abonnement Unibet Coolblue
pi_13233455
He Catkin, zo te lezen heb je het wel naar je zin in ozzie land. Wij zijn nu sinds gisteren in Sydney, na eerst 2 weken thailand. Maar Sydney is echt een te gekke stad, maar we blijven maar een dag of 5 daarna begint de grote reis.
Nog geen reisverslag van mij, die houden we bij op de laptop in word-document die moeten we nog een keer op cd branden voordat ik die kan posten.
pi_13245705
Femke, go gondwana tours... zitten naast het YHA hostel in een kleine passage (als ze daar nog zitten)

schitterende tour en een hele goede reputatie...

  dinsdag 23 september 2003 @ 06:11:53 #28
13063 Catkin_
altijd en overal!
pi_13376154
G'day mates,

Hoe gaat het hier in nederland met jullie allemaal?

Hier in darwin is het echt hardstikke heet, maar wel gezellig. Ik heb de afgelopen dagen met wilderness 4WD adventures een 3 daagse trip door het kakadu national park gemaakt. dat was echt heel gaaf en we hebben veel gezien. We hadden een groep van 10 mensen (inclusief de tourguide) en hebben heel wat natuur en wildlife (krokodillen tot 5,5 meter, dingo's, vogel, lizard, salamander etc) gezien... Onze groep was kei leuk (alhoewel de Cairns --> darwin trip en groep nog steeds favoriet zijn)... We hebben erg veel lol gehad en waren wel weer blij dat we na 3 dagen stof en zand een douche hadden . Ondertussen was er ook een festival in Jabiru (in kakadu) en daar zijn we ook heengeweest. Onze tourguide is helemaal gek van paul Kelly (een bekende australische zanger) en die trad daar ook op. Dus savonds daar heen geweest en het koste maar 10 dollar... Onderweg overdag veel paul Kelly gedraait, zodat wij er ook wat van kenden. Verder nog sterren gekeken, een zonsondergang gehad, gezwommen in verschillende creeks (zelfs in een waarvan bekend was dat er een freshi zwom) en veel gelopen/ geklommen en in de auto gezeten. Nog rotstekeningen gezien van aboriginals en naar het aboriginal culture centre geweest. Uiteindelijk de laatste avond nog gegeten in darwin met zn allen en wezen stappen. Ik en nog een meisje zijn toen nog bij de tourguide wat weze drinken en film gekeken. Om 6.00 toen uiteindelijk in slaap gevallen, maar om 7.30 waren we alweer wakker en moesten we toch maar eens terug naar ons hostel 9waar we moesten uitchecken). Nu blijf ik ngo en dag of 2 a 3 in darwin om wat uit te rusten, mijn dagboek bij te schrijven en gewoon wat te relaxen alvorens ik via katherine en tannent creek naar Alice Springs vertrek...

Houdoe en groetjes Femke

G'day mates, I'm in Australia!!!
pi_13378228
Het klinkt erg leuk allemaal!
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  maandag 29 september 2003 @ 03:46:22 #30
13063 Catkin_
altijd en overal!
pi_13512724
Hoi allemaal,

Inmiddels ben ik uit Darwin weg, wat ik in eerste instantie niet echt leuk vond. Waren leuke mensen daar en heb me goed vermaakt, maar goed het werd ook een beetje saai. Nu ben ik met de bus naar Katherine geweest, waar ik 2 dagen ben gebleven, maar heb er geen tour gedaan (kan niet alle tours doen) en heb me best vermaakt met een beetje luieren en niks doen. Daarna doorgegaan naar Tennant Creek waar al helemaal weinig te doen is als je geen tour boekt. Maar goed ik heb me goed vermaakt en heb toch weer wat plaatsjes gezien wat altijd wel leuk is...
Nu ben ik vannacht dus uit Tennant vertrokken en vanochtend aangekomen in Alice Springs. Woensdag, donderdag en vrijdag ga ik een 3 daagse kampeertour maken naar Ayers Rock, Kings Canyon, en de Olga's... Er zit een kameeltocht bij, alle maaltijden, slapen onder de sterren in swags, guided walks, waterfalls etc. Erg geslaagd dus (denk ik) dan wil ik zaterdag vertrekken naar Cairns (terug ja)... Waarschijnlijk ga ik van Alice Springs naar Cairns, met desert venturer, dezelfde organisatie als waarmee ik mijn Cairns- Darwin tour heb gedaan. Dat is beter dan de greyhound en ongeveer even duur!
Nou ik ben de komende week dus niet meer online, maar hou jullie daarna natuurlijk weer op de hoogte...

Groetjes Femke
_________________

G'day mates, I'm in Australia!!!
pi_13514143
Dank je wel voor je online verslag. En veel plezier de komende dagen.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  maandag 29 september 2003 @ 16:09:25 #32
14896 Gumtree
 Rubberboom?
pi_13522881
quote:
Op maandag 29 september 2003 03:46 schreef Catkin_ het volgende:
....
Waarschijnlijk ga ik van Alice Springs naar Cairns, met desert venturer, dezelfde organisatie als waarmee ik mijn Cairns- Darwin tour heb gedaan. Dat is beter dan de greyhound en ongeveer even duur!
....
enb waarschijnlijk ook niet zo saai, ik heb toch echt zo'n hekel gekregen aan busreizen sinds ik dat stuk van Darwin naar Cairns met de Greyhound heb gedaan... nooooooit meer.

iig, veel plezier, ga je trouwens "de rock" beklimmen???

pi_13576179
Vond die busreizen wel relaxed reisden met een groep dus was altijd beetje kaarten enzo achterin . De vast spelletjes zoals shithead, cheat enz..... Nou ik wil graag weer terug hoor als je dit allemaal leest. Vooral toen ik vanmorgen de TV aanzette en Globetrekker zag. Dan gaat het weer kriebelen
  donderdag 9 oktober 2003 @ 06:17:09 #34
13063 Catkin_
altijd en overal!
pi_13757004
Hee allemaal,

Hier weer een update. Ik ben 6 dagen onderweg geweest en kon de laatste 2 dagen helaas niet op mijn mail (en dus kon ik mijn wachtwoord niet vinden...).

Vorige week woensdag ben ik voor een 3 daagse tour naar Kings Canyon, The Olga's en Ayers rock gegaan. We begonnen met een kameelridje, maardat stelde niet veel voor (duurde ongeveer 1 minuut...). Daarna door naar Kings canyon, waar we een erg mooie wandeling hebben gemaakt. Daarna was het tijd om te dinneren (pasta) en ons kamp op te zetten. We sliepen in swags (soort buitenslaapzak) en niet in tenten, naast het kampvuur. Haha sommige waren iets minder blij, aangezien we vlak voor we gingen slapen een grote spin zagen lopen . Ik had het snachts toch wel koud en heb niet zoveel geslapen, terwijl we om 5.00 weer op moesten staan. Donderdag ochtend dus snel de swags opgeruimd (het was koud zo vroeg in de ochtend) en de bus in. Onderweg ontbeten en toen richting the olga's. Daar is echter weinig over bekend, aangezien the olga's voor de aboriginal bevolking nog heiliger zijn dan Ayers rock is. We hebben er wel een hele mooie wandeling gemaakt. Daarna richting Ayers rock gegaan om noodels te eten en zonsondergang te zien bij the rock. Toen wat lekkers gekocht zodat we heerlijk marsmellows konden eten bij het kampvuur. De volgende ochtend (vrijdag) wederom om 5.00 op, om op tijd te zijn voor zonsopkomst bij Ayers Rock. Wederom een mooi beeld. Deze dag hebben we ook de basis wandeling rond ayers rock gemaakt. 6 van de 16 personen hebben ayers rock beklommen, ik niet aangezien de aboriginals dit leiver niet hebben en het uiteindelijk toch hun land is.
Hierna zijn we weer richting Alice Springs gereden voor een afscheidsdinner van maar 5 dollar. Onderweg nog gestopt bij Mt Conner (groter en ouder dan ayers rock, alleen is mt conner geen monoliet, maar gewoon een berg). Ik ben vroeg naar bed gegaan aangezien ik de volgende ochtend om 5.00 op moest voor mijn desert venturer tour van Alice springs naar Cairns. Zaterdag met name veel in de bus gezeten en er was letterlijk weinig te zien. Schitterend om naaqr buiten te kijken en alleen maar woestijn/ outback te zien... Onze stops waren meestal in kleine outbackplaatsjes, soms bestaande uit 4 inwoners. De buschauffeur zei helaas weinig en gaf dus ook wat weinig informatie. Misschien vergeleek ik het af en toe ook wel teveel met mijn desert venturer tour van Cairns- Darwin, daar hadden we gewoon veel geluk gehad. Ook op deze tour moest ik elke dag om 5.00 op.
De eerste nacht sliepen we op een "cattle station" in Boulia, wat erg goed was. De tweede dag hadden we ook een wandeling onder leiding van een gids gehad van een 30minuten door Python George en hebben we aboriginal paintings gezien. Daarna een barbeque en door naar Hughenden, waar we sliepen in een pub. De derder en tevens laatste dag hadden we lunch in het woorooneran national park, wat me erg bekend voor kwam. Op een gegeven moment kwam ook het (kleinere) busje vanuit darwin eraan en hoorde ik ineens: "you've been here before" juist: Luke (mijn tourguide van cairns- darwin) was de tourguide van dat busje. Even gekletst en toen de, voor mij bekende, wandeling naar de waterval gemaakt. Er zaten ontzettend vee;l steekvliegen en daardoor gingen we wat eerder terug. S avonds in cairns hadden we een afscheids dinner in een leuke pub genaamd Rattl'n Hum. Het was erg gezellig, alleen ging iedereen vroeg weg. Nog even bijgekletst met Luke (die ook hier was met zijn groep) en naar mijn hostel gegaan om bij te slapen.
Nu ben ik dus weer in Cairns en ben van plan even te blijven. vanavond een meeting bij Pinoccio's, eens zien of ze me willen hebben als pizzamaker voor een aantal weken... Als dat zo is en ik kan wat uren maken, dan ben ik van plan hier een week of 5 te blijven en dan in ruim een maand van Cairns naar Sydney te trekken...

Ik hou jullie op de hoogte...

G'day mates, I'm in Australia!!!
pi_13757312
Toevallig dat je in zo'n ontzettend groot land een bekende tegenkomt.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  donderdag 9 oktober 2003 @ 18:21:56 #36
14896 Gumtree
 Rubberboom?
pi_13770613
quote:
Op donderdag 9 oktober 2003 08:21 schreef YPPY het volgende:
Toevallig dat je in zo'n ontzettend groot land een bekende tegenkomt.
het kan nog veel erger:

in 1999 had ik een dikke engels man als kamergenoot (snurken niet normaal meer) in het hostel waar ik ook werkte.

In 2001 ging in terug naar dat zelfde hostel, om weer ff gedag te zeggen tegen mijn collega's enzo.

Je zult het niet geloven, wie kom ik daar tegen??? die dikke engels man en ook helemaal niets veranderd (hij snurkte nog steeds zo hard)

pi_13786929
Wat erg!

Pas was een vriendin over uit het buitenland. Ze zei nog dat ze hoopte haar ex niet tegen te komen. En wie zien we daar: haar ex natuurlijk.

"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  dinsdag 14 oktober 2003 @ 03:15:50 #38
13063 Catkin_
altijd en overal!
pi_13866954
Helaas moet ik jullie teleurstellen. Ik ben geen pizzacook. Ze hebben geen contact meer opgenomen en ik had er eigenlijk toch geen zin in... Ze zoeken nog wel iemand, maar ik heb een aantal andere dingen besloten. Ik ga eind deze of begin volgende week weg uit Cairns (ik moet nu nog op mn post wachten die ik over heb laten komen van mijn post adres in Sydney). Ik wil dan 1 a 2 weken fruit gaan plukken, als er werk ik (waarschijnlijk wel). Ik kan dan 2 weken lang geld sparen, want in die dorpjes is verder ook weinig te doen... Daarna ga ik verder de Oostkust af op weg naar Sydney. Mijn plan was om met oud en nieuw in Sydney te zijn, maar ik ben daar nu veel eerder en dus heb ik mijn hostel voor oud en nieuw gecancelled. Daarnaast gaat iedereen naar Sydney voor oud en nieuw. heel gezellig maar misschien is het ook wel leuk ergens anders te zitten met de feestdagen... Ik zie wel. Scheelt me in ieder geval een hoop geld, want in Sydney moest ik 2 weken blijven en mijn hostel was 32 dollar per nacht (gemiddelt zijn hostels zo'n 18 dollar per nacht, in Syudney rond de 25, maar met kerst en oud en nieuw is het schrikbarend duur...).
Verder is het hier nog steeds gezellig, al begint Cairns een beetje te vervelen, ik heb niet zoveel te doen meer hier!
Dat was het voor nu, ik hou jullie op de hoogte!
G'day mates, I'm in Australia!!!
pi_13873404
Ik vond in Cairns ook weinig te doen. Woolshed was wel grappig maarja om dat elke avond te gaan doen kost ook aardig wat . Nou veel plezier met je reis naar sydney. Heb hem zelf gedaan tot Brisbane dus als je nog info wilt hoor ik het wel.
pi_13876822
Soms is de wereld heel klein. Heb het zelf ook in Australie meegemaakt.

Was in februari met mijn auto (die ik daar gekocht had) naar Melbourne gereden. Verbleef in Queensberry street (ofzo) YHA en daar was een Nederlandse meid samen met wat Iersen. Ik heb ze toen naar de Ierse pub gereden en ´s avonds terug. (Ierse had een gitaar mee en was niet echt handig te komen met OV).

Toen in Augustus ik met mijn ouders op twee weken tocht in de buurt van Alice springs bij een Aborginal gemeenschap was toen kwam ik diezelfde Hollandse meid tegen.

Een hele andere plaats (honderden km verderop) en een ander tijdstip.
Bleek dat haar moeder ziek was geworden en dat ze in Nederland terug was geweest en nu weer haar reis voortzette.

Weet verder niet wie dat meisje is en hoe ze heet, maar dat zal me altijd bij blijven.

In a world without fences, who needs Windows and Gates!
pi_13877346
Catkin,

Zelf zou ik altijd nog wel nieuwjaar in Sydney willen vieren (heb mijn verjaardag er al eens gevierd). Is echt gaaf. Maar ja ik ken dan ook een vijftal Sydneysiders. En ik heb het voordeel dat ik altijd wel bij een van die vrienden kan logeren als het moet.

Een daarvan (beheerder glass house van University of New South Wales) die buiten Sydney (St Marys) woont verhuurt een of twee kamers aan buitenlandse (vaak uit Korea) studenten. Hij kan je misschien wel goedkoop een kamer verhuren. (weet niet hoeveel hij vraagt btw). Hij is net als ik een grote Elvis fan. Het was wel makkelijk, ik kon mijn email bij hem checken. Geen duur internet cafe.
Enige nadeel is dat het ongeveer een uur met de trein is naar centrum van Sydney en dat zijn huis er nu niet bepaald bijgewerkt uitziet.

Maar hij is wel te vertrouwen. Mocht je iets zoeken kan ik hem bellen en vragen of ie een kamer vrij heeft en wat ie vraagt.

Net toevallig een collega van mijn werk die morgen met een ge-organiseerde reis vertrekt voor vier weken. En een neef die misschien wil gaan. Zelf ben ik al drie keer in Australie geweest. En ik wil terug!!!
Ik wil een huis met een zwembad daar kopen in de buitenwijken van Sydney.

In a world without fences, who needs Windows and Gates!
  dinsdag 14 oktober 2003 @ 16:01:32 #42
14896 Gumtree
 Rubberboom?
pi_13877754
quote:
Op dinsdag 14 oktober 2003 15:26 schreef merry77 het volgende:
Soms is de wereld heel klein. Heb het zelf ook in Australie meegemaakt.

Was in februari met mijn auto (die ik daar gekocht had) naar Melbourne gereden. Verbleef in Queensberry street (ofzo) YHA en daar was een Nederlandse meid samen met wat Iersen. Ik heb ze toen naar de Ierse pub gereden en ´s avonds terug. (Ierse had een gitaar mee en was niet echt handig te komen met OV).

......


Daar in dat hostel (idd naast queensberry street) heb ik dus 4 maanden gewerkt. :-)
pi_13933616
quote:
Op dinsdag 14 oktober 2003 03:15 schreef Catkin_ het volgende:
Helaas moet ik jullie teleurstellen. Ik ben geen pizzacook. Ze hebben geen contact meer opgenomen en ik had er eigenlijk toch geen zin in... Ze zoeken nog wel iemand, maar ik heb een aantal andere dingen besloten. Ik ga eind deze of begin volgende week weg uit Cairns (ik moet nu nog op mn post wachten die ik over heb laten komen van mijn post adres in Sydney). Ik wil dan 1 a 2 weken fruit gaan plukken, als er werk ik (waarschijnlijk wel). Ik kan dan 2 weken lang geld sparen, want in die dorpjes is verder ook weinig te doen... Daarna ga ik verder de Oostkust af op weg naar Sydney. Mijn plan was om met oud en nieuw in Sydney te zijn, maar ik ben daar nu veel eerder en dus heb ik mijn hostel voor oud en nieuw gecancelled. Daarnaast gaat iedereen naar Sydney voor oud en nieuw. heel gezellig maar misschien is het ook wel leuk ergens anders te zitten met de feestdagen... Ik zie wel. Scheelt me in ieder geval een hoop geld, want in Sydney moest ik 2 weken blijven en mijn hostel was 32 dollar per nacht (gemiddelt zijn hostels zo'n 18 dollar per nacht, in Syudney rond de 25, maar met kerst en oud en nieuw is het schrikbarend duur...).
Verder is het hier nog steeds gezellig, al begint Cairns een beetje te vervelen, ik heb niet zoveel te doen meer hier!
Dat was het voor nu, ik hou jullie op de hoogte!
wat lijkt me dit gaaf om eens een keer mee te maken
  vrijdag 17 oktober 2003 @ 03:59:44 #44
13063 Catkin_
altijd en overal!
pi_13936658
Hallo mensen,

Hier ben ik weer. Ondertussen zijn mijn plannen wederom verandert. Ik ben eigenlijk niet meer op zoek naar werk, omdat ik heb gemerkt dat ik eigenlijk nog weinig zin heb om te werken en ik gewoon nog even vakantie wil vieren. Daarnaast heb ik het geld nog niet echt nodig...
Ik blijf nog een week in Cairns, vier hier volgende week vrijdag mijn verjaardag en ga dan zaterdag of zondag (25 of 26 oktober) weg. Ik ga dan richting Townsville (magnetic Island), Airlie beach (whitsunday Islands), Harvey Bay (Fraser Island), Brisbane, Surfers paridise, Byron Bay en Sydney.
Verder ben ik van de week met 3 meiden uit mijn hostel naar de film Finding Nemo (en disney annimatie film) geweest. Dit is echt een aanrader. Het gaat over een visje (Nemo) dat wordt opgedoken door duikers en zijn vader gaat hem dan zoeken. Het is echt een hele gave film en de accenten zijn zo herkenbaar (voor mensen die in australië zijn geweest). het speelt zich af in het Great barrier reef en Sydney...
Gister ben ik met 2 Duitse meiden en een uit israel voor een paar uur naar Kuranda geweest. Daar hebben we een beetje over de markt gelopen en hebben een korte wandeling door het regenwoud gemaakt. Verder kan ik nog een dagje naar de lagoon (zelf gemaakt strand) een strand aan de noord kant van Cairns (met de bus), naar de botanic gardens en het regenwoud daar in de buurt etc. Er is in princiepe genoeg te doen alles is redelijk per openbaar vervoer te doen en niet zo duur. Ik moet nu immers nog ruim een week volmaken...
Ook heb ik een nieuwe kamergenoot, welke erg aardig is. Met haar ben ik nu in de stad en zij gaat naar Alice Springs dinsdag (heb haar de desert venturer tour aangeraden, welke ze nu dus gaat doen. Ik zou geld moeten krijgen voor het maken van reclame...)...
Nou verder hier dus alles owkee. Ik heb erg veel zin om weer verder te reizen, maar voor nu zit ik hier nog wel goed voor een weekje.

Groetjes voor nu,

Femke

ps. Ik ben eind november/ begin december in Sydney en blijf daar niet voor een maand hangen. Het zal er ongetwijfeld een groot feest zijn, maar een kleiner plaatsje kan ook erg gezellig zijn! Ik weet nu nog helemaal niet waar ik zal zijn tegen die tijd en ik zie het dan wel

G'day mates, I'm in Australia!!!
pi_13941412
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2003 03:59 schreef Catkin_ het volgende:
Hallo mensen,

Hier ben ik weer. Ondertussen zijn mijn plannen wederom verandert. Ik ben eigenlijk niet meer op zoek naar werk, omdat ik heb gemerkt dat ik eigenlijk nog weinig zin heb om te werken en ik gewoon nog even vakantie wil vieren. Daarnaast heb ik het geld nog niet echt nodig...
Ik blijf nog een week in Cairns, vier hier volgende week vrijdag mijn verjaardag en ga dan zaterdag of zondag (25 of 26 oktober) weg. Ik ga dan richting Townsville (magnetic Island), Airlie beach (whitsunday Islands), Harvey Bay (Fraser Island), Brisbane, Surfers paridise, Byron Bay en Sydney.
Verder ben ik van de week met 3 meiden uit mijn hostel naar de film Finding Nemo (en disney annimatie film) geweest. Dit is echt een aanrader. Het gaat over een visje (Nemo) dat wordt opgedoken door duikers en zijn vader gaat hem dan zoeken. Het is echt een hele gave film en de accenten zijn zo herkenbaar (voor mensen die in australië zijn geweest). het speelt zich af in het Great barrier reef en Sydney...
Gister ben ik met 2 Duitse meiden en een uit israel voor een paar uur naar Kuranda geweest. Daar hebben we een beetje over de markt gelopen en hebben een korte wandeling door het regenwoud gemaakt. Verder kan ik nog een dagje naar de lagoon (zelf gemaakt strand) een strand aan de noord kant van Cairns (met de bus), naar de botanic gardens en het regenwoud daar in de buurt etc. Er is in princiepe genoeg te doen alles is redelijk per openbaar vervoer te doen en niet zo duur. Ik moet nu immers nog ruim een week volmaken...
Ook heb ik een nieuwe kamergenoot, welke erg aardig is. Met haar ben ik nu in de stad en zij gaat naar Alice Springs dinsdag (heb haar de desert venturer tour aangeraden, welke ze nu dus gaat doen. Ik zou geld moeten krijgen voor het maken van reclame...)...
Nou verder hier dus alles owkee. Ik heb erg veel zin om weer verder te reizen, maar voor nu zit ik hier nog wel goed voor een weekje.

Groetjes voor nu,

Femke

ps. Ik ben eind november/ begin december in Sydney en blijf daar niet voor een maand hangen. Het zal er ongetwijfeld een groot feest zijn, maar een kleiner plaatsje kan ook erg gezellig zijn! Ik weet nu nog helemaal niet waar ik zal zijn tegen die tijd en ik zie het dan wel


Klinkt goed allemaal!!

Als ik jou was zou ik niet wachten met werk zoeken tot je geld bijna op is, want als je dan niks vindt, dan zit je in de problemen. Zo heb ik er een flink aantal vroegtijdig naar huis zien gaan. De plaatsen en de bijbehorende excursies waar je nu heen gaat, zijn best duur!

  zaterdag 18 oktober 2003 @ 07:27:54 #46
13063 Catkin_
altijd en overal!
pi_13960091
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2003 12:25 schreef BushRanger het volgende:

[..]

Klinkt goed allemaal!!

Als ik jou was zou ik niet wachten met werk zoeken tot je geld bijna op is, want als je dan niks vindt, dan zit je in de problemen. Zo heb ik er een flink aantal vroegtijdig naar huis zien gaan. De plaatsen en de bijbehorende excursies waar je nu heen gaat, zijn best duur!


Ze zijn juist goedkoop, in vergelijking met de tours die ik afgelopen tijd allemaal heb gedaan (allemaal 4 of 3 daagse excursies). Fraser island is voor 3 dagen 2 nachten bijvoorbeeld maar 135 dollar (daar komt alleen eten bij)... Whitsundays zijn iets duurder, maar ik ga geen 3 dagen, aangezien ik snel zeeziek ben Daarnaast zorg ik wel dat ik op tijd werk heb (ik ken de verhalen van mensen die voortijds naar huis moeten), maar ik heb genoeg gespaard van te voren om een tijdje niet te hoeven werken en ik hoef me dus nergens zorgen over te maken.
G'day mates, I'm in Australia!!!
  zaterdag 18 oktober 2003 @ 12:35:15 #47
14896 Gumtree
 Rubberboom?
pi_13962794
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2003 07:27 schreef Catkin_ het volgende:

[..]

Ze zijn juist goedkoop, in vergelijking met de tours die ik afgelopen tijd allemaal heb gedaan (allemaal 4 of 3 daagse excursies). Fraser island is voor 3 dagen 2 nachten bijvoorbeeld maar 135 dollar (daar komt alleen eten bij)... Whitsundays zijn iets duurder, maar ik ga geen 3 dagen, aangezien ik snel zeeziek ben Daarnaast zorg ik wel dat ik op tijd werk heb (ik ken de verhalen van mensen die voortijds naar huis moeten), maar ik heb genoeg gespaard van te voren om een tijdje niet te hoeven werken en ik hoef me dus nergens zorgen over te maken.


Femke, je laat de Whitsundays toch niet links liggen hé? ga naar de drogist in Airlie Beach en haal daar een pakje "Travel Wellness: Motion sickness pillen" iik heb er soms ook last van maar met deze pillen geen probleem.
pi_13976727
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2003 03:59 schreef Catkin_ het volgende:
Hallo mensen,

Hier ben ik weer. Ondertussen zijn mijn plannen wederom verandert. Ik ben eigenlijk niet meer op zoek naar werk, omdat ik heb gemerkt dat ik eigenlijk nog weinig zin heb om te werken en ik gewoon nog even vakantie wil vieren. Daarnaast heb ik het geld nog niet echt nodig...
Ik blijf nog een week in Cairns, vier hier volgende week vrijdag mijn verjaardag en ga dan zaterdag of zondag (25 of 26 oktober) weg. Ik ga dan richting Townsville (magnetic Island), Airlie beach (whitsunday Islands), Harvey Bay (Fraser Island), Brisbane, Surfers paridise, Byron Bay en Sydney.
Verder ben ik van de week met 3 meiden uit mijn hostel naar de film Finding Nemo (en disney annimatie film) geweest. Dit is echt een aanrader. Het gaat over een visje (Nemo) dat wordt opgedoken door duikers en zijn vader gaat hem dan zoeken. Het is echt een hele gave film en de accenten zijn zo herkenbaar (voor mensen die in australië zijn geweest). het speelt zich af in het Great barrier reef en Sydney...
Gister ben ik met 2 Duitse meiden en een uit israel voor een paar uur naar Kuranda geweest. Daar hebben we een beetje over de markt gelopen en hebben een korte wandeling door het regenwoud gemaakt. Verder kan ik nog een dagje naar de lagoon (zelf gemaakt strand) een strand aan de noord kant van Cairns (met de bus), naar de botanic gardens en het regenwoud daar in de buurt etc. Er is in princiepe genoeg te doen alles is redelijk per openbaar vervoer te doen en niet zo duur. Ik moet nu immers nog ruim een week volmaken...
Ook heb ik een nieuwe kamergenoot, welke erg aardig is. Met haar ben ik nu in de stad en zij gaat naar Alice Springs dinsdag (heb haar de desert venturer tour aangeraden, welke ze nu dus gaat doen. Ik zou geld moeten krijgen voor het maken van reclame...)...
Nou verder hier dus alles owkee. Ik heb erg veel zin om weer verder te reizen, maar voor nu zit ik hier nog wel goed voor een weekje.

Groetjes voor nu,

Femke

ps. Ik ben eind november/ begin december in Sydney en blijf daar niet voor een maand hangen. Het zal er ongetwijfeld een groot feest zijn, maar een kleiner plaatsje kan ook erg gezellig zijn! Ik weet nu nog helemaal niet waar ik zal zijn tegen die tijd en ik zie het dan wel


Ik zie dat je ook naar Magnetic Island gaat, daar zit ik nu dus Erg gaaf eilandje met 325 dagen per jaar goed weer. Het is hier nu elke dag 30 graden met alleen maar zon niet slecht dus. Ik hoop alleen voor je dat je nog in zee kan zwemmen die periode dat je hier bent (ivm met de jellybox fish) want je kan hier best leuk snorkelen vanaf de kust.
Airlie beach (teveel engelsen ) Hervey bay, byron bay, surfers paradise ben ik ook allemaal al geweest leuke en mooie plekken allemaal.
Veel plezier nog!
  zondag 19 oktober 2003 @ 04:55:00 #49
13063 Catkin_
altijd en overal!
pi_13978701
Hee Tburg: leuk wat van je te horen hier. Ik ga eind deze week begin volgende week weg uit Cairns en dan richting Mission Beach, Townsville en magnetic Island... Morgen ga ik met de boot naar Green island om te snorkelen... heb er erg veel zin in!

Verder sla ik de whitsunday's zeker niet over, alleen sla ik de 3 daagse trip over. Er zijn zoveel mogelijkheden voor de eilanden om deze aan te doen, dus ik kijk nog even naar alle mogelijkheden... Ik weet dat een 3 daagse zijltrip erg mooi is, maar uiteindelijk moet je toch keuze s maken, maar ik ga zeker naar de eilanden toe!!!!

G'day mates, I'm in Australia!!!
pi_13991342
Trek niet teveel uit voor mission beach is niet super veel te doen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')