Ik weet niet of hier al een topic over is, maar ik las net op verschillende websites dat Vitamine B-17 of zgn. nitrilosides kanker voorkomen en zelfs effectief bestreiden.
Het klinkt erg aannemelijk, maar je moet wel veel ervan eten, en je kan alleen bittere abrikozenpitten kopen in sommige reform/natuurwinkels.
Ik weet dus niet of het kwakzalverij is.
Op deze website staat een heel verhaal over kanker en abrikozenpitten:
http://members.lycos.nl/abrikozenkernen/En deze site vind ik ook interessant:
http://www.abrikozenpitten.nl/main.htm (alleen op deze site kan je wel pitten bestellen, wat misschien neigt naar kwakzalverij).
Echter heb ik ook gelezen dat het effectief is om als je al kanker hebt, naast chemokuren ook die pitten te eten, dus er wordt niet gezegd dat je juist geen chemokuren moet ondergaan, kwakzalvers zouden dat juist afraden.
Ik heb het idee dat de meeste mensen nog nooit hebben gehoord over de vermeende effectiviteit van abrikozenpitten, daarom plaats ik dit topic.
Hier staat trouwens een verhaaltje over het geld dat jaarlijks omgaat in de industrie naar de bestreiding van kanker en de reden dat abrikozenpitten eten flauwekul zou zijn (omdat er geen alleenrecht kan worden verkregen op een natuurproduct als abrikozenpitten):
http://www.abrikozenpitte(...)elewereldhiervan.htmBegrijp me niet verkeerd, dit kan net zo goed allemaal onzin zijn, maar het klinkt wel interessant allemaal, en daarom wil ik het ook graag met jullie delen.
Misschien is er op Fok! iemand die al iedere dag abrikozenpitten eet?
Hier nog een quote uit een van de sites:
"Hoewel Nitrilosides in vele natuurproducten voorkomen is de concentratie ervan in bittere abrikozenpitten verreweg het hoogst.
Deze concentratie is ongeveer 2 tot 3 procent van de gehele pit."
Naar ik heb begrepen zit er ook veel Vitamine B17 in bittere amandelen, die bijvoorbeeld worden gebruikt om bitterkoekjes te maken.
Ik ben benieuwd naar jullie reakties.
Edit:
Hier staat nog meer informatie, maar deze site is wel in het Engels:
http://www.1cure4cancer.com/Er staat dat in natuurwinkels veelal gedroogde abrikozenpitten worden verkocht, en dat daar niet meer de benodigde enzymen in zitten.
[ Bericht 6% gewijzigd door boempa op 09-05-2005 22:30:49 ]