abonnement Unibet Coolblue
pi_13702717
* Normen & Waarden Politieke Forum *


Allereerst iedereen welkom in het Politieke Forum van Fok!


Waar gaat dit forum over?

Politiek. In al zijn facetten. Dat kunnen dus de nieuwste plannen van de minister van Financiėn zijn, maar ook de verkiezingen in Oezbekistan. Zolang het onderwerp een duidelijke link naar Politiek heeft is het in dit forum welkom.

Oh, dat klinkt nogal serieus.

Dat is het meestal ook. Maar ook voor de minder serieuze onderwerpen kan je hier terecht, en wel in het politiek café; de [POLslowchat] reeks. De geaardheid van Wouter Bos, een zwangere Halsema en alle andere roddels of korte nieuwsberichten passeren hier op luchtige wijze de revue. We geven er graag een rondje weg en koelen even af van de verhitte discussies.

Leuk, maar ik ga toch meer voor de inhoud!

Dat kan. Net als in de "echte" politiek houden we hier van het debat! Om de discussies leuk en scherp te houden verwachten we alleen wel dat je iets post dat,

  • uiteraard met het onderwerp te maken heeft en,
  • iets bijdraagt aan de lopende discussie. (zoals feiten, aanvullingen en een onderbouwde mening).

    En als ik zelf een discussie wil starten?

    Dan kan dat! Wanneer je een topic opent, verwachten we behalve dat het onderwerp iets met politiek te maken heeft ook dat er een opening tot discussie instaat. Daar bedoelen we mee dat je in ieder geval een eigen onderbouwde mening over het onderwerp deponeert. Het enkel kopiėren en plakken van een tekst die je elders gevonden hebt wordt niet op prijs gesteld. Een topic openen met alleen een poll als openingspost ook niet. Je mag natuurlijk wel een poll in je openingspost gebruiken als deze dient voor nadere invulling van een inhoudelijke openingspost. En verder:

    UTFS!

    Oftewel: kijk voordat je een topic opent wel even of er al een discussie bestaat met (min-of-meer) hetzelfde onderwerp. Dubbele topics zijn niet het einde van de wereld. Het kan voorkomen en het is helemaal niet erg als eenzelfde vergelijkbaar topic al is afgezakt richting FokArchief. Dubbele topics zijn wel irritant als er 20 topics lager in de indexlijst een soortgelijk topic al bestaat. Kijk dat dus even na voor je weer een topic opent of gebruik de zoekfunctie even snel om uitsluitsel te krijgen over het al of niet bestaan van een topic. Open ook niet voor elk detail een nieuw topic maar sluit indien mogelijk aan bij een bestaand topic met min-of-meer hetzelfde onderwerp.

    En wat mag hier niet?

    Uiteraard is de algemene Fok! Policy hier van toepassing. Verder zijn verregaande off-topic, niet inhoudelijke of uitsluitend op de persoon gerichte reacties en reacties hierop ongewenst. Deze kunnen worden verwijderd. Een enkele offtopic of grappig bedoelde luchtige opmerking zal niet meteen tot een edit of waarschuwing leiden, maar houd het binnen de perken en zorg dat de grote lijn van de discussie in stand gehouden wordt.

    Daarnaast is crossposten (in meerdere topics hetzelfde posten), al dan niet met verwijzingen over en weer, ongewenst.

    In principe is elke legale politieke stroming bespreekbaar, van extreem-rechts tot extreem-links. Echter, uitspraken die tegen de Nederlandse grondwettelijke rechten ingaan worden niet getolereerd.

    Naast de normale ban-policy van Fok! kunnen we ook een POL-specifieke ban uitdelen, wanneer je je binnen dit forum herhaaldelijk niet aan de normale gedragsregels houdt. Deze specifieke bans worden, net als de reguliere forum-brede bans, medegedeeld in het mededelingenforum.

    Mijn topic is gesloten / mijn reactie is verwijderd!

    Wanneer een topic voortijdig gesloten wordt, wordt dat altijd voorzien van een 'sluitpost' waarin de reden van sluiten staat. Wanneer je post ge-edit is, zul je ook daar een (summiere) reden voor terugvinden. (Zoals bijvoorbeeld: -edit- offtopic tekst verwijderd -edit- ) In sommigen gevallen kan het mogelijk zijn dat reacties die niets bijdragen aan een discussie in zijn geheel verwijderd worden. Hiervan zal meestal geen melding worden gedaan. Ben je het niet eens met de beslissing, dan kun je ons daar per mail of in het feedbacktopic over aanspreken.

    Soms lijkt het allemaal wat streng, maar een goede discussie kan snel verzanden in offtopic-geleuter. Dat is niet leuk voor de topicstarter, maar ook niet voor de mensen die wel ontopic willen blijven.

    Okee, en is er verder nog iets wat ik moet weten?

    Ja. Behalve dat het verboden is andere users te bedreigen is het ook niet toegestaan om een bedreigende opmerking naar een politicus te maken. Het klinkt misschien flauw en overdreven maar dit is een open forum en iedereen die het wil kan het lezen.

    Door wie wordt dit zootje in de hand gehouden? En hoe bereik ik die?

    De moderators van dit forum zijn sizzler en Sidekick, Extrawaskracht en Tafkahs, te bereiken via mail: [s]
    sidekick@fok.nl en
    extrawaskracht@fok.nl.

    Indien er niet snel genoeg gereageerd wordt kun je voor spoedeisende zaken het beste een mail sturen naar forum@fok.nl.

    Kritiek op het forum en/of de moderator is uiteraard welkom en kun je kwijt in bijvoorbeeld de mailbox van de moderators of het speciale feedbacktopic. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om via topicreports de aandacht van een moderator op een topic of bepaalde posts te vestigen; dit doe je via de dat bovenaan een topic staat.

    Dat was het?

    Ja.

    Iedereen veel discussie-plezier toegewenst in POLitiek!!

    Sidekick en ExtraWaskracht.

    [ Bericht 4% gewijzigd door Sidekick op 17-05-2006 19:12:53 ]
  • "I reject your reality and substitute my own"- Adam Savage
      woensdag 21 juni 2006 @ 08:22:39 #2
    28640 Sidekick
    Ban the fucker
    pi_39063044
    We hebben onze normen en waarden in de stijl van de nieuwe policy aangepast, die we vanaf nu in de OP van de POL-FB topics plaatsen. We denken dat het daar meer aandacht krijgt in tegenstelling tot een apart topic dus is het tijd om dit topic te archiveren.
    A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
    Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
    I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')