abonnement Unibet Coolblue
  maandag 24 mei 2004 @ 15:36:59 #126
80382 manny
30 is best veel
pi_19364731
gewoon drie punten daar op dat kunstgrasveld... en dan hopen op twee verschillende winaars bij de twee wedstrijden tussen Volendam en Exselsior... of 2 keer gelijk das helemaal perfect natuurlijk !
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_19369875
Waarom traint adelaar eiglijk niet op kunstgras?
  maandag 24 mei 2004 @ 19:39:56 #128
80382 manny
30 is best veel
pi_19371408
hij wil volgend jaar liever 2 keer tegen Heracles dan tegen ons...
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  woensdag 26 mei 2004 @ 11:03:12 #129
46383 Tiemie
sowieso wel!
pi_19415142
Volgend jaar weer 1e divisie...
pi_19415851
het zit er niet meer in na de wedstrijd van gister
  woensdag 26 mei 2004 @ 11:34:16 #131
48241 Mindlight
O+ Jaimie O+
pi_19415892
Come on De Graafschap, maak deze poule weer spannend!
Oud-Beijerland/Hilversum dus!
  woensdag 26 mei 2004 @ 19:00:26 #132
80382 manny
30 is best veel
pi_19427322
jammer, jammer, jammer.... as vrijdag ga ik ze wel naar een overwinning schreeuwen..
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zaterdag 29 mei 2004 @ 10:33:47 #133
46383 Tiemie
sowieso wel!
pi_19489557
quote:
De Graafschap grijpt strohalm
Door HENNY HAGGEMAN


DOETINCHEM - In een meeslepend voetbalgevecht heeft De Graafschap gisteravond de laatste strohalm gegrepen die moet leiden naar promotie. Naar voren gestuwd door het thuispubliek op De Vijverberg versloegen de Doetinchemmers Heracles met 2 - 0.

Omdat tegelijkertijd Excelsior met 1-2 won aan De Dijk van Volendam, is de spanning in poule B van de nacompetitie weer helemaal terug. Heracles heeft nog slechts twee punten voorsprong op De Graafschap en Excelsior en zal ongetwijfeld een 'tikkie' hebben gekregen van de nederlaag in Doetinchem. De Almeloërs zullen tweede pinksterdag de handen vol krijgen aan Excelsior, dat plots bloed ruikt. Nieuw puntverlies van Heracles betekent dat De Graafschap (dat op de laatste speeldag naar Woudestein moet) de promotie weer in eigen hand heeft, al moet dan maandag nog wel even worden gewonnen van Volendam. ,,Het kan nog leuk worden'', zei Graafschap-trainer Frans Adelaar.

De Graafschap verdiende de zege op Heracles door het spelen van kick and rush-voetbal volgens de beste tradities. Vliegende tackles, zinloze rushes op karakter, tomeloze inzet en onbeschaamd kiezen voor de lange bal. Laat dat nou juist het voetbal zien waar ze in de Achterhoek niet vies van zijn. Op de eigen Vijverberg was het dit seizoen wel vaker te zien, maar waarom niet vaker buitenshuis, drong de vraag zich weer op.

Gezegd moet worden dat er temidden van de Sturm und Drang een witte raaf was: Garry de Graef. De Belg speelde zijn beste wedstrijd in Doetinchemse dienst en hield in alle situaties het hoofd koel. Twaalf minuten als linkshalf, daarna als linskback.

Adelaar had een verrassing uit de hoge hoed getoverd voor collega Gert-Jan Verbeek. Na voortdurend te hebben beweerd dat Tim Bakens niet inzetbaar was, stelde Adelaar de boomlange voorstopper toch doodleuk op. Daardoor kon De Graef op het middenveld zorgen voor de broodnodige aanvallende impulsen en dat leverde al in de zesde minuut succes op. De Belg bediende Ruslan Valeev, die zijn vormcrisis voor een moment vergat en de bal keurig langs doelman Brian van Loo schoof: 1-0. Adelaar kon zijn tactische grap echter na twaalf minuten bijstellen, toen Tim Bakens krimpend van pijn op de grasmat ineenzakte en zwaar geblesseerd het veld verliet.

De Doetinchemmers waren daarna een tijdje de weg kwijt, maar kwamen tien minuten voor rust bij toeval op het juiste spoor. Valeev kreeg een dreun vlak voor de hoofdtribune, maar het arbitrale duo (en zelfs de vierde man, voor wiens neus het gebeurde) zag niets, waarna de vlam in de plan sloeg bij de Achterhoekse achterban. Het publiek schaarde zich massaal achter de thuisploeg en ineens liep elke Graafschapper zich het vuur uit de sloffen.

Het gevolg was een op en neer golvende wedstrijd met kansen over en weer. Nadat Van Leerdam voor rust een uitgelezen kans op 2-0 had gemist, schoot Roel Buikema zeven minuten na rust op de Doetinchemse paal. In de 68ste zette - natuurlijk - De Graef spits Van Beukering aan het werk, die alles goed deed maar vervolgens op de hak van Van Loo schoot.

Uiteindelijk maakte uitgerekend Hilmi Mihci - met Loic Loval De Graafschapper die behoort tot het deel van de ploeg dat vooral opvalt door blinde acties - een eind aan de spanning. Doorgebroken over links, besloot Mihci tot een schot terwijl een overtal aan medespelers postitie koos voor het doel. Typerend genoeg vloog de bal op de binnenkant van de paal en werd door Erwin Looms in eigen doel gelopen: 2-0.

Ineens is er weer hoop in de Achterhoek op een onmiddellijke terugkeer naar de eredivisie. Hoop die er het hele seizoen al is geweest, maar voortdurend door de eigen ploeg razendsnel de bodem in werd geslagen. Met de wedstrijd tegen het uitgespeelde Volendam voor de boeg, moet De Graafschap in staat zijn in elk geval de spanning er tot volgende week donderdag (de laatste speeldag) in te houden. Op veel meer mag gezien de historie van dit seizoen nog steeds niet worden gehoopt.

De Graafschap: Wevers; Bot, Van der Kruis, Bakens (12. Duits (46. Mihci)), Berck Beelenkamp; Van Leerdam, Kooijman, De Graef; Valeev, Van Beukering, Loval (75. Jansen).

Heracles: Van Loo; Jansen, Reekers, Leurink (54. Smit), Looms; Tamerus, Buikema, Stegeman (61. Roelofsen); Douglas, Rose, Sluijter.
nouja, in ieder geval ervoor gezorgd dat heracles niet in ons stadion gepromoveerd is .
pi_19489734
K vond het wel redelijk stil op de spinnekop. Volgens mij was er op groenendaal meer sfeer. Wel mooi van de stadionfakkels en natuurlijk de OVERWINNING
  zaterdag 29 mei 2004 @ 10:53:16 #135
46383 Tiemie
sowieso wel!
pi_19489770
laatste tijd is het sowieso wat stiller op de spinnekop. ik had een fakkeltje meegenomen, die werd bij de 2e goal afgestoken vooraan . volgende wedstrijd iets eerder het stadion in, nu kon ik hem niet boven aansteken omdat de stewards er al stonden.
  zaterdag 29 mei 2004 @ 11:04:11 #136
51671 hellmondunited
Mountainbike Junk
pi_19489938
gefeliciteerd!!!!!

nu gvd die poul winnen en jullie staan weer waar jullie horen
OJAAJOH?
pi_19493730
Eerst maar eens winnen van die palingboeren maandag
Bloed, zweet en tranen!
  zaterdag 29 mei 2004 @ 15:06:53 #138
46383 Tiemie
sowieso wel!
pi_19493906
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 14:54 schreef AtDaMotDaMotDa het volgende:
Eerst maar eens winnen van die palingboeren maandag
Precies . alles of niets!

Maandag komt de docu over 50 jaar graafschap op TV gelderland, kijken dus!
quote:
Documentaire over 50 jaar De Graafschap

DOETINCHEM - RTV Gelderland zendt maandag 31 mei de door verslaggever Fred Gerritsen gemaakte documentaire over vijftig jaar De Graafschap uit. Het programma begint om 17.20 en wordt elk uur herhaald.

Gerritsen blikt met tal van verwanten van de Doetinchemse club terug op vijftig jaar betaald voetbal in de Achterhoek.

De documentaire verschijnt tevens op de dvd die wordt bijgesloten in het boek over vijftig jaar De Graafschap dat geproduceerd wordt door dagblad de Gelderlander. Het boek wordt in augustus gepresenteerd.
  zaterdag 29 mei 2004 @ 15:12:16 #139
46383 Tiemie
sowieso wel!
pi_19493981
quote:
Alleen Bakens huilt op spetterende avond

DOETINCHEM - Het is lang geleden dat De Vijverberg zo sfeervol was. Dat had alles te maken met het resultaat van De Graafschap tegen Heracles (2 - 0), maar zeker ook met de strijdwijze. Het was gisteravond 'stoeven en angoan'.


Berekenend voetbal was niet meer mogelijk na het debacle van afgelopen dinsdag in Almelo (2-0 verlies) en daarom speelde De Graafschap 'alles of niets' om de promotiekansen levend te houden. Trainer Frans Adelaar had zelfs een verrassing uit de hoge hoed getoverd door Tim Bakens in de basis te laten spelen. Dat had niemand verwacht, omdat de lange verdediger al tijden met een pijnlijke knie rondloopt. Maar omdat de belangen zo groot waren ging de spuit erin en startte Bakens.

Na acht minuten was het met Bakens alweer voorbij. De Doetinchemmer stortte na een duel krimpend van pijn ter aarde en moest meteen vervangen worden. Niet zijn knie had het begeven, maar zijn achillespees. Onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen hoe ernstig het letsel is, maar gevreesd wordt dat de pees afgescheurd is.

Dat was het trieste nieuws op een avond die verder best vermakelijk was. De Graafschap streed voor elke meter grond, zoals dat vroeger zo vaak gebeurde. Met goed voetbal had het vaak niets te maken, maar de inzet was hartverwarmend en aandoenlijk. Was dat dit seizoen maar eens vaker gebeurt, zag je veel mensen op de tribunes denken.

De met afstand beste man van het veld, Garry de Graef, was blij dat trainer Adelaar het verdedigende harnas van zijn ploeg had afgeworpen. "In Almelo hebben we misschien te voorzichtig gespeeld. Nu hebben we ze anders aangepakt en je ziet dan dat we een betere ploeg hebben dan Heracles. Nu toonden we wel lef en dan blijkt dat je ook veel meer kansen krijgt." De Graef was subliem gisteravond. Eerst als linkshalf, maar na het uitvallen speelde hij als linksback Darlo Douglas volledig uit de wedstrijd. Spits Jhonnie van Beukering hoopt echter dat de geblesseerde linksback Edwin Hermans maandag in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam weer van de partij is, zodat De Graef door kan schuiven naar het middenveld. "Dan heb je veel meer diepgang in het spel."

De Graef hoopt dat hij volgend seizoen ook nog het shirt van De Graafschap draagt, maar dan moeten de Achterhoekers wel in de eredivisie spelen. "Lukt dat niet, dan is het bijna zeker dat ik vertrek. Ik heb dit seizoen de gok genomen, omdat we dachten te promoveren. Maar mijn ambitie ligt duidelijk in het spelen in de eredivisie."

De Belg speelt al tijden op zijn tandvlees. Zijn enkel is zo beurs als een overrijp stuk fruit, maar hij gaat door. "Omdat het moet. Ik moet nu doorbijten en dat lukt de laatste twee wedstrijden ook nog wel."

Net als De Graef loopt Van Beukering ook op zijn laatste benen. "De knie en de enkel zijn lang geen honderd procent meer. Maar met hard werken kun je een heel eind komen. Dat hebben de mensen vanavond gezien. Als goed voetballen niet lukt, kun je altijd hard werken. Op mentaliteit kun je een eind komen."

Twee punten is de achterstand nu nog op Heracles, dat maandag thuis tegen Excelsior speelt. "Gelukkig heeft Excelsior van Volendam gewonnen, dus die kletsen er wel op. En ik denk dat ze op het kunstgras in Almelo in het voordeel zijn. Ze hebben een technische ploeg. Ik denk dat het nog heel spannend wordt. Ik ben erg blij, alleen vind ik het heel sneu voor Tim dat hij ernstig geblesseerd is geraakt."

De trainingen van vandaag en morgen staan in het teken van herstel, maar misschien is het handig om nog even op spelhervattingen te oefenen. Wat Loïc Loval gisteren presteerde bij zes hoekschoppen en enkele vrije trappen, was verbijsterend. Waar spelhervattingen in het voetbal steeds belangrijker worden, kreeg hij acht stilliggende ballen niet voor het doel. Dat is ook De Graafschap, maar niet veel mensen zullen er om malen als het doel (eredivisie) alsnog wordt bereikt.
  zondag 30 mei 2004 @ 14:06:45 #140
46383 Tiemie
sowieso wel!
pi_19511918
quote:
Veel vraagtekens bij De Graafschap

Het is nog zeer onzeker met welke elf spelers De Graafschap maandag begint in het belangrijke nacompetitieduel tegen FC Volendam.

Wel is duidelijk dat Sander Duits en Tim Bakens niet zullen starten tegen de al gedegradeerde eredivisionist. Bakens scheurde in het duel met Heracles Almelo zijn achillespees af

Jurgen Wevers, Garry De Graef, Edwin Hermans en LoIc Loval zijn nog twijfelgevallen binnen de selectie van Frans Adelaar. Maandagochtend wordt gekeken of zij inzetbaar zijn. Vanwege de vele kleine blessures kreeg de selectie zondag de gehele dag vrij.
pi_19513424
Omdat er zoveel op het spel staat zullen de laatstgenoemde namen allemaal wel spelen. Drukke tijden voor de masseurs en physio's. Is de derde keeper van De Graafschap een jeugdkeeper?
That's all folks!
pi_19516769
quote:
Op zondag 30 mei 2004 15:23 schreef -Vaduz- het volgende:
Omdat er zoveel op het spel staat zullen de laatstgenoemde namen allemaal wel spelen. Drukke tijden voor de masseurs en physio's. Is de derde keeper van De Graafschap een jeugdkeeper?
Dat is Mark Besselink, komt inderdaad uit de jeugd, en is nu ruim een maand 20.
  zondag 30 mei 2004 @ 18:03:08 #143
46383 Tiemie
sowieso wel!
pi_19516890
quote:
Op zondag 30 mei 2004 17:57 schreef _superboer_ het volgende:

[..]

Dat is Mark Besselink, komt inderdaad uit de jeugd, en is nu ruim een maand 20.
toch geen familie van...? .ik weet alleen dat ie op het graafschap college zit
pi_19519802
quote:
Op zondag 30 mei 2004 18:03 schreef Tiemie het volgende:

[..]

toch geen familie van...? .ik weet alleen dat ie op het graafschap college zit
lijkt me niet...
  maandag 31 mei 2004 @ 20:49:19 #145
46383 Tiemie
sowieso wel!
pi_19544886
4-0

donderdag winnen en hopen dat heracles een misstap maakt...
pi_19545551
quote:
Op maandag 31 mei 2004 20:49 schreef Tiemie het volgende:
4-0

donderdag winnen en hopen dat heracles een misstap maakt...
jammer dat excelsior gelijk heeft gespeeld, ze stonden nog wel 2-0 voor. Sfeer was vandaag gelukkig weer redelijk!
  maandag 31 mei 2004 @ 21:32:04 #147
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_19546273
Sjeminee wat spannend...gelijk met excelsior, gelijk doelsaldo, en nu moeten die tukkers tegen Volendam, dat er gewoon geenz in meer in heeft.\

Ik ben benieuwd wat t word....
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
  maandag 31 mei 2004 @ 21:58:43 #148
46383 Tiemie
sowieso wel!
pi_19547181
Vreselijk spannend idd, ik kan niet wachten tot donderdag
  dinsdag 1 juni 2004 @ 10:12:45 #149
39559 Karrel_Laaglawaai
vnav on van vond
pi_19555313
Hoe laat gaan de bussen donderdag? Ik moet verdomme nog vrij vragen, en weet nu nog niet hoe laat ik weg m oet. Bij de graafschap houden ze ook geen rekening met de werkende man.....
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  dinsdag 1 juni 2004 @ 11:18:58 #150
51671 hellmondunited
Mountainbike Junk
pi_19556781
Come on super boeren!
OJAAJOH?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')