abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_22788871
Een hoop van jullie zullen het afgelopen jaar wel eens van de term 'peak oil' hebben gehoord. Zelf heb ik het op de voet gevolgd sinds maart en begon te twijfelen nadat de 'abiotic oil theory' momentum begon te krijgen. Aangezien ik een hekel heb aan niet weten wie ik kan vertrouwen heb ik mezelf 3 dagen opgesloten en heb alle beschikbare data op een rijtje gegooit. Het resultaat kunt u hier bekijken:

Peak oil data

Ik heb geen ruimte om alle gesorteerde grafieken te posten. Dit overzicht is trouwens wel het meest up-to-date en compacte dat ik heb gezien.

Nu even in het kort wat over de term 'peak oil':

Het gaat dus om het moment dat de productie (permanent) de vraag niet meer kan bijhouden. Dit heeft tot gevolg dat in eerste instantie de prijzen zullen stijgen door de druk, gevolgd door een daadwerkelijk tekort wat een (permanente) recessie van de wereldeconomie tot gevolg zal hebben.
Wanneer de olie daadwerkelijk 'op' is, (het enige waar publiekelijk over gepraat wordt) is dus niet direct van belang. Het gaat om het moment dat de productiepiek is bereikt...en de jaarlijkste stijging van tig miljoen vaten niet meer kan bijhouden. (die vooral voor rekening van China & India komen, maar in iets mindere mate ook gewoon voor het westen)

Het bovenstaande document zou genoeg moeten zeggen...als je wilt kun je via de links de data checken via officiele oliewebsites. Helaas gaan die maar maximaal 20jr terug en melden ze geen olie-ontdekkingen, zodat je altijd afhankelijk bent van de 'insiders' van ASPO. Maar als deze mensen onzin liepen te spuiten hadden ze al golven van kritiek over zich heen gehad. (en rechtzaken)

Paar korte dingetjes:
quote:
- Dagelijkse wereldproductie 82.600.000 miljoen vaten per dag (mb/d en 159 liter per vat)
- Opec olievoorraden zijn sowieso zwaar overdreven eind jaren 80 zodat ze meer olie mochten exporteren. (bekijk de tabellen maar....schandalig dat we van die waardes uitgaan)
- Top-31 landen in permanente recessie atm 42% (mijn berekening in document...90% van de olie)
- Top-31 landen waarschijnlijk in permanente recessie binnen 5 jaar 65%
Per continent bekeken:
quote:
- Noord-Amerika (rond 1985), Europa (rond 2000) & Oceanië (rond 2000) zijn nu 100% zeker gepiekt in olieproductie. Als ik kijk naar wat ik persoonlijk heb kunnen zien zeg ik dat Zuid-Amerika & Afrika kiele-kiele zijn op dit moment en dat ze al makkelijk aan het dalen kunnen zijn als sommige claimen; groei zit er zeker niet in. Azië (buiten midden-oosten) weet ik niet zeker, want van veel kleinere landen heb ik geen duidelijke data. China zit op de piek, Rusland & Kazachstan kan nog mee tot 2009. Als de data van het midden-oosten klopt pieken in hun totaliteit ze rond 2010-2012. De Kaspische zee bleek een gigantische tegenvaller...met veel geluk 40 miljard vaten matige kwaliteit olie.
Enkele belangrijke grafieken. (ontdekking vs productie)


Oudere voorspelling. Piek berekening variert per jaar. 'gelukkige' deuk door vorige politieke oliecrisis.


In het jaar 2003 werd voor het eerst sinds de jaren 20 over de hele wereld GEEN ENKEL 'megaveld' (500 miljoen vaten of meer....6 dagen olie voor de wereld) gevonden. Het duurt 4 tot 6 jaar om een veld op te zetten voor productie. (Deze grafiek is sowieso het bewijs dat we geen 30-40 jaar meer hebben, wat normaal een minimum is om een hele nieuwe energie infrastructuur op te zetten. )


UK (piek in 1999...valt ernstig snel) Noorwegen (atm @ 2001) Denemarken (atm 2001/2002)


So much voor het abiotische wondergat in Ukraine.


beginnen we de ontdekking vs productie piek al te herkennen?


brede piek door de vele ontdekkingen en door (erg) veroudere olieproductietechnieken.

Er is godsgruwelijk veel meer maar daar kun je het beste de links voor volgen:

Michael Rupperts augustus 2004 speech voor de Commonwealth (!)
http://www.fromthewilderness.com/
http://www.asponews.org/ (voor alle grafieken ed)
http://omrpublic.iea.org/supplysearch.asp (check de numbers voor zover mogelijk)
http://www.peakoil.org/ (prima begin....veel links)
http://www.simmonsco-intl.com/Research.aspx?Type=RSArchives (energie-adviseur van Bush die praat over te verwachten uitval van het stroomnetwerk in komende jaren ed.)
http://www.energyinst.org.uk/index.cfm?PageID=633 (gratis stukjes van petroleum review)
http://www.google.nl/search?q=cache:KRogza68POMJ:
www.911-strike.com/ruppert-denial.htm+abiotic+oil+911&hl=nl&lr=lang_en|lang_nl (google cache van Ruppert vs 911-strike artikel....911-strike lijkt z'n abiotic theory te hebben weggegooid ondertussen)
ik heb meerdere uren aan interviews staan op Emule/edonkey van Richard Heinberg, Michael Ruppert en Matt Savinar. 2 veels te korte interviews zonder veel details (en met een saaie host) zijn te vinden op suesupriano.com.

Heel belangrijk document:
www.odac-info.org/bulletin/documents/MEGAPROJECTSREPORT.pdf

Voor degenen die het gelezen hebben:
quote:
Houdt er rekening meer dat de afname van gepeakte landen al is gestegen tot 1.2 miljoen vaten per dag / per jaar (dus ieder jaar 1.2 vaten minder als jaar ervoor en dit neemt exponentieel ttoe in tegenstelling tot de vraag die ook exponentieel toeneemt.)
De vraag naar olie is ipv 1 miljoen vaten extra per jaar naar 1.95 miljoen vaten gegaan in 2003- 2004.
http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/14331107/

Prima documentaire het eerste kwartier. Het maakt een goed verslag van de 2003 oliepiek conferentie. Daarna begint de onzin over de waterstof utopie.

Natural gas laten we maar even buiten schot. Bekijk trouwens eens waarvoor olie/gas allemaal gebruikt wordt. Ik raad iig iedereen aan om zuinige apparatuur te kopen en nog eens te kijken of je die 130 Watt P4 / AMD64 wel echt nodig hebt.

Iemand nog zonnepanelen in de aanbieding? Of kan iemand hier een effectieve machine omheen bouwen?
“One should never argue with a fool or a liar because people might not be able to tell the difference.”
pi_22788989
waarom zit dit in TRU?

je zou wel eens gelijk kunnen hebben dat we zo ongeveer bij de peak zitten.
betere exploratie en recovery technieken zullen in de toekomst voor een groei in produktie moeten zorgen.
Het klopt niet altijd zo dat een vondst 6/7 jaar duurt om te exploreren, misschien voordat een hele grote echt operationeel is, maar kleine oliebedrijven kunnen bij best binnen een paar weken gaan boren(mits ze al eerder in dat gebied zitten)

pas op met de grafieken, veel plaatjes kunnen verschillende beelden geven..
pi_22788994
Imo is de huidige prijs vooral het gevolg van de glut van ongeveer een decade terug.
Het is een beetje vroeg atm, ik zal morgen je bronnen ff gaan lezen.
pi_22789005
toch blijft "de" peak altijd een niet te definieren punt, totdat je achteraf kan concluderen dat je er voorbij bent..
pi_22793499
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2004 04:37 schreef NightH4wk het volgende:
het gevolg van de glut
glut????
Geloven is zeker weten dat je het niet weet.
Geloven maakt meer kapot dan je lief is.
Vloeken is aangeleerd...geloven ook.
pi_22793675
Op dit moment is er van peak oil nog geen sprake.

De hoge oliepriojzen op dit moment worden alleen maar gecreerd door speculatie op de olie markt. Deze speculatie is ontstaand doorddat een paar belangrijke olieproducenten wat "tegenslagen" hebben gehad.

Irak moet nog volop ontwikkeld worden, en kan dan ook boven de 4 miljoen vaten per dag gaan produceren. Verder hebben veel nieuwe veldontwikkeling door de lage olieprijzen ook op hun gat gelegen., met de huidge olieprijzen wordt eht weer eens tuk rendabelr om wat kleinere velden produktierijp te maken.

Nog even een jaartje of 7 , 8 geduld hebben, en dan hebben we wel de peak denk ik.
  vrijdag 22 oktober 2004 @ 14:35:46 #7
103219 OpenYourMind
Question Everything
pi_22795586
Ik ben ook al aardig lang bezig met het afwegen of peak oil wel of niet waar is. Er zijn daarbij 2 dingen die ik mogelijk acht.

1. Peak oil gaat echt gebeuren (we zijn al “gepeakt”?) en wordt veroorzaakt doordat de olie daadwerkelijk opraakt en er minder geproduceerd kan worden.
2. Peak oil gaat echt gebeuren maar wordt veroorzaakt door de machtige bedrijven en elite. Ze verkleinen de productiecapaciteit en misleiden de wereld door te zeggen dat de olie opraakt.

Ik ben er bijna van overtuigd dat peak oil een groot probleem wordt binnen nu en 10 jaar. In het eerste geval ga ik er vanuit dat olie inderdaad een fossiele brandstof is en dat deze opraakt. In het tweede geval hou ik de mogelijkheid open dat olie geen fossiele brandstof hoeft te zijn en dat er dieper vanuit de aarde olie naar boven gedrukt wordt waardoor de olievelden steeds aangevuld worden en/of dat er dieper in de aarde nog veel meer olie zit.

De reden dat ik verder ben gaan lezen en me echt ben gaan verdiepen in peak oil is om de politieke en strategische beslissingen van de leiders in de wereld beter te kunnen begrijpen. Waarom zit Bush in Afghanistan en Irak en niet in bijv Saudi-Arabia. Waarom waren Frankrijk en Duitsland tegen de oorlog. Het komt allemaal terug op eigen strategische belangen. Er speelt veel meer mee dan wat je op het oppervlakkige propaganda nieuws ziet. Michael Ruppert was de voor mij de eerste die de links legde tussen peak oil en de gebeurtenissen in de wereld en het is echt een aanrader om zijn film "the truth and lies of 911" te kijken.

http://www.ilmjp.com/911%(...)0Lies%20Part%201.wmv
http://www.ilmjp.com/911%(...)0Lies%20Part%202.wmv
http://www.ilmjp.com/911%(...)0Lies%20Part%203.wmv
http://www.ilmjp.com/911%(...)0Lies%20Part%204.wmv

Website van Ruppert: http://www.fromthewilderness.com


Hier nog wat extra sites over peak oil naast die van de topicstarter

http://www.hubbertpeak.com/
http://www.peakoil.net/
http://www.lifeaftertheoilcrash.net/
http://members.home.nl/peakoil/


Een kleine selectie berichten over olie van de afgelopen tijd.

World oil and gas 'running out'
Global warming will never bring a "doomsday scenario" a team of scientists says -- because oil and gas are running out much faster than thought.
http://edition.cnn.com/20(...)l.warming/index.html

Crude Awakening
A prominent physicist warns in a new book that the world is running out of oil and we’re not doing anything to stave off the coming crisis.
http://msnbc.msn.com/id/4287300/

Bottom of the barrel
The world is running out of oil - so why do politicians refuse to talk about it?
http://www.guardian.co.uk/comment/story/0,,1097622,00.html

Oil prices hit fresh record high
US oil prices have hit record highs after the president of Opec said the producers' cartel was unable to push any more supplies into the market.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/3529976.stm

World oil demand estimate raised
The International Energy Agency has revised upwards its estimate of world oil demand, quashing hopes of an imminent decline in oil prices.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/3554462.stm

Oil prices rise yet again in US
The price of crude oil has yet again reached a record high in the US, driven up by official data showing a decline in heating oil stocks.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/3744094.stm

OPEC: Oil will rise until Nov.
Cartel's president says strong demand will cause prices to climb through the end of the month.
http://money.cnn.com/2004(...)rnomo.reut/index.htm

Record high for oil, again
Continued concerns about Gulf production, heating fuel supplies drive prices above $55 a barrel.
http://money.cnn.com/2004/10/18/markets/oil/index.htm

RTLZ: Dossier olieprijs: de prijs van een vat van 159 liter.
http://www.rtl.nl/(/finan(...)/olieprijs_tekst.xml

Bekijk vooral de 4 korte filmpjes die onderaan bovenstaande pagina staan.


Wereldpolitiek geleid door peak oil?

Cash From Chaos
It was hoped the Iraq invasion would secure a key oil patch and eventually spread freedom. But guess who's getting rich?
http://msnbc.msn.com/id/6263048/site/newsweek/.

This war on terrorism is bogus
The 9/11 attacks gave the US an ideal pretext to use force to secure its global domination
http://www.guardian.co.uk/comment/story/0,3604,1036571,00.html

Fahrenheit - Gold and Oil
OnlineInvestorsNews Volume M9-12, October, 2004
Goede samenvatting van de politieke gebeurtenissen van de afgelopen jaren en de redenen achter deze gebeurtenissen.
http://forum.fok.nl/topic/597419/4/50 <-- (zie geplaatste artikel in dit topic)

http://www.newamericancentury.org/
http://www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf

Project for the New American Century
Filmpje over wat PNAC is en wie erachter zitten.
http://www.knife-party.net/movs/barry.mov


Peak oil HOAX?

Russia Proves 'Peak Oil' is a Misleading Zionist Scam
While Moscow invests heavily in unlimited oil production for the future, New
York squanders America's dwindling oil profits on fast cars and fast women
http://joevialls.altermedia.info/wecontrolamerica/peakoil.html

http://www.serendipity.li/peak_oil.htm
http://educate-yourself.o(...)sletter17aug04.shtml
"And if all others accepted the lie which the Party imposed - if all records told the same tale - then the lie passed into history and became truth. Who controls the past controls the future, who controls the present controls the past."
pi_22796474
De reden van de huidige olieprijs komt doordat er een strijd is losgebarsten tussen het westen (VS, Israel en op de achtergrond de EU) vs Putin, China, Noord-Korea, Iran & Syrië.

Rusland gooide de westerse oliebazen uit Rusland die het land voor de Rothschilds domineerden. (en heeft al enkele visitekaartjes gehad de afgelopen maanden) Hij bewapent China, Iran & Syrië.Deze landen hebben oa sunburns en nu super sunburns mogen ontvangen wat de Amerikanen niet zo leuk zullen vinden. China beschermt Noord-Korea en Iran steunt direct de grondoorlog tegen de Amerikanen in Irak. Buiten dat, Iran is zich hard aan het ontwikkelen tot een 'kleine' supermacht.

Buiten het midden-oosten staan Noord & West-Afrika ook in de belangstelling aangezien dat de enige andere plek is met oliepieken rond of na 2010. Natuurlijk zijn de onrusten in de Golf van Guinee toevallig. Er worden geen wapens verkocht, er wordt niet gelobbied, er wordt niet gemanipuleerd door de VS en door Engeland...

OPEC doet net of hun neus bloedt, maar ondertussen komt men erachter dat alleen Saudi-Arabië z'n productie nog flink heeft kunnen opschroeven. Probleem is dat S-A veels te veel zwavel in die extra olie heeft zitten wat de prijzen niet echt wil drukken. Er gaan ook steeds meer geruchten dat Saudi-Arabia aan het peiken is doordat er steeds meer water wordt opgepompt.

Dat zijn de redenen van de stijgende olieprijs, dus de kranten hebben niet helemaal ongelijk. Het probleem is dat de kranten alles altijd als toeval zien. PNAC, 9/11, Irak, Iran, Yukos, Nigeria, de Zuid-Chinese zee, plannen om de democratie in het westen & Japan in te perken e.d. hebben allemaal geen connectie.

In januari 2004 berekende Petroleum review dat er tot eind 2007 zo'n 8 mb/d extra capaciteit bij zou komen door nieuwe projecten. De vraag zou met ongeveer 1 mb/d per jaar toenemen, het jaarlijks verlies door de piek zou 1 mb/d zijn. Dus 8 - (4x1) = 4 mb/d extra capaciteit in eind 2007 - (4x1) mb/d voor toenemende vraag = 0. Na 2007 staan er nog amper projecten geplanned doordat er te weinig is gevonden afgelopen jaren, dus theoretisch zouden dan de problemen moeten toeslaan.

Enige punt is dat nu 10 maanden na die berekening de vraag dit jaar is gestegen met maar liefst 1.95 mb/d ipv 1 en dat het verlies door de oliepiek al 1.2 mb/d bedraagt. Irak pompt voorlopig wat olie, maar voor hoe lang? De situatie verslechterd iedere dag.

Mochten er een paar flinke projecten online komen kan de prijs nog wat dalen, maar de trent is omhoog....permanent omhoog.
“One should never argue with a fool or a liar because people might not be able to tell the difference.”
pi_22796629
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2004 15:12 schreef Merovingian. het volgende:
De reden van de huidige olieprijs komt doordat er een strijd is losgebarsten tussen het westen (VS, Israel en op de achtergrond de EU) vs Putin, China, Noord-Korea, Iran & Syrië.

Rusland gooide de westerse oliebazen uit Rusland die het land voor de Rothschilds domineerden. (en heeft al enkele visitekaartjes gehad de afgelopen maanden) Hij bewapent China, Iran & Syrië.Deze landen hebben oa sunburns en nu super sunburns mogen ontvangen wat de Amerikanen niet zo leuk zullen vinden. China beschermt Noord-Korea en Iran steunt direct de grondoorlog tegen de Amerikanen in Irak. Buiten dat, Iran is zich hard aan het ontwikkelen tot een 'kleine' supermacht.
Intresantte theorie, heb je hier wat meer links van/over, al die dingen van peakoil en zo zijn mij wel bekend, maar deze theorie had ik nog niet echt ergens gelezen.

Als ik vanvond thuis ben zal ik ook nog wel wat linkjes plaatsen die de moeite van het lezen waard kunnen zijn.
pi_22832250
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2004 14:35 schreef OpenYourMind het volgende:
Ik ben ook al aardig lang bezig met het afwegen of peak oil wel of niet waar is. Er zijn daarbij 2 dingen die ik mogelijk acht.

Ik ben er bijna van overtuigd dat peak oil een groot probleem wordt binnen nu en 10 jaar. In het eerste geval ga ik er vanuit dat olie inderdaad een fossiele brandstof is en dat deze opraakt. In het tweede geval hou ik de mogelijkheid open dat olie geen fossiele brandstof hoeft te zijn en dat er dieper vanuit de aarde olie naar boven gedrukt wordt waardoor de olievelden steeds aangevuld worden en/of dat er dieper in de aarde nog veel meer olie zit.
Waarom denk je dat olie misschien geen fossiele brandstof is? Volgens mij kun in een laboratorium wel aantonen dat het wel degelijk plantenresten zijn.
1.618033988749894848204586834365638117720309179805762862135448622705260462818902449707
20720418939113748475408807538689175212663386222353693179318006076672635443338908659593
95829056383226613199282902678806752087668925017116962070322210432162695486262
pi_22835622
plus ook al zijn het fossiele brandstoffen kan het heel/vrij diep zitten hoor, maar je moet het er wel uit kunnen krijgen
pi_22837484
http://www.guardian.co.uk/oil/0,11319,608464,00.html

De special van de guardian waarbij ze alle berichtgeving over olie die men plaatst bijhoud.
pi_22844718
quote:
1. Peak oil gaat echt gebeuren (we zijn al “gepeakt”?) en wordt veroorzaakt doordat de olie daadwerkelijk opraakt en er minder geproduceerd kan worden.
2. Peak oil gaat echt gebeuren maar wordt veroorzaakt door de machtige bedrijven en elite. Ze verkleinen de productiecapaciteit en misleiden de wereld door te zeggen dat de olie opraakt.
De meeste geologen sluiten helemaal niet uit dat op zijn minst een gedeelte van de olie een abiotische oorsprong kan hebben, aangezien koolwaterstoffen ook op andere planeten voorkomt waar geen leven is. Het probleem is dat er absoluut geen bewijs voor is aangeleverd dat dit het geval is op aarde en de paar Russische / Ukrainse 'geologen' en Amerikaanse astrofysicus die de theorie promootten hebben nooit hun bewijzen op tafel gelegd. Ondertussen heeft de peak-oil community alle 'bewijzen' van abiotische theorie aanhangers met gemak kunnen weerleggen. De abiotische olie community lijkt zich ook helemaal niet bezig te houden met data en realistische berekeningen.

Buiten dat, de echte vraag is: 'Kan de olie productie, abiotisch of niet, de vraag bijhouden?' Het antwoord daarop is overduidelijk een 'nee', tenzij alle cijfers van ASPO, Samsam Bakhtiari (vanuit Iran) & de officiele productie cijfers zo zijn gemanipuleerd om de NWO z'n zin te geven. Persoonlijk acht ik de kans niet zo groot dat petroleumgeologen en werknemers hun mond houden als er een oliebron wordt afgesloten als die al 30-50 jaar 100% produceert, met als verklaring dat de put niet meer winstgevend is.

Ik heb er ook een tijdje mee gezeten, maar als je alle cijfertjes gaat opzoeken en de diepte van de kennis eens bekijkt dan is het erg duidelijk dat de 'abiotische olie theoristen' óf experts zijn die nooit bewijs hebben kunnen leveren of resultaten hebben kunnen boeken, óf zitbank conspiracy-theoristen zijn die een onbewezen theorie uit de sloot halen om hun oversimpele NWO-view kracht bij te zetten.

911-strike was 1 van de grootste voorvechters van abiotische olie theorie (zonder zich te bekommeren over de vraag van vraag & productie) Deze link is nu van hun site, maar via google zag ik nog wel de tegenreactie van Ruppert op hun site staan. Geen wonder dat ze het stilletjes hebben weggehaald:
http://www.911-strike.com/ruppert-denial.htm

Een nieuw artikel van Joey Vialls is helemaal lachwekkend. Deze gast geloofd dat iedere nieuwe autoaanslag is gepleegd door Zionisten met micro-kernwapens:
http://joevialls.altermedia.info/wecontrolamerica/peakoil.html

Als je lid bent heeft FTW nog een mooi artikel geschreven over de abiotische theorie en het feit dat die vraag helemaal niet de nr. 1 vraag is:
http://www.fromthewildern(...)ee_pt1_summary.shtml

Ik sluit trouwens niet uit dat je 2e punt wel het geval was in de 70-80 met de oliecrisis.
“One should never argue with a fool or a liar because people might not be able to tell the difference.”
pi_22845851
quote:
Intresantte theorie, heb je hier wat meer links van/over
In de bovenstaande links wordt er al een hoop besproken. De rest krijg je door het nieuws te lezen. (alleen de visitekaartjes zijn enigszins speculatie, hoewel het officiële verhaal al weer onderuitgehaald is)

Maar als we het even bij olie houden en in het specifiek bij Russische olie, dan is dit een leuke:

De 'Open Russia' foundation, opgericht door Michael Khodorkovsky, topman van Yukos, totdat Putin hem in de bak gooide (hij wilde z'n belang verkopen aan Exxon (Rockefeller owned):


http://www.openrussiafoundation.com/

Nathaniel Charles Jacob de Rothschild himself & de supercrimineel van 20th eeuw...Henry Kissinger. Het is dus erg duidelijk dat de 'NWO' (ala de Europese adel met centrum in London) op deze manier controle over de Russische olie wilde krijgen waar meneer Putin een flinke paal voor heeft gestoken. Putin had alleen net iets sneller moeten zijn:

Arrested oil tycoon passed shares to banker

Op het moment dat Khodorkovsky in de bak werd gegooid, vluchten 6 of 7 andere olietopmannen naar Israel en London. Deze groep mensen schenen 70% van de Russische economie in handen te hebben gehad. (En werkten voor de Rothschilds) Sharon vloog meteen naar Rusland voor overleg met Putin, zonder resultaat.


arrestatie Khodorkovsky: 25 okt....Sharon op de stoep: 3 november.

De Rothschilds weten dat geld alleen niet genoeg is om de totale macht in handen te houden, energie als olie & gas gaan een veel grotere rol spelen. Aangezien de EU enorm afhankelijk aan het worden is van Russische olie (en Afrika en het Midden Oosten), moet er koste wat het kost grip worden gekregen op deze gebieden. Zoals ik al meldde, Europa's olieproductie is gepiekt dus ieder jaar zullen we nu minstens 7% extra moeten gaan importeren.

Conspiracy genoeg zo zonder de Abiotic theory.


[ Bericht 2% gewijzigd door Merovingian. op 24-10-2004 19:14:52 ]
“One should never argue with a fool or a liar because people might not be able to tell the difference.”
pi_22935437
Ik wilde deze links nog even neerzetten voor mensen die in de toekomst een search doen op 'peak oil':

Voor regelmatige updates:
Global Public Media - Uren aan gratis video & audio materiaal
Post Carbon Institute
Tot november gratis te downloaden boek - The oil age is over (ook te koop)

Andere:
Hubbertpeak - 1 van de uitgebreidere info sites
Jean Laherrere - Info over gas inc. Groningen
FTW - Een gigantische hoeveelheid gratis artikelen

Alternatieve energie:
Nanosolar - Interessante nieuwe ontwikkelingen op zonne-energie gebied
ICP Solar - Zonne energie producten van deze tijd
Zonnepanelen in de praktijk...in Nederland
JLN Labs - Cold Fusion - Voor de wetenschappers die de wereld willen redden

Enne, just ask Dick:
quote:
"America in the year 2001 faces the most serious energy shortage since the oil embargoes of the 1970s."
- 1 van de conclusies van Dick Cheney's 2001 energy task force, waarvan Matthew Simmons deel uitmaakte.

Of Georgy:
quote:
I'm going to push nuclear energy, drilling in Alaska and clean coal. Some nuclear-fusion technologies are interesting.'' He mentions energy from ''processing corn.''
- October 2004 antwoord op de vraag wat hij van plan was de doen aan de naderende wereld-oliepiek. (Antwoord zonder te stotteren en zonder ontkenning...hij had blijkbaar gestudeerd op deze vraag)
“One should never argue with a fool or a liar because people might not be able to tell the difference.”
pi_22938306
Dank je voor je uitgebreide uitleg/ theorie hierover.

Ik heb nog wel enkel vragen die door jou verhaal bij mij te binnen schieten.

Hebben de rockefellers en de rothchilds volgens jou iets met elkaar te maken, of zijn het juist opponenten? Dit vangwege jou verklaring dat een groot gedeelte van yukos aan exxon verkocht zou worden, en je daarna weer naar de rothchild kant sprint.

Dat er iets stinkt binnen het gehele russische olieverhaal daar ben ik het wel helemaal mee eens. maar of het zover gaat als jij met je theorie gaat daar ben ik nog niet over uit.

Ik weet wel dat putin in ieder geval weer flink aan het snijden is in sommige bedrijven en er bijna weer staatsinstellingen van aan het maken is. Daarom natuurlijk ook de zogenaamde problemen met veel van die staten ronde de kaspische zee, wat is er nu fijner als dat stuk land kunnen behouden omdat er veel olie zit.

Als dan de wereld door een NWO wordt bestuurd en men inziet dat met energievoorzieningen moet bezitten om de controle over de wereld te behouden snap ik het niet dat hun niet meer druk op de ketel zetten om kernfusie in een stroom versnelling uit te vinden.

Verder is natuurlijk niet alleen europa over zijn piek heen, de amerikaanse piek hebben we al in de jaren 70 gehad. En dan kunnen ze wel gaan zeggen dat ze in alaska gaan boren, maar daar zijn de grote bronnen ook allang aangeboord, dus zal dat ook net echt zoden aan de dijk zetten, of om het beter uit te drukken substiantele grote hoeveelheden olie in de vaten te krijgen.
  vrijdag 29 oktober 2004 @ 18:54:42 #17
102127 Hallulama
Energy Must Flow
pi_22939355
Poetin doesn't like a certain guy because he's competing, so he takes away his power, nothing spooky about it, just plain ol' "common sense" :S
O, ye Fountains, Meadows, Hills, and Groves
pi_22943783
quote:
Hebben de rockefellers en de rothchilds volgens jou iets met elkaar te maken, of zijn het juist opponenten?
Veel Amerikaanse industrialisten hebben direct of indirect geld van de Rothschilds geleent: De Morgans, Harrimans, Warburgs, Carnegie, Ford, enz. De Federal Reserve is bv. met dit geld opgezet. De Rockefellers regelen de meeste zaken voor de Rothschilds in Amerika, zo runnen ze de CFR en de Trilateral Commission. Persoonlijk zie ik ze als de 'Sotto Capo' van Amerika.
quote:
wat is er nu fijner als dat stuk land (kaspische zee) kunnen behouden omdat er veel olie zit.
Als je heel Noord-Oost tot Zuid-Oost Irak onder controle hebt, samen met Arabisch schiereiland heb je al minstens 50% van de bekende olie-reserves in je zak. Irak vormt gelijk een mooie buffer om Noordelijke en Oostelijke 'invloeden' uit Saudie-Arabië weg te houden. Kan Dick zich in de tussentijd bezighouden met Afrika en Venezuela. De 'verwachte' olie in het Kaspische zee gebied is in 2002 van 250 miljard vaten bijgesteld naar 15-40 miljard. Dat was eigelijk de laatste hoop voor een (kleine) uitstelling van de piek.
quote:
Als dan de wereld door een NWO wordt bestuurd en men inziet dat met energievoorzieningen moet bezitten om de controle over de wereld te behouden snap ik het niet dat hun niet meer druk op de ketel zetten om kernfusie in een stroom versnelling uit te vinden.
Koude kernfusie betekent gedecentraliseerde energie in overvloed wat alleen maar meer vrijheid geeft. Hete kernfusie waarvoor je grote centrales nodig hebt levert al 40 jaar weinig op.
quote:
En dan kunnen ze wel gaan zeggen dat ze in alaska gaan boren, maar daar zijn de grote bronnen ook allang aangeboord.
5 tot 9 miljard vaten zijn nog niet aangeboord. Oftewel, 108 dagen olie voor de wereld bij het huidige verbruik. En het duurt 6 tot 10 jaar om te beginnen met productie. Zo grappig om te zeggen tegen mensen die claimen dat Alaska Amerika gaat redden. (jij niet, dat las ik)
“One should never argue with a fool or a liar because people might not be able to tell the difference.”
  zaterdag 30 oktober 2004 @ 16:40:06 #19
36833 brokkenpiloot
Prutser voor het leven
pi_22956009
De Saoudi's hebben het ook niet echt makkelijk meer. Ze hebben intussen geen reservecapaciteit meer om in geval van nood in te zetten. Ook begint het grootste olieveld, Ghawar zo langzamerhand uitgeput te raken. Op dit moment zijn ze bezig om in veldjes te boren die in de jaren '60 als te onproductief werden gezien. 45% van de nieuw geboorde putten in Qatif zijn zo onveilig dat ze weer worden verlaten. Slecht nieuws dus, aangezien dit over een van de grootste olieproducerende landen gaat. Experts achten het hoogst onwaarschijnlijk dat er nog een veld zo groot als Ghawar gevonden zal worden op aarde. Alles is al vrij goed in kaart gebracht.
pi_23009042
Inderdaad Brokkenpiloot. De Saudi's zijn van de 1e generatie naar 3e generatie pompwerktuigen gegaan binnen 5 jaar, puur uit noodzaak. Al hun grote (ooit mega mega) velden, die allemaal in een piepklein hoekje zitten, zijn gemiddeld ouder dan 50 jaar dus lang kan het niet meer duren. Ghawar, het veld dat je noemde, produceert 5 miljoen vaten per dag....als dat piekt zal niemand (zelfs Rusland) dit gat meer kunnen dichten. Ik hoop dan ook dat ze dat nieuws dan stilhouden want anders betekent het instant-recessie.

En het is nu wel zeker dat wanneer Kerry gekozen wordt, dat hij Rusland toevoegd aan de 'Axis of evil':
quote:
Nieuwe miljardenaanslag voor Yukos
http://www.nu.nl/news.jsp?n=434899&c=34
“One should never argue with a fool or a liar because people might not be able to tell the difference.”
  woensdag 24 november 2004 @ 11:39:36 #21
103219 OpenYourMind
Question Everything
pi_23537596
Interview met Michael Ruppert en een review van zijn boek "Crossing the Rubicon: The Decline of the American Empire at the End of the Age of Oil" op newtopiamagazine.
quote:
Peak Oil, Stolen Elections, Energy Wars

An Interview with Michael Ruppert

by Tod Foley and Ronnie Pontiac

Includes: "Ruppert's Rubicon: Presenting the Best Case", A review of Crossing the Rubicon: The Decline of the American Empire at the End of the Age of Oil, by Tod Foley.

Bron: http://www.newtopiamagazi(...)features/ruppert.php
"And if all others accepted the lie which the Party imposed - if all records told the same tale - then the lie passed into history and became truth. Who controls the past controls the future, who controls the present controls the past."
pi_23577085
Hier is trouwens de klassieke "berekening" te vinden waardoor vandaag de dag nog steeds geclaimd wordt dat we nog 30-40 of 50 jaar olie "hebben."

Er zijn in totaal om en nabij de 2500 miljard vaten olie te vinden (positieve variant en inclusief diepwater), waarvan we ongeveer 1000 miljard hebben geproduceeerd. Ongeveer 85% van de 2500 miljard hebben we al gevonden als we naar de ontdekkingstrent kijken en de plaatsen waar we hebben gezocht. (vrijwel iedere plek buiten de noord & zuidpool) Dus de berekening voor de aandeelhouders zou vandaag de dag er ongeveer als volgt uitzien (al laat men alleen de uitkomst zien):

1500 miljard : 83 miljoen vaten per dag = 18072 dagen olie --> ongeveer 50 jaar

Dus bij het huidige gebruik en als olie oppompen hetzelfde is als het leegdrinken van een glas water met een rietje, zou de industriële wereld na ongeveer 50 jaar in een klap stil vallen. Niet echt realistisch...dus als we het simpel houden en een gemiddelde nemen van 110 mb/d aangezien de jaarlijkse vraag ongeveer met 2% extra toeneemd en exponentieel gaat stijgen als nog meer landen pieken:

1500 miljard : 110 miljoen vaten per dag = 13636 dagen olie = ongeveer 37 jaar (83 x 1.02^37 = 173 mb/d)

Dus het jaar 2050 gaan we absoluut niet halen als wij én de oosterburen een gezonde economie willen houden. (bv China +31% in 2003 & India +10.6% in 2003...en in beide landen piekt de eigen olieproduktie) En al helemaal niet als de welvaart ook nog eens begint toe te nemen in andere delen van de wereld buiten het westen.

Nu is er nog een probleem. En om dat heel simpel te houden: Als ongeveer 50% van een veld is geproduceerd begint de produktie te dalen en het percentage water, dat erin is gepompt om de druk hoog te houden, neemt toe. Moderne technologie als horizontaal pompen kunnen dat punt uitstellen, net als dat ze bv de productie met een factor 12 kunnen opschroeven. Nadeel is dan dat het veld 12x sneller leeg is en dat de post-piek produktie afname een stuk stijler is. Uiteindelijk geven deze technieken ons maar enkele jaartjes extra en ze zijn al op vele velden ingevoerd die anders al gepiekt waren. Saudi-Arabia is een goed voorbeeld.

Dus al ver voordat de olie daadwerkelijk "op" is zal de produktie van het jaar ervoor niet meer vol te houden zijn. Er is meer data nodig om een duidelijker beeld te krijgen van de situatie, maar daar staan alle links al voor aangegeven.

Een mooie en schaarse grafiek van British Petroleum:



Links kun je zien dat de OPEC landen (midden oosten, venezuela, nigeria en indonesië) hebben lopen sjoemelen met hun reserves. Toen hen eind jaren 80 werd verteld dat ze een bepaalde hoeveelheid mochten exporteren die gelimiteerd was aan hun reserves, vond men een creatieve oplossing voor dat probleem....houdt er rekening mee dat er geen bijzondere reserves werden gevonden in deze landen ten tijde dat ze de reserves zo extreem opschroefden.

In de rechtergrafiek kun je het groeiende gat tussen produktie en vondsten zien. De laatste piek is grotendeels de tegenvallende resultaten van de Kaspische zee. (Factor 8 minder als "verwacht" en slechtere kwaliteit) Het lijkt er op dat de oliecrisis nu een godsgeschenk is geweest...

Nieuwsberichten die de groeiende spanning en druk op de oliemarkt aangeven verschijnen dagelijks in internationale kranten.
“One should never argue with a fool or a liar because people might not be able to tell the difference.”
  donderdag 25 november 2004 @ 23:24:41 #23
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_23578925
Goed topic, alleen jammer dat het in TRU staat eigenlijk. Binnen nu en 10 jaar is het feest, dat weet ik wel .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
&lt;a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow"&gt;Vrijheid&lt;/a&gt;
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_23580111
Klasse posts.

Zeg heeft een van jullie dat boek al gelezen van Ruppert?
Commentaar?
  vrijdag 26 november 2004 @ 01:33:14 #25
103219 OpenYourMind
Question Everything
pi_23581261
quote:
Op vrijdag 26 november 2004 00:17 schreef ramzes het volgende:
Klasse posts.

Zeg heeft een van jullie dat boek al gelezen van Ruppert?
Commentaar?
Ik probeer dat boek al een tijdje te bestellen bij bol en proxis... maar ze hebben het boek niet op voorraad en kunnen het blijkbaar (nog) niet leveren. Bij amazon is hij als het goed is wel te bestellen alleen zijn de verzendkosten dan behoorlijk hoog en heb je een creditcard nodig. Als er meer mensen zijn die dat boek ook willen hebben kunnen we misschien een gezamelijke inkoop doen??? Ik heb ondertussen wel een hoop andere boeken ingeslagen. Nu alleen nog de tijd vinden om ze te lezen...
"And if all others accepted the lie which the Party imposed - if all records told the same tale - then the lie passed into history and became truth. Who controls the past controls the future, who controls the present controls the past."
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')