abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 27 oktober 2004 @ 15:00:34 #1
4180 Hare
Come fly with me!
pi_22906454
Dat is toch de juiste telling zo he?

54 nu ofzo?

Welke film heb je vandaag/pas gezien? part LIII

[ Bericht 50% gewijzigd door Gorro op 01-11-2004 21:52:47 ]
The Choices we make, not the chances we take, determine our destiny.
  woensdag 27 oktober 2004 @ 15:06:39 #2
45321 Hugo_
join the resistance
pi_22906602
wel potveredrie! net een (veel te lange) review zitten schrijven
quote:
Op maandag 25 oktober 2004 17:09 schreef Hare het volgende:
Trzy kolory: Bialy (Three Colors: White)

Minste van de drie. En het kwam eigenlijk nergens anders door afgezien van het feit dat het verhaal me gewoon niet zo trok. Het soort verhaal en de filmstijl is ongeveer hetzelfde als de twee andere films, gewoon goed dus.
Mmm ik vond Bialy toch wel het sterkte verhaal hebben, de andere twee waren meer sfeerimpressies en was het verhaal niet zo van belang, eigenlijk waren Bleu en Rouge mooier om naar te kijken, toch bleef Bialy me meer bij door het verhaal..

naja gezwam ik heb een film gezien!





Failan(2001)

Na al haar familie te hebben verloren verhuist Failan(Cecilia Cheung) van China naar Korea om haar enige nog overgebleven tante op te zoeken. Helaas was deze verhuisd naar Canada en stond ze helemaal alleen in Korea. Om toch inkomen te krijgen besluit ze te gaan werken, maar om werk te krijgen moet je de Koreaanse nationaliteit hebben, dit gaat niet zomaar, maar er is een manier; trouwen met een Koreaan.

Kang-jae ( Min-sik Choi (Oh Dae-su in Oldboy)) is een typetje dat nooit bij de top van de gangster onderwereld zal behoren, maar denkt dat hij heel wat is. Om aan inkomen te komen besluit hij te trouwen met iemand die hij niet kent, zodat deze in Korea kan blijven wonen om er te werken.

Failan en Kang-jae zijn dus getrouwd. Ze kennen elkaar niet. Totdat Failan doodgaat. Kang-jae zoek haar op en heeft spijt dat hij haar nooit eerder heeft ontmoet.


Erg mooie film die je erg weet te ontroeren.

De inleiding, een vage, drukke, niet-tevolgen Koreaanse trip door de onderwereld van bijna drie kwartier waarin je het leven van Kang-jae volgt, geeft een leuk (al dan niet realistisch) sfeerbeeld van het leven in Korea. Min-sik Choi is werkelijk een genot om naar te kijken, hij zet echt een vieze stinkende, schreeuwende en zwetende Koreaan neer.

Nadat het bericht komt dat Failan gestorven is slaat de film een compleet andere richting in van misdaadkomedie naar een romantisch drama. Metname dit tweede deel vond ik zeer sterk en dit is ook het deel dat voor ons, westerlingen, het beste te slikken is.

Na een tijdje het leven van Failan gevolgd te hebben en je weer terug komt bij het verhaal van Kang-jae, slaat deze compleet om van emotieloze work, naar een erg droevige man met erg veel spijt en de gevoelens dat hij dit haar heeft aangedaan. Er volgt een geweldig laatste half-uur van de film.

Pluspunten van deze film zijn:
  • het fenomenale acteren van zowel Min-sik Choi en Cecilia Cheung.
  • de heerlijke koreaanse sfeer van de inleiding
  • de prachtige locaties waar de rest van de film is opgenomen
  • de pracht waarmee de boel beeld is gebracht.
  • de manier waarop de film op emotionele hoogtepunten komt (al dan niet cliche, wel super effectief)

    negatieve punten:
  • rommeligheid van de inleiding, de boel springt van de hak op de tak
  • het gevoel dat je naar twee films zit te kijken
  • ongeloofwaardigheid van het verhaal (ik kon er mee leven, maar ik kan me het voorstellen dat de super-nuchteren onder ons het niet veel aan zullen vinden...

    Al met al wel erg genoten
    een 8


    [ Bericht 0% gewijzigd door Hugo_ op 27-10-2004 15:15:00 ]
  • pi_22906714
    - Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

    [ Bericht 94% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 08:46:43 ]
    Zerg schreef:
    1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
    pi_22907385
    Dogville

    best wel sterk, nadat je gewend bent aan de coulissenarme setting. Nicole speelt goed en Paul Bettany ook. de rest eigenlijk ook.
    het verveelt gewoon niet, hoe onprettig je je ook erbij voelt.
      woensdag 27 oktober 2004 @ 15:47:14 #5
    4180 Hare
    Come fly with me!
    pi_22907552
    quote:
    Op woensdag 27 oktober 2004 15:06 schreef Hugo_ het volgende:
    wel potveredrie! net een (veel te lange) review zitten schrijven
    Ik wou het al zeggen in het vorige topic ja.

    Errug uitgebreid
    The Choices we make, not the chances we take, determine our destiny.
    pi_22907813
    Alien VS Predator. Goede film, maar halverwege een beetje tegenvaller (om niet een spoiler neer te zetten: predator meets women scene)
    Praatprieter
    pi_22911634
    Cloaca
    Een van de nederlandse films van de laatste tijd die ik het meeste voorbij zag komen, dus raakte wel benieuwd. Er zit een heerlijk nederlands sfeertje in deze film over 4 oud studenten die door omstandigheden weer samenkomen. De beelden, zowel outdoor als in het appartement van Pieter, zijn erg verzorgd en laten mooie plaatjes zien. Acteerwerk was ook dik in orde, ik had ook niet gedacht dat dezelfde spelers dit als toneelstuk in het theater hebben neergezet.


    The Bunker
    Eigenlijk is t gewoon troep, maar toch weer niet. Ik denk dat sommige mensen best een avondje kunnen genieten van deze film, maar ik ergerde me de eerste minuten al meteen aan dingen niet klopten. Zo liepen soldaten op een belachelijke manier door de bossen, maakten ze onlogische orders naar elkaar, het sloeg gewoon nergens op. Dit heeft dan wel weinig met t verhaal van doen, maar doe t dan gewoon niet met soldaten in de oorlog. De clue gaat namelijk over iets onverlaarbaars wat zich in dat gedeelte van t bos bevind.. Iets wat overigens na de film nog steeds onverklaarbaar is
    Where facts are few, experts are many.
      woensdag 27 oktober 2004 @ 18:53:12 #8
    52543 Timo20
    RODA JC FOREVER!!
    pi_22911752
    Vanmiddag nog es gekeken, ik quote daarom maar m`n post van n aantal dagen geleden:
    quote:



    Roman Holiday
    Princess Ann ( Audrey Hepburn ) heeft genoeg van haar verplichtingen als princess en gaat er `s nachts vandoor, zonder dat iemand t weet. 1 keer wil ze n dag doen waar ze zin in heeft. Laat daar nou net journalist Joe Bradley (Gregory Peck) opduiken en die is natuurlijk wel in voor n lekker sappig verhaaltje. 1 probleem: Ann weet niet dat Joe n journalist is...
    Geweldige feelgood film, deze doorbraak rol voor Audrey Hepburn. Ze speelt echt leuk, net als Gregory Peck trouwens. Het verhaaltje is opzich wel aardig, maar wordt dus beter door t leuke/goede acteerwerk en de echte settings. De film is in z`n geheel opgenomen in Rome, iets dat natuurlijk extra sfeer geeft.
    Helemaal geweldig, n film die je IMHO gezien moet hebben


    IMDB Cijfer: 8,1/10
    Mijn Cijfer: 9,3/10

      woensdag 27 oktober 2004 @ 19:13:48 #9
    94218 Zeitgeist
    Es lebe die Freiheit!
    pi_22912247
    Gisteravond gezien:

    Once Upon A Time In America
    http://www.imdb.com/title/tt0087843/


    Was een lange zit... bathroom breaks, bier breaks, bijna 4 uur durende film enzo Maar wat blijft dit een goeie film...
    Oude gangster(Robert De Niro) komt terug in de buurt waar hij is opgegroeid omdat iemand hem een 'uitnodiging' heeft gestuurd...

    Daarna na wat editing werk aan de horrornovelle van een maat van me:

    The Hitcher
    http://www.imdb.com/title/tt0091209/


    "I want you to say 4 words: I... Want... To... Die... "
    I adore deze film :-D Rutger Hauer rules.

    Jim Halsey moet een auto naar van Chicago naar San Diego rijden. In Texas pikt hij tijdens een stortbui een man(Rutger Hauer) op. Dit is de grootste fout die hij ooit zal maken.. De man blijkt psychopaat te zijn en ondanks dat Jim hem uit de auto weet te gooien blijft de man hem stalken...

    Heerlijk creepy sfeertje heeft de film.
    The Light Is Leaving Us All
      donderdag 28 oktober 2004 @ 10:46:58 #10
    25301 Gorro
    Reject False Icons
    pi_22916568
    Mala educaciķn, La (Bad Education) (Pedro Almodķvar, 2004)
    Alle ingrediënten van een typische Almodķvar zijn aanwezig. Flamboyante personages, kleurrijke art-direction, mooie muziek, maar toch weet de film niet helemaal te overtuigen. Dit komt vooral dat het script wat minder is. Dit komt vooral doordat het film-in-de-film verhaal een stuk interessanter is dan, wat er zich daarbuiten afspeelt. Zeker naar het einde toe verliest de film wat van z\\\'n aantrekkingskracht. Desalniettemin bevat de film genoeg mooie scenes om de film de moeite waard te maken. Kortom een mindere Almodķvar, maar nog wel een goede film. ***½
    pi_22916680
    Girls just want to have fun
    Heerlijke feelgood movie met een hoop jonge acteurs die pas later wat bekender zijn geworden. Zo zien we SJ Parker en Helen Hunt als 2 vriendinnen op een strenge katholieke school die dolgraag met het programma dance tv mee willen doen en dus tegen de wil van de ouders in op auditie gaan. Altijd leuk om een film te kijken waaraan je vroeger in je jeugd hele leuke herinneringen hebt

    Iemand die t meisje helemaal rechts herkent?

    The Killing
    Aardige film over een overval op een paardenracebaan. Kubrick weet alles mooi in beeld te brengen en verspeelt weinig tijd met zinloze scenes, waardoor je de film makkelijk weg kijkt. Toch zal ik nooit een groot fan worden van hem of het film noir genre.. Op t eind had ik ook het idee dat ik het verhaal al kende Misschien heb ik de remake een keer gezien.
    Where facts are few, experts are many.
      Moderator donderdag 28 oktober 2004 @ 13:40:43 #12
    18653 crew  D.
    pi_22916689
    net Troy gezien
      donderdag 28 oktober 2004 @ 13:43:45 #13
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_22916697
    Zatoichi
    Geweldige film. Won de regiseur de zilveren leeuw van Venetie voor beste regiseur.
    Het verhaal gaat over een blinde masseur die door japan trekt en in een dorpje komt waar een bende huishoud. In de traditie van de Zeven Samurai en Jojimbo.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_22916765
    Vanavond 'Van Helsing' kijken....
    bla bla bla......
    pi_22916824
    Haute Tension
    Leuke horror, lekkere gore.
    Alleen de plottwist op het eind was opzich wel leuk bedacht, maar een aantal scene's in de film kloppen dan gewoon helemaal niet meer

    Dat was dan wel een beetje jammer :\
    Verder wel leuk :]
    pi_22917139
    A Cinderella story


    50 first dates
      donderdag 28 oktober 2004 @ 20:23:03 #17
    46375 Sai
    vindt je een kutwijf.
    pi_22919587
    Vredens Dag: sterke Dreyer, met geweldig spel van vooral Lisbeth Movin. Het begin lijkt erg op een verbeelding van de jodenvervolging, maar dat zwakt later wat af. Geweldige cinematografie en een sterk verhaal zijn er dan ook nog. Enig minpuntje vond ik toch de 'krachten' van Anne, hoewel Dreyer hieromtrent alles wijselijk vaag houdt. Dit leidde wel weer tot een erg sterke climax, dus ach. Erg goed dus, maar het is geen Ordet of La Passion. 8,5.
    The Hours: een heerlijk stukje edelsoap. Ik vond het boek al erg goed, en de film behaalt hetzelfde niveau. Een paar veranderingen vond ik jammer (de foto van Laura bij Richard bijvoorbeeld) en ook de muziek was vaak wel wat té, maar daar tegenover stonden dan weer de prima acteerprestaties (ik heb me geen moment geërgerd aan Streep) en mooie plaatjes. Sterke verfilming van een sterk boek dus. 8+.

    En dan citeer ik als afsluiter nog even mijn favoriete stukje uit The Hours (het boek:
    quote:
    It's time for the day to be over. We throw our parties; we abondon our families to live alone; we struggle to write books that do not change the world, despite our gifts and our unstinting efforts, our most extravagant hopes. We live our lives, do whatever we do, and then we sleep - it's as simple and ordinary as that. A few jump out of windows or drown themselves or take pills; more die by accident; and most of us, the vast majority, are slowly devoured by some disease or, if we're very fortunate, by time itself. There's just this for consolation: an hour here or there when our lives seem, against all odds and expectations, to burst open and give us everything we've ever imagined, though everyone but children (and perhaps even they) knows that these hours will inevitably be followed by others, far darker and more difficult. Still, we cherish the city, the morning; we hope, more than anything, for more.
    .
    O+ Audrey O+ (en, in iets mindere mate, O+ Gene Tierney O+)
      donderdag 28 oktober 2004 @ 20:26:19 #18
    4180 Hare
    Come fly with me!
    pi_22919693
    LesParapluies de Cherbourg

    Zeer speciale film, maar ja, dat krijg je natuurlijk met een film die in z'n geheel gezongen wordt. Wat erg leuk eraan is is dat op een of andere manier je een stuk vrolijker wordt van een tekst die gezongen wordt dan gesproken, dus wat dat betreft zit het wel goed.
    Aan de andere kant vind ik de muziek en liedjes nou niet echt van hoogstaand niveau, er zit niet echt 'melodie' of schwung ofzo in. Ook is het een beetje lastig inleven in de film omdat ie gewoon zo onrealistisch is. Het verhaal is verder wel weer errug ok, opzich een heel erg simple liefdesverhaal, maar wel met heel erg herkenbare dingen erin. Wel zitten er een beetje plotholes in de film, maar daar komt ie wel mee weg

    Ow, en helemaal vergeten, maar wat is die Catherine Deneuve een mooie vrouw zeg
    The Choices we make, not the chances we take, determine our destiny.
      donderdag 28 oktober 2004 @ 20:30:09 #19
    46375 Sai
    vindt je een kutwijf.
    pi_22919843
    quote:
    Op donderdag 28 oktober 2004 20:26 schreef Hare het volgende:
    Ow, en helemaal vergeten, maar wat is die Catherine Deneuve een mooie vrouw zeg
    Repulsion al gezien? .
    O+ Audrey O+ (en, in iets mindere mate, O+ Gene Tierney O+)
    pi_22920057
    heb eurotrip zitten kijken , best een aardige film!
    Baby make your move !!!
      donderdag 28 oktober 2004 @ 20:36:53 #21
    18008 hornage
    FOK! Movie Trivia-Prijsmeester
    pi_22920068
    The Omen 3 - The Final Confilct
    En toen zag ik deel 3 van The Omen serie. Het verhaal begint met dat de messen worden gevonden waarmee Damien gedood kan worden. Damien heeft ondertussen Thorn Industries al een tijdje overgenomen en hij heeft zelfs een aanhang van mensen die hem steunen in het Antischrist zijn. Het schijnt dat Jezus weer geboren is ofzo en nu wil Damiem hem dood. Dit doet hij door alle babies die in een bepaald tijdstip geboren zijn te laten vermoorden. Nu is er tegelijkertijd een aantal priester op zoek naar hem om hem te vermoorden met de gevonden messen. Dat is eigenlijk het verhaal. Wel grappig maar het verveelt een beetje. Eigenlijk is dat de mening over de hele film van me. Sam Neill is wel op dreef maar de hele film is eigenlijk een beetje flauw. Alles is gewoon flauw. Hierdoor een 5 van mij.
    Test je filmkennis! Speel mee met FOK! Movie Trivia en win prijzen!
      donderdag 28 oktober 2004 @ 20:44:36 #22
    67640 SaintOfKillers
    Hold me closer, Tony Danza
    pi_22920281
    Ieri, Oggi, Domani
    Ik heb er de laatste dagen nog wel andere gezien, maar dit was de meest interessante. Het is een film van Vittorio De Sica met in de hoofdrollen Marcello Mastroianni en Sophia Loren. Het zijn 3 korte verhalen over 3 koppels (telkens gespeeld door MM en SL). En ik vond 'm verrassend leuk, verrassend aangezien ik niet meteen fan ben van een van die 2 hoofdrolspelers (wel van De Sica). Hoewel er serieuzere stukjes inzitten, is het vooral een komedie. Een erg aangename komedie zelfs.

    Ik heb het nooit zo voor Loren gehad (qua look), maar in deze film en dan vooral tijdens het laatste verhaal, ziet er wel erg lekker uit.
    The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
    pi_22920390
    Bourne supremacy

    best onderhoudend, al zijn die achtervolgingen en zo veel te lang(dradig). verhaal was vergelijkbaar met deel 1 in kracht, net als de typisch amerikaanse benadering van europa.
      donderdag 28 oktober 2004 @ 20:50:26 #24
    4180 Hare
    Come fly with me!
    pi_22920436
    quote:
    Op donderdag 28 oktober 2004 20:30 schreef Sai het volgende:

    [..]

    Repulsion al gezien? .
    Nope, maar volgens mij zie je daar nog wel iets meer van haar of niet
    The Choices we make, not the chances we take, determine our destiny.
      donderdag 28 oktober 2004 @ 21:15:30 #25
    46375 Sai
    vindt je een kutwijf.
    pi_22921153
    quote:
    Op donderdag 28 oktober 2004 20:50 schreef Hare het volgende:

    [..]

    Nope, maar volgens mij zie je daar nog wel iets meer van haar of niet
    Hoe ze vieze mannetjes als jou in stukjes hakt, ja. .
    O+ Audrey O+ (en, in iets mindere mate, O+ Gene Tierney O+)
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')