abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_42783976
registreer om deze reclame te verbergen
Zoals in het vorige topic vermeld heb ik vorig jaar drie maanden in Boekarest gebivakkeerd. Heb na lang zoeken een paar fotootjes gevonden. Was er om te werken en heb dus helaas niet de tijd gehad om uitgebreid foto´s te schieten.Dit is alba iulia, de plek waar ik woonde. Let op de huizen. Dit is ťťn van de betere buurten om te wonen...Dat is het bakbeest wat we gekocht hebben voor de club. Staat nu met koeienletters ons logo op. Werd door mij ongegeneerd gebruikt voor het woon-werkverkeer. De blikken ´s morgens in de file zijn goud waardDit is het op de hoek bij het Uniiri winkelcentrum. De banner is voor onze club. Men doet daar nog niet zo moeilijk over reklame. En naar wat ik laatst zag is de straatreklame nu nog opzichtiger. Alle remmen zijn los nu wat betreft lichtreklame. We doen er aan mee, maar eigenlijk vind ik het niet kunnen. Je wordt knettergek als magheru af rijdtHier het uitzicht vanuit mn huis.

Volgens mij heb ik op mn pc thuis nog wel wat staan. De volgende keer dat ik in Nederland ben kijk ik wel even.

Ik was een ruime week geleden nog even een paar dagen in Boekarest en het viel me op dat er in een jaar echt heel veel is veranderd. Qua prijzen heb ik weinig verschil gezien. Wel dat er flink wordt opgeknapt. Qua veiligheid valt het heel erg mee, ik liep er regelmatig gewoon zonder begeleiding op straat, ook ´s avonds. We namen alleen beveiliging mee als we gingen stappen. Clubs in Boekarest zijn geweldig. Kan Amsterdam nog een puntje aan zuigen.
pi_42841371
Met reclame neemt men het idd niet zo nou....toen wij in sept, vanuit Timisoara naar Brasov gingen, en 10 dagen later weer thuis kwamen, hing er ook ineens een grote advertentie aan de gehele muur van het flatgebouw. Op zich niet zo erg, want het was toch een blinde muur, alleen waren die bouwlampen zo fel, die de doeken 's avonds evrlichten, dat je geen oog dicht deed 'snachts.
Daarnaast komen op licht beestjes af....en met 30-35 in de zomer slaap je ook niet met de deuren en ramen dicht...
Oplossing....
Steen....lamp stuk
  zaterdag 30 december 2006 @ 13:04:59 #78
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_44853720
Volgend jaar wil ik in mei een weekend naar Boekarest. Nu vraag ik me af of er in de omgeving nog iets leuks te doen is om een paar dagen langer te blijven. Is bijvoorbeeld Constanta een leuke plek om een paar dagen rond te lopen of hebben jullie andere tips?
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
  zaterdag 30 december 2006 @ 13:05:59 #79
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_44853746
registreer om deze reclame te verbergen
En nog een tip: low cost vliegen naar RoemeniŽ: http://www.blueair-web.com/index.php?location=destinations&LANG=EN
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
  dinsdag 2 januari 2007 @ 16:34:38 #80
120777 Saabmobiel
Hopsieflopsie!
pi_44944532
Ik ben te kort in Boekarest en omgeving geweest om je tips te geven. Een vriend van mij heeft een week in Constanta doorgebracht en dat is hem wel goed bevallen.

Ik zelf heb de meeste tijd in Piatra Neamt doorgebracht, maar dat ligt te ver naar het noorden denk ik

Dit jaar waarschijnlijk weer heen.

Leuke link, jammer dat er geen vluchten vanaf Schiphol gaan.
U geeft mij het gevoel alsof ik met ťťn been in de stijgbeugel ben blijven hangen en mijn paard me door een met wilde bijen bevolkt brandnetelveld sleurt.
The pain was enough to make a shy bald buddhist reflect and plan a mass murder.
  vrijdag 12 januari 2007 @ 10:19:39 #81
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_45277147
@ dutchtrain; als je in Boekarest vertoeft, is het altijd aan te raden een auto te huren bij een Hertz of andere aanbieder en richting Predeal te vertrekken..schitterende omgeving.
Als je tijd over hebt, is naar boven rijden, richting de Karpaten al helemaal een must do ( je bent in principe zo in Brasov )
Constanta is ok, en in mei is het in Roemenie doorgaans al lekker warm.
Let wel Constanta is de grootste stad voor de kuststrook, maar doe vooral moeite om langs de strook te rijden en de verschillende badplaatsen aan te doen.
Ik zat zelf altijd in Neptun en ging daarvandaan de strook af; maar als je je beperkt tot Mamaia of Costinesti, dan mis je ook weinig.
Het hangt nogal af van wat je wil doen ( watersport, stappen of kuren )

auto is natuurlijk het leukst, en meest effectief tijdtechnisch gezien, maar met de trein ben je ook zo aan de kust en kan je in 1 ruk alle badplaatsen af.
  vrijdag 12 januari 2007 @ 10:38:08 #82
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_45277563
registreer om deze reclame te verbergen
Dank je

Ik ga eens kijken wat er zoal aan de kust te doen is, vier dagen stad en drie dagen strand lijkt mij wel een goede combinatie. Brasov houd ik in gedachten...
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
pi_61482924
Kickje ik wil met kenis naar Roemenie,We willen met vliegtuig met kerst willen we.Welke maatschapij vliegt daar allemaal heen?
Op woensdag 27 mei 2009 23:08 schreef Lambiekje het volgende:Afgezien van de datums,en natuurlijk niet van de inividuele personen van jouw en mij, maar van de werldgeschiedenis is 99,999999% verdraaid.
  maandag 8 september 2008 @ 21:13:30 #84
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_61483734
topic verdient meer aandacht, zodoende ook mijn bescheiden bijdrage
heb hele goede herinneringen aan Roemenie. Gastvrij en imo de beste keuken in Oost-Europa (minstens boekarest). Ook het taaltje klinkt lekker. Heb het land doorkruist met 'n trotter.

Hoogtepunten : Brasov !, Boekarest , Sibiu, Timisoara en de helse maar mooie rit tussen Galati en Focsani
Minder hoge punten voor Galati (geen bal te zien/doen, behalve de danube en de industiele skyline)
Cluj vond ik ook maar redelijk boring. (Maffe mafiadisco, diesel genaamd)
Arad is ook heel vreemd. Het was m'n eerste kennismaking met Roemenie; redelijk choquerend...

Boekarest kan heel duur zijn. Heb er m'n duurste overnachtingen uit heel Oost-Europa aan overgehouden. Om een beetje in een treffelijk hotel , dicht bij het stadscentrum (boekarest is groooot) betaalde ik +200§ per nacht (appartementi)
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
pi_61483892
quote:
Maffe mafiadisco, diesel genaamd
Hoe bedoel je precies?
En hoe is dat Transavia gebied?En waar kan je goedkoop overnachten?
Op woensdag 27 mei 2009 23:08 schreef Lambiekje het volgende:Afgezien van de datums,en natuurlijk niet van de inividuele personen van jouw en mij, maar van de werldgeschiedenis is 99,999999% verdraaid.
  maandag 8 september 2008 @ 21:33:03 #86
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_61484484
Diesel is een maffe hippe tent in Cluj.
Transylvanie is schitterende natuur (hoewel ik meer op steden gericht ben), zeker de moeite waard; waar elk dorp wel claimt dracula, of draculul in't roemeens , onder z'n bewoners te hebben...
Goedkoop overnachten? geen idee...
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
  maandag 8 september 2008 @ 21:39:53 #87
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_61484756
quote:
Op donderdag 9 juni 2005 16:26 schreef SHE het volgende:

[..]

Ja het slaat nergens op. Heeft mijns inziens wat weg van Brasil. Zelfde mentaliteit, zelfde verhoudingen. Mijn ouders noemen het weleens gekscherend het jamaica van het oostblok. Sommige mensen zijn te lui om iets zinnigs te doen, de andere helft is overenthousiast. Een grijs gebied is er nauwelijks.
Waar de 1 nauwelijks stromend water heeft , rijd de ander in een auto van tonnen. Boekarest barst uit zijn voegen van de bolides, terwijl als je van Boekarest naar Ploiesti rijdt, je nauwelijks verharde wegen tegenkomt...en dat is maar een stukje van 55 km.

Leuk te lezen dat toch veel nederlanders iets met Roemenie hebben. Ik als half roemeense zijnde vind dat natuurlijk vanzelfsprekend, ik weet hoe gastvrij en lief ze zijn.
Maar ook weet ik hoe laks ze zijn....ze doen eeuwen over het opknappen van alles. Daar waar vroeger ( toen het nog een monarchie was ) roemenie een waanzinnig populair wintersport en zomer land was, lijken ze nu niets meer te doen met de prachtige natuur en de praktische kuststrook. Alsof ze niet meer willen.

We zijn lui, veel te temperamentvol en vreselijk dom soms...maar een feestje geven, van het leven genieten met weinig en gastvrij zijn..DAT kunnen we als de beste


PS: Cluj moet je dan echt eens doen..Transylvanie is berucht om de prachtige vrouwen. Je moet het zeker anno 2005 eens zien...je waant je in een openbare miss verkiezing


Dat merk je anno 2007 ook nog
maar je hebt gelijk; ik had na m'n bezoek hetzelfde idee omtrent roemenie, en dat geldt voor je hele post
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
  maandag 8 september 2008 @ 21:39:53 #88
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_61484761
Ehm, Roemeense meldt zich en ik kan je met zekerheid zeggen dat Dracul niet in de buurt van Cluj zat.
Zijn kasteel vind je in Brasov, even verderop.
Overigens is de legende van Drag ook iets anders voor de Roemenen dan voor de toeristen. Helaas was het geen bloodsucker

Diesel sucks, net als Hully Gully daarvoor deed.
Maar voor Transylvanische begrippen is het acceptabel. De vrouwen zijn fantastisch en de drank is betaalbaar...who gives a fuck )
  maandag 8 september 2008 @ 21:45:50 #89
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_61484993
quote:
Op maandag 8 september 2008 21:39 schreef misteriks het volgende:

[..]

Dat merk je anno 2007 ook nog
maar je hebt gelijk; ik had na m'n bezoek hetzelfde idee omtrent roemenie, en dat geldt voor je hele post
Had het even gemeld dat je die kant op ging. Ik ben goed bevriend met de heren van Intercontinental.
In Boekarest zetten ze elke buitenlander af, al jaren.
200 euro is echt belachelijk...ok, ze wanen zichzelf het nieuwe metropool, maar zo fucking fantastisch is die smog-stad nu ook weer niet

Jammer dat ik het niet eerder wist, had je met liefde aan goede slaapplaatsen geholpen!


Ik ben zelf weer van nov-dec in Boekarest-Cluj. ( BU= geboortestad papa CLUJ=geboortestad mama )
  maandag 8 september 2008 @ 21:46:07 #90
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_61485007

je ziet er roemeens uit SHE
ken je simpatiepuntro?
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
  maandag 8 september 2008 @ 21:55:48 #91
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_61485346
quote:
Op maandag 8 september 2008 21:45 schreef SHE het volgende:

[..]

Jammer dat ik het niet eerder wist, had je met liefde aan goede slaapplaatsen geholpen!

ce faci

ik herinner me de naam vh hotel niet meer, maar was aan dat sjieke militarsky-gebouw (????!) gebouw. geheugen laat me ff id steek
alvast, ik vond bucaresti heel bruisend en heel wanordelijk; kan het het beste vergelijken met m'n beloved brussels
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
pi_61485677
In de buurt van Transylvanie zijn daar betaalbare hotels?
Op woensdag 27 mei 2009 23:08 schreef Lambiekje het volgende:Afgezien van de datums,en natuurlijk niet van de inividuele personen van jouw en mij, maar van de werldgeschiedenis is 99,999999% verdraaid.
  maandag 8 september 2008 @ 22:20:49 #93
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_61486344
quote:
Op maandag 8 september 2008 21:55 schreef misteriks het volgende:

[..]

ce faci

ik herinner me de naam vh hotel niet meer, maar was aan dat sjieke militarsky-gebouw (????!) gebouw. geheugen laat me ff id steek
alvast, ik vond bucaresti heel bruisend en heel wanordelijk; kan het het beste vergelijken met m'n beloved brussels
Bine, mulţumesc

zat je toevallig in de buurt van het casino?
En ja, Boekarest is heel wanordelijk. Ik noem het altijd orde in de chaos.
  maandag 8 september 2008 @ 22:23:03 #94
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_61486429
quote:
Op maandag 8 september 2008 22:03 schreef Slappy het volgende:
In de buurt van Transylvanie zijn daar betaalbare hotels?
Ik heb er een appartement; hollar

Zit midden in het centrum van Cluj-Napoca
pi_61486904
En hoe duur is dat gemiddeld?Maar bestaat dat kasteel van Dracula echt
Op woensdag 27 mei 2009 23:08 schreef Lambiekje het volgende:Afgezien van de datums,en natuurlijk niet van de inividuele personen van jouw en mij, maar van de werldgeschiedenis is 99,999999% verdraaid.
  dinsdag 9 september 2008 @ 17:00:07 #96
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_61502872
quote:
Op maandag 8 september 2008 22:20 schreef SHE het volgende:

[..]

Bine, mulţumesc

zat je toevallig in de buurt van het casino?
En ja, Boekarest is heel wanordelijk. Ik noem het altijd orde in de chaos.
ik bleek te slapen naast "Cercul Militar National" , wat binnenin ook wel de moeite was
Ik hou wel van de chaos daar. Je hebt daar kleine straatjes waar hippe tenten naast armoedige roma-woningen staan. Heel surrealistisch Kan je trouwens ook zeggen van ceaucescu's paleis Ik vond jammer genoeg de rondleiding binnenin nogal toerist trap-erig. Je krijgt van de honderden zalen er maar 'n 10tal te zien. Rondleiding duur met moeite een uurtje !
Sta me toe je te PM'en indien ik weer eens naar Roemenie trek; kan je tips goed gebruiken.
Tevens dwarrelt het al 'n tijdje om in die regio vastgoed aan te schaffen. Any suggestions about the do and don'ts ?
la revedere ; ce zeci
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
pi_61507123
Yo misteriks weet je goedkope hotel bij Transvila ?
Op woensdag 27 mei 2009 23:08 schreef Lambiekje het volgende:Afgezien van de datums,en natuurlijk niet van de inividuele personen van jouw en mij, maar van de werldgeschiedenis is 99,999999% verdraaid.
  dinsdag 9 september 2008 @ 19:52:39 #98
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_61507218
quote:
Op dinsdag 9 september 2008 17:00 schreef misteriks het volgende:

[..]

ik bleek te slapen naast "Cercul Militar National" , wat binnenin ook wel de moeite was
Ik hou wel van de chaos daar. Je hebt daar kleine straatjes waar hippe tenten naast armoedige roma-woningen staan. Heel surrealistisch Kan je trouwens ook zeggen van ceaucescu's paleis Ik vond jammer genoeg de rondleiding binnenin nogal toerist trap-erig. Je krijgt van de honderden zalen er maar 'n 10tal te zien. Rondleiding duur met moeite een uurtje !
Sta me toe je te PM'en indien ik weer eens naar Roemenie trek; kan je tips goed gebruiken.
Tevens dwarrelt het al 'n tijdje om in die regio vastgoed aan te schaffen. Any suggestions about the do and don'ts ?
la revedere ; ce zeci
Ik zou helemaal geen vastgoed kopen, maar een lap grond en zelf bouwen. Rondom Cluj is er ook veel grond beschikbaar ( Tarnita ) Veel interessanter!
Moet je echter wel iemand daar hebben die je vertrouwt en de boel kan volgen. Roemenen zijn net jamaicanen, liever lui dan moe.

PM is open hoor
pi_61534035
Yo She weet jij beetje goedkoop hotels rondom cluj?Matties vinden alles te duur Denken dat alles goedkoop is
Op woensdag 27 mei 2009 23:08 schreef Lambiekje het volgende:Afgezien van de datums,en natuurlijk niet van de inividuele personen van jouw en mij, maar van de werldgeschiedenis is 99,999999% verdraaid.
  woensdag 10 september 2008 @ 21:41:16 #100
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_61535955
Tip Slappy : Koop een Trotter ! staan voor verschillende prijsklasse allerhande info in. Je hebt je 18euro zooooooooo terugverdiend. Ikzelf ben verslingerd aan deze gidsen

Teren de venzare was het eerste roemeens dat ik ooit leerde In welke orde spreken we dan? maar ja, je hebt gelijk; zoooo'n avontuur van er iets te bouwen (wat kost dat dan ongeveer?) is niet te doen zonder geen locale connecties. Op dat vlak sta ik in Bulgarije al 'n pak verder..
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')