jaaaa lekker bedankt! (morgen bramenijs )quote:Op dinsdag 24 augustus 2004 20:41 schreef qltel het volgende:
Misschien heb je hier wat aan?
zou het iets specifieker kunnen? hoeveel aardbeien op hoeveel suiker? en moet er geen room in ofzo?quote:Op woensdag 25 augustus 2004 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
aardbeien, suiker, wat druppels citroensap
Blenderen, ijsmachine in
Pond aardbeien.quote:Op woensdag 25 augustus 2004 18:55 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
zou het iets specifieker kunnen? hoeveel aardbeien op hoeveel suiker? en moet er geen room in ofzo?
Ga je een ijssalon beginnen? Hihihi...quote:Op woensdag 25 augustus 2004 19:52 schreef lady-wrb het volgende:
(heeft er misschien iemand een recept voor baileys ijs?)
kwijlquote:Op donderdag 26 augustus 2004 11:42 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb mijn eerste ijs gemaakt (al is het dan niet met de ijsmachine want die kon deze hoeveelheid kennelijk niet aan)
500 gram bramen
250 gram basterdsuiker
2 eetl. citroensap
400 gram room
de boel gemixt met de staafmixer en in een diepvriesbak gedaan.
onder regelmatig omroeren laten invriezen en ziedaar:
een bak overheerlijk bramenroomijs
Het gaat bij ijsmaken om de goede droge stof verhouding, te weinig droge stof en je krijgt kristallen, teveel en het wordt een pasta.quote:Op donderdag 26 augustus 2004 11:44 schreef lady-wrb het volgende:
misschien een hele domme vraag hoor, maar kan je ook halfroom gebruiken voor ijs? of krijg je dan geen goede struktuur?
Poeh, die malibu, kan je beter na het maken van het ijs er over gieten, want als je het door de massa doet bevriest het minder goed.quote:Op donderdag 26 augustus 2004 22:50 schreef lady-wrb het volgende:
piet, als ik kokosijs met malibu zou willen maken, hoeveel kokos en hoeveel malibu zou ik erin moeten doen?
Nee, wel ijsmachine gebruiken, wat je kan doen is een kleine hoeveelheid maken, bv 250 a 300 ml.quote:Op vrijdag 27 augustus 2004 09:42 schreef lady-wrb het volgende:
ja, kokosijs zonder malibu is een eitje. maar t ging mij er nou net om, om die smaak van malibu in mijn ijs te krijgen.
dat het minder bevriest komt zeker door de alcohol? en als ik het nou in de vriezer doe ipv de ijsmachine? zou dat helpen?
Ik heb hem nog wel voor je. Mail me maar even op spindizzy_73(AT)yahoo.comquote:Op vrijdag 27 augustus 2004 19:11 schreef lady-wrb het volgende:
ze hebben hem niet meer
eigenlijk wilde ik dat met marsrepen doen ofzo.quote:Op woensdag 25 augustus 2004 18:24 schreef Dementor het volgende:
Plet een zak choco M&M's en gooi dat eens bij je ijs
Walnoten? Of ben je daar ook allergisch voor?quote:Op vrijdag 27 augustus 2004 20:19 schreef lady-wrb het volgende:
helaas, ben ik allergisch voor, maar t zou moeten kunnen ja
ik weet het piet, ik ben inderdaad niet zo'n ijseter, behalve als ik het zelf gedraaid heb.quote:Op vrijdag 27 augustus 2004 20:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Het beste boek wat ik ken is het boek van de SVH over ijsbereiden. Dit is vakliteratuur, maar gaat goed in op de theorie van het ijsbereiden en het hoe en waarom van de ingredienten.
De PDF´jes waar ik de link naar gaf zijn ook goed.
Voor de rest hou ik me ook aanbevolen voor een goed boek over ijsbereiding, is erg weinig goeds over te vinden.
Ohja, weet waar je aan begint als je zelf ijs gaat maken. Als je eenmaal een lekker en goed aarbeien ijs van rijpe verse aardbeien heb gegeten valt het spul van de ijswinkel om de hoek erg tegen.
Probeer het ook eens zonder room, met aardbeien uit eigen tuin..quote:Op vrijdag 27 augustus 2004 20:25 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik weet het piet, ik ben inderdaad niet zo'n ijseter, behalve als ik het zelf gedraaid heb.
en voor zelfgedraaid aardbeienijs van rijpe verse aardbeien en verse room mogen ze me 's nachts wakker maken
t was helaas een slecht aardbeienjaar hier. (de planten stonden er voor het eerst dit jaar)quote:Op vrijdag 27 augustus 2004 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer het ook eens zonder room, met aardbeien uit eigen tuin..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |