abonnement Unibet Coolblue
pi_23646996
quote:
Op zondag 28 november 2004 18:54 schreef anoukforza het volgende:
Wat een ontzettend heerlijke 2e helft zeg!!! Wat een passie en strijd werd er geleverd, en dat raakte ditmaal ook het publiek! In mijn vak (29), en omringende vakken was iedereen (zowel positief als negatief) opgefokt. Wat natuurlijk ook weer leidde tot de haast gebruikelijke ruzietjes van erg betrokken fans die meteen gaan staan bij/tijdens/na een kans, en de daarachter zittende oude mannetjes die je zelfs uit gingen schelden voor klootzak

Maar goed, over het algemeen super genoten. En ik heb deze wedstrijd hoger in mijn beleving staan dan Ajax-Heerenveen van dit seizoen. En dat zegt nogal wat..
Idd! ik was er ook, kzat in vak 23. Wat een tweede helft, wat een sfeer! Zo'n sfeer heb ik nog nooit meegemaakt i/h ALS, al kom er niet zo heel vaak.
pi_23754234
We hebben wel mooi al vier doelpunten gescoord in twee uitwedstrijden in Europa. Grote klasse. En dat we gaan overwinteren mag eigenlijk historisch genoemd worden, wie had dat nou gedacht.

Dat brengt mij op het volgende:
Gert Jan Verbeek hefet een geweldige start gemaakt: we staan ook nog eens bij de eerste 5, spelen af en toe prachtige wedstrijden en wat ik het belangrijkste verschil vind met Foppe: er zit veel meer strijd en werklust in de ploeg.

Vroeger was het ondenkbaar dat we van een 2-0 achterstand terugkwamen, nu doen we dat even 2 x in 4 dagen. Dat moet de geest van Gert Jan zijn. Zijn verdienste is ook dat hij veel beter en sneller wisselt, Foppe liet jongens warmlopen totdat ze overhit waren - GJ wisselt op tijd en brengt steeds nieuw elan en strijdlust in de ploeg met bv. Samaras.
pi_23754732
GJ komt ook als winnaar uit mijn column over de nieuwe trainersoogst van dit seizoen, volgende week.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_23754902
Hij had daarin ook niet veel concurrentie.
That's all folks!
pi_23754910
9 nieuwe trainers in de HCE dit jaar hoor.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_23755022
Dat wel, maar hij had weinig concurrentie. Gullit en Koeman komen dan het meest in de buurt.
That's all folks!
pi_23755295
Robert ook nog.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_23758782
quote:
Op zaterdag 4 december 2004 12:02 schreef methodmich het volgende:
9 nieuwe trainers in de HCE dit jaar hoor.
welke 9 trainers dan?
pi_23760094
Frans, Henk, Ruud, Gert, Gert-Jan, Jan, Erwin, Rini en Robert.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_23776441
SCH, wanneer komt dat heerenveen forum weer eens online?
pi_23776629
quote:
Op zondag 5 december 2004 13:09 schreef Fulton het volgende:
SCH, wanneer komt dat heerenveen forum weer eens online?
Verveel je je?
pi_23776699
Dat wordt feest tegen Beveren, ik zal er zijn. Jammer dat ik niet naar Stuttgart ben geweest, als dat te vergelijken was met Olympiakos (Jensen 82ste minuut volgens mij, wat een moment) dan was het 1 groot feest.
Forza SCH.
pi_23776758
quote:
Op zondag 5 december 2004 13:09 schreef Fulton het volgende:
SCH, wanneer komt dat heerenveen forum weer eens online?
Inderdaad...gelukkig heb ik het Fok forum ontdekt
pi_23776769
quote:
Op zondag 5 december 2004 13:27 schreef anoukforza het volgende:

[..]

Inderdaad...gelukkig heb ik het Fok forum ontdekt
Ik kan er ook niks meer over zeggen, het had allang weer online moeten zijn - dus ga er maar even vanuit dat het 2005 wordt.
pi_23779441
Als ik de opperfanmaster mag geloven moet ie alleen nog op de domeinnaam uit de USA wachten...
pi_23781698
Voor de derde keer op rij 2-2.

Nu een keer zelf de kous op de kop in de laatste minuut.

Wel weer 1-tje voor Huntelaar die al op 10 staat
  zondag 5 december 2004 @ 22:50:18 #167
10197 Zapper
Zapperdeflap
pi_23787954
Even een vraagje over Bruggink: is er een kans dat ie morgen meespeelt met de beloften??
Damn dude that sucks goat balls. I wonder if you'll ever be able to look at your mom in the face again, lol
  zondag 5 december 2004 @ 23:10:06 #168
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_23788418
quote:
Op zondag 5 december 2004 22:50 schreef Zapper het volgende:
Even een vraagje over Bruggink: is er een kans dat ie morgen meespeelt met de beloften??
Nopes, hoezo?
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_23795256
De fansite staat sinds een uurtje op de nieuwe provider en begint dus weer tekenen van leven te tonen, maar nog veel kinderziektes.
  maandag 6 december 2004 @ 13:56:11 #170
10197 Zapper
Zapperdeflap
pi_23798403
quote:
Op zondag 5 december 2004 23:10 schreef One_conundrum het volgende:
Nopes, hoezo?
Omdat ie terugkomt van een blessure en dat nogal gebruikelijk is natuurlijk

(En omdat SC H vanavond naar Almelo komt )
Damn dude that sucks goat balls. I wonder if you'll ever be able to look at your mom in the face again, lol
pi_23848641
Dit keer zijn wij het eerst :

Ludiek: Ron de Bouwer

donderdag 9 december 2004 06:20

Hij staat weer voor de deur: de Noordelijke derby. En inmiddels is het dan ook bijna traditioneel tijd voor een ludieke actie. Ditmaal van Friese zijde.

Onder de naam Bouwbedrijf Grutte Pier (BGP) hebben enkele supporters van SC Heerenveen afgelopen nacht een bezoekje gebracht aan trainer Ron Jans van FC Groningen. ,,Daarbij werd Jans verblijd met enig nuttig bouwmateriaal, zoals betonmortel, grind, speciekuip, troffel en overall. Daarmee kunnen hij en de selectie van FC Groningen een bijdrage leveren aan het inlopen van de achterstand die is opgetreden bij de realisatie van Euroborg, het nieuwe stadion van de club," aldus het persbericht van de groep.

Verder meldt BGP in de verklaring: ,,De actie bij Jans’ huis in Schipborg verliep succesvol en is bedoeld als ludieke voorbereiding op de wedstrijd SC Heerenveen – FC Groningen van aanstaande vrijdag, 10 december."

De BGP hoopt met de actie de eerste steen te hebben gelegd voor een fraaie overwinning van SC Heerenveen.

Of er van Groningse kant ook nog een actie in de steigers staat is nog niet duidelijk. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk...
pi_23848667
Leuke actie! Ik ben benieuwd wat de vervolg acties zullen zijn.
That's all folks!
pi_23848930
Ik dacht dat jij die actie's altijd maar niks vond, SCH . Ik vind het trouwens wel een aardige.
pi_23849007
quote:
Op donderdag 9 december 2004 09:05 schreef Cruoninga het volgende:
Ik dacht dat jij die actie's altijd maar niks vond, SCH . Ik vind het trouwens wel een aardige.
Ik heb er ook weinig mee hoor maar ik wil mijn Fok-vrienden dit grote nieuws niet onthouden
pi_23849265
Hij is wel geinig in ieder geval.

Verder weer de gebruikelijke achterhaalde geluiden op internet n.a.v. deze wedstrijd. 'Sfeer' en 'sportieve prestaties' zijn de parade-paardjes van beide kampen. Beide vind ik het nogal getuigen van misplaatste arrogantie zoals ik al op jullie forum schreef. De supporters staan niet in het veld en de sfeer bij ons is echt niet zo superieur als sommigen weleens willen doen geloven. In potentie zal het elkaar allemaal niet zo gek veel ontlopen.
De rivaliteit tussen FCG en SCH jong en ook wat 'speels'. Ik heb hieronder eens geschreven waar ik denk dat het vandaan komt. Zie het maar als een soort eindconclusie, want de halfjaarlijkse terugkomende 'discussie' begint zo langzamerhand herhalende trekjes te vertonen.
quote:
Het slechte stiefzusje.
FC Groningen was er al. Ver voor de geschiedenis van de Fries-Groningse voetbalstrijd in het noorden des lands zich ontpopte bestond één van de spelers al in haar huidige vorm. De club SC Heerenveen was er uiteraard ookal, maar kreeg pas relatief recent haar hedendaagse uitstraling.
De voornaamste inzet in de tweekamp tussen de twee bolwerken lijkt de speculatieve titel ‘de Trots van het Noorden’ te zijn. Die vijf woorden zijn ooit eens toegedicht aan de FC. De club werd gewoon weleens zo genoemd. Echt gekoesterd werd de bijnaam nog niet zo.
Dat kwam pas later, toen de smeders van het plan wat SC Heerenveen heet besloten zichzelf die titel toe te eigenen. De bedoeling moge duidelijk zijn. Als Heerenveen zocht naar een leuke leus voor op haar merchandise en dergelijke was ‘de Parel van Friesland’ of iets in die geest toch veel toepasselijker geweest, gezien de Friese identiteit die de club zo graag uitstraalt?
Het is nogal een vreemde zet om jezelf een bijnaam toe te eigenen die door de buitenwereld al eens eerder aan een andere club is toegedicht. Het ruikt naar een soort van imperialistische drang. Het vissen naar sponsoren en jeugdspelers in de vijver van de groen-witte buurman bevestigd dit beeld.
De Groningen-supporters sprongen er fel op en zo werd de titel ‘de Trots van het Noorden’ ineens een symbool van het verdedigen van de eigen positie. Want waar die bijnaam nou precies voor staat is puur een persoonlijke interpretatie. Beide kampen weten er een dusdanige draai aan te geven zodat zij beide redelijk gegronde argumenten kunnen vinden waarom zij de enige rechtmatige houders van de titel zouden zijn. Maar ja, iets waarvan nooit een definitie is vastgesteld is natuurlijk ook niet op slechts één juiste manier te omschrijven.
Wellicht zal niet een ieder zich ervan bewust zijn, maar de titel is dan ook niets anders dan een symbool. Niets meer, maar ook zeker niets minder. Ineens werden die paar woorden beladen doordat het een icoon werd van het tegengas bieden aan de verkapte plaagstoot die de Friese club uitdeelde.
In Heerenveen zijn ze waarschijnlijk geschrokken van de plotseling opgezette afkeer jegens hun club. Het zou niets anders dan jaloezie zijn omdat de Groningers uit het niets ineens een nieuwe rivaal gecreëerd zouden hebben. Maar het was dus niet zomaar zonder aanleiding. Het eerste schot is wel degelijk in Friesland afgevuurd.
Bovendien blijft het een vreemd verschijnsel dat de fans van een voetbalelftal zich superieur voelen aan degene die gaan kijken naar een lager gerangschikte club. Er zullen niet veel andere situaties zijn waar jouw prestaties door een ander behaald worden. Een beter voorbeeld van misplaatste arrogantie is er bijna niet.

Het SC Heerenveen van het Van der Velde-genootschap werd een sportief succes. Voorzitter Riemer heeft goed weten in te schatten waar sponsoren zich in dit land tot aangetrokken voelen. In het nuchtere Nederland zijn traditie en nostalgie geen waarden die hoog in het vaandel staan. ‘Wij’ houden van simplistische gezelligheid en fatsoen. Het liefelijke gezin gaat boven de emotioneel betrokkene. Dat zag Van der Velde goed in en zo kon hij naar zijn beeld een club vormen die in de armen werd gesloten door het bedrijfsleven en de media. En dat is natuurlijk een prima uitgangspositie voor het opbouwen van een elftal wat bovenin mee kan draaien.
Het tegenwoordige gezicht van SC Heerenveen is dus echter wel een gemaakte. FC Groningen is daarin puurder.

Heerenveen werd opgehemeld als de sympathieke fatsoensclub. Riemer koos Foppe en zijn eigen vrouw Annie uit als de gezichten die met hun voorkomen dat beeld zouden moeten bevestigen voor de buitenwereld. Om die identiteit verder te onderstrepen moest buurman FC Groningen worden neergezet als een ordinair tuigclubje. Foppe en Riemer lieten daarom af en toe weten dat de supportersschare van hen buur toch echt enkel uit hooligans bestaat. Daar wil je als bedrijf toch niet je naam aan verbinden?

SC Heerenveen is je slechte stiefzusje. Zodra je alleen met haar bent trekt ze aan je haren en gooit ze de dure vaas omver. Wanneer er mensen binnenkomen zit zij zoetjes te spelen en lacht ze zo lief naar de visite. Jij krijgt de schuld van de vaas. Wie moet het anders gedaan hebben?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')