abonnement Unibet Coolblue
pi_15936882
quote:
Op zondag 21 december 2003 12:55 schreef MrTorture het volgende:

[..]

Dan hebben veel mensen geen echte vrienden


Da's wel duidelijk. Laatst ook een vent "Ja op mijn werk zeiden ze dat ik goed kon zingen, dat ik maar mee moest doen, dat ik nog ver kon komen" lekkere collega's heb je dan...
Wie schopt ze allemaal in elkaarrrrr... Huntelaaarrrrr Huntelaahahaaaaarrrrr!!
pi_15937105
volgens mij bedoel je monique die vrouw hoor. die had t toch over dr werk?
  vrijdag 16 januari 2004 @ 19:25:55 #203
62889 Mark-Idols
Damn i think i love you
pi_16321979
Volgende week staat ze in de Hitkrant.
  donderdag 22 januari 2004 @ 10:58:14 #204
76897 ikbendie.ene
dusnietdie.andere
pi_16482318
oepsssss ik weet geen ouwe koeien uit de sloot halen

maar wat ben ik blij dat zij van het beeld af is. wat een ego.

pi_16482380
quote:
Op vrijdag 16 januari 2004 19:25 schreef Mark-Idols het volgende:
Volgende week staat ze in de Hitkrant.
O...M....G!!
Hmm..., what shall I put here? _______BLANK! _________
pi_16486940
quote:
Op vrijdag 16 januari 2004 19:25 schreef Mark-Idols het volgende:
Volgende week staat ze in de Hitkrant.
.

Wat leuk voor Claudia.

pi_17194081
Gisteren een interview met foto in de Gelderlander
Ze gaat met Herman in een clip optreden ofzo
pi_17194130
quote:
Claudia en het goede 'Idols'-gevoel

Claudia Cornelis is klassiek autistisch. Desondanks nam ze, tot vermaak van tv - kijkend Nederland, tweemaal deel aan Idols. Is Claudia misbruikt? "Nee", vindt moeder Roelien. "Ze is op een positieve manier gébruikt."

Als een echte Idols-specialist stond ze onlangs in het tienertijdschrift De Hitkrant. Niet weggestopt in een hoekje, maar breed uitgemeten over twee pagina's. Ook is ze op bezoek geweest bij het radioprogramma Eddo in de Ochtend, figureerde ze in een enkele krant en wordt ze op straat alom herkend.

Claudia Cornelis heeft met haar tweevoudige deelname aan de tv-hit Idols welhaast de status van Bekende Nederlander bereikt. Dat is leuk voor de twintigjarige Arnhemse, want ze staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Toch is er ook een keerzijde. Jurylid Edwin Jansen liet zich namelijk onbeschaamd gaan toen Claudia vorig jaar haar versie van In Nije Dei, een grote hit van de Nederlandse band De Kast, ten gehore bracht. En ook dit jaar kreeg de Arnhemse, met haar vertolking van The Road Ahead van City to City, menig tv-kijker aan het lachen.

Werd hier bewust gescoord over de rug van een arme deelnemer? Had dit autistische meisje niet tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen? Een gesprek aan de keukentafel, in de Zuid-Arnhemse wijk De Laar, met vader Rob, moeder Roelien, broer Vincent en natuurlijk Claudia zelf maakt duidelijk dat de buitenwacht zich geen zorgen hoeft te maken. De familie heeft een goed gevoel aan het avontuur overgehouden. Het plezier dat de hoofdpersoon aan het muzikale tv-programma heeft beleefd, overtreft ruimschoots de mindere kanten van het verhaal.

Moeder Roelien: "Bij de eerste editie van Idols dacht ik: 'waar gaat ze nu weer aan meedoen?'. De tweede keer wist ik natuurlijk wat ons te wachten stond en heb ik echt geprobeerd Claudia tegen te houden. Maar dan zet ze juist door, dat is een sterke autistische trek van haar."

Vader Rob: "Je hebt drie soorten kandidaten. Kandidaten die voldoende talent hebben, kandidaten die voor schut worden gezet en kandidaten die daar tussenin zitten. Waartoe Claudia behoort? Tot die tussengroep. Als ze zich concentreert, kan ze echt leuk zingen."

Broer Vincent: "Op school worden er soms grapjes over gemaakt. Dan zeg ik 'ja, leuk hè, ze is gehandicapt. Wordt het even stil. Kan ik weer lachen."

Moeder Roelien: "Claudia heeft van iedere minuut genoten. Daarom overheerst het goede gevoel. We hebben haar ook grondig voorbereid. Samen een liedje uitgezocht dat bij haar paste. En ondertussen heel duidelijk verteld wat de consequenties zouden kunnen zijn als ze wat minder mooi zou zingen."

Vader Rob: "Gelukkig is ze niet afgekraakt, maar op een heel nette manier afgeserveerd."

Moeder Roelien: "Natuurlijk zullen mensen om Claudia hebben gelachen. Maar ze is niet misbruikt. Eerder op een positieve en leuke manier gébruikt. Claudia's geval is heel anders dan die van kandidaten die door hun collega's zijn opgegeven met het doel hen in de zeik te nemen. Met die kandidaten heb ik echt medelijden gehad."

Hoewel ook het tweede Idols-avontuur voor de familie Cornelis bevredigend is verlopen, komt er geen derde optreden van dochterlief. Claudia: "Ze hebben in een filmpje mijn optreden gekoppeld aan het jury-commentaar dat bij een andere kandidaat hoorde. Daarmee hebben ze mij voor schut gezet en daar ben ik goed boos over."

Er zijn dus grenzen. Claudia: "De bekendste afvallers van Idols-II hebben gezongen in Gelredome en getoerd door het land. Dan komen mensen echt kijken om eens goed te lachen. Daar heb ik mooi niet aan meegedaan. Ik laat me niet gebruiken als joker."

Met de andere afvallers uit Idols-I heeft ze wel een single opgenomen: Thank you for the music van ABBA. Een mooie ervaring, zoals ze eerder als bewoner van het Leo Kannerhuis ook al scoorde. Moeder Roelien: "Ze stond voor een zaal met 750 mensen en kreeg een staande ovatie. Eigenlijk was ze te goed en dat is ook een beetje haar probleem. Te goed voor leeftijdgenoten met een handicap en te slecht om serieus te kunnen wedijveren in een programma als Idols."

Vandaar dus ook de lachbui tijdens Idols-I van jurylid Edwin Jansen. Claudia: "Dat vond ik niet leuk. Jerney Kaagman keek hem ook aan met zo'n gezicht van: hou je een beetje in. Ik vond Edwin echt een sukkel." Inmiddels heeft ze haar mening over hem al weer bijgesteld. "Nu vind ik hem wel aardig. Hij was bij Idols II veel positiever. Hij zei dat ik vooruit was gegaan."

Blij en vrolijk als altijd liep Claudia naderhand de auditieruimte weer uit. "Ik ga niet huilen als ik afval. Je weet waar je aan begint als je met Idols meedoet. Maar volgend jaar doe ik niet meer mee. Het is nu mooi geweest."

Toch staat de tijd niet stil voor de Arnhemse. Ze is alweer gevraagd voor een videoclip. Moeder Roelien: "We mogen nog niets zeggen."

Claudia: "Herman de breedbekkikker, een jongen die in de eerste ronde afviel, doet ook mee. Ik moet er nog eens goed over nadenken."


Bron: De Gelderlander
pi_17293135
quote:
Vader Rob: "Je hebt drie soorten kandidaten. Kandidaten die voldoende talent hebben, kandidaten die voor schut worden gezet en kandidaten die daar tussenin zitten. Waartoe Claudia behoort? Tot die tussengroep. Als ze zich concentreert, kan ze echt leuk zingen."
De middengroep HAHAHAHAHAHAHAHA!
Bloed, zweet en tranen!
pi_17293174
Laat het neit waar zijn :/ boycotten die claudia!
Steve-O - dinsdag 13 juli 2004 @ 16:17
van mij mag je weer een ban krijgen .
  woensdag 17 maart 2004 @ 23:21:17 #211
89317 Mazda6
www.rodonet.tux.nu
pi_17790337
Zij heeft tenminste wél de guts om daar te staan, en wat Henkjan en Eric zeiden is wel waar: Ze is veel beter gaan zingen!
pi_17790487
quote:
Op woensdag 17 maart 2004 23:21 schreef Mazda6 het volgende:
Zij heeft tenminste wél de guts om daar te staan, en wat Henkjan en Eric zeiden is wel waar: Ze is veel beter gaan zingen!
Oké, lef heeft ze (tenminste, als ze uberhaupt beseft dat ze voor lul staat, want wie zet zich nou moedwillig 2x zwaar voor lul?)
Maar beter zingen wil niet zeggen dat ze 'het' heeft, want mooi zal t nooit worden
pi_17800463
Ach, het kind is er blij van geworden, ze heeft geen spijt van haar auditie. Dat is het belangrijkst.
  donderdag 18 maart 2004 @ 14:36:24 #214
62583 RigorMortis
Ik ben een fokker.
pi_17800747
Zij rouleert! Heeft zeker een X-factor... weet alleen niet waar....
  donderdag 18 maart 2004 @ 14:37:23 #215
87845 SynchroSteve
Synchronous Insane
pi_17800768
Wie haalt die hoofdletters ff uit de topictitel? Staat best irritant.
pi_17803124
quote:
Op donderdag 18 maart 2004 14:37 schreef SynchroSteve het volgende:
Wie haalt die hoofdletters ff uit de topictitel? Staat best irritant.
Mee eens, aangepast .
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')