1,75 kilo jam?quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:17 schreef E.T. het volgende:
Iemand nog leuke combi's met bramen? En tips voor bramenjam.
De bramenstruik hier achter geeft meer fruit dan ik op kan eten...
En kan iemand me vertellen hoeveel jam ik overhou van een kilo bramen? (mengverhouding 1:0,75 ongeveer)
zit ik idd ook nog aan te denken.quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dacht je trouwens van om je teveel aan bramen in te vriezen?
kookt dat niet onwijs in?quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1,75 kilo jam?
Je kan misschien ook wel siroop maken voor aanmaakranja?quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:28 schreef E.T. het volgende:
[..]
bramen
onwijs inkoken is uit grootmoeders tijd, toen er nog geen Suiker met Pectine was, en je heel lang kookte.quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:28 schreef E.T. het volgende:
[..]
kookt dat niet onwijs in?
Een kilo bramen en 3/4 kilo suiker gaat volgens mij nooit 1,75 kilo jam opleveren..
ligt aan de inmaaksuiker,. staat op de verpakkingquote:Op donderdag 5 augustus 2004 11:31 schreef E.T. het volgende:
Hoe lang moet het eigenlijk koken?
Ja, koop pectine, staat in de supermarkt bij de geleisuiker en inmaaksuiker. Dat is een bindmiddel op basis van appels.quote:Op dinsdag 24 augustus 2004 16:48 schreef Dinus het volgende:
In de speeltuin bij ons in de wijk staat een knoeperd van een perenboom, barstensvol met peren waarmee niets gedaan wordt
Ik heb er een kilo uitgeschud en twee potjes jam gemaakt, met kaneel en als extra een zakje vanilliesuiker. Het is nog aan het afkoelen, ik hoop dat het niet vloeibaar blijft.
Is daar nog iets aan te doen mocht wel vloeibaar blijven?
Sluiten de potten beter af, zegt men.quote:Op vrijdag 27 augustus 2004 22:54 schreef IkKooK het volgende:
k lees hier dat iedereen zijn potten op zjn kop zet. Ik kan met nog herinneren toen ik klein was en nog thuis zelf jam maakte dat we dat niet deden. Waarom moet je ze op zijn kop zetten?
http://www.vangilse.nl/domains/vangilse/pages/default.aspquote:Op donderdag 5 augustus 2004 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
ligt aan de inmaaksuiker,. staat op de verpakking
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |