en pastinakenzalf

Diverse Libije desserts

Kaas

Het was super!!!
geniet nooit met mate
  zaterdag 29 oktober 2005 @ 12:38:28 #179
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31777244
Damn, het water loopt me in de mond, wat klinkt dat lekker zeg! Maarre, de kaas moet officieel voor de desserts
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31777965
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 12:38 schreef Euc- het volgende:
Damn, het water loopt me in de mond, wat klinkt dat lekker zeg! Maarre, de kaas moet officieel voor de desserts
Daarover zijn de meningen verdeeld, zelfs in de klassieke keuken. Ik geef voorkeur aan bovengenoemde volgorde, liever eerst zoet en daarna de kaas.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zaterdag 29 oktober 2005 @ 13:10:28 #181
111260 Charmian
a little joy
pi_31778136
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 12:30 schreef gimme.shelter het volgende:
We zijn net terug uit Zwolle. Gisteravond zaten we met 10 man in de keuken.
Later meer, maar het was weer top!!
Het menu:

*knip*

Het was super!!!
Ik ben bang dat mijn smaakpapillen iets te simpel zijn ingesteld. Ik krijg bij zo'n menu echt geen warme gevoelens (misschien bij de zeebaars etc), misschien dat ik het zou moeten proeven, maar vooralsnog heb ik neiging om te roepen waar zijn de frieten? (maar ik zal me inhouden )
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zaterdag 29 oktober 2005 @ 13:17:32 #182
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31778345
Maar gimme.shelter, je geeft wel nog een uitgebreide review? En wa theb je erbij gedronken? Wijnarrangement? En wat was je kwijt voor 10 personen?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_31778548
Moet straks al weer weg, maar ik geef zeker nog een uitgebreide review! We hebben het wijnarrangement erbij gedronken, veel!! Therese blijft maar bijschenken!
Voor 10 man waren we 1940 euro kwijt (er zijn ook nog behoorlijk wat sigaren gerookt!)
geniet nooit met mate
  zaterdag 29 oktober 2005 @ 13:35:35 #184
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_31778890
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 13:24 schreef gimme.shelter het volgende:
Moet straks al weer weg, maar ik geef zeker nog een uitgebreide review! We hebben het wijnarrangement erbij gedronken, veel!! Therese blijft maar bijschenken!
Voor 10 man waren we 1940 euro kwijt (er zijn ook nog behoorlijk wat sigaren gerookt!)
Klinkt als een redelijke prijs. Kijk uit naar de review
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
  zaterdag 29 oktober 2005 @ 14:17:05 #185
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_31779938
Hmm, zal fijn zijn voor die koks, sigaren rokende gasten in de keuken

No offence btw, maar gewoon als ik denk als kok zijnde, ik heb er al een hekel aan als er mensen dichtbij onze open keuken een dikke sigaar opsteken.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 29 oktober 2005 @ 17:36:32 #186
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_31784882
Daar heb je toch een aparte lounge voor. Waar je een goede cognac, een koffie en een lekker sigaartje kan nemen?
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_31794104
Net weer terug. Nee, er was geen aparte lounge; we zaten in de keuken. Maar de sigaren werden pas NA het diner gerookt; de keuken was al klaar!
Overigens werden er tijdens het diner wel sigaretten gerookt. Heel erg; maar het was voor De Librije geen probleem....heerlijk die oude tijden dat mensen nergens last van hadden!!
geniet nooit met mate
  zaterdag 29 oktober 2005 @ 22:51:17 #188
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_31794653
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 22:33 schreef gimme.shelter het volgende:
Net weer terug. Nee, er was geen aparte lounge; we zaten in de keuken. Maar de sigaren werden pas NA het diner gerookt; de keuken was al klaar!
Overigens werden er tijdens het diner wel sigaretten gerookt. Heel erg; maar het was voor De Librije geen probleem....heerlijk die oude tijden dat mensen nergens last van hadden!!
Dat konden we bij the waterside inn idd ook, wel na navraag of de directe mensen die om ons heen dineerden er geen last van hadden. Wij hadden onze cigaretten net uitgedrukt of aan drie tafels om ons heen werden ineens cigaretten aangestoken en slaakte men zuchten van opluchting
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
  zondag 30 oktober 2005 @ 01:35:02 #189
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31798920
gimme.shelter, ik ben razend benieuwd naar je uitgebreide recensie, ondanks dat ik sommige gerechten van het door jou al genoemde menu op het eerste oog wat minder vind lijken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 30 oktober 2005 @ 01:43:58 #190
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31799079
quote:
Op zondag 30 oktober 2005 01:35 schreef golfer het volgende:
gimme.shelter, ik ben razend benieuwd naar je uitgebreide recensie, ondanks dat ik sommige gerechten van het door jou al genoemde menu op het eerste oog wat minder vind lijken.
minder of ridicilous?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 30 oktober 2005 @ 01:53:49 #191
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31799223
quote:
Op zondag 30 oktober 2005 01:43 schreef zoalshetis het volgende:


minder of ridicilous?
Mwoah..amuses met deze namen:

Ijsje van piccalilly, bruine bonen en spek
Eitje met koffie en nootmuskaat
Krokante pinda met pittige augurk
Lolly van gekonfijte eend en eendenlever met rode biet en maggiplant
Eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas
Rode kool met gerookte sjalottencompote en appel

klinken mij wat te 'gemaakt' in de oren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 30 oktober 2005 @ 01:55:44 #192
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31799248
quote:
Op zondag 30 oktober 2005 01:53 schreef golfer het volgende:

[..]

Mwoah..amuses met deze namen:

Ijsje van piccalilly, bruine bonen en spek
Eitje met koffie en nootmuskaat
Krokante pinda met pittige augurk
Lolly van gekonfijte eend en eendenlever met rode biet en maggiplant
Eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas
Rode kool met gerookte sjalottencompote en appel

klinken mij wat te 'gemaakt' in de oren.
oh ja joh?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 30 oktober 2005 @ 02:03:04 #193
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_31799345
ik ben wel heel benieuwd naar de smaakrecentie over de amuses. die lolly van eendenlever van de Liberije is al heel bekend, maar wat ik moet verwachten van een krokante pinda met augurk weet ik ook niet.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 30 oktober 2005 @ 02:10:25 #194
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31799463
quote:
Op zondag 30 oktober 2005 02:03 schreef Chielus het volgende:
ik ben wel heel benieuwd naar de smaakrecentie over de amuses. die lolly van eendenlever van de Liberije is al heel bekend, maar wat ik moet verwachten van een krokante pinda met augurk weet ik ook niet.
wie wel?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31807546
Laat ik nou net die pinda hebben overgeslagen!!!
We kwamen om kwart voor acht aan bij De Librije met onze zoon en een dispuursgenoot van hem (die als lunchkok in Amsterdam een bijbaantje heeft en altijd kookt voor het dispuutshuis; vandaar dat het mij leuk leek om hem uit te nodigen); we werden door twee man buiten ontvangen ("daar ben u weer!"). Jas aangenomen en naar beneden de keuken in. Het interieur is erg modern geworden, veel zwart wit. Wel mooi; maar echt anders dan de vorige keer. Toen we de keuken binnenkwamen kregen we een hand van Jonnie Boer en hij heette ons welkom. Er werd direct gevraagd of we tijdens het wachten op de andere gasten (twee collega's van me, vrouw van collega, mijn beste vriendin en haar zus en zwager) een glas champagne wilden. Om acht uur was iedereen van ons gezelschap binnen en begonnen we aan het aperitief (7x witte wijn (vina santa ines), 1x kir en 1 campari). Voor iedereen lag er een broodje klaar met een kommetje olijfolie en boter. Bij iedere gang kregen we een ander broodje geserveerd.
Mijn eerste amus was een eitje met koffie en nootmuskaat. Errug lekker en prachtig geserveerd op een wat Japans aandoend grijs vierkant bordje. (ik schrijf maar gewoon op wat ik me nog herinner).
Omdat ik iedereen had uitgenodig ben ik maar met mijn rug naar de keuken gaan zitten, zoadt de anderen een beter uitzicht op de keuken hadden. Dat vond ik met name voor Youri (de kokende vriend van mijn zoon) leuk.
De asbakken kwamen op verzoek van Youri meteen op tafel! Daarna kwam Jonnie Boer aan onze tafel staan om te vragen of iemand iets echt niet lustte en hoevel gangen hij voor ons mocht maken. Hij zei ook dat we gewoon mochten rondlopen in de keuken en hem allles mochten vragen. Toch doe je dat niet zo gemakkelijk; ik had toch wat schroom (ligt helemaal aan mij) want die mensen zijn heel hard aan het werk, die wil je niet graag voor de voeten lopen. Na enig overleg kwamen we uit op 5 gangen. Therese vroeg of we de wijnkaart wilden bekijken (ja graag!) maar we hebben gekozen voor het wijnarrangement. Dat kostte voor tien man 650 euro; en er werd doorgeschonken, niet normaal meer! Ik zie nu op de nota dat we ook 10 flessen plat water hebben gebruikt. De Librije heeft eigen water.
Tweede amuse was de inderdaad befaamde lolly van eendenlever. Die hadden we vorige keer ook gehad en was weer heerlijk, alhoewel het een enigszins raar gezicht blijft...volwassenen aan de lolly. Moest weer denken aan Johan Cruijff toen hij met gestopt was met roken.
De lekkerste amuse vond ik toch het halve eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas (dat lag er als een korstje bovenop).
Als laatste kreeg ik de rode kool met de sjalottencompote.
Daarna gingen we aan het menu. Alles was gewoon zooo lekker!! Na de tweede gang ( de zeebaars) zijn we een rondje door de keuken gaan lopen. De keuken is niet erg groot er was een man of zes aan het werk. Het viel me op dat er heel stil gewerkt werd, geen hard gepraat, al helemaal geen geschreeuw, niets van dat alles. Jonnie Boer vertelde dat hij daar een bloedhekel aan heeft.
Het lekkerste gerecht van de avond vond ik de kabaljauwrug met slakjes, aardpeer en truffel. Toen de borden bij Jonnie doorkwamen stond mijn man naast hem en met een simpel afkeurend handgebaar van Boer werd 1 bord verwijderd en vervangen door een ander. Gewoon een wegwerpgebaar, zonder woorden of ophef.
Tegn half elf ,elf uur was de keueknbrigade klaar en kwamen er flesjes bier te voorschijn voor de mannen. Ze hebben daarna echt heel lang schoongemaakt!!
Tegen een uur waren we klaar met de desserts en de digestieven. We hebben meteen weer gereserveerd voor tien man in de keuken, 14 juli!!
Wij zijn toen naar ons hotel gestrompeld (was gelukkig dichtbij zeg). Mijn zoon en zijn studievriend zijn nog langer gebleven. Ze hebben een rondleiding gekregen door het restaurant, want daar is het interieur ook vervangen; ze hebben nog meer gedronken en Youri heeft nog wat lectuur mee naar huis gekregen.
Oh ja, we werden bediend door een hele aardige jongen van een Hotelschool (weet niet meer welke). Hij deed het heel goed, had af en toe wat moeite om de gesprekken te onderbreken om alle gangen aan te kondigen, maar dat lag puur aan ons.
Al met al een hele ervaring; vorige keer aten we in het resaturant en dat is toch anders. Het is in het restaurant al informeel, maar in de keuken is het helemaal los! Er zaten ook maar twee mannen in jasje/dasje maar die gingen snel uit (toen mijn man dat in Brussel bij Villa Lorraine deed werd hij direct terechtgewezen). Enige nadeel van in de keuken eten is dat het er wat warm is maar alla!!
Ik kan het echt iedereen aanraden voor 194 euro p.p. heb je een prachtige avond!!
Voorlopig hoef ik even niet meer uit eten; kan alleen maar tegenvallen hierna!

Kortom het was top!!
geniet nooit met mate
  zondag 30 oktober 2005 @ 13:47:09 #196
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_31807657
quote:
Op zondag 30 oktober 2005 13:43 schreef gimme.shelter het volgende:
Laat ik nou net die pinda hebben overgeslagen!!!
We kwamen om kwart voor acht aan bij De Librije met onze zoon en een dispuursgenoot van hem (die als lunchkok in Amsterdam een bijbaantje heeft en altijd kookt voor het dispuutshuis; vandaar dat het mij leuk leek om hem uit te nodigen); we werden door twee man buiten ontvangen ("daar ben u weer!"). Jas aangenomen en naar beneden de keuken in. Het interieur is erg modern geworden, veel zwart wit. Wel mooi; maar echt anders dan de vorige keer. Toen we de keuken binnenkwamen kregen we een hand van Jonnie Boer en hij heette ons welkom. Er werd direct gevraagd of we tijdens het wachten op de andere gasten (twee collega's van me, vrouw van collega, mijn beste vriendin en haar zus en zwager) een glas champagne wilden. Om acht uur was iedereen van ons gezelschap binnen en begonnen we aan het aperitief (7x witte wijn (vina santa ines), 1x kir en 1 campari). Voor iedereen lag er een broodje klaar met een kommetje olijfolie en boter. Bij iedere gang kregen we een ander broodje geserveerd.
Mijn eerste amus was een eitje met koffie en nootmuskaat. Errug lekker en prachtig geserveerd op een wat Japans aandoend grijs vierkant bordje. (ik schrijf maar gewoon op wat ik me nog herinner).
Omdat ik iedereen had uitgenodig ben ik maar met mijn rug naar de keuken gaan zitten, zoadt de anderen een beter uitzicht op de keuken hadden. Dat vond ik met name voor Youri (de kokende vriend van mijn zoon) leuk.
De asbakken kwamen op verzoek van Youri meteen op tafel! Daarna kwam Jonnie Boer aan onze tafel staan om te vragen of iemand iets echt niet lustte en hoevel gangen hij voor ons mocht maken. Hij zei ook dat we gewoon mochten rondlopen in de keuken en hem allles mochten vragen. Toch doe je dat niet zo gemakkelijk; ik had toch wat schroom (ligt helemaal aan mij) want die mensen zijn heel hard aan het werk, die wil je niet graag voor de voeten lopen. Na enig overleg kwamen we uit op 5 gangen. Therese vroeg of we de wijnkaart wilden bekijken (ja graag!) maar we hebben gekozen voor het wijnarrangement. Dat kostte voor tien man 650 euro; en er werd doorgeschonken, niet normaal meer! Ik zie nu op de nota dat we ook 10 flessen plat water hebben gebruikt. De Librije heeft eigen water.
Tweede amuse was de inderdaad befaamde lolly van eendenlever. Die hadden we vorige keer ook gehad en was weer heerlijk, alhoewel het een enigszins raar gezicht blijft...volwassenen aan de lolly. Moest weer denken aan Johan Cruijff toen hij met gestopt was met roken.
De lekkerste amuse vond ik toch het halve eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas (dat lag er als een korstje bovenop).
Als laatste kreeg ik de rode kool met de sjalottencompote.
Daarna gingen we aan het menu. Alles was gewoon zooo lekker!! Na de tweede gang ( de zeebaars) zijn we een rondje door de keuken gaan lopen. De keuken is niet erg groot er was een man of zes aan het werk. Het viel me op dat er heel stil gewerkt werd, geen hard gepraat, al helemaal geen geschreeuw, niets van dat alles. Jonnie Boer vertelde dat hij daar een bloedhekel aan heeft.
Het lekkerste gerecht van de avond vond ik de kabaljauwrug met slakjes, aardpeer en truffel. Toen de borden bij Jonnie doorkwamen stond mijn man naast hem en met een simpel afkeurend handgebaar van Boer werd 1 bord verwijderd en vervangen door een ander. Gewoon een wegwerpgebaar, zonder woorden of ophef.
Tegn half elf ,elf uur was de keueknbrigade klaar en kwamen er flesjes bier te voorschijn voor de mannen. Ze hebben daarna echt heel lang schoongemaakt!!
Tegen een uur waren we klaar met de desserts en de digestieven. We hebben meteen weer gereserveerd voor tien man in de keuken, 14 juli!!
Wij zijn toen naar ons hotel gestrompeld (was gelukkig dichtbij zeg). Mijn zoon en zijn studievriend zijn nog langer gebleven. Ze hebben een rondleiding gekregen door het restaurant, want daar is het interieur ook vervangen; ze hebben nog meer gedronken en Youri heeft nog wat lectuur mee naar huis gekregen.
Oh ja, we werden bediend door een hele aardige jongen van een Hotelschool (weet niet meer welke). Hij deed het heel goed, had af en toe wat moeite om de gesprekken te onderbreken om alle gangen aan te kondigen, maar dat lag puur aan ons.
Al met al een hele ervaring; vorige keer aten we in het resaturant en dat is toch anders. Het is in het restaurant al informeel, maar in de keuken is het helemaal los! Er zaten ook maar twee mannen in jasje/dasje maar die gingen snel uit (toen mijn man dat in Brussel bij Villa Lorraine deed werd hij direct terechtgewezen). Enige nadeel van in de keuken eten is dat het er wat warm is maar alla!!
Ik kan het echt iedereen aanraden voor 194 euro p.p. heb je een prachtige avond!!
Voorlopig hoef ik even niet meer uit eten; kan alleen maar tegenvallen hierna!

Kortom het was top!!
YUMMIE

* D1 die het telefoonnummer van de Librije opzoekt
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_31811633
038-421 20 83!! Enjoy!!
geniet nooit met mate
  zondag 30 oktober 2005 @ 16:13:40 #198
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31811920
Hoe was de wilde eend?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_31812424
Dat vond ik het minste gerecht eerlijk gezegd. Niet dat ik dat zelf nou zomaar op tafel gooi (als dat eens waar kon wezen!) maar ik vond hem wat aan de harde kant....

[ Bericht 1% gewijzigd door gimme.shelter op 30-10-2005 16:38:23 ]
geniet nooit met mate
pi_31812803
Wauw, wat een ervaring g.s.
*zet librije in de keuken eten op lijstje van wensen erbij*
Klinkt echt top!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')