Wat is de beste manier om slavinken te braden?
Plakjes mager spek gevuld met gekruid gehakt.
Gewicht per stuk ca. 100 gram.
De slavinken op middelmatig vuur lichtbruin bakken.
En op laag vuur in ca. 10 minuten gaar bakken.
Regelmatig draaien.
Wel eerst lekker kleurtje geven voordat je de deksel erop gooit.
quote:Je moet het vuur dus niet vol aanzetten
Op dinsdag 1 juli 2003 11:12 schreef PatsneoK het volgende:
Het lukt me gewoon niet om slavinken, blinde vinken etc knap te braden. Vaak is de buitenkant aangebrand en de binnenkant nog maar net, net niet gaar. En dat vind ik zo jammer.Wat is de beste manier om slavinken te braden?
quote:idd en op een halfzacht pitje zetten, telkens wel ff controleren of het niet te hard gaat...
Op dinsdag 1 juli 2003 11:17 schreef Ashram het volgende:
Deksel op de pan, dan blijft het vocht in de pan en brandt het niet zo snel aan...Wel eerst lekker kleurtje geven voordat je de deksel erop gooit.
quote:Is goed hoor..
Op dinsdag 1 juli 2003 11:22 schreef Evie het volgende:
Als het lukt kom ik wel gezellig bij je etenlekker mjam
quote:Kijk, dat bedoel ik
Op dinsdag 1 juli 2003 11:39 schreef WpuntNL het volgende:
eerst aanbraden, kleurtje er op, dan een beetje water toevoegen, dan de deksel er op... net zoals met gehaktballen... althans... zo probeer ik het meestal... en dat lukt wel aardig... ohw en niet al te heftig vuur er onder als je het laat sudderen....
En dan krijg je dus dit:
[Dit bericht is gewijzigd door Lelijke_Aap op 01-07-2003 11:45]
quote:thnx
Op dinsdag 1 juli 2003 11:35 schreef PatsneoK het volgende:[..]
Is goed hoor..
Maar ik ga eerst nog wel even oefenen.. voordat je langs kunt komen. Ik wil je geen voedselvergiftiging laten oplopen.
quote:Dat doe ik dus wel:
Op dinsdag 1 juli 2003 11:38 schreef Fling het volgende:
Niemand die na het bruinbraden een flinke scheut water in de pan doet zodat ze dan op zacht vuur na kunnen sudderen (en van binnen gaar worden)? Als je ze tien minuten in alleen vet laat liggen, dan wordt het aanbranden, ben ik bang.
Zo, duidelijk genoeg?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |