abonnement Unibet Coolblue
  maandag 18 juli 2005 @ 08:46:26 #1
64326 beestjuh
stupid little dreamer
pi_28902028
Gister was ik met mijn vriend, Herman en de labrador en het keffertje van de buren gaan spelen in het park, toen ik plots zowat omver geduwd werd door een vervaarlijk grote Herder. Ik aaide 'm even, keek toe hoe lief hij was met Herman en wilde hem weer terug sturen naar zijn baasje.

Geen baasje te bekennen.

Ik dacht dat hij wellicht uitgebroken was, hij had zijn halsband nog om. Maar ik merkte ook dat ie behoorlijk mager was, dus hij zou best al een paar dagen op sjouw kunnen zijn. Ik kan geen beestjes aan hun lot overlaten dus hoe groot het beest ook mocht zijn, hij moest met me mee. Kon ie lekker even bijkomen en een paar goeie maaltijden eten.

Terwijl het dier met zijn neus in een pan Bonzo staat te roeren, bel ik de instanties, Amivedi, asiel en politie. Nergens staat ie nog als vermist te boek. Ik begin wel te merken dat ik een frusto in huis heb gehaald, de hond die we zolang Wolfje noemen, blijkt bang te zijn voor mijn vriend op een heel nare, onderdanige manier. Hij blaft en hapt naar zijn handen (niet continu maar wel opvallend) en verliest hem geen moment uit het oog. Naar mij toe aan de andere kant is hij bijna meteen zo bezitterig als Herman af en toe kan zijn, dat levert meteen al een paar grappige situaties op als Mini en Maxi om mijn aandacht strijden.
Goed, hoe leuk het ook is met twee viervoeters in huis, Wolfje is natuurlijk veel te groot en moet eigenlijk terug naar zijn baasje. Ik ga een lekker lange wandeling met de honden maken en onderweg kom ik inderdaad iemand tegen die het dier kent. Sterker, bij de buurtkinderen is 'ie berucht.
Blijkbaar is hij van "die dronkelap van nummer 16" die het beestje regelmatig op de kinderen af stuurt en waar hij bijna nooit uitgelaten wordt. Verder is ie dus niet voor niks zo mager, en wordt ie lang alleen gelaten. Ik wist niet wat ik moest doen, hondje terug brengen naar iemand die niet eens een hond zou mogen hebben? Dat past niet in mijn straatje.



En nu? Ik denk dat ik het asiel straks laat beslissen. Maar ik ben bang dat ie gewoon terug moet naar zijn baasje, de dierenbescherming kan neestal pas ingrijpen als het dier bijna dood is.
Ik zal iig niet zeggen dat ik weet waar de eigenaar woont, die moet sws zelf maar de moeite doen zijn hondje terug te vinden.

Kan ik nog meer voor het beestje doen?
power to the people
pi_28902095
hoe vervelend ook die dronkelap is de rechtmatige eigenaar van wolf.
Aan jou hoe je dit gaat brengen naar de instanties toe.
Misschien een Asiel een stuk uit je buurt ? Maar goed deze hond zal geen gedegen opleiding van zijn baas gehad hebben en als zodanig misschien nooit goed in een normale leefsituatie passen

heel zielig dit
zo,n dronkelap aanspreken helpt ook geen ene moer

succes
2fast4u
  maandag 18 juli 2005 @ 08:56:36 #3
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_28902120
Ik zou 'm naar een asiel uit de buurt brengen

Wil jij het op je geweten hebben dat hij terug naar die imbeciel moet? Mooi exemplaar trouwens..
pi_28902139
Aangezien de drankorgel van nummer 16 waarschijnlijk zijn hond niet eens mist, is de hond zo wie zo beter af als je hem naar het asiel brengt. Hij kan zo wie zo niet bij jou blijven. Bij het asiel kunnen ze een goede baas voor hem vinden.
burgerweeshuis
"de mens heeft geen smaak, tenzij hij opgegeten wordt."
woensdag 26 mei 2010 12:26 schreef Kluts het volgende: Een vicieuze cirkel heeft idd geen invalshoeken.
pi_28902152
quote:
Op maandag 18 juli 2005 08:56 schreef SHE het volgende:
Ik zou 'm naar een asiel uit de buurt brengen
Goed punt trouwens: ik heb ooit een kat naar een asiel 5 gemeenten verder op gebracht omdat ik niet wilde dat de oorspronkelijke baas hem terug zou krijgen.
burgerweeshuis
"de mens heeft geen smaak, tenzij hij opgegeten wordt."
woensdag 26 mei 2010 12:26 schreef Kluts het volgende: Een vicieuze cirkel heeft idd geen invalshoeken.
pi_28902327
Denk dat er weinig mee te beginnen valt, hond is allang geen pup meer en er zit iets goed fout in zijn hoofd. opzich moet die vent aangepakt woorden omdat hij net zo makkelijk weer een pup neemt en dat die dezelfde "scholing" krijgt.

sowieso dierenasiel uit de buurt, misschien dat iemand een valse erder zoekt, je weet niet.

en bij die vent ff z'n knieschijven eruit rammelen. ohnee dat mag niet
'The Less you know, The more you believe'
  maandag 18 juli 2005 @ 09:17:03 #7
119890 KopieerMachine
Alles is te koop!
pi_28902343
soms is het maar beter om NIET te zeggen wie het baasje is idd. het is wel het beste voor zo'n dier.
....hopelijk vind íe een leuk nieuw baasje
Ja... echt!
pi_28902418
Ik vind het onwijs zielig voor de hond. Dat beest heeft hoogst waarschijnlijk geen opvoeding gehad. Weet niet beter dan dat ie kinderen moet aanvallen, dus in 1 huis samen met kinderen, kan nog wel eens goed verkeerd uitpakken denk ik. Dus idd een nieuw baasje die alleen is, of misschien met z'n 2e, maar zonder kinderen, zou geschikt voor hem zijn.

Is er hier niet iemand die deze lieve schat zou willen hebben? Hij lijkt me wel een schatje hoor, en je kunt het beestje natuurlijk niet helemaal op nieuw opvoeden, maar een hoop dingen af leren, en bij leren kan altijd, dat hadden wij ook met de boxer van 4 jaar.
pi_28902570
je kan hem beter laten inslapen. Een hond die verkeerd is opgevoed zal altijd een probleem blijven.
  Moderator maandag 18 juli 2005 @ 09:42:13 #10
54278 crew  Tijger_m
42
pi_28902642
quote:
Op maandag 18 juli 2005 09:37 schreef maertz het volgende:
je kan hem beter laten inslapen. Een hond die verkeerd is opgevoed zal altijd een probleem blijven.
Gelul. Honden zijn uitstekend her op te voeden, je moet er alleen wel de tijd en aandacht aan besteden die ervoor nodig is.

Onze hond vertoonde een jaar geleden hetzelfde angstige gedrag, een streng 'Foei' en hij lag te bibberen in zijn mand van angst dat hij geslagen zou worden, nu weet hij dat er geen slaag of schop komt en hij luistert gewoon perfect zonder dat ik mijn stem hoef te verheffen.

Het komt voor dat een hond niet meer te redden is ja maar dat zijn de uitzonderingen en niet de regel.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  maandag 18 juli 2005 @ 09:47:34 #11
48233 Auticia
warriorette
pi_28902747
Oh gossie wat een dillemma. Arme Wolfje.

Als ik in jouw situatie zat zou ik hem ook naar het asiel brengen, en hopen dat hij goed terecht komt en niet bij die harteloze dronkelap.
Veel succes .
I bet you are flying inside.
pi_28902757
Vraag anders eens rond, of er hier niemand is die hem eventueel iin huis wil nemen, en erg goed voor hem zou zijn
  maandag 18 juli 2005 @ 09:56:05 #13
48233 Auticia
warriorette
pi_28902869
quote:
Op maandag 18 juli 2005 09:48 schreef ymme het volgende:
Vraag anders eens rond, of er hier niemand is die hem eventueel iin huis wil nemen, en erg goed voor hem zou zijn
Volgens mij kan je dat pas doen als de eigenaar echt afstand doet van zijn hond. Daarbij denk ik dat er weinig mensen zitten te wachten op een slecht opgevoede grote herdershond.
I bet you are flying inside.
  maandag 18 juli 2005 @ 09:58:16 #14
64326 beestjuh
stupid little dreamer
pi_28902905
Ben net met de hondjes boodschappen gaan doen en heb weer wat meer over hem gehoord: De eigenaar was volgens die vrouw geen drankorgel maar een psychoot. Van kwaad tot erger dus? Toen de hond nog jong was kwam hij nog buiten, en speelde hij met haar hondje. Die man kreeg toen buien, depressies, psychoses, ze weet niet waardoor, maar die hond is zijn enige huisgenoot dus ik kan me wel een voorstelling maken hoe dat er aan toe gaat. Vaak "vergeet" hij die hond dan zomaar een paar dagen en dan breekt hij wel eens uit. Ook zij maakte een opmerking over hoe mager hij nu is en dat ze hem eigenlijk nooit meer in de buurt ziet. Ik denk dat hij hem inderdaad amper mist. Anders had ik al een telefoontje terug gehad van één van de instanties.
Hij is trouwens hartstikke lief hoor, en hij heeft ooit wel iets van opvoeding gekend, dat heb ik al wel gemerkt. Hij zit en geeft pootjes en heeft vannacht braaf op de deken geslapen die ik voor hem had neergelegd, en mijn schoenen heel gelaten. Maar goed, een hond van dat formaat die bang is, is door z'n onberekenbaarheid ook gevaarlijk. Omdat ie tegen mij niks doet denk ik dat ie bij een vrouw misschien wel goed terecht zou kunnen.
quote:
Op maandag 18 juli 2005 08:56 schreef SHE het volgende:
Ik zou 'm naar een asiel uit de buurt brengen

Wil jij het op je geweten hebben dat hij terug naar die imbeciel moet? Mooi exemplaar trouwens..
Ik zou niet met mezelf kunnen leven! Verder van huis is wel een heel goed idee. Had ik nog niet bedacht Maar ik ben bang dat Wolfje met de beschrijving die ze hem in het asiel zullen geven, misschien niet zomaar een baasje krijgt. Ik zou hem echt niet bij kinderen willen laten bijv. Grmbl ik word echt woest als ik bedenk wat het hondje allemaal al meegemaakt kan hebben. En het is dat ik zelf over een week een klein hondje erbij krijg, anders had ik hem zelf een tijdje in huis kunnen houden en er op mijn gemak een lief baasje voor gaan zoeken. Misschien probeer ik dat toch wel. Ook deze verknipte knapperd krijgt nog een leuk leven
quote:
je kan hem beter laten inslapen
Seriously, WTF
power to the people
  maandag 18 juli 2005 @ 10:02:56 #15
64326 beestjuh
stupid little dreamer
pi_28902968
quote:
Op maandag 18 juli 2005 09:56 schreef Auticia het volgende:

[..]

Volgens mij kan je dat pas doen als de eigenaar echt afstand doet van zijn hond. Daarbij denk ik dat er weinig mensen zitten te wachten op een slecht opgevoede grote herdershond.
Ik zit ook de denken, om zodra de eigenaar contact opneemt met het asiel oid, eerst zelf met hem te gaan praten. Zeggen wat ik gehoord heb en wat ik daarvan vind, vragen of hij de hond wel serieus terug wil en of hij er dan wél goed voor gaat zorgen. En of hij er anders afstand van wil doen zodat ik een baasje voor hem kan zoeken.

Mocht iemand die dit leest het aandurven met Wolfje dan hoor ik het wel, hè Hij heeft absoluut potentie hoor, alleen moet weer leren te vertrouwen.
power to the people
  maandag 18 juli 2005 @ 10:09:27 #16
48233 Auticia
warriorette
pi_28903076
quote:
Op maandag 18 juli 2005 10:02 schreef beestjuh het volgende:

[..]

Ik zit ook de denken, om zodra de eigenaar contact opneemt met het asiel oid, eerst zelf met hem te gaan praten. Zeggen wat ik gehoord heb en wat ik daarvan vind, vragen of hij de hond wel serieus terug wil en of hij er dan wél goed voor gaat zorgen. En of hij er anders afstand van wil doen zodat ik een baasje voor hem kan zoeken.
Dat is inderdaad een nette manier om toch voor elkaar te krijgen dat die hond (hopelijk) niet bij hem terugkomt . Zo voorkom je volgens mij een hoop gelazer ook.
quote:
Mocht iemand die dit leest het aandurven met Wolfje dan hoor ik het wel, hè Hij heeft absoluut potentie hoor, alleen moet weer leren te vertrouwen.
Ik zei toch een klein hondje? .
I bet you are flying inside.
pi_28903091
Hij is wel errug lief.
pi_28903333
Lijkt je vriend op "die dronkelap van nr 16"? Weet je gelijk waar dat debiele gedrag van komt.

Mijn tante heeft een hondje wat in d'r jeugd veel mishandeld is door kinderen en kerels... Is ze doodsbenauwd voor... Tenzij ze je leert kennen, want dan gedraagt ze zich heel vrolijk en vrij.

Wat ik doe bij vreemde honden die me net even te zenuwachtig zijn (ik breng nog wel 'ns de post rond en het is geen doen om een aangetekende brief uit te reiken met zo'n grommend beest ertussen) is de rug van mijn hand rustig richting het koppie doen en stilhouden, waardoor de hond zelf contact moet maken. Als die dat doet, kan je 'm rustig 'n aai over z'n bolletje geven en weet 'ie dat er niets aan de hand is...

Maar ja... sommige honden zijn gewoon echt verknipt.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_28905110
nouja.. je kan van zulke honden hele fijne trouwe en betrouwbare honden maken
het kost alleen gewoon ontzettend veel moeite

bij asiels in almere/hilversum hebben ze ook resocialisatie cursussen
schijnen erg goed te zijn

ziet er uit als een gaaf beest trouwens
maarja.. ben 12 uur per dag weg.. dan heeft het beestje het bij mij echt niet beter dan bij die vent
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
  maandag 18 juli 2005 @ 12:32:49 #20
64326 beestjuh
stupid little dreamer
pi_28906668
quote:
Op maandag 18 juli 2005 10:09 schreef Auticia het volgende:

[..]

Dat is inderdaad een nette manier om toch voor elkaar te krijgen dat die hond (hopelijk) niet bij hem terugkomt . Zo voorkom je volgens mij een hoop gelazer ook.
[..]

Ik zei toch een klein hondje? .

Ja ik wil écht geen gedonder als die vent zo onberekenbaar is als ik hoor. En ik wil Wolfje niet naar het asiel doen, ik denk dat het zijn onzekerheid alleen maar voedt, dus hij mag best een paar dagen hier in huis blijven. Maar wij wonen wel in de buurt van die kerel dus ondanks dat ie niet veel contact heeft met de buitenwereld is de kans groot dat hij wat over zijn hond hoort.
quote:
Lijkt je vriend op "die dronkelap van nr 16"? Weet je gelijk waar dat debiele gedrag van komt.

Mijn tante heeft een hondje wat in d'r jeugd veel mishandeld is door kinderen en kerels... Is ze doodsbenauwd voor... Tenzij ze je leert kennen, want dan gedraagt ze zich heel vrolijk en vrij.
[..]
Maar ja... sommige honden zijn gewoon echt verknipt.
Dat vermoed ik wel, dat de hond gelijkenis ziet of zo. Hij blaft vooral als mijn vriend de kamer binnenkomt, al is hij maar naar het toilet geweest, en als die dan rustig blijkt dimt ie ook wel weer. Ik denk dat die gozer gewoon volkomen onberekenbaar is en dat het hondje geen idee had wat hij kon verwachten.
Helaas maar met sommige komt het idd nooit meer goed. Ik denk dat deze met de goeie behandeling en veel tijd een leuke hond kan zijn voor iemand... Tegenover mij gedraagt ie zich toch best voorbeeldig!
power to the people
  maandag 18 juli 2005 @ 12:36:26 #21
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_28906738
quote:
Op maandag 18 juli 2005 09:15 schreef juliusbackpacking het volgende:
Denk dat er weinig mee te beginnen valt, hond is allang geen pup meer en er zit iets goed fout in zijn hoofd.
Kolder. Bij een mishandelde hond is er een gerede kans op resocialisatie. Met geduld en liefde is veel te bereiken, maar zo'n hond moet gewoon bij iemand komen die er de tijd voor heeft en niet een gezinssituatie heeft met kleine kids enzo.

Verder OT:
Asiel uit de buurt lijkt mij de beste optie, maar dan nog kan 'die dronkelap van nummer 16' een andere hond nemen en verkloten. Dus wellicht hoe dan ook aankaarten bij de dierenbescherming.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  maandag 18 juli 2005 @ 12:37:50 #22
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_28906766
quote:
Op maandag 18 juli 2005 10:21 schreef Jordy-B het volgende:
Lijkt je vriend op "die dronkelap van nr 16"? Weet je gelijk waar dat debiele gedrag van komt.
Dat hoeft helemaal niet. Voor zo'n hond kan elke man gewoon als een bedreiging aanvoelen.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_28906904
tja.. voor 3 weken zou ik hem kwijt kunnen.. daarna moet er weer gweerkt wroden
maar hier zijn iig geen mannen in huis

wel katten tho

maar dan is het beest iig even uit de buurt
alleen na die 3 weken moet ik weer werken.. en 12 uur per dag allene thuis is wel errug lang
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
  Moderator maandag 18 juli 2005 @ 12:53:22 #24
54278 crew  Tijger_m
42
pi_28907165
quote:
Op maandag 18 juli 2005 12:32 schreef beestjuh het volgende:
Ja ik wil écht geen gedonder als die vent zo onberekenbaar is als ik hoor. En ik wil Wolfje niet naar het asiel doen, ik denk dat het zijn onzekerheid alleen maar voedt, dus hij mag best een paar dagen hier in huis blijven. Maar wij wonen wel in de buurt van die kerel dus ondanks dat ie niet veel contact heeft met de buitenwereld is de kans groot dat hij wat over zijn hond hoort.
Ik zou hem zo komen halen maar helaas verdraagt Kita absoluut geen andere mannetjes, dan is Wolfje nog slechter af en dat lijkt me wel het laatste wat wenselijk is
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_28907298
Ik zou hem ook zo willen hebben

Maar ik denk dat me vriend dat niet op prijs gaat stellen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')