dus je vind alle moslims terroristen (alle niet veganisten zijn vleeseters)quote:Op zondag 24 juli 2005 20:39 schreef TechXP het volgende:
Ach ik noem men gewoon vleesvreters Vind ik veel duidelijker klinken
Dus als het gratis is, mag het. Jij zou dus ook dierlijke producten gebruiken als je het gratis kreeg zeg je in verkapte termen... 14.gifquote:De regering laat steeks alles aan de 'sector' over... Veerman is daar master in om dat te zeggen...
Zolang de regering beinvloed is door de industrien vind ik het geen goede regering. De regering kan zoveel doen met de macht die wij hun gegeven hebben, maar waarom zeggen ze wel die bepaalde kant op te willen maar dat niet gewoon doen? Ik weet wel hoe de regering zo onderhand werkt en hoe ze bezig zijn. Ik hoop dat er eens een idealistischere regering komt. Eentje die gewoon risico durft te nemen. Van planten en zo vind ik het ook niet goed natuurlijk. Zo las ik vandaag dat waarschijnlijk grote delen van australie besmet zijn door gentech gewassen.
[q]De regering is geen 1 object; het zijn een groep mensen die dingen doen. Met een idealistische regering bedoel je natuurlijk: een veganistische regering, ik neem niet aan dat je een Chriselijke regering bedoelt.
[q]
Als ik het download zou ik het iig niet kopen. Ze missen niks. Als ze het te download zetten op internet dan wil ik er best wel iets voor neertellen om het te bekijken.
Nee, als ik dorst heb ga ik drinken. Zo'n behoefte was het. En geloof me, dorst hebben en water drinken is niet cultureel aangelegdquote:Drang naar iets is vaak gewoon uit gewoonte lijkt me. Dat is gewoon omdat je bent opgegroeid met dat je het erbij moet hebben enzo.
Maakt niet uit, een chimpansee eet ook vlees en is dus omnivoor. De definitie omschijft niet of het in meerdere of mindere mate moet.:)quote:De chimpansee is altijd nog een herbivorische omnivoor... ik bedoel dat deze iig zich niet als een carnivoor gedraagt... dus niet overmatig vlees eet. En meer als het nodig is of als die het tegen komt.
Dat klopt. Mensen eten idd meer dan ze verbruiken. Dat is erg.quote:Mensen in NL eten 93kg per jaar aan vlees. Volgens dietisten word 30-35kg aanbevolen per jaar. We streven net als VS naar boven de 100kg per jaar. Eigenlijk is het vlees eten vooral de laatste eeuw erg gegroeid. Daarvoor was het ook veel meer luxe.
Behalve dan nog de vegetariersquote:Op maandag 25 juli 2005 13:20 schreef Shark.Bait het volgende:
dus je vind alle moslims terroristen (alle niet veganisten zijn vleeseters)
Nee dat zeg ik helemaal niet. Je legt nu alleen woorden in mijn mond.quote:Dus als het gratis is, mag het. Jij zou dus ook dierlijke producten gebruiken als je het gratis kreeg zeg je in verkapte termen...
Geloof mij... die drang is niets anders dan aangelegd. Je wilt het omdat je het verwacht. Zelfde heb ik met bepaalde andere producten. Wat ik eigenlijk niet moet doen, maar dan toch een drang voel (alsof ik dorst heb dus) om dat product te nemen. Geen dierlijk product overigens maar gewoon vette troep...quote:Nee, als ik dorst heb ga ik drinken. Zo'n behoefte was het. En geloof me, dorst hebben en water drinken is niet cultureel aangelegd
Dat ligt eraan. Een koe is toch herbivoor... die eet ook blijkbaar weleens vlees (insecten en zelfs kleine dieren tussen het gras...heb ik vernomen).. is die nu omnivoor?quote:Maakt niet uit, een chimpansee eet ook vlees en is dus omnivoor. De definitie omschijft niet of het in meerdere of mindere mate moet.:)
Nee, het ligt net waar je leeft ook In Nederland moet je idd b12 aanvullen met supplementen. Echter een veganistische stam in india leeft al 5000 vegan. En dat is te doen doordat ze daar niet zo hygienisch aan toe gaan. De groenten enzo niet overmatig bewerken etc. En het water uitputten niet zo reinigen enzo.quote:Op maandag 25 juli 2005 11:58 schreef Habanera het volgende:
Hoe je lichaam met b12 omgaat is individueel bepaald. Mensen die streng veganistisch zijn en dit niet aanvullen met supplementen zullen vroeg of laat een b12 tekort krijgen (en misschien ook andere tekorten)..
Jammer genoeg is b12 prikken niet zo veganistisch Ik heb iig nog nooit mijn bloed laten checken.quote:Het is wel handig dat wanneer je streng vegetarier/veganistisch bent je b12 in de gaten houdt net als andere vitaminen. Kan je altijd op laten prikken via de huisarts. Staat op het standaardlabformulier.
Ik poogde in mijn woorden jouw woorden uit te leggen. wees blij dat ik niks vraag over dierlijke producten gebruiken van beesten die door een niet menselijke interventie omgekomen zijn. Want dan ga ik het hebben over fossiele brandstoffen; de lijken van miljarden beestjes die verwerkt worden voor transport, plastic en medicijnen.quote:Op maandag 25 juli 2005 13:29 schreef TechXP het volgende:
Nee dat zeg ik helemaal niet. Je legt nu alleen woorden in mijn mond.
Nee hoor. Ik ben gestopt met suiker te gebruiken. De drang om weer suiker te gebruiken heb ik niet. Ik lust mijn cola alleen als ie 50% verdund is met spa rood. De drang om weer vlees te eten was anders. En suiker is verslavend rommel. Uitbannen gaat niet (zit bijna overal in) maar minderen wel.quote:Geloof mij... die drang is niets anders dan aangelegd. Je wilt het omdat je het verwacht. Zelfde heb ik met bepaalde andere producten. Wat ik eigenlijk niet moet doen, maar dan toch een drang voel (alsof ik dorst heb dus) om dat product te nemen. Geen dierlijk product overigens maar gewoon vette troep...
Je hebt gelijk!. Dus jij bent ook omnivoor. De bacterieen die je doodtrapt en opeet, de vlieg die op je sla ligt! Die mug die je doodslaatquote:Dat ligt eraan. Een koe is toch herbivoor... die eet ook blijkbaar weleens vlees (insecten en zelfs kleine dieren tussen het gras...heb ik vernomen).. is die nu omnivoor?
Hoe zit het dan met B12? hoe kom ik als ik een primitief mens zou zijn aan mijn B12?quote:Maar goed ik denk dat er wel degelijk gradaties zijn in de term omnivoor. En dat is ook te zien aan de verschillende soorten. Een vos word ook omnivoor genoemd maar is in de natuur vooral een carnivoor qua gedrag, maar sommige eten gewoon fruit enzo (in hun luie periode).
De mens moet vlees eten omdat we omnivoor te boek staan is wel erg kort door de bocht... er zit nog veel meer bij. Als we naar ons lichaam kijken dan komen we ook nog eens heel dicht bij een herbivoor.
quote:Op maandag 25 juli 2005 13:49 schreef Shark.Bait het volgende:
Ik poogde in mijn woorden jouw woorden uit te leggen. wees blij dat ik niks vraag over dierlijke producten gebruiken van beesten die door een niet menselijke interventie omgekomen zijn. Want dan ga ik het hebben over fossiele brandstoffen; de lijken van miljarden beestjes die verwerkt worden voor transport, plastic en medicijnen.
Zal niet bij elk product zijn hoor.. Maar je noemt een soort dorst gevoel. Ik zeg dat ik dat heb met andere dingen. En dat dat ook gewoon gewenning is. Vandaar dat drang om vlees dat ook is.quote:Nee hoor. Ik ben gestopt met suiker te gebruiken. De drang om weer suiker te gebruiken heb ik niet. Ik lust mijn cola alleen als ie 50% verdund is met spa rood. De drang om weer vlees te eten was anders. En suiker is verslavend rommel. Uitbannen gaat niet (zit bijna overal in) maar minderen wel.
Ik sla geen muggen dood... bacterien zijn overigens geen dierenquote:Je hebt gelijk!. Dus jij bent ook omnivoor. De bacterieen die je doodtrapt en opeet, de vlieg die op je sla ligt! Die mug die je doodslaat
Nee... maar ik verdoof de komkommer altijd hoor..quote:Hoewel een komkommer levend villen en in stukken hakken nou ook niet bepaald lief is
orale sexquote:Hoe zit het dan met B12? hoe kom ik als ik een primitief mens zou zijn aan mijn B12?
Aangezien ik me de laatste tijd steeds vaker voel alsof ik al in geen 3 dagen gegeten heb, denk ik dat ik naar aanleiding van dit topic maar eens wat broccoli naar binnen ga werken... wie weet is dat de oplossing, veel suiker naar binnen schrokken helpt in zo´n situatie niet echt meer... (of zit vis ook vol met ijzer?). Overgens drink ik ook koffie als een zot.quote:Ijzertekort kan je oplossen door ijzerrijke producten te eten. Boerenkool en broccoli. Spinazie bevat redelijk veel ijzer (minder dan ze eerst dachten). Echter is de opname slechter. Betere opname moet je krijgen door vooral vitamine C te nemen bij je eten of vlak tijdens.
En caffeine (koffie en thee enzo) dat remt opname af van ijzer.
en die tofu-dingen en zo.. waneer heb je die nu echt nodig? Als je veel (bruine) bonen eet krijg je dan ook genoeg van alle eiwitten, of zijn er toch een hoop "dierlijke-eiwitten" die je niet via bonen binnen kunt krijgen, maar wel via soya-plant!?!? Heb altijd gedacht dat deficenties alleen serieus voorkwamen in de 3de wereld, maar wie weet zit er wel een kern van waarheid in?quote:Dus de schijf van 5 ziet er zoiets uit dan:
1. groenten en fruit
2. brood, granen, aardappelen, rijst, pasta of peulvruchten
3. tofu, vleesvervangers, seitan, tempeh
4. vetten en olie
5. drinken
na zo´n 3 maanden ook al! Dacht mezelf pas eens een keer op warme chocolade te tracteren.. half uur buikkrampen gehad...quote:Dat ligt eraan hoe snel ze dat doen. Als een veganist jarenlang melk weggelaten heeft en dan melk gaat drinken kan dat een enorme aanslag zijn op het lichaam omdat die het niet meer kan verdragen. Je lichaam is dan gezuivert van alle stoffen uit melk en dan ga je weer dat witte gif er in stoppen. Logisch dat je dan vaak wel ziek er van wordt. Maar ik ga het niet proberen. Ik blijf veganist voor mijn hele leven.
gôh... net nog wat extra zitten googlen (altijd gevaarlijk met gezondheidsproblemen, maar ok):quote:Op vrijdag 29 juli 2005 02:42 schreef McGry het volgende:
Aangezien ik me de laatste tijd steeds vaker voel alsof ik al in geen 3 dagen gegeten heb, denk ik dat ik naar aanleiding van dit topic maar eens wat broccoli naar binnen ga werken... wie weet is dat de oplossing, veel suiker naar binnen schrokken helpt in zo´n situatie niet echt meer... (of zit vis ook vol met ijzer?). Overgens drink ik ook koffie als een zot.
Klinkt meer als een flexitarier...quote:Op vrijdag 29 juli 2005 02:42 schreef McGry het volgende:
De laatste tijd leef in een heel klein beetje practisch veganistisch (zo mag ik het natuurlijk niet noemen).. dwz yoghurt, melk, ei en vlees mis ik niet echt altijd, maar ik tracteer mezelf wel regelmatig op vis en garnalen en zo. En natuurlijk doe ik niet moeilijk als iemand me iets te eten maakt waar wél vlees in zit.
Veel suiker is natuurlijk niet zo goed... Varieer gewoon wat ijzerrijke groenten. Broccoli is wel het lekkerst En bruin brood elke dag (5 sneetjes ofzo) met appelstroop.quote:Aangezien ik me de laatste tijd steeds vaker voel alsof ik al in geen 3 dagen gegeten heb, denk ik dat ik naar aanleiding van dit topic maar eens wat broccoli naar binnen ga werken... wie weet is dat de oplossing, veel suiker naar binnen schrokken helpt in zo´n situatie niet echt meer... (of zit vis ook vol met ijzer?). Overgens drink ik ook koffie als een zot.
Dat wist ik niet. Maar google verteld me dat inderdaad een trukje is met de ooglid naar beneden trekken om bloedarmoede (/ijzertekort) te constateren. Heel bleek betekent misschien dat er bloedarmoede is en het hoort roze-rood te zijn. Grappig om te weten. Echter staat er wel overal een test voor bij kinderen. Dus hoe ouder iemand is lijkt het niet te werken ofzo.. apart.quote:Kun je een ijzer tekort trouwens niet aan jezelf zien als de achterkand van dat "onder-ooglid" niet meer rood is? Dat zei m´n moeder vroeger altijd dacht ik me te herrineren..
Tofu is een eiwitrijk product en bevat veel van de benodigde aminozuren. Ik weet niet precies uit mijn hoofd wat bruine bonen bevat, maar dacht ook veel. Als je gewoon gevarieerd eet (plantaardig), dan krijg je ook alles wel binnen. Behalve dan B12, maar dat is een verhaal apart (Zie wat ik er allemaal al over gezegd had).quote:en die tofu-dingen en zo.. waneer heb je die nu echt nodig? Als je veel (bruine) bonen eet krijg je dan ook genoeg van alle eiwitten, of zijn er toch een hoop "dierlijke-eiwitten" die je niet via bonen binnen kunt krijgen, maar wel via soya-plant!?!?
Wat bedoel je precies? Je doelt op vitaminen-tekort enzo? Dat is echt niet iets van de 3e wereld. In de derde wereld word men ziek doordat men veel eentonig eet. En dat is niet goed.quote:Heb altijd gedacht dat deficenties alleen serieus voorkwamen in de 3de wereld, maar wie weet zit er wel een kern van waarheid in?
hm... broccoli... kan ik er ook wel 2 van op of 3quote:Op vrijdag 29 juli 2005 04:21 schreef McGry het volgende:
Heb net 2 broccolis gekocht.. zal het eens allemaal achter elkaar opeten..
haha, precies, en zelfs dat is misschien nog wel teveel gezegt! Leuk woord trouwens..quote:Klinkt meer als een flexitarier...
Ja, precies dat bedoel ik.. Sommige lopen lopen deficenties op omdat ze er echt niets aan kunnen doen, ze kunnen gewoon niet gevarieerd eten. Dat zijn natuurlijk de echte serieuze problemen..quote:Wat bedoel je precies? Je doelt op vitaminen-tekort enzo? Dat is echt niet iets van de 3e wereld. In de derde wereld word men ziek doordat men veel eentonig eet. En dat is niet goed.
Er zijn natuurlijk van die echte oerstomme westerlingen die serieus zo slecht eten dat je ook hier deficienties kan oplopen.. Maar wat ik eigenlijk bedoelde is dat ik dacht dat dat echt maar heel soms voorkomt, ik bedoel: je moet dan wel heel stom bezig zijn.. Zijn de meeste vitaminen & mineraal slikkers niet gewoon overbezorgde mensen die na de reclames te hebben gezien bang worden dat ze iets missen?quote:In de 'westerse' wereld komen tekorten vooral doordat men minder fruit/groente is gaan eten, veel vette troep en allemaal kant-en-klare producten.
heel triest eigenlijk dat dat ´verplicht moet´.. verkoop dan met en zonder en laat ons kiezen..quote:Hierdoor voegen ze soms vitaminen verplicht toe aan producten omdat het voor volksgezondheid moet. Zo was vitamine D verplicht om in margarine te doen. Dat willen ze geloof nu weer verplicht doen. Jammer genoeg doen ze in plantaardige margarine meestal vitamine D3 (uit wolvet). En maakt 'plantaardig' niet meer zo plantaardig
was idd erg lekker.. daarna heb ik gelezen dat ik ijzer ook kan aanvullen met chocolade... d´r is niets mis met broccoli, maar tja.. je moet natuurlijk wel ´gevarieerd blijven eten´quote:hm... broccoli... kan ik er ook wel 2 van op of 3
Tekorten komen dan ook vrij veel voor. B12 tekort zou bij vegetariers/veganisten hoog zijn, maar dat valt dus mee. B12 tekort komt juist ook bij niet-vegetariers/veganisten voor. De kans is alleen bij vegetariers/veganisten hoger. Echter als je kijkt naar hoe het merendeel van vegetariers/veganisten leeft, dan is voeding vaak een belangrijke rol en weet men gemiddeld veel meer over vitamines en mineralen enzo dan een gemiddeld mens. Vandaar dat de kans door die aandacht juist kleiner is.quote:Op zaterdag 30 juli 2005 01:59 schreef McGry het volgende:
Er zijn natuurlijk van die echte oerstomme westerlingen die serieus zo slecht eten dat je ook hier deficienties kan oplopen.. Maar wat ik eigenlijk bedoelde is dat ik dacht dat dat echt maar heel soms voorkomt, ik bedoel: je moet dan wel heel stom bezig zijn..
Ja zoiets. Dat is waar de pharma-industrie echt enorm veel aan verdient ook. Vitamine-pillen en supplementen. Ze stoppen vaak dan het hele alfabet bij elkaar in een pil, maar dat is ook niet echt goed, omdat vitamines en mineralen op elkaar reageren. Dit proberen ze dan vaak wel door manieren te scheiden... maar goed ik vind dat je vooral zoveel mogelijk binnen moet krijgen door gewone verse voeding. En dan wel uit plantaardige bronnen. De b12 is alleen maar een uitzondering, omdat de plantaardige bronnen op een verkeerde manier in de supermarkt beland en ik gewoon niet de mogelijkheid heb om zelf te verbouwen zodat er wel b12 op zit... practisch gewoon dan dus. Maar niet geheel anders, omdat ik pillen heb van b12 van b12-bacterien. Geen synthetische en zeker niet uit dierlijke productie.quote:Zijn de meeste vitaminen & mineraal slikkers niet gewoon overbezorgde mensen die na de reclames te hebben gezien bang worden dat ze iets missen?
Tsja men dringt wel vaker dingen aan ons op. Zoals ze eens gedaan hebben met drinkwater in de VS dan (misschien dat ze dat ook eens gedaan hebben hier?). Daar gingen ze kijken wat er gebeurde als de ene stad water met fluor erin kreeg en de andere niet. Ze gingen dan kijken of de tandproblemen bij de ene stad minder was dan de andere oid.quote:heel triest eigenlijk dat dat ´verplicht moet´.. verkoop dan met en zonder en laat ons kiezen..
Nou sowieso lijkt me chocolade geen goede bron. Ik weet niet echt hoeveel ijzer er in zit, maar er zit wel caffeine in. En dat blokkeert toch de opname van ijzer. Daarnaast zitten er nog wat vreemde stoffen in chocolade. Van die stoffen die verslavend werken en je een lekker gevoel gevenquote:was idd erg lekker.. daarna heb ik gelezen dat ik ijzer ook kan aanvullen met chocolade... d´r is niets mis met broccoli, maar tja.. je moet natuurlijk wel ´gevarieerd blijven eten´
De vraag is lastig. Ik trek mijn 'veganisme' misschien nog iets verder door wel (zoveel mogelijk) verantwoorde chocolade te gebruiken. Dus waar geen kinderslavernij voor gebruikt is (en waar geen kinderen worden vermoord). Tenminste dat weet je natuurlijk niet altijd, maar fair trade geeft wel wat zekerheid. Maar elke veganist denkt er weer anders over.quote:Komt wel een vraag in me op: Is pure chocolade eigenlijk veganistisch verantwoord? Op de verpakking kan ik niets dierlijks vinden, maar d´r staat wel bij "Information for allergic persons: may contain milk solids"..
Dat dacht ik al.. heb al eens vaker zoiets gehoord.. maar ik kan me voorstellen dat het voor jouw toch wel heel lastig wordt met al dat soort dingen!quote:Nou sowieso lijkt me chocolade geen goede bron. Ik weet niet echt hoeveel ijzer er in zit, maar er zit wel caffeine in. En dat blokkeert toch de opname van ijzer. Daarnaast zitten er nog wat vreemde stoffen in chocolade. Van die stoffen die verslavend werken en je een lekker gevoel geven
[/quote
Tja.. een Lonely Planet health-boekje zei dat het goed was.. maar ok, dat is geen goed onderbouwde bron.. iig was het lekker! De kleine hoeveelheid caffeine icm met een reep van 100g lijkt me ook geen probleem meer
De ´vreemde stoffen´ in chocolade heb ik niet zo´n problemen mee... en zijn bovendien plantaardig! Maar OK, het wel of niet gebruiken van stoffen waar je gelukkig van wordt is natuurlijk een andere discussie.
[quote]
Wat op de verpakking staat betekent dat de chocolade op dezelfde productielijn is gemaakt als waar producten met melk worden gemaakt. Ze garanderen niet dat het er vrij van is, omdat er in de machines wat achter gebleven kan zijn. Miniscule delen. En als dat er in komt, dan kan men iig geen aanklacht indienen. Ikzelf neem niet iets als dat er op staat.
Ik vind dat ook altijd maar raar... en dan vinden mensen het vreemd dat je tegenwoordig overal kanker van krijgt! Voor een nieuw medicijn worden jarenlang testen uitgevoerd, en wordt er specifiek naar één stof gekeken.. Heel de dag door vreten wij van alles wat een grote mix van onbekende dingen en combinaties die nooit zijn getest, en dan maar afvragen waar dat door komt.. Nu nog terugzoeken lijkt me een onbegonnen zoektocht..quote:De wereld is gek. Wat ze allemaal door het eten pleuren enzo zou je eigenlijk niet willen weten... en zelfs mag je dat blijkbaar niet weten. Vandaar dat er niks transparant is.
Is het niet gruwelijk duur om alles in natuurwinkels en fair trade te kopen? Het idee is heel mooi, maar als ik zie wat ik aan al uitgeef en opeet aan laaggeprijst supermarkt eten, dan lijkt me het moeilijk om daar alles te kopen..quote:In natuurwinkel is het makkelijker. Daar kan je het al wat meer vertrouwen
idd..quote:- ... etc.
Nou je snapt me wel.
Overigens vergeet ik te zeggen dat pure chocolade vaak wel vegan is. Het is dan vooral nakijken de ingredienten. Meestal is het cacao, cacaomassa, suiker, (soja)lecithine e.d.quote:Op zaterdag 30 juli 2005 04:52 schreef McGry het volgende:
Tja.. een Lonely Planet health-boekje zei dat het goed was.. maar ok, dat is geen goed onderbouwde bron.. iig was het lekker! De kleine hoeveelheid caffeine icm met een reep van 100g lijkt me ook geen probleem meer
De ´vreemde stoffen´ in chocolade heb ik niet zo´n problemen mee... en zijn bovendien plantaardig! Maar OK, het wel of niet gebruiken van stoffen waar je gelukkig van wordt is natuurlijk een andere discussie.
Ik eet meestal biologisch en daar maak ik me wat minder zorgen omdat die labels al vele malen duidelijker zijn. Daarnaast eet ik zoveel mogelijk van producten van bedrijven die vooral veganistische producten produceren. Het is alleen lastiger als je producten hebt in de supermarkt waar zoiets op staat. Of dat het er op komt te staan.quote:Dat dacht ik al.. heb al eens vaker zoiets gehoord.. maar ik kan me voorstellen dat het voor jouw toch wel heel lastig wordt met al dat soort dingen!
Ja zeker. Ik weet wel zeker dat je 95% van de kanker kan verdrijven als je goede voeding neemt en je levensstijl aanpast. Onderzoeken zeggen dat ook. Hoewel die het lager zetten (60%). Maar ik weet zeker dat de toenemende kanker komt door onze levensstijl. Vroeger was namelijk kanker iets wat je op tv hoorde en niet in de buurt kwam. Echter vandaag de dag. Is het erg dicht in de buurt. 3 mensen die ik ken hadden een huidkanker (niet dodelijke), oma had darmkanker gehad, buurvrouw van verderop gestorven aan kanker, etc. Het komt erg dichtbij.quote:Ik vind dat ook altijd maar raar... en dan vinden mensen het vreemd dat je tegenwoordig overal kanker van krijgt! Voor een nieuw medicijn worden jarenlang testen uitgevoerd, en wordt er specifiek naar één stof gekeken.. Heel de dag door vreten wij van alles wat een grote mix van onbekende dingen en combinaties die nooit zijn getest, en dan maar afvragen waar dat door komt.. Nu nog terugzoeken lijkt me een onbegonnen zoektocht..
Nou ik kan het niet echt aan om alles in natuurwinkel te kopen. Financien gaan nu beter, dus ik zal nu nog meer gaan kopen. Veel is biologisch. Maar ik woon ook nog thuis dus die combi is ook niet ideaal. Fair trade koop ik qua eten niet veel. Niet alles is in fair trade te vinden. Ik heb wel kleding die fair trade is of sweatshop free.quote:Is het niet gruwelijk duur om alles in natuurwinkels en fair trade te kopen? Het idee is heel mooi, maar als ik zie wat ik aan al uitgeef en opeet aan laaggeprijst supermarkt eten, dan lijkt me het moeilijk om daar alles te kopen..
Een hobby Nou informatie over voeding verzamelen is wel een beetje hobby...maar voedsel kopen is gewoon noodzakelijk. Koken is daarentegen wel weer een hobby. Zelf iets maken. Zelf brood bakken e.d. Zolang ik geld genoeg heb koop ik bij de natuurwinkels, AH enzo biologische dingen. Voor een natuurwinkel moet ik overigens wel helemaal naar amsterdam reizen... dus ik kom daar elke 2 weken ofzo. Het is handig dat ik een winkeltje hier heb die biologische producten heeft en AH heeft ook watquote:Of is het ook gedeeltelijk gewoon een hobby die wat mag kosten? (dat heb ik wel eens van een andere veganist gehoord) Maar het lijkt me een dure hobby...
Daar zijn inderdaad theorien over. Ik weet niet of het waarheid is. Hoe oud is diegene al? En heeft die weleens laten checken? Eet die verder geen andere producten met b12? etc.quote:Op zaterdag 30 juli 2005 14:33 schreef Sasandra het volgende:
Ik hoorde laatst van iemand die vanaf haar geboorte al veganistisch was (en blaakt van gezondheid) dat je lichaam zelf B12 gaat aanmaken, wanneer je het niet op andere manieren binnenkrijgt. B12 tekort treedt dan vaak op na een plotselinge overgang van vlees naar veganistisch, je lijf is dan gewend B12 van buiten te krijgen en krijgt het dan opeens niet meer, terwijl je eigen lichaam het (nog) niet aanmaakt.
Ik weet niet of het waar is, maar het klonk wel aannemelijk. Weet iemand hier meer van?
Je zegt dat je nog nooit je bloed hebt laten checken en vervolgens beweer je geen B12 tekort te hebben?!quote:Op maandag 25 juli 2005 13:38 schreef TechXP het volgende:
[..]
Jammer genoeg is b12 prikken niet zo veganistisch Ik heb iig nog nooit mijn bloed laten checken.
Ik vertrouw erop dat ik genoeg b12 binnen krijg. Vroeger heb ik ook amper vlees gehad, melk gedronken enzo... en nu ook geen b12 tekort, dus... b12 slik ik ongeveer elke week wel.
Sowieso moet iedereen (veggie/vegan of niet) goed letten op voeding en vitaminen.
Als ik b12 tekort zou hebben dan zou ik dat al gemerkt moeten hebben Aangezien ik mijn 21 jaar lang best vrij weinig dierlijke producten in totaal heb gegeten (minder dan wat ik moet nemen om b12 genoeg te hebben). Daarnaast ben ik sinds ik veganist ben gewoon met b12 supplementen begonnen. Het zou vreemd zijn als ik nu een tekort zou hebben.quote:Op zaterdag 30 juli 2005 15:15 schreef pepper_961 het volgende:
Je zegt dat je nog nooit je bloed hebt laten checken en vervolgens beweer je geen B12 tekort te hebben?! Hoe weet jij dat je geen B12 tekort hebt dan?? Heb je daar soms zelf handige thuis testje voor of zo?
Ik kreeg mijn klachten ook pas rond mn dertigste hoor, prijs de dag dus niet voor de avond valt.quote:Op zaterdag 30 juli 2005 15:21 schreef TechXP het volgende:
[..]
Als ik b12 tekort zou hebben dan zou ik dat al gemerkt moeten hebben Aangezien ik mijn 21 jaar lang best vrij weinig dierlijke producten in totaal heb gegeten (minder dan wat ik moet nemen om b12 genoeg te hebben). Daarnaast ben ik sinds ik veganist ben gewoon met b12 supplementen begonnen. Het zou vreemd zijn als ik nu een tekort zou hebben.
Daarnaast geeft mijn lichaam niks aan. Ik vertrouw er op dat ik geen tekort heb
Kan natuurlijk ook Nee.. , ik ken wel mensen die tekorten hebben gehad... maar nog niet zo heel erg. Maar ik hoor natuurlijk ook verhalen van andere die wel personen kennen die een ernstig tekort hebben gehad. Vandaar dat het gewoon beter het zekere voor het onzekere kan nemen en gewoon b12 supplementen nemen. Zeker zolang er geen goede onderzoeken over zijn geweest voor andere bronnen.quote:Op zaterdag 30 juli 2005 15:46 schreef pepper_961 het volgende:
Jij komt amper iemand met B12 tekort tegen..... en dus bestaat dat zeker ook niet he?
Daar heb jij wel vaker last van geloof ik , dat als jij ergens nog niet van gehoord hebt of als jij iets niet bent tegen gekomen, of amper dan in dit geval, dan bestaat het gewoon eenvoudigweg niet.
De reden dat jij ze nog amper bent tegen gekomen is misschien omdat niet iedereen met een B12 tekort het van de daken schreeuwt of misschien omdat ze zelf niet weten dat ze met een B12 tekort rondlopen.
Zou kunnen. Dan loop ik dat risico. Ik sluit het ook niet uit hoor. Daarom zeg ik ook dat ik vrijwel zeker weet dat ik geen tekorten heb.quote:Net zoals jij zelf denkt geen B12 tekort te kunnen hebben terwijl je dat niet zeker kunt weten want; nog geen bloed gechecked.
Jij kunt dan denken dat jij geen B12 tekort hebt, maar als jij daar dus nu wel mee rondloopt en je slikt B12 supplementen en je meent daarmee weilig te zijn, dan zou het best eens kunnen dat je je daar erg in vergist....
We zullen zien dan maar Ik heb wel van iemand gehoord dat men een vega-test heeft in het alternatieve circuit dat ook b12 kan checken, maar weet niet of dat geheel betrouwbaar is.quote:Op zaterdag 30 juli 2005 16:02 schreef pepper_961 het volgende:
Ik kreeg mijn klachten ook pas rond mn dertigste hoor, prijs de dag dus niet voor de avond valt.
Mijn lichaam gaf dus ook niets aan , tot de klachten rond m`n 30e begonnen....
Ja dat weet ik.quote:Je weet dat als je last gaat krijgen van de klachten, dat het dan eigenlijk al te laat is en je dus al blijvende schade hebt opgelopen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |