Ik zag laatste bij mijn favoriet groentenboer een groot krat zilveruitjes staan. Het begon direct te kriebelen... Wel een tering klus, al die kleine uitjes. Dan wel direct ook kratje sjalotjes meenemen... Heb nog twee potten van een Franse markt, daarna zijn ze opquote:Op woensdag 19 januari 2005 02:32 schreef Pietverdriet het volgende:
ja hoor, is gewoon de basis voor inleggen in zuur.
Enne, dit recept werkt erg goed, maar vaak zelf mijn uitjes in het zuur, ben een fan van inleggen in zuur van uien,
Ja, heb dat ook een paar keer gedaan, zelf zilveruitjes in het zuur ingelegt, maar dat moet je ook echt doen als je het leuk vindt, en dan het liefst met een paar mensen, want het is echt veeeeeel werklquote:Op woensdag 19 januari 2005 02:34 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik zag laatste bij mijn favoriet groentenboer een groot krat zilveruitjes staan. Het begon direct te kriebelen... Wel een tering klus, al die kleine uitjes. Dan wel direct ook kratje sjalotjes meenemen... Heb nog twee potten van een Franse markt, daarna zijn ze op
Ach Piet. Ik heb het vermoeden dat jij ze ook wel kent. Die uurtje die je gewoon ter ontspanning door moet brengen in de keuken. Die uurtjes dat je overal net even teveel tijd voor hebt en alleen maar onzinnige kookkunstjes probeert... Daar kun je heel wat weckpotten mee vullen... toch?quote:Op woensdag 19 januari 2005 02:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, heb dat ook een paar keer gedaan, zelf zilveruitjes in het zuur ingelegt, maar dat moet je ook echt doen als je het leuk vindt, en dan het liefst met een paar mensen, want het is echt veeeeeel werkl
Hoe maak je het zoet zuur dan?quote:Op donderdag 20 januari 2005 10:37 schreef lone_wolf het volgende:
Greroosterde paprika's int zuur... paprika schoonmaken en in 4-en delen daarna op de grill/schottelbraai (grillmodus_ totdat de paprika lekker zacht woordt... vel kan erafgetrokken worden (maar hoeft niet) daarna inleggen in zoet zuur of in een azijn olie mix. Het laatste kan niet te lang bewaard worden.
Ieuw bah, daar kwam ik laatst ook achter, een pot zure augurken en ze waren gewoon zacht!!! Die zoetzure zijn altijd wel knapperig, maar die zure niet. Echt niet lekker...quote:Op donderdag 20 januari 2005 21:38 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb een vraagje: In Frankrijk zijn de augurken lekker zuur en knapperig. Nu heb ik hier wel zure augurken gevonden, maar die zijn niet knapperig. Hoe komt dat? Is het de Nederlandse smaak, of komt het omdat ze hier groter zsijn?
neem de courichons hele kleine augurkjes die zijn wel redelijk stevigquote:Op donderdag 20 januari 2005 21:46 schreef Rhoona het volgende:
Zie boven....
piet verdries zijn recept voldoet waarschijnlijk uitstekend. Wat ik wel doe als ik bv atjar maak, is de fijne kool en alle ingredienten even te koken dan is het dus al zoet/zuur. In de eerste plaats wordt de kool een beetje zachter, in de 2 e plaats vult het mooi af (kokende atjar in de schone potjes, heelmaal afvullen met kookvocht (kokend!!!) en snel de deksel er op. Bij het afkoelen trekt het potje mooi vacuum. Hierdoor heb ik weinig problemen met bederven en als het gebeurt merk je dat meteen. De deksel van het potje wordt door de gasvorming van het rottingsprces dan juist naarboven geduwd.quote:Op donderdag 20 januari 2005 20:28 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Hoe maak je het zoet zuur dan?
Ja hoor, is koud genoeg.quote:Op zaterdag 22 januari 2005 23:56 schreef Oblivion het volgende:
Ik heb alle ingredienten gekocht, en ga dit echt proberen....
Nu maar hopen dat het goed gaat.
Met dit weer kan je de uien in een bak toch buiten in de schuur zetten?
Heb je hier dan een uitleg voor hoe te doen?quote:Op maandag 24 januari 2005 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:
zal het eens nakijken, Martijn, maar waarom zou je. Als je vlees gaar maakt kan je het onder vet bewaren of wecken.
Je kan vlees trouwens prima in de pekel leggen.
Rolpens!!! Lekker vlees int zuur...en in de states heb ik een keer lamstongetjes in't zuur gehad...was ook wel lekker....quote:Op dinsdag 25 januari 2005 23:04 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Heb je hier dan een uitleg voor hoe te doen?
Misschien niet helemaal het juiste topic voor maar ja...
Ja, of op een andere manier inmaken / inleggenquote:Op dinsdag 25 januari 2005 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Pekelen van vlees bedoel je?
quote:Op donderdag 27 januari 2005 23:02 schreef krakkemieke het volgende:
Wecken van vlees scheen niet altijd goed te gaan?......
Nou ja, er zijn genoeg bekende toepassing van verschillende soorten kool in zuur, dus waarom niet met spruitjes? Zal best prima te eten zijn, denk ik...quote:Op zaterdag 12 februari 2005 11:51 schreef jvsteenb het volgende:
Kun je spruitjes eigenlijk ook in het zuur inleggen ? Lijkt me wel lekker, eigenlijk....
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |