abonnement Unibet Coolblue
pi_22284675
Voor eventuele geinteresseerden:
"True victory is self-victory"
Morihei Ueshiba
pi_22285454
quote:
The seminar is basically open for everybody, but the IUCTA reserves itself the right to refuse applicants without having to give a reason why they decided to do so.
Waarom dit?

En is het gratis?
-------Practice Mindfulness-------
pi_22285628
Ik denk voornamelijk om de agressieve en foute figuren buiten de deur te houden, er komen wel eens mensen die hebben hele andere ideeen dan trainen, maar die pik je er zo tussen uit.

Nee het is niet gratis, ik weet niet het exacte bedrag, maar het zal rond de 30 euro liggen, Daarvoor ben je wel van 11 tot 17 bezig en krijg je les van diverse sifu's die stuk voor stuk zeer bekwaam zijn.
"True victory is self-victory"
Morihei Ueshiba
pi_22302590
Schop
"True victory is self-victory"
Morihei Ueshiba
pi_22310431
quote:
Op dinsdag 28 september 2004 10:38 schreef Wokschotel het volgende:

[..]

help :/

Wie kan mij helpen? Een tijd geleden had ik een home-made, volgens mij Nederlands filmpje gedownload (minuut of 20) met daarin een compilatie van allerlei vechtsporten (kickboksen, taekwondo, capoeira etc) en wat turnoefeningen. Er was redelijke stevige muziek (genre Offspring) onder gemonteerd en alles zag er spectaculair uit. Nu is de HD van m'n laptop gecrasht en is het filmpje weg Bestandsnaam was Capo's Movie Media.wmv maar uiteraard kan ik het nergens meer op Internet vinden.... Is er nog iemand die het heeft liggen?
Schup/trap/stoot
pi_22335838
Weet iemand of je kan tai boxen in dordrecht?
ben namelijk opzoek naar waar dat kan.

alvast bedankt
pi_22392149
@Yogi
Muay Thai Gym, Reeweg Oost 62,3312 CS, Dordrecht Tel: (31-78) 13-47-11 Fax: (31-78) 31-62-82
"True victory is self-victory"
Morihei Ueshiba
pi_22392901
quote:
Op donderdag 9 september 2004 10:34 schreef Hawk het volgende:

[..]

Wat ik zag vond ik onrealistisch. Zoals iemand een pistool afnemen. Dat zal vast werken voor een politieman in een kleine ruimte, alhoewel het maar de vraag is of je zo'n groot risico wilt nemen, maar een beetje terrorist zal je echt niet binnen bereik van z'n pistool laten komen (of het moet een ongelofelijke kluns zijn). Net als een mes vs ongewapend. Het is mogelijk ongewapend te winnen maar de odds zijn sterk in het voordeel van de gewapende, vooral als hij er een beetje mee kan omgaan. Dat geldt in nog sterkere mate als het vuurwapen vs ongewapend is.

Ik zag ook het volgende: iemand pakt je bij de schouder en jij draait je om en komt vol met je elleboog naar z'n keel/borst. Dat kan een goede beweging zijn, maar niet zoals ze dit (en zoals ik nog meer bewegingen in KM heb gezien) uitvoeren.
De beweging werd met een volle voorwaartse launch uitgevoerd, wat dus dramatische gevolgen kan hebben als de stoot niet aankomt. Je bent dan totaal overgeleverd aan je tegenstander als hij bv Wing Chun kent of hij kan je meteen naar de grond brengen als hij bv. in grondtechnieken gespecialiseerd is.

Er wordt wel gezegd dat Krav Maga vooral geschikt is om te gebruiken tegen niet- geoefende tegenstanders.

(Dit alles is natuurlijk niet als flame bedoeld, het is gewoon mijn persoonlijke mening over KM. Ik heb het ook niet zo op de stijl, omdat de technieken van andere stijlen "geleend" zijn en er gedaan wordt alsof het een geheel nieuwe, zelf ontwikkelde stijl is..... )
Je gaat er hier van uit dat er daadwerkelijk iemand met een gestokken pistool op afstand voor je staat, maar vergeet niet de situatie die er meestal aan vooraf gaat.

Op het moment dat iemand je bijv. wil beroven, dan zal-ie toch dichtbij komen om je geld te incasseren. Ik zou hem pakken op het moment dat hij mijn bezittingen aan pakt.

Ik zou ook niet direct op het wapen af gaan om het af te pakken, om een worsteling te voorkomen.
Ik zou er eerst voor zorgen dat het wapen niet meer op mij is gericht, wat qua fysieke kracht vrij makkelijk is door zijn gestrekte arm.
Daarna zou ik een vervolgtechniek in zetten die in ieder geval de wapen-arm onbruikbaar maakt, en pas daarna het pistool afpakken.
  maandag 4 oktober 2004 @ 18:47:23 #34
28654 gimgamgommetje
si vis pacem para bellum
pi_22401427
In principe kun je het beste het wapen zelf pakken en dan counteren en dan ontwapenen.
Het wapen moet je zo pakken dat je zo weinig mogelijk telegrafeerd wat je doet.
Is lastig uit te leggen maar er zijn technieken voor. 1 van de manieren is het pistool pakken op het moment dat je verteld word je armen omhoog te doen op korte afstand. Op zo'n moment verwacht hij dat je beweegt. Alleen de ene arm gaat iets verder richting pistool en op het laatst draai je je lichaam een beetje uit de vuurlinie.

Dan pak je de loop van het semi automatisch wapen stevig vast. Het kan namelijk zijn en daar moet je vanuit gaan dat het wapen op dat moment afgaat door zijn reflex.
Als je de loop goed vast hebt kan de lege huls niet uit het wapen en kan de slede niet goed heen en weer gaan. Hierdoor loopt het wapen vast.

Volgens mensen die het vastpakken van de loop terwijl het afgeschoten wordt hebben geprobeerd voel je hetzelfde als de kracht die je voelt als je zelf het wapen afschiet. Je moet hem dus stevig vast houden maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je hand er af ligt of zo.

Als je hem ontwapend hebt moet je wel ff de kamer vrij maken en doorladen als je het wapen zelf wilt (kunnen) gebruiken.

okay, beetje technisch gelul , maar ik zou in eerste instantie niet gaan voor de hand.

Ga wel tegelijk in de tegenaanval als je het pistool vast hebt. Je wilt niet dat hij bv gewoon ff het pistool loslaat en een 2e wapen tevoorschijn tovert. Gelijk korte metten maken dus.

Ps dit gedoe met de loop werkt niet bij een revolver maar dan kun je de cilinder stevig beetpakken zodat die niet meer kan draaien.
Wederom moet je er op rekenen dat het eerste schot afvuurt .
  zaterdag 9 oktober 2004 @ 22:40:24 #35
105471 rucksichlos
BALL !!!!!!!!!!
pi_22521384
wat is de gemiddelde leeftijd, om met een vechtsport te beginnen?
Ik ben sinds een tijdje begonnen met fitness, en ik wil er eigenlijk iets bij gaan doen, ik zat te denken aan een vechtsport, maar ik heb nog een beetje het idee, dat ik er eigenlijk al te oud ben om daar mee te beginnen (28).
Life is a bitch, and it sucks......
..... Hey what else do you need.
Shit happens..., at least once a day.
rechts op de roltrap
pi_22522486
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2004 22:40 schreef rucksichlos het volgende:
wat is de gemiddelde leeftijd, om met een vechtsport te beginnen?
Ik ben sinds een tijdje begonnen met fitness, en ik wil er eigenlijk iets bij gaan doen, ik zat te denken aan een vechtsport, maar ik heb nog een beetje het idee, dat ik er eigenlijk al te oud ben om daar mee te beginnen (28).
Nee joh, waarom zou 28 te oud zijn?

Bij een aantal sporten heb je zelfs groepen met 60+
  dinsdag 12 oktober 2004 @ 18:24:55 #37
94397 Stroomschok
File op het zandpad
pi_22579221
Je zult misschien wat meer moeite hebben met bepaalde fysieke dingen als niet bang zijn om te vallen want valtechniek is redelijk tricky in het begin, ritme, bewegen en lenigheid, misschien conditie.

Daar staat wel weer tegenover dat je waarschijnlijk theorie en details van technieken weer sneller oppakt

De gemiddelde leeftijd van beginnende leerlingen hangt erg veel af van de school en de sport.

Mijn oude judoclub waar ik op m'n 5e ben begonnen had vooral kinderen tussen de 6 en 8 jaar die begonnen. Maar deze stond dan ook midden in een woonwijk en werd door zowat alle basisscholen aanbevolen. Een hoop gingen er echter weer rond hun 15e er weer af. Ook had je redelijk wat mensen tussen de 25 en de 40 die begonnen met judo puur voor de lol en enkelen van deze hadden een kind die er ook op judo zat.

Een andere judoschool waar ik op heb gezeten was de gemiddelde leeftijd van starters een stuk hoger, tussen de 10 en 12 jaar. De club was wel veel kleiner, minder gezellig, maar het niveau hoger en de gemiddelde leeftijd was niet 8 maar eerder 16.

Ik ken redelijk wat mensen op taikwondo en karate en daar zie ik vooral veel mensen tussen de 16 en 18 jaar beginnen, op zoek naar een serieuzere vechtsport.

Op twee verschillende aikidoscholen waar ik op gezeten heb zag ik vooral starters tussen de 18 en 30 jaar die op zoek waren naar een zelfverdedigingssport en gecharmeerd waren van het serieuze karakter de elegantie en het mensvriendelijke aspect ervan.

Op mijn huidige Ju Jitsu school (www.eujjs.nl) zijn er altijd beginners in alle leeftijden tussen 15 en 25 jaar. Tussen 25 en 35 is het wat minder. Het gaat er echter vooral om of ze na het eerste seizoen ook doorgaan en dat is voornamelijk de groep rond de 20 jaar die dat doet. Ik denk echter dat de gemiddelde leeftijd echter op mijn school echter, door het niveau van de leraren, tamelijk hoog is, zo rond de 25 jaar.

Wat een erg goede sport is om mee te beginnen is judo. Al lijkt het me geen slecht idee om wat vrienden van je ook zo gek te krijgen, want weet je zeker dat je sparringspartners van je eigen niveau en formaat hebt en dan kan Judo door het wedstrijdelement echt ontzettend leuk zijn. Er is niks leuker dan proberen je vrienden ' door de mat heen te trekken' in wedstrijdjes en samen voor een volgende graad te trainen.

Na een aantal jaar kun je altijd nog overstappen op Ju Jitsu, Aikido, Karate, Hapkido etc. Het voordeel is dat die sporten hierdoor ontzetten veel gemakkelijker worden.

[ Bericht 4% gewijzigd door Stroomschok op 12-10-2004 18:36:09 ]
Da's nou Kwalitatief Uitermate Teleurstellend!
Fok! Fotoboek
  woensdag 13 oktober 2004 @ 00:19:46 #38
28654 gimgamgommetje
si vis pacem para bellum
pi_22588065
rucksichlos, kun je iets zeggen over wat je trekt in vechtsport en wat voor iets je zoekt?
  woensdag 13 oktober 2004 @ 22:35:11 #39
105471 rucksichlos
BALL !!!!!!!!!!
pi_22608681
quote:
Op woensdag 13 oktober 2004 00:19 schreef gimgamgommetje het volgende:
rucksichlos, kun je iets zeggen over wat je trekt in vechtsport en wat voor iets je zoekt?
Ik ben door wat minder goede ervaringen in het verleden nogal in mijn zelfverzekerdheid aangetast, en heb van verschillende kanten gehoord/gelezen dat vechtsporten je wat zelfverzekerder kunnen maken.
Verder ben ik op zoek naar een sport waar ik mijn conditie en lenigheid flink kan verbeteren.

Ik ben begin dit jaar gestopt met roken.en ben toen begonnen met hardlopen, maar ik ben er na een tijdje achtergekomen dat dat niet echt mijn 'ding' is, ik ben eigenlijk naar iets op zoek naar iets waar ik me een doel kan stellen, waar ik mijn energie in kwijt kan en waar ik me lekker bij voel.

Wat ik precies voor iets zoek weet ik eigenlijk niet, Ik ben hier en daar wat informatie aan het verzamelen, over wat er allemaal mogelijk is, voor ik een definitieve keuze maak.
Life is a bitch, and it sucks......
..... Hey what else do you need.
Shit happens..., at least once a day.
rechts op de roltrap
  woensdag 13 oktober 2004 @ 23:17:41 #40
28654 gimgamgommetje
si vis pacem para bellum
pi_22609727
okay, wil je je in alle situaties leren redden, of gewoon algemeen wat weerbaarder zijn?

wat vind je van bijvoorbeeld boksen of kickboksen?
Je kan uiteraard krav maga proberen (check www.ikmf.nl voor locaties) dat is vooral gericht op zelfverdediging maar er zitten ook lenigheidsoefeningen e.d. in.

Als je wat cultuur wilt proeven zijn een hele hoop oosterse vechtkunsten. een aantal daarvan waaronder jiu jitsu vind ik ook wel practisch voor zelfverdediging.

Maar vooral: check wat er is in je omgeving en ga kijken. het gaat niet alleen om de stijl, maar juist ook om de sfeer, leraar, medeleerlingen etc. etc.
  donderdag 14 oktober 2004 @ 00:32:10 #41
94397 Stroomschok
File op het zandpad
pi_22611624
De meeste Ju-Jitsu scholen trainen flink op je conditie. De meeste scholen kun je echter maar twee keer per week trainen, sommige drie.

Als ik jou was zou ik gewoon bij alle scholen in de buurt voor verschillende sporten gewoon een proefles nemen. Dat kan bijna altijd wel, soms kun je er ook twee of drie nemen.

Bij welke grote stad woon je in de buurt?

[ Bericht 47% gewijzigd door Stroomschok op 14-10-2004 00:45:24 ]
Da's nou Kwalitatief Uitermate Teleurstellend!
Fok! Fotoboek
pi_22624766
Even een vraagje voor jullie, ik doe vanavond voor de 4e keer mee met Jiu-Jitsu en het bevalt erg goed. Ik kan van een kennis een pak overnemen, dus dat ga ik zo ophalen, is maar 3 keer gebruikt dus zo goed als nieuw en voor een fractie van de prijs.

Maar nu mijn vraag, hoe leg je die knoop van die bang?? Ik kan het vanavond ook wel aan mn leraar vragen, maar ik dacht misschien kunnen jullie me wel helpen

..edit..
Volgens mij is het gewoon een platte knoop, dat gaat makkelijk lukken

[ Bericht 14% gewijzigd door zinloos op 14-10-2004 19:55:25 ]
Forza Ferrari!
pi_22630537
Kan iemand mij vertellen hoe een gemiddelde Ninpo (Genbukan) training verloopt? Wat doe je allemaal, is het 1,5 uur techniek of doe je ook andere dingen? Mag je vanaf het begin al met wapens of moet je minstens een bepaalde band hebben?
pi_22644904
Zijn hier trouwens ook mensen die aan Nunchaku-do doen?
pi_22645430
Nog mensen die bij Arashi op de Universiteit Twente trainen? Ik doe er jiu-jitsu en ga er ook judo doen.
We hebben pas geleden een stage van Krav Maga gehad. Was erg tof om te zien en te proberen hoe al die dingen werken. Mario kraakte wel wat vechtsporten af, maar ik vind dat je ze wel nodig hebt om dit te be-oefenen. Het is zeker wel handig als je voorkennis hebt met vechtsporten, hoewel ik sommige technieken anders had gedaan.
Viel me op hoe het soms tegen je intuïtie inging, zoals met je elleboog vooruit richting de plexus van je tegenstander. Dat zou ik nooit doen.
  vrijdag 15 oktober 2004 @ 21:34:37 #46
28654 gimgamgommetje
si vis pacem para bellum
pi_22648220
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2004 19:30 schreef _Denker het volgende:
Nog mensen die bij Arashi op de Universiteit Twente trainen? Ik doe er jiu-jitsu en ga er ook judo doen.
We hebben pas geleden een stage van Krav Maga gehad. Was erg tof om te zien en te proberen hoe al die dingen werken. Mario kraakte wel wat vechtsporten af, maar ik vind dat je ze wel nodig hebt om dit te be-oefenen. Het is zeker wel handig als je voorkennis hebt met vechtsporten, hoewel ik sommige technieken anders had gedaan.
Viel me op hoe het soms tegen je intuïtie inging, zoals met je elleboog vooruit richting de plexus van je tegenstander. Dat zou ik nooit doen.
Bij welke techniek deed hij dat? verdediging tegen welke aanval?
Ik zit bij een andere bond dan hij, dus werk mischien iets anders, maar mischien kan ik ook wel de logica vinden.
  zaterdag 16 oktober 2004 @ 22:21:07 #47
94397 Stroomschok
File op het zandpad
pi_22669500
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2004 19:04 schreef hydraulix het volgende:
Zijn hier trouwens ook mensen die aan Nunchaku-do doen?
Ik heb drie jaar lang Kobudo gedaan. Aan het einde hadden we ook nunchaku's, maar ik vond er maar weinig aan. Weinig controle en niet het handigste wapen om jezelf te verdedigen.
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2004 19:30 schreef _Denker het volgende:
Nog mensen die bij Arashi op de Universiteit Twente trainen? Ik doe er jiu-jitsu en ga er ook judo doen.
We hebben pas geleden een stage van Krav Maga gehad. Was erg tof om te zien en te proberen hoe al die dingen werken. Mario kraakte wel wat vechtsporten af, maar ik vind dat je ze wel nodig hebt om dit te be-oefenen. Het is zeker wel handig als je voorkennis hebt met vechtsporten, hoewel ik sommige technieken anders had gedaan.
Viel me op hoe het soms tegen je intuïtie inging, zoals met je elleboog vooruit richting de plexus van je tegenstander. Dat zou ik nooit doen.
Op welke sporten had die Mario dan wat te zeiken?

Meeste situaties waar je je tegenstander een elleboog in zijn borstkas kunt geven is een elleboog in het gezicht net zo gemakkelijk en wat mij betreft toch een betere optie omdat je een grotere kans hebt hem goed te raken.

Effe op de site van Arashi gegeken naar de foto's. Misschien stomme vraag, maar hebben jullie daar wel een mat?
Da's nou Kwalitatief Uitermate Teleurstellend!
Fok! Fotoboek
pi_22675541
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 22:24 schreef xkb het volgende:
Kan iemand mij vertellen hoe een gemiddelde Ninpo (Genbukan) training verloopt? Wat doe je allemaal, is het 1,5 uur techniek of doe je ook andere dingen? Mag je vanaf het begin al met wapens of moet je minstens een bepaalde band hebben?
Genbukan weet ik niet, ik weet wel hoe een gemiddelde bujinkan les verloopt.

Je warmt jezelf eerst op (voor de les) dan openingsceremonie (niet bij elke leraar overigens) en begint met technieken. De leraar doet wat voor en jij doet het na, zo gaat het zo'n beetje de hele les en ook als witte band kan het best zijn dat je zwaardtechnieken te zien krijgt, maakt het op zich wel zo leuk lijkt me.

Waar woon je eigenlijk, bujinkan dojo's zitten vrij wijd verspreid in nederland.
pi_22676305
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 04:54 schreef erikh het volgende:

[..]


Waar woon je eigenlijk, bujinkan dojo's zitten vrij wijd verspreid in nederland.
In Tilburg, volgens mij zit er hier geen 1?
  zondag 17 oktober 2004 @ 11:09:04 #50
88139 JoeyT
Ecoutez.. We komen hard...
pi_22676551
quote:
Op woensdag 13 oktober 2004 22:35 schreef rucksichlos het volgende:

[..]

Ik ben door wat minder goede ervaringen in het verleden nogal in mijn zelfverzekerdheid aangetast, en heb van verschillende kanten gehoord/gelezen dat vechtsporten je wat zelfverzekerder kunnen maken.
Verder ben ik op zoek naar een sport waar ik mijn conditie en lenigheid flink kan verbeteren.

Ik ben begin dit jaar gestopt met roken.en ben toen begonnen met hardlopen, maar ik ben er na een tijdje achtergekomen dat dat niet echt mijn 'ding' is, ik ben eigenlijk naar iets op zoek naar iets waar ik me een doel kan stellen, waar ik mijn energie in kwijt kan en waar ik me lekker bij voel.

Wat ik precies voor iets zoek weet ik eigenlijk niet, Ik ben hier en daar wat informatie aan het verzamelen, over wat er allemaal mogelijk is, voor ik een definitieve keuze maak.
Ik raad je aan om Mixed Martial Arts te gaan doe, dus mix fight... Heb je in t dagelijkse leven heel veel. Het is gewoon de combinatie van kickboksen en grabling (dus grondgevechten).
"Meisje kijk me aan en laat je tranen lopen.
Oog in oog met genialiteit sta je.
Hier had je toch niet op durven hopen.
Je gaat met Joey mee, want deze jongen komt zo hard."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')