abonnement Unibet Coolblue
pi_26865402
Ik weet niet of hier al een topic over is, maar ik las net op verschillende websites dat Vitamine B-17 of zgn. nitrilosides kanker voorkomen en zelfs effectief bestreiden.
Het klinkt erg aannemelijk, maar je moet wel veel ervan eten, en je kan alleen bittere abrikozenpitten kopen in sommige reform/natuurwinkels.
Ik weet dus niet of het kwakzalverij is.

Op deze website staat een heel verhaal over kanker en abrikozenpitten:
http://members.lycos.nl/abrikozenkernen/

En deze site vind ik ook interessant:
http://www.abrikozenpitten.nl/main.htm (alleen op deze site kan je wel pitten bestellen, wat misschien neigt naar kwakzalverij).
Echter heb ik ook gelezen dat het effectief is om als je al kanker hebt, naast chemokuren ook die pitten te eten, dus er wordt niet gezegd dat je juist geen chemokuren moet ondergaan, kwakzalvers zouden dat juist afraden.

Ik heb het idee dat de meeste mensen nog nooit hebben gehoord over de vermeende effectiviteit van abrikozenpitten, daarom plaats ik dit topic.

Hier staat trouwens een verhaaltje over het geld dat jaarlijks omgaat in de industrie naar de bestreiding van kanker en de reden dat abrikozenpitten eten flauwekul zou zijn (omdat er geen alleenrecht kan worden verkregen op een natuurproduct als abrikozenpitten):
http://www.abrikozenpitte(...)elewereldhiervan.htm

Begrijp me niet verkeerd, dit kan net zo goed allemaal onzin zijn, maar het klinkt wel interessant allemaal, en daarom wil ik het ook graag met jullie delen.

Misschien is er op Fok! iemand die al iedere dag abrikozenpitten eet?
Hier nog een quote uit een van de sites:
"Hoewel Nitrilosides in vele natuurproducten voorkomen is de concentratie ervan in bittere abrikozenpitten verreweg het hoogst.
Deze concentratie is ongeveer 2 tot 3 procent van de gehele pit."
Naar ik heb begrepen zit er ook veel Vitamine B17 in bittere amandelen, die bijvoorbeeld worden gebruikt om bitterkoekjes te maken.

Ik ben benieuwd naar jullie reakties.

Edit:
Hier staat nog meer informatie, maar deze site is wel in het Engels:
http://www.1cure4cancer.com/
Er staat dat in natuurwinkels veelal gedroogde abrikozenpitten worden verkocht, en dat daar niet meer de benodigde enzymen in zitten.

[ Bericht 6% gewijzigd door boempa op 09-05-2005 22:30:49 ]
@luna
pi_34593650
Ikzelf vind het erg dubieus. Niet in de laatste plaats dat vitamine B17 helemaal niet bestaat (vraag maar een willekeurige apotheek). Meer info, klik hier of hier

[ Bericht 4% gewijzigd door Cristan op 29-01-2006 21:21:53 ]
Als we wisten waar we mee bezig waren, zou het geen onderzoek heten. -Albert Einstein
pi_38899516
Hoe het heet is niet zo belangrijk. Waar het om gaat is dat het werk. Zie voor positieve verhalen: http://www.morgenster.org/kanker.htm
pi_39116795
quote:
Misschien is er op Fok! iemand die al iedere dag abrikozenpitten eet?
Momenteel eet ik iedere dag zo'n 30 abrikozenpitten per dag, tegelijk met één appel.
  donderdag 22 juni 2006 @ 18:00:07 #5
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39118918
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 16:40 schreef Kees7 het volgende:

[..]

Momenteel eet ik iedere dag zo'n 30 abrikozenpitten per dag, tegelijk met één appel.
Hoelang doe je dat al?
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_39128957
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 18:00 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Hoelang doe je dat al?
3 maanden. Ik ken iemand die een jaar lang 60 pitten per dag at.
  donderdag 22 juni 2006 @ 22:31:35 #7
4177 Jojogirl
Curves in all the right places
pi_39129905
Ik vind het ook erg dubieus.
Het verhaal over dat kanker een enzym en vitamine probleem is, is in elk geval vette onzin, net als het verhaal dat de incidentie van kanker omhoog is gegaan doordat er minder gierst wordt gegeten. Kanker komt gewoon door ongusntuge mutaties in het DNA van cellen en omdat mensen nu ouder worden en dus meer mutaties oplopen gedurende hun leven, komt er ook meer kanker voor.
En aangezien de oorzaak die zij noemen voor kanker (vitamine/enzym probleem) niet klopt, dan klopt de aanpak om het op te lossen dus ook niet. Misschien helpen die pitten ook wel tegen mutaties, maar anders lijkt het me onzin.
pi_39159294
Hoe het werkt, is niet zo belangrijk. Waar het om gaat is dat het vaak werkt, mits het lichaam niet kapot is gegaan aan vele bestralingen.

Ik heb het resultaat gezien bij een vrouw die aanvankelijk borstkanker had en na diverse jaren op vele plaatsen botkanker. Ze zat in een rolstoel. Toen is ze 60 pitten per dag gaan eten (bittere amandelen kan ook) en knapte enorm op. De specialist, die van niets wist, was heel enthousiast over de verbeteringvan haar leverfuncties.
Op 2 na deden alle uitzaaiingen in de botten geen pijn meer.Ze kon weer lopen. De internist wilde toen die 2 plekjes gaan bestralen, wat die vouw niet durfde te weigeren.

Het resultaat was dat die 2 plekken inderdaad pijnloos werden, MAAR alle andere uitzaaiingen werdenweer heel pijnlijk. Ook zag haar bloed onder de microscoop er heel bleekjes bij, vóór de bestraling zag het er bijna normaal uit.
Omdat ze senl achteruitging na deze bestraling, kreeg ze er een chemokuur overheen. Die kuur kon ze echter niet afmaken, want anders zou ze direct streven aan de chemokuur.
Na een paar maanden is ze alsnog gestorven. De pitten hielpen niet meer na de laatste bestraling en de forse chemo.

Moraal van het verhaal: bestraling als je uitzaaiingen heb, stekt hoogstens wat uit, maar is dodelijk, want de niet bestraalde uitzaaiingen gaan harder groeien.
De pitten hadden wel degelijk een goed effect, maar dat werd teniet gedaan door de laatste bstraling.

Ik gaf die vouw de pitten, omdat iemand anders mij vertelde dat zijn vriend van botkanker was genezen door verse abrikozenpitten te eten (eerst de schil kraken natuurlijk).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')