abonnement Unibet Coolblue
pi_33523404
Cork is wel groter dan Galway maar ik denk (en uiteraard zijn er mensen die daar anders over denken) dat je vanuit Galway meer kan doen. Stel je van "steden" trouwens niet teveel voor in Ierland.

Bed and Breakfast wil je waarschijnlijk niet aan beginnnen. Tenzij je erg ruim in je budet zit. Weet niet of je al veel ervaring hebt met hostels? Zelf ga ik meestal op de bonnefooi en zie het wel. Je loopt dan wel het risico dat je niet kunt overnachten in het hostel van je keuze. Wat misschien handig is is om bij voor beeld je eerste (twee) overnachtingen te reserveren in bv Dublin en van daaruit te bellen naar het volgende hostel. Als je een goede gids hebt of je hebt al wat uitgezocht op internet dan lukt dit vrijwel altijd als je de dag van tevoren belt. Als je meer van het echt vooraf plannen en je dus toch al precies weet naar je naar toe gaat dan is vastleggen uiteraard de meest zekere optie.
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_33524053
@p-etr-a

Ik begrijp dat je een week wil gaan. Besteed niet die hele week in Dublin! Natuurlijk, Dublin heeft iets. Lekker relaxed in een pub hangen, babbelen met de plaatselijke bevolking, maar zodra je buiten het grote Dublin gaat (ruim 20% van de Ieren woont in Dublin en directe omgeving!) kom je pas in het echte Ierland. Groene heuvels, zeer vriendelijke Ieren, schitterende landschappen. Dáár moet je zijn! En dat kan ik na 2 x 3 weken en 2 x bijna een week Ierland wel zeggen . Sinds september van dit jaar roep ik tegen mensen die naar Ierland gaan: ga naar de Aran-eilanden (en blijf daar langer dan 1 dag)! Als je echt even de rust wil opzoeken, moet je daar zijn. Nadeel is dat je in het hoogseizoen gaat, maar ook dan zal het daar relatief rustig zijn . Je zou daar een dag voor en/of na in Galway kunnen verblijven. Leuke stad, met een relatief jonge bevolking (dus gezellig). Van daaruit zou ik opteren voor het noorden. Ongerepte natuur, niet heel toeristisch, maar zóóó Ierland . Maar van de andere kant: het zuidelijk gelegen schiereiland Dingle en de Ring of Kerry zijn - ondanks enorm toeristisch - ook erg mooi. Als je die kant op zou gaan, kom je meteen langs de Cliffs of Moher en zou je in het zeer gezellig Doolin een nachtje kunnen verblijven . Zie ook mijn foto's en verhalen eerder in dit topic (en het vorige). Ook Zbie (zie eerder) is daar geweest.
Nadeel is dat in het westen het openbaar vervoer (trein vooral!) niet optimaal is. Rails is er dus bijna niet . Maar met een bus kun je ook een eind komen. Tijd nemen.
Om heel Ierland te zien heb je weken nodig, dus concentreer je nu op een paar highlights. Over Cork kan ik je niets vertellen. Ben er - ondanks 4 keer Ierland - nog nooit geweest .
pi_33524134
Ben het wel redelijk met de vorige spreker eens
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_33525373
Bedankt voor je verhaal en tips Roel_Jewel! Ik heb echt veel zin om te gaan, maar het is zo moeilijk om te bepalen waar heen te gaan. Noord-Ierland had ik ook wel over gelezen, maarja... En ik wil ook best nog een keer gaan maar dit is de eerste keer en dan is het toch dubbel spannend e.d.

Jojo, ik wil inderdaad ook een beetje op de bonnefooi gaan. Maarja dan zit je dus wel met die overnachtingen. Ik was er trouwens van overtuigd dat bed and breakfast goedkoop is, haha. Nou ik ken wel jeugdherbergen (in Rome en Parijs) en dat vind ik prima om te verblijven. Ik probeer hier, elders op het web en uit boekjes die ik bij de bibliotheek heb gehaald simpelweg zo veel mogelijk informatie te halen zodat ik dat niet allemaal hoef te doen als ik er al ben - dat zou zonde van de tijd zijn.
pi_33530268
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 00:44 schreef p-etr-a het volgende:
Bedankt voor je verhaal en tips Roel_Jewel! Ik heb echt veel zin om te gaan, maar het is zo moeilijk om te bepalen waar heen te gaan. Noord-Ierland had ik ook wel over gelezen, maarja... En ik wil ook best nog een keer gaan maar dit is de eerste keer en dan is het toch dubbel spannend e.d.
Nee, niet Noord-Ierland! Ga naar het noorden van de republiek Ierland (county Donegal) . Noord-Ierland heeft op zich ook wel wat (Giant's Causeway bijvoorbeeld; hoewel toeristisch), maar Donegal is echt mooi . Slieve League zijn met 600 meter de hoogste cliffs van Europa. Toen ik er in september was, waaide 't nogal erg hard. Daardoor was 't enigszins gevaarlijk (om over de zogenaamde One Man's Pass naar boven te lopen).
pi_33531723
Ik bedoelde ook het noorden van de republiek inderdaad, gek geformuleerd lijkt het alsof ik het Britse deel bedoel.

Donegal dus. Ik ga hier iets over opzoeken.
pi_33531848
Ik hou op met adviseren. J moet zlef maar eens gaan ontdekken wat er te zien is. Mijn is dat de overwachtse dingen vaak het mooist zijn (en die staan vaak niet in een reisgids).

Succes
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_33532218
Dankjewel.

Het wordt ongetwijfeld fantastisch.
pi_33532448
Nog een tip: bestel de Lonely Planet van Ierland. Enorm handig met veel achtergrondinfo!
Omgerekend 15 euro @ http://www.play.com/play247.asp?page=title&r=BOOK&title=341413&p=91&g=148&pa=sr

Zie dat in januari een nieuwe editie uitkomt . http://shop.lonelyplanet.com/product_detail.cfm?productID=2844&
Even wachten met bestellen via http://www.play.com/play247.asp?page=title&r=BOOK&title=739799&p=91&g=148&pa=sr dus .

[ Bericht 24% gewijzigd door Roel_Jewel op 30-12-2005 11:12:52 ]
pi_33551731
Hoe actueler, hoe beter.
pi_33654793
Lijkt me geweldig.. ik wil deze zomer een maand rondtrekken in mijn eigen auto.. tentje, gaspitje, backpack, etc..

Dus met de auto naar Engeland, en dan door naar Ierland, of Schotland, of beiden..

Weet iemand of je goed kunt vissen in Ierland? Mijn hengel gaat zowiezo mee.. Eens kijken of ik nog wat haaien kan vangen..



Of hebben ze dit formaat niet daar? (Ps; dat ben ik.. )
pi_33688510
Je kan er volgens mij goed vissen, voor zover ik in reisboekjes en op internet zie wel in ieder geval.
pi_33688882
Hoe is het weer er in de zomermaanden?
pi_33689964
Quote uit de National Geographic reisgids:
quote:
April tot juni is meestal de zonnigste en mildste periode, het landschap is groen en fris van de winterregens. De bezoekersaantallen zijn nog niet op hun top en de wegen zijn rustig. In juli en augustus is er het meest te doen en het weer is dan 'zacht', Iers voor: mist en motregen. September en oktober zijn beter en de bossen en heide tonen dan mooie kleuren. In de winter is het meestal mild, maar het kan ook donker en somber zijn.
Ik heb zelf geen idee in hoeverre dit waar is...
pi_33695597
De zomers zijn er net zo als in Nederland. OF koud en nat OF 25 graden en zonnig. Het voordeel is dat je nog dichter bij de oceaan zit en dat het weer sneller veranderd.

Kortom, je kunt er geen bal van zeggen.
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_33707543
Mei en Eind Augustus/begin September zijn vaak mooier dan hartje zomer qua weer (mooier als in droger, meer zon).
Maar in Ierland hoort ook regelmatig mist te zijn, en schitterende wolkenvelden. dus....
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_33710607
Ik ga als het goed is eind augustus!

You just made my day DIGGER...
pi_33723337
quote:
Op vrijdag 30 september 2005 15:37 schreef Zbie het volgende:
Ziehier mijn foto's



Ik moest alleen stukkie verder weg..
  zaterdag 7 januari 2006 @ 16:27:59 #69
138072 RamirezBlanco
sangre por sangre
pi_33801975


ben ook 2 x in ierland geweest. geweldig land en mensen. dublin-kilkenny-cork-kilarney-galway-dublin

ik vond de ring of kerry, de gap of dunlo, kilkenny lakedistrict en de clifs echt geweldig
  zaterdag 7 januari 2006 @ 16:30:41 #70
138072 RamirezBlanco
sangre por sangre
pi_33802044
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 12:30 schreef p-etr-a het volgende:
Quote uit de National Geographic reisgids:
[..]

Ik heb zelf geen idee in hoeverre dit waar is...
ja het klopt. het is er meestal een paar graden kouder dan in nederland. Dat het er altijd regent is gewoon gelul. ik had in 17 dagen 2 dagen regen en dan 3 x keer een hoosbui, maar dat was idd ongekend in mei.
pi_33802133
Als je de kosten een beetje wilt drukken kun je in Ierland ook uitstekend kamperen. Als je in de zomer komt tenminste

Iemand hier trouwens weleens bij Navan Fort (Ulster) geweest? Vanwege zijn historische betekenis wil ik er graag naartoe, maar die keer dat ik naar die andere plek van grote historische betekenis, de Hill of Tara in de buurt van Dublin, ging, was de hilariteit bij mij groot omdat de hele site bestond uit niets anders dan wat glooiende weilanden, met bordjes erin: "hier was de troonzaal", "hier was de eetzaal", "hier lagen de voorraden". Is er bij Navan Fort WEL iets te zien?
  zaterdag 7 januari 2006 @ 16:35:31 #72
138072 RamirezBlanco
sangre por sangre
pi_33802206
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 16:33 schreef thaleia het volgende:
Als je de kosten een beetje wilt drukken kun je in Ierland ook uitstekend kamperen. Als je in de zomer komt tenminste
of gewoon een goedkoop bed and breakfast. die mensen zijn altijd erg vriendelijk en helpen je altijd om je beste excursie uit te zoeken.
pi_33802389
Kamperen is ook lastig omdat je dan aan 1 plek vast zit, tenzij je zin hebt om elke keer je tent op te zetten en weer af te breken.
pi_33802457
quote:
Op donderdag 5 januari 2006 11:42 schreef Oksel het volgende:

[..]

[afbeelding]

Ik moest alleen stukkie verder weg..


Lijkt er wel erg op! Waar is dat dan?
pi_33802477
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 16:35 schreef RamirezBlanco het volgende:

[..]

of gewoon een goedkoop bed and breakfast. die mensen zijn altijd erg vriendelijk en helpen je altijd om je beste excursie uit te zoeken.
Of een jeugdherberg
Was ik heel tevreden van in Ierland
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')