abonnement Unibet Coolblue
pi_30629765
Hoi Hoi,

Zo! feliciteer me maar want ik heb me net geregistreerd bij FOK! ... dus ik ben een nieuw lid.

Ik heb me eigenlijk speciaal geregistreerd om meer te weten te komen over de anticonceptiepil:
Diane 35
Ik heb al iets meer over dit onderwerp op FOK! kunnen lezen, maar ik geloof dat het van een tijd terug is, en bovendien wilde ik het graag uitgebreider bespreken met anderen die hier ook ervaring mee hebben.
Het gaat hier vooral om het gebruik van Diane 35 als anti acne kuur.
Ik heb er ontzettend veel over gelezen op het internet. Ik weet onderhand wel hoe het werkt (dus hoe het de acne tegengaat) en ik ben ook op de hoogte van alle mogelijke bijwerkingen. Daar zou ik het dus liever niet over willen hebben.

Ik slik sinds 5 dagen de Diane 35. Over echte resultaten kan ik natuurlijk nog niet spreken, maar daar maak ik me ook niet echt zorgen over aangezien het echt bij bijna iedereen werkt.
Er is specifiek één ding waar ik me eigenlijk over verbaas na het lezen van ALLL die ervaringen op het internet bij Diane 35.

Het is namelijk zo dat volgens de bijsluiter van de diane 35 zelf, en ook de officiële informatie op medische websites behorende bij dit medicijn, dit medicijn als kuur gebruikt zou kunnen worden. Dit houdt in dat je het medicijn voor een bepaalde tijd in kan nemen, en ermee kan stoppen zonder dat de puistjes terugkomen.
Heel mooi en aardig natuurlijk, maar dan vind ik het nogal bizar dat ik op geen enkel forum heb kunnen lezen dat iemand er ná het stoppen helemaal vanaf is gekomen.
Hiermee wil ik niet suggereren dat die 'officële' informatie over de Diane 35 niet waar is.
Ik zou gewoon graag erachter willen komen hoe het dan eigenlijk komt dat die acne weer tevoorschijn komt.
En wat zouden we kunnen doen om het effect van die kuur langdurig te behouden.


Voor degeen die nog niet op de hoogte is van de werking van Diane 35 (heel globaal) :
De Diane werkt anti androgeen. Dat houdt niet in dat de androgeen hormonen (die vaak de oorzaak zijn van acne) verminderd worden, maar alleen het effect van die androgenen wordt tegen gegaan.
Na een tijdje de Diane 35 te slikken verdwijnen langzamerhand de meeeters en de puistjes.

Mijn eigen plan:
Ik wil zelf de Diane voor ongeveer een half jaar of ietsje langer innemen (ligt eraan wanneer de puistjes en meeeters helemaal weg zijn, en dan een paar maanden extra), en ongeveer twee maanden voor ik ermee stop met een antibioticum kuur beginnen om het plots terugkomen van de puistjes tegen te gaan.
Ook ben ik van plan tijdens het innemen van diane mij te concentreren op andere mogelijke oorzaken van de acne. Het hoeft namelijk niet per se alleen aan de hormonen zelf te liggen. Ik wil bijvoorbeeld naar een huidtherapeut en ik wil ook graag voor altijd mijn eetpatroon aanpassen. Die was namelijk bij lange na niet goed.
Ik at echt veel te veel snoep en te weinig groenten en fruit.
Waar het dus op neer komt is dat ik er niet alleen een hormonen kuur van wil maken maar meer een multidimensionele kuur.

Ik zou graag jullie mening willen weten wat betreft de schuingedrukte vragen hierboven, en ook zou ik willen horen of jullie mijn aanpak een goed idee vinden. Zijn er misschien nog andere suggesties?
Ik hoef geen verhalen over ROACCUTANE. Want ik heb al besloten om daar niet mee te beginnen.
Ik hoop dat we hier een beetje een interessante discussie van kunnen maken, met een uitweg.

Dikke Kus ... Laila
(zo dark/donker ben ik nu ook weer niet hoor)
... verlangend en strevend naar het Licht.
pi_30630216
En als een man dat nou slikt ?
Ik heb ook (niet ) meer van die dingen last maar als ik stop met mijn medicijnen die ik nu heb komt het gewoon weer terug
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_30630254
Ik heb zelf EryAcne 20 gebruikt. Dat is een gel die je opsmeert en deze werkt ook erg goed.
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
pi_30630310
Ik slik al jaren de diane 35.
Werkt fantastisch!
In de stopweek is het bij mij weer braille.
pi_30630434
Ok... bedankt voor jullie reacties, maar ik heb toch liever antword op mijn vragen. Als we zo met de discussie doorgaan dan lijkt ie precies op de andere discussies over diane 35.

Bovendien verbaast het me FEMBOL dat je in je stopweek weer puistjes hebt. Dat heb ik namelijk niet eerder gehoord.

xxx laila
... verlangend en strevend naar het Licht.
pi_30630532
Hai Laila

Ik slik al 8 jaar diane 35, de arts heeft me dit ook voorgeschreven aangezien ik last had van acne op mn rug. Dus ben ik het blijven gebruiken, ik moet zeggen dat ik dacht het niks afdeed, had er nog last van maar het gekke is:
In juni dacht ik, ik ga stoppen met de pil (ben bezig met kindjes enzo) en geloof het of niet na maar liefst 2 weken stond mn gezicht vol van de rotzooi. Ik ben uit ergernis terug begonnen en nu pas (na 3maanden) is alles weer puntgaaf.

Dus mijn hormonen kunnen dit ge woon niet missen. Het is ook een zware pil, waar je al dan niet van bijkomt en je voelt dit ook enorm aan je borsten.

Als het puur voor acne is zou ik gaan voor MINO 40, dit zuivert je bloed en houdt de talg onder controle. Ook een goede scrub en dagcreme bv van shisheido, pureness, doet wonderen.
pi_30630718
Geen idee hoe je de puistjes voor lange termijn weg zou kunnen laten blijven. Ik heb zelf ook de Diane 35 geslikt voor de puisten maar dit hielp niet, toen naar de dermatoloog gegaan en Roaccutane + depvloeistof met alcohol gekregen. Roaccutane ben ik inmiddels mee gestopt en doe dagelijks de depvloeistof nog op mijn gezicht en dit werkt redelijk goed. Wel heb ik van de dermatoloog te horen gekregen dat ik over de acne heen moet groeien en dat het tijdelijk weg zal gaan met de medicatie. Inmiddels ben ik 23 jaar en heb nog steeds die vervelende acne.....zou blij zijn als ik er vanaf zou zijn.

Ben ook benieuwd of er reacties van mensen komen die wel iets hebben gevonden waardoor het wegblijft.
Meeeeeeeeeuuuuh!
pi_30630770
Mijn vriendin slikt ook Diane 35, puistjes gaan er niet van weg, hoewel ze er niet veel heeft, maar ze loopt wel altijd te zeuren voor de spiegel
Een blaasorkest bij de alcoholcontrole is nooit grappig
pi_30630882
ik ben naar de huidspecialist in Maastricht geweest en die raadde me NIZORAL shampoo aan, dat is een shampoo voor schilfertjes. Kun je halen bij de apotheek, ik wast mn huid ermee en weg waren ze!!! En dit na 5jaar sukkelen met specialisten en cremekes!!!
pi_30631016
quote:
Op vrijdag 16 september 2005 11:48 schreef WhippedCream het volgende:
ik ben naar de huidspecialist in Maastricht geweest en die raadde me NIZORAL shampoo aan, dat is een shampoo voor schilfertjes. Kun je halen bij de apotheek, ik wast mn huid ermee en weg waren ze!!! En dit na 5jaar sukkelen met specialisten en cremekes!!!
Is dit zonder recept te halen? Weet jij wat ongeveer de kosten hiervoor zijn?
Meeeeeeeeeuuuuh!
pi_30631448
HHmm... NIZORAL en MINO 40 dus.

Klinkt redelijk goed.
Ik ga toch nog even door met Diane 35, en kan tegelijkertijd wel die nizoral gebruiken.
Maar MINO 40?? is dat ook een anticinceptiepil?

Maar als de pukkels niet wegblijven bij Diane 35... waarom staat dat dan wel bij de bijsluiter????
Ik neem aan dat ze dat er niet zomaar bij mogen zetten.

Kus, Laila
... verlangend en strevend naar het Licht.
pi_30631851
Nee die pil is gewoon meer geconcentreerd om hormonen te onderdrukken waardoor je minder talg produceert dus minder ontstekingen gaat maken. In principe zit er niks speciaals in tegen acne.
Daarom werkt het dus bij de ene wel en de andere niet. Het zijn niet altijd je hormonen die dit veroorzaken. Kan ook slechte voeding zijn of verzorging of stress ....

Die mino 40 is puur een huidzuiverend pilletje wat je wel ook elke dat moet nemen, is dus geen anticonceptie!

Nizoral kost 5 euro voor 30ml en 12 euro voor 50ml, hier heb je echt heel weing voor nodig, dus kom je lang mee toe.

Laila, om die werking van diane aan te houden als je gestopt bent, dat lukt niet, maar als je zoals je zei, die nizoral en diane en eventueel MINO 40 + elke dag reinigen en bv een foundation anti acne enz. zie je achter een maand stralend uit en kun je dat dan zonder diane ook wel aanhouden...
pi_30632065
WhippedCream...
Erg bedankt voor je duidelijke en vooral inhoudelijke reactie, plus natuurlijk de tips.
IK blijf dus diane 35 nog wel even slikken. Dan neem ik nizoral erbij en ook de MINO 40.
Dan zijn op een gegeven moment die meeeters weg en dan kan mijn houdt wel weer tegen een stootje zal ik maar zeggen. Het belangrijkste is dat die meeeters verdwijnen, zodat er ook minder puistjes kunnen ontstaan. Daarna is het vooral een kwestie van VAN JE HUID AFBLIJVEN MET JE VINGERS DOOR UITKNIJPEN, en natuurlijk goed verzorgen.

Kus, Laila
... verlangend en strevend naar het Licht.
pi_30632077
Ik ga zo maar eens richting apotheek deze shampoo halen! hopen dat het bij mij gaat werken!
Meeeeeeeeeuuuuh!
pi_30632173
Veel succes dames, ben blij dat ik heb kunnen helpen
pi_30632799
Ik heb ook de Diana 35 jaren geslikt, nu ik pas ben gestopt met de pil ben ik juist een krentebol geworden! Ik had voorheen NOOIT last van puisjes ja hooguit 1 als in ongesteld was.

Nu heb ik bijna 5 maanden gestopt en het is echt te erg voor woorden. Heel mijn hormoon huishouden is van slag!

Ik scrub nu 2 keer in de week mijn gezicht en hals en maak het s ochtens en savonds gewoon heel goed schoon Alles met de producten van Clarins (TE duur maar helpt goed...) Niet alleen de puisjes zijn minder maar mijn huid is onwijs mooi er van geworden!!!
pi_30633293
Nizoral is een antiandrogene shampoo, en wordt vooral gebruikt als anti-roos shampoo. Het wordt ook regelmatig gebruikt bij hoofdhuid irritaties en tegen haaruitval. Een nederlandse versie is verkrijgbaar onder de naam Rooscure, deze ook ketoconazole bevat (het actieve ingredient). Te vinden bij DA. Rooscure bevat alleen wel een concentratie van 1% ketoconazole, ipv 2%.

Wel apart dat je dit gebruikt op je gezicht. Op http://www.acne.org las ik ook net een paar mensen die het op deze manier gebruiken.

MINO 40, nooit van gehoord. Kan je er wat meer info over geven? Bijv. fabrikant, waar verkrijgbaar, welke ingredienten?
pi_30636802
Ik wist niet dat je antiandrogene producten ook aan de buitenkant kon toepassen.
Kun je hormonen niet alleen inwendig toepassen??
Hoe werkt die Nizoral dan... dringt het diep in je huid ofzo?
Interesting.

Kus, Laila
... verlangend en strevend naar het Licht.
  vrijdag 16 september 2005 @ 15:25:36 #19
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_30636870
mijn vriendin slikt het.. en bij haar is het verminderd.. maar het is niet weg.. maar ze blijft hem slikken.. want wij willen nog geen kleine avotartjes..
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_30636932
ik heb ook de diane 35 {het heeft nu overigens een andere naam gekregen} ik heb die toendertijd gehad omdat ik elke maand heel ziek was van mijn menstruatie, ik had niet erg veel acne dus daar was het niet voor maar dat was een leuke bijkomstigheid dat die jeugdpuistjes verdwenen. dus het helpt wel maar ik wil nu graag van die pil af want ik ben er erg dik door geworden omdat het ook een zware pil is {de zwaarste} en wil nu overgaan op een andere maar ik denk dat het jou wel kan helpen. succes ermee
pi_30638617
Sta ik dus net bij de apotheek, is die Nizoral niet zonder recept verkrijgbaar schijnt gewijzigd te zijn, apothekers stonden ook verbaasd te kijken. Heb nu DDD Lotion meegenomen bij de Etos vandaan.
Meeeeeeeeeuuuuh!
pi_30639380
de diane 35 is niet de zwaarste pil die er is. Tegenwoordig is het een middenmoter, je hebt zwaardere, maar ook lichtere. In de bijsluiter staat niet dat het effect 100% zeker blijvend is. Je moet het eerder opvatten dat het blijvend kan zijn. Het zijn de hormonen die ervoor zorgen dat de acne vermindert of verdwijnt, dus als je stopt met het nemen van hormonen, lijkt het me logisch dat het weer terug kan komen.

Ik ben zelf met de diane begonnen vanwege de acne, en blijf hem ook nu nog gebruiken, omdat ik geen klein grut wil creeeren.
Bite me!
pi_30643378
quote:
Op vrijdag 16 september 2005 15:23 schreef GoldenEyedDarkness het volgende:
Ik wist niet dat je antiandrogene producten ook aan de buitenkant kon toepassen.
Kun je hormonen niet alleen inwendig toepassen??
Zowel inwendig als uitwendig. Inwendig is het effect meestal sterker, maar geeft ook meer kans op bijwerkingen.
quote:
Hoe werkt die Nizoral dan... dringt het diep in je huid ofzo?
Nizoral remt plaatselijk het binden van DHT (een product van testosteron) aan de androgene receptor van een haarzakje. Dit heeft als gevolg dat de talgproductie zal verminderen, wat meestal weer een verlaging van acne tot gevolg heeft.
pi_30644170
Ik las net dat je bij je borsten last kan krijgen bij het slikken van Diane.
Ik hoooooppp dat ze er niet van gaan hangen.

Kus, Laila
... verlangend en strevend naar het Licht.
pi_30644646
Ik zou erst gewoon je eetgewoontes aanpassen!

Is dat Diane 35 ook te begruiken voor mannen?
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')