abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † dinsdag 24 augustus 2004 @ 20:01:07 #1
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21516760
ik ben de trotse bezitter van een philips 2305 ijsmachine. probleem is alleen dat mijn ex het bijbehorende receptenboekje achtergehouden heeft, dus ik kan er helemaal niks mee.
is er misschien iemand in het bezit van dezelfde ijsmachine die het boekje wel heeft en voor mij een kopie maken cq inscannen?
of heeft iemand voor mij een simpel recept voor vruchtenroomijs? ik bedoel dan zonder koken en eidooiergedoe?

of plaats hier je favoriete ijsrecept!
pi_21517893
Volgens mij hebben wij dezelfde ijsmachine.

bak aardbeien 500 gr
125 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker (15 gr)
250 ml slagroom
500 gr kwark

- Aardbeien pureren
- Slagroom beetje opkloppen met suiker en vanillesuiker
- Kwark slagroom en aardbeien door elkaar mengen en in de ijsbak gieten...

yummm

We hebben laatst hetzelfde recept gedaan maar dan met een bakje diepvries frambozen van de AH, was ook lekker ijs!
Mama van 2 lieve meiden :)
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 24 augustus 2004 @ 20:41:57 #3
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_21518006
Misschien heb je hier wat aan?
  dinsdag 24 augustus 2004 @ 20:47:21 #4
61061 Kiedis
Sir Psycho Sexy
pi_21518167
  † In Memoriam † dinsdag 24 augustus 2004 @ 23:30:35 #5
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21522925
kiedis ik kan je plaatje (?) niet zien....
  † In Memoriam † dinsdag 24 augustus 2004 @ 23:31:04 #6
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21522946
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 20:41 schreef qltel het volgende:
Misschien heb je hier wat aan?
jaaaa lekker bedankt! (morgen bramenijs )
  † In Memoriam † woensdag 25 augustus 2004 @ 14:59:45 #7
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21534359
niemand heeft het boekje toevallig?
pi_21535545
ik denk dat wij wel ergens dat boekje moeten hebben liggen... ergens...
mijn lief maakt altijd dat ene ijs eigenlijk... (zie mn eerdere post)
hoezo?
Mama van 2 lieve meiden :)
  † In Memoriam † woensdag 25 augustus 2004 @ 18:23:41 #9
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21538652
ik ben dus op zoek naar het boekje. ik heb philps al gemaild of ze m toevallig nog hebben, maar tot op heden nog niks gehoord.
in het boekje staan de juiste hoeveelheden afgestemd voor deze machine, vandaar.
je recept lijkt me heerlijk, ik ga het ook zeker proberen.
ik het de bramen uit onze tuin geplukt en daar wilde ik ijs van maken.
aardbeienijs is inderdaad erg yummie.
in het boekje staat een recept voor aardbeienijs en daar wordt geen ei in gebruikt.
als ik me goed herinner ging het om: aardbeien, volle melk, slagroom en suiker.
die zoek ik in het byzonder.
pi_21538681
Plet een zak choco M&M's en gooi dat eens bij je ijs
  woensdag 25 augustus 2004 @ 18:26:56 #11
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_21538719
Geen idee of je er wat aan hebt hoor...

http://www.google.nl/sear(...)pten&btnG=Zoeken&lr=
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 25 augustus 2004 @ 18:45:39 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21539163
aardbeien, suiker, wat druppels citroensap
Blenderen, ijsmachine in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 25 augustus 2004 @ 18:55:34 #13
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21539446
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
aardbeien, suiker, wat druppels citroensap
Blenderen, ijsmachine in
zou het iets specifieker kunnen? hoeveel aardbeien op hoeveel suiker? en moet er geen room in ofzo?
  woensdag 25 augustus 2004 @ 19:15:56 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21539949
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 18:55 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

zou het iets specifieker kunnen? hoeveel aardbeien op hoeveel suiker? en moet er geen room in ofzo?
Pond aardbeien.
Zoveel suiker dat het goed zoet is, mag gerust iets zoeter omdat het bevriezen de zoete smaak onderdrukt
Druivesuiker is beter, omdat het minder zoet is. Dan kan je er meer in doen omdat het er om gaat je hoeveelheid droge stof hoog moet krijgen om kristalvorming tegen te gaan.
Als je er geen room in doet proef je de aardbeien beter (sorbet)
Je kan er natuurlijk geslagen room door heen doen, maar persoonlijk vind ik het lekkerder zonder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 25 augustus 2004 @ 19:32:30 #15
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21540327
aha. dank je wel
ik ben alleen niet zo'n zoetbek
ook weer een idee om te proberen.
pi_21540349
Ik heb even voor je in het boekje gekeken (ja ik heb em gevonden)...

Aardbeienijs:
- 200 gr verse aardbeien
- 90 gr kristalsuiker
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel citroensap
- 225 cc volle melk
- 100 cc slagroom

maar hier zit dus wel ei in...

Onder de "light" varianten staat nog :
Aardbeienijsmousse
- 500 gr aardbeien
- 300 cc suikerstroop (200cc water en 200 gr suiker)
- sap van 1 citroen
- 2 eiwitten
- 50 cc slagroom

En Aardbeiensorbetijs:
- 450 gr verse aardbeien
- 300 cc suikerstroop
- sap van 1 citroen
- 100 cc koud water

Ik hoop dat je hier wat aan hebt...
Mama van 2 lieve meiden :)
  † In Memoriam † woensdag 25 augustus 2004 @ 19:52:20 #17
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21540667
jaaaaaaaa die eerste is het! (ik liet altijd het ei weg)
dank je wel voor je moeite!

(heeft er misschien iemand een recept voor baileys ijs?)
pi_21541650
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 19:52 schreef lady-wrb het volgende:

(heeft er misschien iemand een recept voor baileys ijs?)
Ga je een ijssalon beginnen? Hihihi...
Ik zal nog even een van mn befaamde zonnedansjes doen in de hoop dat de zomer nog even aanhoudt!
Ps: mocht je nog iemand nodig hebben om te proeven, ik houd me aanbevolen hoor
Mama van 2 lieve meiden :)
  † In Memoriam † woensdag 25 augustus 2004 @ 20:47:36 #19
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21542047
nee dat niet, maar haagen dasz had het ooit in de collectie en nu helaas niet meer.

en het is zoooooooo lekker!
  † In Memoriam † donderdag 26 augustus 2004 @ 11:42:13 #20
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21553123
ik heb mijn eerste ijs gemaakt (al is het dan niet met de ijsmachine want die kon deze hoeveelheid kennelijk niet aan)

500 gram bramen
250 gram basterdsuiker
2 eetl. citroensap
400 gram room

de boel gemixt met de staafmixer en in een diepvriesbak gedaan.
onder regelmatig omroeren laten invriezen en ziedaar:

een bak overheerlijk bramenroomijs
  † In Memoriam † donderdag 26 augustus 2004 @ 11:44:45 #21
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21553190
misschien een hele domme vraag hoor, maar kan je ook halfroom gebruiken voor ijs? of krijg je dan geen goede struktuur?
pi_21553263
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 11:42 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb mijn eerste ijs gemaakt (al is het dan niet met de ijsmachine want die kon deze hoeveelheid kennelijk niet aan)

500 gram bramen
250 gram basterdsuiker
2 eetl. citroensap
400 gram room

de boel gemixt met de staafmixer en in een diepvriesbak gedaan.
onder regelmatig omroeren laten invriezen en ziedaar:

een bak overheerlijk bramenroomijs
kwijl
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 26 augustus 2004 @ 12:45:13 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21554530
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 11:44 schreef lady-wrb het volgende:
misschien een hele domme vraag hoor, maar kan je ook halfroom gebruiken voor ijs? of krijg je dan geen goede struktuur?
Het gaat bij ijsmaken om de goede droge stof verhouding, te weinig droge stof en je krijgt kristallen, teveel en het wordt een pasta.
Verder moet je proberen lucht in je ijs te krijgen, dat maakt het zachter, daarom geslagen room of geslagen eiwit, het is dan ook mogelijk het ijs diep te vriezen
Dit laatste is in een huishoud machine van Philips bijna onmogelijk.

De optimale droge stof hoeveelheid is 25 a 30 % voor ijs wat je direct eet.

Droge stof is vet, eiwitten, suiker.
Daarom kan je ook (zeker voor sorbetijs) het beste druivesuiker gebruiken, daar dit het minst zoet is. Vruchtsuiker is veel zoeter, en dus minder geschikt,

[ Bericht 12% gewijzigd door Pietverdriet op 26-08-2004 12:50:35 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 augustus 2004 @ 12:47:52 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21554584
Hier trouwens een standaard werk over het maken van ijs, (chocolade en marsepein) vond dit net online.
http://www.unifa.be/headframe2.htm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 26 augustus 2004 @ 22:50:45 #25
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21567716
piet, als ik kokosijs met malibu zou willen maken, hoeveel kokos en hoeveel malibu zou ik erin moeten doen?
  donderdag 26 augustus 2004 @ 23:27:57 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21568578
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 22:50 schreef lady-wrb het volgende:
piet, als ik kokosijs met malibu zou willen maken, hoeveel kokos en hoeveel malibu zou ik erin moeten doen?
Poeh, die malibu, kan je beter na het maken van het ijs er over gieten, want als je het door de massa doet bevriest het minder goed.
En dat Kokosijs is dan een makkie, toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 09:42:46 #27
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21573589
ja, kokosijs zonder malibu is een eitje. maar t ging mij er nou net om, om die smaak van malibu in mijn ijs te krijgen.
dat het minder bevriest komt zeker door de alcohol? en als ik het nou in de vriezer doe ipv de ijsmachine? zou dat helpen?
  vrijdag 27 augustus 2004 @ 11:38:12 #28
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_21575260
Recept van Jamie Oliver. Ik heb het gemaakt en erg lekker.

Basilicum / limoen

1 glas water
1 glas suiker
1 glas limoensap (stuk of zes limoenen)
1 grote bos basilicum, tot pulp geslagen in een vijzel.

Water en suiker in pan doen en zachtjes aan de kook brengen. Gooi de uitgeknepen limoenen erbij en laat 4 minuten zachtjes doorkoken. Haal van het vuur en laat een tijdje afkoelen.
Doe het limoensap en de basilicumpuree erbij. Roer door elkaar en laat paar minuutjes staan.*
Zeef het geheel en gooi in bijvoorbeeld een Tupperware bak. Zet in de vriezer. Als het kan moet je het om het half uur even omscheppen, dan blijft het lekker zacht. Als je het vergeet is het geen ramp.


* = Ik heb zelf geen ijsmachine, maar ik neem aan dat je het vanaf hier in de ijsmachine kunt gooien?
Ik heb al een boek.
  vrijdag 27 augustus 2004 @ 15:25:38 #29
100984 IkKooK
zwaait naar je....naar jou ja!
pi_21579822
In de Allerhande (gratis blad van AH) van 2(of 3 weken) weken gelden stonden een stuk of tien recepten voor ijsmachine! Misschien dat je die hebt/aan kan kome? of op internet miss kan bekijken?
More and more of our imports are coming from overseas,George W Bush
Echt blond zit van binnen...
Ik ken KungFu, Karate...en nog 47 andere gevaarlijke woorden
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 15:30:25 #30
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21579920
ah shit, toen was ik met vakantie. straks even kijken of ze m nog hebben. bedankt voor de tip in elk geval
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 19:11:53 #31
37843 lady-wrb
kortaf
  vrijdag 27 augustus 2004 @ 19:14:27 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21584019
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2004 09:42 schreef lady-wrb het volgende:
ja, kokosijs zonder malibu is een eitje. maar t ging mij er nou net om, om die smaak van malibu in mijn ijs te krijgen.
dat het minder bevriest komt zeker door de alcohol? en als ik het nou in de vriezer doe ipv de ijsmachine? zou dat helpen?
Nee, wel ijsmachine gebruiken, wat je kan doen is een kleine hoeveelheid maken, bv 250 a 300 ml.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 augustus 2004 @ 19:54:47 #33
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_21584816
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2004 19:11 schreef lady-wrb het volgende:
ze hebben hem niet meer
Ik heb hem nog wel voor je. Mail me maar even op spindizzy_73(AT)yahoo.com

Bij de Witte Boekenhal verkopen ze ook een groot boek met alleen maar ijsrecepten. Hij kost ongeveer 15 Euro. Voor als je echt veel recepten wilt

Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_21584892
Loop een paar boekhandels af, vast er zeker wel wat boeken te vinden over ijs maken met de ijsmachine .
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 20:15:18 #35
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21585264
vanavond gedraaid: kokosijs
hoeveelheden gebaseerd op de philips ijsmachine:

150 ml volle melk
200 ml room
200 ml romige kokosmelk (pakje, conimex)
25 gr kokos
90 gr suiker
40 gr malibu

room licht opkloppen, suiker erdoor, melk erbij
kokos en malibu bij elkaar doen en even laten staan
door elkaar mixen
in de ijsmachine schenken en draaien maar!

volgens mijn onafhankelijke proefpersonen cq slachtoffers was dit goed te eten.

maar volgende keer probeer ik het met wat meer suiker en 50 gr malibu
s kijken of dat wil bevriezen.

maar het huidige resultaat is al veelbelovend
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 20:17:31 #36
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21585319
edit

[ Bericht 80% gewijzigd door lady-wrb op 27-08-2004 20:18:57 (een keer is wel voldoende) ]
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 20:17:41 #37
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21585320
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 18:24 schreef Dementor het volgende:
Plet een zak choco M&M's en gooi dat eens bij je ijs
eigenlijk wilde ik dat met marsrepen doen ofzo.
(als ik weer eens een aanval van experimeteerwoede heb, ga ik dat zeker doen )
pi_21585338
Pinda's in je ijs, lijkt me ook erg lekker.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 20:19:55 #39
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21585372
helaas, ben ik allergisch voor, maar t zou moeten kunnen ja
pi_21585407
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2004 20:19 schreef lady-wrb het volgende:
helaas, ben ik allergisch voor, maar t zou moeten kunnen ja
Walnoten? Of ben je daar ook allergisch voor?
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  vrijdag 27 augustus 2004 @ 20:22:20 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21585441
Het beste boek wat ik ken is het boek van de SVH over ijsbereiden. Dit is vakliteratuur, maar gaat goed in op de theorie van het ijsbereiden en het hoe en waarom van de ingredienten.
De PDF´jes waar ik de link naar gaf zijn ook goed.
Voor de rest hou ik me ook aanbevolen voor een goed boek over ijsbereiding, is erg weinig goeds over te vinden.
Ohja, weet waar je aan begint als je zelf ijs gaat maken. Als je eenmaal een lekker en goed aarbeien ijs van rijpe verse aardbeien heb gegeten valt het spul van de ijswinkel om de hoek erg tegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 20:23:19 #42
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21585471
nee, gelukkig alleen pinda's. walnoten lijkt me ook wel lekker!
  vrijdag 27 augustus 2004 @ 20:25:19 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21585520
Als je echte pinda allergie hebt, pas dan op met repen chocolade en marsen enzo, er kan op de productielijn resten pinda aanwezig zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 20:25:56 #44
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21585539
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2004 20:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Het beste boek wat ik ken is het boek van de SVH over ijsbereiden. Dit is vakliteratuur, maar gaat goed in op de theorie van het ijsbereiden en het hoe en waarom van de ingredienten.
De PDF´jes waar ik de link naar gaf zijn ook goed.
Voor de rest hou ik me ook aanbevolen voor een goed boek over ijsbereiding, is erg weinig goeds over te vinden.
Ohja, weet waar je aan begint als je zelf ijs gaat maken. Als je eenmaal een lekker en goed aarbeien ijs van rijpe verse aardbeien heb gegeten valt het spul van de ijswinkel om de hoek erg tegen.
ik weet het piet, ik ben inderdaad niet zo'n ijseter, behalve als ik het zelf gedraaid heb.
en voor zelfgedraaid aardbeienijs van rijpe verse aardbeien en verse room mogen ze me 's nachts wakker maken
  vrijdag 27 augustus 2004 @ 20:28:43 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21585612
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2004 20:25 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik weet het piet, ik ben inderdaad niet zo'n ijseter, behalve als ik het zelf gedraaid heb.
en voor zelfgedraaid aardbeienijs van rijpe verse aardbeien en verse room mogen ze me 's nachts wakker maken
Probeer het ook eens zonder room, met aardbeien uit eigen tuin..

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 20:33:00 #46
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21585708
nou t valt gelukkig wel mee. als ik pinda's eet krijg ik gewoon gigantische jeuk en bultjes. en daar heb ik bij marsen ed geen last van. (ik eet die dingen eigenlijk zelden, maar t leek me leuk om een keer iets met marsen te proberen)
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 20:34:35 #47
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21585753
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2004 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer het ook eens zonder room, met aardbeien uit eigen tuin..

t was helaas een slecht aardbeienjaar hier. (de planten stonden er voor het eerst dit jaar)
maar ik heb wel bramenijs gemaakt, dat erg goed gelukt is! (we hebben hier een enorme bramenstruik die dit jaar ook weer barstensvol zat)
  vrijdag 27 augustus 2004 @ 20:45:56 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21586060
Blauwe Bessen (vaak verkocht als bosbessen) zijn trouwens smakeloos als je er ijs van maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21586548
IK heb ooit citroen sorbet ijs gemaakt, vond ik ook een aanrader!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 27 augustus 2004 @ 21:10:30 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21586684
vruchtensorbet vind ik persoonlijk sowieso lekkerder dan vruchtenroomijs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')