ah, bedankt voor de tips.. Pasar malam, lijkt me erg interessant~!quote:Op zondag 6 februari 2005 12:16 schreef krakkemieke het volgende:
Een klassieker is het kookboek van Beb Vuyk. Wat ik lekker vind is sate kambing, van geite- of lamsvlees.
Bij een toko kan je meestal wel ikan pepesan kopen, uit de diepvries. (makreel met sambal en sereh/citroengras.
Als je na je reis heimwee krijgt, is er in juni in Den Haag de Pasar Malam, met heel veel lekkere dingen
Er zijn er toch verschillende?quote:Op zondag 6 februari 2005 12:16 schreef krakkemieke het volgende:
Als je na je reis heimwee krijgt, is er in juni in Den Haag de Pasar Malam, met heel veel lekkere dingen
Hoezo? Indo's zijn toch altijd te laatquote:Op zondag 6 februari 2005 12:23 schreef krakkemieke het volgende:
Wees er vroeg, ivm eventueel parkeren en lange rijen. Je kunt er trouwens wel een dag zoetbrengen. Ik vind het iig helemaal leuk.
Ik vond dat nogal meevallen op Bali. Op Lombok was Pedis veel gevaarlijker, daar het ik zelf een keer een gerecht niet opgegeten (Ajam Pelecing); dat was zo gruwelijk dat ik het niet aandurfde (maag was al een beetje van slag en ik wilde de problemen niet opzoeken)quote:Op zondag 6 februari 2005 12:59 schreef Lamer_Deluxe het volgende:
[..]
Pas een beetje op met 'pedis' (pittig) eten want daarmee maken die Balinezen geen grappen
Hierin de buurt heb je ook een erg goede zitten.quote:Op zondag 6 februari 2005 13:04 schreef ThE_ED het volgende:
Je hebt ook gewoon Indonesische restaurants trouwens...
Wil ik best hoorquote:Op zondag 6 februari 2005 21:52 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
oke bedankt! ga ik wel eens proberen! als ik een leuk iemand mocht vinden die met me wil eten daar ..
oke mail me maar ogrv621 at hotmail.comquote:
Heheheh, 'Lombok' betekent dan ook 'peper' dus dat geloof ik meteen.quote:Op zondag 6 februari 2005 22:02 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Ik vond dat nogal meevallen op Bali. Op Lombok was Pedis veel gevaarlijker, daar het ik zelf een keer een gerecht niet opgegeten (Ajam Pelecing); dat was zo gruwelijk dat ik het niet aandurfde (maag was al een beetje van slag en ik wilde de problemen niet opzoeken)
Wat zit je nou te lullen?quote:Op zondag 6 februari 2005 12:08 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
Nu had ik altijd begrepen dat het eten dat wij bij de afhaalchinees voornamelijk uit Indonesië afkomstig is gemengd met de Chinese keuken. Maar gezien de Chinese invloeden en het feit dat het overgrote deel van de Indonesische bevolking moslim is kan ik me voorstellen dat veel gerechten er anders uitzien in Indonesië zelf! . Nog afgezien van al die gerechten die de afhaalchinees niet kan leveren natuurlijk!
Ik heb wel eens het programma "de reistafel" gezien en het water liep me daar in de mond van wat Lonny voor heerlijks maakte op Bali! Wie kan er hier wat namen en gerechten geven die ik daar echt MOET eten en misschien ook wat tips om alvast zelf wat te maken hier?? Het water loopt me nu al in de mond, aangezien ik in april naar Indonesië vertrek!
Sate gulequote:Op zondag 6 februari 2005 12:59 schreef Lamer_Deluxe het volgende:
Sate Gule (geitensate met speciale saus)
Denk je dat Pedis een stad is ofzo?quote:Op zondag 6 februari 2005 22:02 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[..]
Ik vond dat nogal meevallen op Bali. Op Lombok was Pedis veel gevaarlijker, daar het ik zelf een keer een gerecht niet opgegeten (Ajam Pelecing); dat was zo gruwelijk dat ik het niet aandurfde (maag was al een beetje van slag en ik wilde de problemen niet opzoeken)
Ja tuurlijk, Nieuw Guineaquote:Op maandag 7 februari 2005 00:28 schreef krakkemieke het volgende:
Nee Eternal-S, TS gaat naar indonesie en zit daarop te wachten.
Sterker nog, hij neemt de moeite om zich erop voor te bereiden.
Inderdaad, en wat denk je zelf? Sate van stoofvleesquote:Op maandag 7 februari 2005 00:31 schreef krakkemieke het volgende:
Gule is een stoofschotel met lamsvlees.........
Bestaat er geen sate gule dan?
Echt Indisch eten alsof dat bestaat hehe, de TS heeft het over Indonesisch eten. En dat bestaat ook nietquote:Op maandag 7 februari 2005 01:14 schreef krakkemieke het volgende:
ROFL, TS wil juist weten wat echt indisch eten is.
ES, je mag me mailen hoor.
goed, ik ben hier ook om te leren, maar als ik op de recente kaart kijk van Indonesië zie ik nog steeds het eiland Nieuw Guinea staan. Het eiland heet nog steeds zo, alleen is het nu gesplitst in een oostelijk deel dat onafhankelijk is en een westelijk deel dat geanexeerd is door Indonesië in de jaren 60.quote:Op maandag 7 februari 2005 00:30 schreef EternalSolstice het volgende:
[..]
Ja tuurlijk, Nieuw Guinea
Chinese restaurants zijn Indonesisch
En lang leve het kolonialisme
Sate gule kambing dan.quote:Op maandag 7 februari 2005 00:27 schreef EternalSolstice het volgende:
Sate gule
Rofl, je bedoelt kambing
Jammie, ik krijg nu al honger! Ook al vind ik het bepaald geen tussendoortje, eerder een complete maaltijd.quote:Op zondag 6 februari 2005 12:59 schreef Lamer_Deluxe het volgende:
Terang Bulan (soort dikke pannekoek, met bijvoorbeeld pinda en chocolade, erg zwaar, als tussendoortje)
Ik weet niet wat voor kaart jij hebt maar het heet Irian Jaya hoor. De Indonesiërs noemen het ook zo. Google anders even op "kaart, Indonesië", dan zie je overal Irian Jaya staan.quote:Op maandag 7 februari 2005 07:34 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
[..]
goed, ik ben hier ook om te leren, maar als ik op de recente kaart kijk van Indonesië zie ik nog steeds het eiland Nieuw Guinea staan. Het eiland heet nog steeds zo, alleen is het nu gesplitst in een oostelijk deel dat onafhankelijk is en een westelijk deel dat geanexeerd is door Indonesië in de jaren 60.
Het is sate en niet sateh, maar verder heb je gelijkquote:Op maandag 7 februari 2005 11:31 schreef merdeka het volgende:
Enne: het is sateh kambing (sateh) of gulai kambing (gestoofd vlees)
Inderdaadquote:Op maandag 7 februari 2005 11:56 schreef Fratz het volgende:
[..]
Ik weet niet wat voor kaart jij hebt maar het heet Irian Jaya hoor. De Indonesiërs noemen het ook zo. Google anders even op "kaart, Indonesië", dan zie je overal Irian Jaya staan.
(of heb je nog een "nieuwe" kaart uit de koloniaalse tijd? )
En BHFH noemt Indonesiërsinlandersquote:aan de andere kant hoorde ik gisteren een inlander op atjeh zeggen dat ze de Hollanders zo missen en dat alle huizen DIE op Atjeh nog overeind staan door de Hollanders gebouwd zijn
I dunno, ik spreek (moluks) maleis en wij schrijven het altijd zo. Tenminste, zo heb ik het geleerd.quote:Op maandag 7 februari 2005 14:04 schreef Marietje_ het volgende:
[..]
Het is sate en niet sateh, maar verder heb je gelijk
lijkt me ook technisch onmogelijk om sate van stoofvlees te maken hehe, dat valt zo van het stokje af
Ok, dat kan ja. In het Indonesisch is het sate. In het Maleis iig Satehquote:Op maandag 7 februari 2005 14:21 schreef merdeka het volgende:
[..]
I dunno, ik spreek (moluks) maleis en wij schrijven het altijd zo. Tenminste, zo heb ik het geleerd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |