abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_27428264
Hier het stukje wat ook in de memo op het werk heeft gestaan + een aantal foto's:

Normale dinsdagochtend, nog steeds gaar van het weekend, eerste kop koffie in de hand, en dan vertelt je areamanager je dat je een prijs hebt gewonnen bij Staatloterij/Ticketbox en dat je die op mag halen in Marokko. Leuk begin van de dag toch?

Zaterdag

Samen met Fons reed ik zaterdagochtend 2 april richting Schiphol om onze vlucht te halen. We wisten totaal niet wat we van de reis en organisatie moesten verwachten, dus we waren flink verbaasd toen we zagen dat er zo'n 180 man in de hal stonden te wachten op het vliegtuig richting Marrakesh. We schrokken wel een beetje toen we zagen dat wij de jongste in de zaal waren. Erg veel sigaren/tijdschriftenwinkels hadden goed verkocht, en daar werken niet de meeste jonge mensen. Samen met de 2 meiden uit Tilburg waren we de jongste van de groep, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Om 12 uur vertrok een Boeing 737 vol met prijswinnaars richting de Marokkaanse stad. Na een redelijk snelle vlucht van iets meer dan 3 uur landden we op een klein vliegveldje waar de bussen al stonden te wachten. We werden naar een 5-sterren-hotel (!!) aan de rand van Marrakesh gebracht. Eenmaal aangekomen stond de lunch al klaar.

Na de lunch kregen we tijd om naar de kamers te gaan, en even op te frissen. Grote kamers, mooie tuin en een mooi zwembad, meer zouden we er niet over kunnen zeggen. Hotel was niks mis mee!

's Avonds waren de Awards uitreikingen. Een 6-gangenmenu werd ons voorgeschoteld en ondertussen werden de Awards uitgereikt. De directie/management van staatsloterij reikte samen met Chantal Janzen (jaja!) de awards uit aan de winnaars. De prijswinnaars mochten met Chantal op de foto, wat we natuurlijk niet afsloegen! In de Ticketbox categorie eindigde ons filiaal op de 7e plaats, filiaal Tilburg op de 4e plaats en Rotterdam Lijnbaan op een goede 2e plek! De avond was nog redelijk vroeg toen de uitreikingen waren afgelopen, maar we moesten de dag erop ook weer vroeg opstaan. Om 8 uur begon de jeepsafari!

Zondag

27 witte jeeps haalden ons bij het hotel op, om later het Atlas gebergte in te rijden. De landschappen die we zagen waren prachtig, en het is ook heel apart om te zien hoe mensen daar leven. Daan's poging om onze jeep herkenbaar te maken door een bamboestok met daaraan een FRS-tasje uit het raam te hangen mislukte helaas. Na een hele tijd rondgereden te hebben, stopten we halverwege de middag bij een soort van hotel waar de organisatie weer een heel buffet had klaarstaan. Werkelijk alles was maanden van tevoren geregeld en dat was er ook aan terug te zien. Met een goedgevulde maag reden we weer terug richting Marrakesh. De jeepsafari was erg geslaagd, maar ik denk dat foto's meer zeggen dan een verhaaltje!

's Avonds had de organisatie weer een tripje voor ons geregeld. Ditmaal naar de muren van Medina. Als we het verhaal goed begrepen hebben zijn daar vroeger vele gevechten gehouden en hebben duizenden mensen jarenlang op een hoopje gewoond in de muren. We moesten een klein stukje lopen richting de eetzaal, waar ook weer alles tot in de puntjes verzorgd was. We werden op onze wenken bediend en gebrek aan entertainment was er zeker niet. De hele avond werd er Marokkaanse muziek gespeeld en wat later kwamen en ook nog buikdanseressen aan te pas. Een jarige uit onze grote groep werd ook nog even in het zonnetje gezet. Die avond heb ik ook nog even de moed verzameld om nogmaals met Chantal Janzen op de foto te gaan, want die kans krijg je waarschijnlijk niet nog een keer! Toch?

Maandag

De volgende dag gingen we dan eindelijk naar Marrakesh zelf. Als je het marktplein van de stad oploopt weet je niet wat je ziet. Honderden mensen lopen van alles te verhandelen, van cd's tot vliegen tapijten (volgens hen dan). We zijn 2 cd-zaakjes tegengekomen, maar geen originele cd kunnen vinden! Ook zaten er een paar gekken op de grond met een cobra te spelen, alsof het een stuk speelgoed was.

We mochten zelf rond gaan lopen door de stad, of onder begeleiding van een gids. Natuurlijk een mooie kans om souveniertjes te kopen, want die vind je daar genoeg. Om half 6 moesten we weer verzamelen bij de moskee, die net aan de andere kant van een drukke weg lag. Om zo'n weg in Marokko over te steken moet je of een doodswens hebben, of gewoon erg veel lef. Stoplichten, zebrapaden, wegmarkeringen en verkeersborden... ze zijn er wel, maar die staan er meer voor de sier. Vanuit Marrakesh rechtstreeks richting vliegtuig die anderhalf uur later terugvloog naar Schiphol.
We kwamen rond half 1 's nachts op Schiphol aan, en toen mocht de lange rit met de auto beginnen.

Al met al was het een geweldige ervaring om het land een keer te zien.
pi_27429066
Mooie foto´s , Marokko is een prachtige land
Voor vrede en rechtvaardigheid - Tegen alle soorten vormen van geweld.
pi_27429174
Leuk verslag over een tripje naar een geweldige stad!
Wat heb je trouwens gekocht qua souvenirs??
pi_27443447
quote:
Op zaterdag 28 mei 2005 12:24 schreef Liejannuh het volgende:
Leuk verslag over een tripje naar een geweldige stad!
Wat heb je trouwens gekocht qua souvenirs??
och niet veel.... kettinkje voor mn ma en een vriendin van me. En voor mn chef een Hardrock Cafe Marrakesh shirt
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')