abonnement Unibet Coolblue
  maandag 23 juni 2003 @ 14:18:04 #1
52932 thaflie
het vliegje
pi_11315264
Laat ik maar beginnen met alvast het nieuwe seizoen hier op Fok aan te kondigen.
De draft is donderdag 26 juni en vanaf 1 juli mogen de free agents getekend worden.

Je kunt hier natuurlijk al je visies over de de draft, de free agents en andere voorspellingen kwijt.

Hier wat links met meer info:
officiele site: http://www.nba.com/
algemeen nieuws: http://www.insidehoops.com/
algemeen nieuws: http://www.hoopshype.com/
draftnieuws: http://www.nbadraft.net
salarissen, free agents, verjaardagen etc.: http://www.ecsintl.com/~patricia/

ondertitels zijn voor mietjes...
  maandag 23 juni 2003 @ 18:45:08 #2
58812 fantapomelo
Lekkah! Lekkah! Lekkah!
pi_11322006
Pfff echt een boeiend seizoen staat er niet voor de deur.

Wel interessante links trouwens!

Lekkah!
  maandag 23 juni 2003 @ 21:46:28 #3
58803 Iceberg
Wodka Groeit!
pi_11327160
Inderdaad, aankomend seizoen is gewoon weer een seizoen, maar het jaar daarna is wel weer leuk omdat dat het eerste jaar wordt van de Charlotte Bobcats.
...
pi_11328167
We zullen zien of LeBron echt zo goed is als men zegt.
De vorige 1st picks vielen best tegen (Brown, Williams)
  maandag 23 juni 2003 @ 22:19:35 #5
52837 WiZaRds
Waailap online
pi_11328312
Ja kijken of Lebron in de buurt kan komen wat MJ in zijn 1e jaar in de NBA liet zien. Iedereen bestempelt hem als de nieuwe MJ. Ben bang van niet.
Zou me ook niks verbazen als Duncan MVP voor de 3e keer op rij wordt...
pi_11329560
Ik denk dat het pas interessant wordt als de transfer carrousel op gang komt. Als de Spurs Kidd idd krijgen zoals het rumoer gaat, worden ze echt de te kloppen ploeg

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar Lebron James, maar ik vraag me ook af wat Chicago gaat doen. De afgelopen jaren hebben ze steeds achter het net gevist met grote namen, misschien dat ze nu eindelijk eens goed gokken

Winnaar FOK! VBL Voor Rood-Wit Gezongen-Award
PSV, de logische kampioen
Proud To Be VBL User
Hiphop Purist
pi_11329962
Vraagje van een niet-deskundige
Zitten er voor de komende draft ook Nederlanders tussen?
Dacht dat ik iets had gelezen over enkele zeer veelbelovende university spelers..
pi_11330152
WOEI
ik vind dit stoer

Ik vind basketball geil

En wil fuckin basketball meer op tv en niet all1 Canal+ :S

Grtz JP | visit http://www.jpschadde.nl
  maandag 23 juni 2003 @ 23:57:42 #9
6146 SpankSpankeronie
Spankeronie in the Bullpen
pi_11331910
quote:
Op maandag 23 juni 2003 23:03 schreef BL_Henkie het volgende:
Vraagje van een niet-deskundige
Zitten er voor de komende draft ook Nederlanders tussen?
Dacht dat ik iets had gelezen over enkele zeer veelbelovende university spelers..

dit jaar geen Nederlandse spelers in de draft,die halve zool van Barcelona heeft zich ook terug getrokken(en terecht want die had daar werkelijk waar helemaal niets te zoeken)
volgend seizoen misschien Bryan Defares van Boise State en Tom Timmermans van Notre Dame in de draft die beide komend seizoen aan hun senior year gaan beginnen
en dan hebben we ook nog de heren Heinen en Harris rondlopen in de NCAA maar die mogen nog twee jaar college basketbal spelen
don't call to the bullpen
  dinsdag 24 juni 2003 @ 08:09:54 #10
52932 thaflie
het vliegje
pi_11335218
Eerst even reageren op wat foutjes die ik zag bij verschillende posts: Iceberg: De Bobcats van Charlotte zullen echt nog een seizoen moeten wachten. 2004-2005 wordt hun eerste seizoen en dan komt er eerst nog een expansion draft.

DjMark: De nummer 1 pick van vorig jaar was Yao Ming, en die viel niet echt tegen. Jay Williams was nr. 2.

ondertitels zijn voor mietjes...
  dinsdag 24 juni 2003 @ 09:59:12 #11
58803 Iceberg
Wodka Groeit!
pi_11336391
oh, my bad

dan heb ik het verkeerd gelezen.

ik denk trouwens dan Jason Kidd niet naar de Spurs gaan, want die spurs hebben op de pg positie al Tony Parker.

...
  dinsdag 24 juni 2003 @ 10:36:58 #12
52932 thaflie
het vliegje
pi_11337210
Aangezien ik topicstarter ben zal ik maar elk team analyseren en een kleine voorspelling geven, dan valt er wat te discussieren.

Atlanta Hawks: Waarschijnlijk is dit het meest oninteressante team uit de NBA. Hebben zeer teleurgesteld afgelopen seizoen omdat ze beloofd hadden de play offs te halen maar dat niet gedaan hebben. Hebben 3 sterspelers die geen sterspelers zijn: Abdur-Rahim heeft nog nooit bij een winnend team gezeten en Glenn Robinson kan dit taem niet leiden. Jason Terry wordt waarschijnlijk geruild want hij is shooting guard in het lijf van een point guard. Het team kan elk moment verkocht worden, dus hopelijk komt er een nieuwe eigenaar die wat kan veranderen

Boston Celtics: Veel geruchten zijn er over Antoine Walker. Uiteindelijk wordt hij denk ik niet verkocht. Hopelijk kunnen ze free agents tekenen die ze wat verder in de play offs helpen. Ze missen nog een goede pg: ik zelf dacht dat ze misschien Darrell Armstrong konden tekenen.

Chicago Bulls: Na Jordans vertrek hier zijn ze al 5 jaar aan het herbouwen. Hopelijk kunnen ze dat nu eindelijk met hun lange mannen Curry & Chandler. Helaas heeft Jay Williams een ongeluk gehad en zullen ze op zoek naar een nieuwe pg. Jalen Rose (ook al is hij de beste speler) zal waarschijnlijk geruild worden, ik denk niet dat ze veel namen onder de free agents kunnen tekenen.

Cleveland Cavaliers: Hier kan ik kort zijn: LeBron James. Ik geloof echt dat dit de nieuwe Jordan is. Maar met wie speelt hij in Cleveland. De Cavs ruilen waarschijnlijk Ricky Davis naar Minnesota, dat lijkt me een prima team voor hem.

Dallas Mavericks: Blijven vrijwel hetzelfde. Waarschijnlijk komt Karl Malone de Mavs helpen maar of ze dan opeens de titel winnen...

Denver Nuggets: De Nuggets draften waarschijnlijk Carmelo Anthony draften en willen graag Gilbert Arenas tekenen. Ze zullen niet gelijk veel winnen maar i.i.g. wordt dit een spectaculair team.

Detroit Pistons: Detroit heeft nog wat probelemen met hun nieuwe coach, Larry Brown. Hij wil namelijk gelijk 5 spelers "weg down" en niet met de 2e pick Darko Milicic kiezen. Hopelijk veranderd er niet te veel maar Miami schijnt geinteresseerd te zijn in Richard Hamilton.

Golden State Warriors: De Warriors hopen dat Arenas blijft. En moeten ook hopen dat Dunleavy net zo gaat spelen als de speler waar hij mee werd vergeleken: Chris Mullin.

Houston Rockets: Houston kan óf veel beter, óf veel slechter worden. Want eigenlijk weten we niet zo veel van hun nieuwe coach Van Gundy. Hij was met New York in de Finals maar of hij nou zou veel beter is als een vroegere coach Tomjanovic. Ik verwacht dat Yao Ming stukken beter gaat spelen en dat we eindelijk weer hoogtij-jaren kunnen verwachten in Clutch City.

Indiana Pacers: Als Jermaine blijft kunnen we nog een poosje genieten van de wispelturige Pacers. Ze hebben nog meer free agents zoals Brad Miller en Reggie Miller. Reggie Miller zou wel eens een ander team kunnen opzoeken. De Lakers?

Los Angeles Clippers: Het is weer uitverkoop. Alle sterspelers van de Clippers zijn free agents. En het zou me niets verbazen als ze allemaal vertrekken. Magette weg, Odom weg, Miller weg, Brand weg, Olowakandi wag, ik wens de Clippers weer veel succes.

Los Angeles Lakers: Vrijwel elke free agent wordt gelinkt met de Lakers. Uiteindelijk komen waarschijnlijk Juwan Howard of PJ Brown de forward positie versterken en wie weet Pippen en/Payton.

New Orleans Hornets: 2 woorden: Tim Floyd. Ik snap niet hoe de Hornets het in hun hoofd halen de slechste NBA coach ooit te tekenen. Dit kan alleen maar bergafwaarts gaan met de Hornets. Ik zie trouwens Mashburn wel geruild worden.

New York Knicks: Sprewell wordt waarschijnlijk geruild (nnar Toronto) en hopelijk krijgen ze ooit een goede point guard. Hopelijk krijgen ze in de Sprewell ruil Rafer Alston van de Raptors...

Utah Jazz: Stockton weg, Malone (waarschijnlijk) weg. Ze moeten nu echt denken aan een nieuwe ster speler. Maar wie wil er nou in Utah spelen. Utah haalt komend seizoen de play-offs niet, dat is zeker.

Washington Wizards: Met de nieuwe coach Eddie Jordan halen ze een coachen die van rennen houdt, ik verwacht dat hij dit team wil ombouwen tot net zo'n team als New Jersey (zijn laatste team) dat kan interessant worden.

Morgen ga ik verder met de andere teams.

ondertitels zijn voor mietjes...
  dinsdag 24 juni 2003 @ 10:38:35 #13
52932 thaflie
het vliegje
pi_11337234
Zou trouwens niet gek zijn. Heb je een back up pg met Tony Parker die kan leren van Jason Kidd, tegen de tijd dat Kidds contract is afgelopen (in 5 jaar) dan is Tony Parker nog maar 25 en heeft hij nog wat mooie jaren tegemoet.
ondertitels zijn voor mietjes...
pi_11337494
quote:
[b]
DjMark: De nummer 1 pick van vorig jaar was Yao Ming, en die viel niet echt tegen. Jay Williams was nr. 2.
Ja, natuurlijk. Foutje.
Maar ook Yao viel zeker de 2e helft van het seizoen flink tegen.
Ach ja we zullen zien. Ik ben inderdaad benieuwd naar de trades.


Ik ben beniewd wat Milwaukee(Mijn favoriete team) gaat doen.

  dinsdag 24 juni 2003 @ 14:18:39 #15
52932 thaflie
het vliegje
pi_11342902
quote:
Op dinsdag 24 juni 2003 10:53 schreef DjMark het volgende:

[..]

Ja, natuurlijk. Foutje.
Maar ook Yao viel zeker de 2e helft van het seizoen flink tegen.
Ach ja we zullen zien. Ik ben inderdaad benieuwd naar de trades.


Ik ben beniewd wat Milwaukee(Mijn favoriete team) gaat doen.


Ik von Yao toch best aardig, kijk hier maar: http://sports.yahoo.com/nba/players/3599/gamelog

Milwaukee moet hopen dat Desmond Mason een leidende functie neemd in het team, want ik denk niet dat Payton blijft...
En Cassell, hopelijk krijgt hij een opleving en speelt zoals hij bij Houston speelde.

ondertitels zijn voor mietjes...
pi_11348392
Als Payton niet blijft dan heeft Milwaukee afgelopen jaar met die Allen-Payton trade wel de slechtste allertijden gedaan. Het is belachelijk om Allen weg te doen tegen Payton die dan maar een paar wedstrijden gaat spelen.
  dinsdag 24 juni 2003 @ 21:40:54 #17
52932 thaflie
het vliegje
pi_11353715
Milwaukee hoopt dat Payton bij zijn vriendje Georhe Karl blijft. Ze hebben in ieder geval meer ruimte onder salary cap en Desmond Mason. En onderschat hem niet, hij schijnt veel talent te hebben.
ondertitels zijn voor mietjes...
  dinsdag 24 juni 2003 @ 22:50:25 #18
13561 kUWn
pizza, porno en passiviteit
pi_11355867
Ik las vandaag ook dat Jay Williams een motorongeluk heeft gehad. Echt balen voor de Bulls, want met een beetje gelukkige draft-pick zat er een leuk seizoen aan te komen. Als Williams op tijd hersteld is kunnen de Bulls wel eens het meest spectaculaire team van volgend seizoen worden.

Verder: het wordt tijd voor een aantal teams om iets te gaan doen op de ruil en free-agent markt. Toronto moet van Vince Carter af en Vince moet van Toronto af. Ik zie nog niet echt opties, maar een ruil tussen Knicks en de Raptors heeft potentie; Houston en Sprewell in ruil voor Carter lijkt me wel wat.

Portland is ook een team dat behoorlijk wat "sterren" zal moeten lozen. Misschien iets voor onervaren teams als Cavs, Nuggets en Bulls om 1 van deze gasten over te nemen.

Later meer!

Er is blijkbaar behoefte aan en wie zijn wij dan om daar niet aan te voldoen...
  dinsdag 24 juni 2003 @ 23:26:50 #19
6146 SpankSpankeronie
Spankeronie in the Bullpen
pi_11356912
quote:
Op dinsdag 24 juni 2003 22:50 schreef kUWn het volgende:
Ik las vandaag ook dat Jay Williams een motorongeluk heeft gehad. Echt balen voor de Bulls, want met een beetje gelukkige draft-pick zat er een leuk seizoen aan te komen. Als Williams op tijd hersteld is kunnen de Bulls wel eens het meest spectaculaire team van volgend seizoen worden.
ik weet niet wat voor een stuk je hebt gelezen over Williams maar ik ben al een paar artikelen tegengekomen waarin staat dat hij zeer waarschijnlijk out is for the coming season en zelfs dat er voor de carriere van mister Wiliams wordt gevreesd
don't call to the bullpen
pi_11357438
Ach ja jay williams, jamal crawford is zowiezo een betere speler Zoals hij de 2e helft van het seizoen stond te spelen iig Dus heel veel geen ze daaraan niet missen...
  woensdag 25 juni 2003 @ 08:28:51 #21
52932 thaflie
het vliegje
pi_11360988
Volgens mij het Jay Williams vorig seizoen vooral een probleem met zijn zelfvertrouwen. Hij had bij Duke zo weinig verloren dat hij vrijwel elke verloren wedstrijd in een enorme dip zat. En ja, bij de Bulls verlier je tegenwoordig toch zeker zo'n 50 tot 60 wedstrijden per seizoen. Wel jammer dat hij misschien nooit meer kan spelen want hij was op college echt heel erg goed. Wie weet...

[Dit bericht is gewijzigd door thaflie op 25-06-2003 19:43]

ondertitels zijn voor mietjes...
pi_11372174
ja, zulke dingen zijn echt tragisch. Maar het is nog niet zeker wanneer en of hij weer kan spelen. We wachten af.
  donderdag 26 juni 2003 @ 13:10:08 #23
52932 thaflie
het vliegje
pi_11389105
probeer ik nog wat prognoses van de resterende teams te schrijven, druk ik op de back button, is alles weg. Misschien heb ik later nog zin. Vannavond de draft. Spannend! Hopelijk zitten er ook nog mooie ruilen tussen.
ondertitels zijn voor mietjes...
pi_11396371
Draft is altijd leuk. Ben ook erg benieuwd.
  vrijdag 27 juni 2003 @ 06:23:28 #25
52932 thaflie
het vliegje
pi_11405963
Alles is gegaan zoals verwacht. In de draft bedoel ik dan.
Het enige wat mijn verbaasde was dat Maciej Lampe, die door vele mensen in de top 10 verwacht werd, pas in de 2e ronde gedraft werd.
Natuurlijk is er ook weer een Nederlander gedraft: Remon van de Hare.
Door Toronto. Hopelijk krijgt hij een contract.
ondertitels zijn voor mietjes...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')