abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 20 maart 2024 @ 16:49:56 #76
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_212894074
Dit is nu het vrouwenvoetbal topic.
What can change the nature of a man?
pi_212894124
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2024 16:49 schreef Coco het volgende:
Dit is nu het vrouwenvoetbal topic.


@RamboDirk
pi_212894134
@Coco is online. :lijstje:
  woensdag 20 maart 2024 @ 16:56:18 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212894165
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2024 16:49 schreef Coco het volgende:
Dit is nu het vrouwenvoetbal topic.
Dan passen deze nieuwsberichten er ook wel in:

Nieuwe vrouwenprofclub in de maak met Olympisch Stadion als thuisbasis

Er is een nieuwe profvoetbalclub in de maak die zich als eerste Nederlandse profclub volledig op vrouwen wil richten. De club gaat Hera heten en wil de wedstrijden gaan spelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam.
"Het voetbalsysteem moet anders. Profclubs zijn van oudsher gebouwd rondom de mannen. We willen dat vrouwen altijd op nummer één staan", zegt oprichter Marieke Visser.

De 39-jarige Visser heeft een achtergrond in marketing en een liefde voor vrouwenvoetbal. Ze bedacht het idee voor Hera vorig jaar mei uit verbazing dat de vrouwen van Ajax na de landstitel in 2023 geen officiële huldiging kregen. "Dat zou bij de mannen nooit zijn gebeurd."

Haar plan? Een nieuwe Amsterdamse club met de focus op vrouwen. "Waar vrouwen niet hoeven te vechten voor hun plek. Voor erkenning. Voor een goed salaris of de beste faciliteiten."

Wat begon als idee op een A4'tje, groeide uit tot een ambitieus businessplan. Er zijn vijf grote investeerders, onder wie Funda-oprichter Marijn Pijnenborg, die ervoor moeten zorgen dat de club financieel van start kan.

Daarnaast krijgt Visser hulp van experts uit de voetbalwereld, zoals (voormalig) internationals, maar ook Barbara Barend en Hesterine de Reus, die als een van de weinige Nederlandse vrouwen het hoogste trainersdiploma heeft.

Het Olympisch Stadion in Amsterdam wordt de thuisbasis van Hera, vernoemd naar de Griekse godin van de Olympusberg.
In 2009 speelden de Oranje Vrouwen in het Olympisch Stadion hun eerste toernooi

"In 1928 deden hier voor de allereerste keer vrouwen mee in het atletiek" zegt stadiondirecteur Carla de Groot. "Ook dit is een doorbraak."

Wel bestaat het plan nu alleen nog op papier. De huidige reglementen van de KNVB bieden geen ruimte voor de plannen van Hera als nieuwe betaaldvoetbalorganisatie (bvo). De KNVB geeft aan een open houding te hebben voor initiatieven die het voetbal verder helpen.

"We onderzoeken momenteel of en op welke wijze we het reglementair mogelijk kunnen maken dat een vrouwen-bvo toetreedt tot de sectie betaald voetbal in Nederland", aldus de bond, die sinds half 2023 van het plan weet.

Als het kan en mag, dan moet er nog over worden gestemd door de clubs, de centrale spelersraad en de bondsvergadering.

Het bekendste voorbeeld van een profvoetbalclub voor vrouwen is Angel City in Los Angeles, die in 2020 werd opgericht door met name vrouwelijke investeerders, Hollywoodsterren onder wie Natalie Portman en topsporters als tennisster Serena Williams.

Sinds 2022 komt Angel City uit in de Amerikaanse NWSL.

Visser zelf hoopt vanaf seizoen 2025/26 te starten, maar in welke divisie en onder welke voorwaarden is nog niet duidelijk. Wel is ze al in gesprek met eventuele partnerclubs, zoals Almere City, dat sinds dit seizoen bij de mannen in de eredivisie uitkomt. "City is een mooi voorbeeld van een club die jong en ambitieus is, net als wij."
Geld en succes

Hoe het team zal worden samengesteld, weet Visser nog niet. Maar alle speelsters krijgen een contract.

"Het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau tillen begint met iedereen goed betalen en met goede arbeidsvoorwaarden", zegt ook investeerder Pijnenborg. "Andere successen komen dan vanzelf, zoals binnen tien jaar de Champions League winnen."
FC Barcelona won vorig jaar de Champions League, Hera hoopt dat binnen 10 jaar ook te doen

Hoeveel geld heeft een nieuwe profclub eigenlijk nodig als je staf en speelsters goed wilt betalen en ze alle faciliteiten wilt bieden? "Het gaat om een serieuze investering voor de lange termijn. Je hebt meerdere miljoenen nodig voor de eerste jaren om mee te kunnen draaien op het hoogste niveau", becijferde Pijnenborg.

Met welke bedragen Hera precies gaat werken, wil Visser niet zeggen: "Een gemiddelde vrouweneredivisiebegroting begint bij een paar ton. De vrouwen van Olympique Lyonnais hebben een begroting van acht miljoen. We weten wat we nodig hebben."
Innovatie

Er zijn dus diepe zakken nodig. Is het een filantropisch project? "Dit is zeker geen maatschappelijk project, maar een commerciële kans", zegt Visser.

Ze baseert zich onder andere op een UEFA-rapport waarin staat dat de waarde van vrouwenvoetbal de komende jaren zal verzesvoudigen tot 686 miljoen euro in 2033.

"Hera gaat over iets nieuws", vult Pijnenborg aan. "Vrouwenvoetbal is geen mannenvoetbal. Innovatie heeft soms een eigen focus nodig."

En hoe zit het met een eigen stad? Heeft Amsterdam naast Ajax Vrouwen wel ruimte voor een tweede team?
Visser: "Rotterdam heeft drie profclubs, dus dat lijkt me geen probleem."
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator woensdag 20 maart 2024 @ 16:56:54 #80
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_212894174
User @golfer komt er met gestrekt been in.
What can change the nature of a man?
  woensdag 20 maart 2024 @ 16:57:41 #81
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212894188
En:

De Graafschap en NAC Breda treden met vrouwenploeg toe tot eerste divisie

De Vrouwen Eerste Divisie krijgt er vanaf volgend seizoen twee nieuwe clubs bij: De Graafschap en NAC Breda, die beide starten met een vrouwentak. Met de nieuwe promotie-/degradatieregeling die na de zomer ingaat, kan de strijd om wie er doorstoomt naar de eredivisie beginnen.

De Graafschap start samen met MVVA, een jeugdopleiding voor voetbalsters in de Achterhoek, een eerste vrouwenteam. "In heel Gelderland zijn er geen teams voor talentvolle voetbalsters. Wij springen in dat gat", zegt Hilde Gerritsen, een van de twee voetbalmanagers van De Graafschap Vrouwen.

Ze hebben nu 120 speelsters en willen een team bouwen met jonge voetbalsters uit de eigen opleiding, mede aangevuld met speelsters uit de Bundesliga. "De stap over de grens is bij ons niet zo groot", aldus Gerritsen.

"Het vrouwenvoetbal is van deze tijd. Het is niet meer weg te denken en de groei is enorm", aldus technisch directeur Peter Bijvelds van De Graafschap.

Momenteel bestaat de Vrouwen Eerste Divisie nog uit dertien teams, waarvan twaalf beloftenploegen. Sparta Rotterdam is dit seizoen nog het enige 'eerste elftal' dat uitkomt in deze competitie, die is verdeeld over twee poules (A en B). Een nieuwkomer in de eerste divisie begint altijd in de lagere B-poule.

Vanaf komend seizoen kan promotie naar de eredivisie worden verdiend door ofwel de najaarscompetitie, ofwel de voorjaarscompetitie in poule A te winnen. De winnaars van deze competities spelen tegen elkaar een beslissingswedstrijd. Wordt een team zowel najaars- als voorjaarskampioen, dan is een beslissingswedstrijd niet nodig en promoveert dit team direct.

Belangrijk detail: beloftenploegen komen niet in aanmerking voor promotie. Daarnaast zijn er licentie-eisen waaraan een gepromoveerd team moet voldoen voordat die wordt toegelaten in de eredivisie.

Ook NAC Breda heeft goedkeuring van de KNVB gekregen voor een vrouwenelftal. Mede vanwege de toenemende populariteit, zo valt te lezen op de website van de club.

In het verleden was er in de regio een vrouwenteam van Willem II, tot de Brabantse club daar in 2011 de stekker uit trok. De hoop is dat de nieuwe vrouwentak van NAC en plek wordt waar talent uit de regio naartoe kan.

In tegenstelling tot De Graafschap, dat samenwerkt met een lokale voetbalschool, gaat NAC het op eigen kracht doen.

Pia Rijsdijk, manager vrouwenvoetbal bij de Bredanaars, vertelt: "We gaan het zelf doen, op een manier die we uitgebreid hebben verwerkt in het plan dat we bij de KNVB hebben ingediend. Daarbij speelden ook onze maatschappelijke en commerciële plannen een rol."

Nu de KNVB groen licht heeft gegeven, kan NAC ook concreet aan de slag met het invullen van de selectie en technische staf. "We hebben meerdere speelsters in kaart gebracht, zowel talenten uit de regio als speelsters die nu al bij betaaldvoetbalclubs actief zijn", vertelt Rijsdijk.
Groeiende interesse

Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB, kijkt uit naar de komst van De Graafschap en NAC in de eerste divisie.

"We zien een groeiende interesse van clubs om deel te nemen aan het vrouwenvoetbal, wat we uiteraard als positief ervaren. Het is echter van essentieel belang dat clubs met een solide plan komen."

"Zowel bij De Graafschap als NAC Breda hebben we er vertrouwen in dat de vrouwenafdeling op een goede en volledig geïntegreerde wijze onderdeel zal worden van de betaaldvoetbalorganisatie. Dit biedt het vrouwenvoetbal de kans om zowel sportief als professioneel een sterke ontwikkeling te realiseren."
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212894508
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2024 16:49 schreef Coco het volgende:
Dit is nu het vrouwenvoetbal topic.
Oké baas.
Van Domselaar trouwens OUT rest van het seizoen. Heupblessure en operatie gehad. Die EK kwali wordt niet leuk. -O-
The only way you can be original, is to be yourself.
  woensdag 20 maart 2024 @ 17:33:05 #83
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_212894653
quote:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Winst willen maken met een voetbalclub _O-

Daarnaast is er maar 1 club in Amsterdam!

WZAWZDB
  woensdag 20 maart 2024 @ 17:39:50 #84
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_212894775
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2024 17:21 schreef RedWhiteArmy1983 het volgende:

[..]
Oké baas.
Van Domselaar trouwens OUT rest van het seizoen. Heupblessure en operatie gehad. Die EK kwali wordt niet leuk. -O-
Wie is reserve bij Oranje? Toch niet die Weimar weer, he.
pi_212895135
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2024 17:39 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Wie is reserve bij Oranje? Toch niet die Weimar weer, he.
Lize Kop
Boot lickin, piss drinkin, fingerfriggin, tit tweakin, love bitin, arse lickin, shit stabbin, mother fuckin, spunk lovin, ball bustin, cock suckin, fist fuckin, lipsmackin, thirst quenchin, cool livin, ever givin USELESS MAN
  woensdag 20 maart 2024 @ 20:48:28 #86
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212897966
Ik was gisteren bij de Champions League in de Johan Cruijff Arena,

Ik ben er een beetje ingeluisd door vriendinnen, want ik heb ooit gezegd dat ik niet naar Ajax ga kijken, behalve als het vrouwen zijn, of wanneer ze tegen PSV of Union Berlin moeten.

En tjah, toen had ik ineens tickets voor de F-Side.

Heel vreemd was het om mee te maken dat iedereen zat, ik niet, ik stond, met toestemming van mijn achterburen. Netjes overlegd.


De sfeer was bizar goed voor een pot die dik verloren werd door de thuisclub.

De wave in het stadion was vermakelijk, en liet wel zien hoe boeiend de pot was op dat moment.


Morgen meer!
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
pi_212899251
Begin een voetbalploeg alleen voor mannen en het hele land roept moord en brand :')
"You can call me Susan if it makes you happy"
  woensdag 20 maart 2024 @ 23:19:14 #88
189403 Mickytjuh
Flip flap floep
pi_212899790
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2024 22:09 schreef TLC het volgende:
Begin een voetbalploeg alleen voor mannen en het hele land roept moord en brand :')
Ik geloof toch dat dat in t verleden bij de BVO's toch wel zo is geweest.

Valt wel mee dus.
Mercedes weet wat mijn beperking is
Groene zeep op je rug, en af laten glijden
  Redactie Sport donderdag 21 maart 2024 @ 07:23:24 #89
274204 crew  Mexicanobakker
pi_212900452
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2024 22:09 schreef TLC het volgende:
Begin een voetbalploeg alleen voor mannen en het hele land roept moord en brand :')
Lijkt me niet eigenlijk.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_212901749
quote:
2s.gif Op woensdag 20 maart 2024 18:09 schreef hole1988 het volgende:

[..]
Lize Kop
Ja, die zal het wel worden, samen met Weimar en Van Eijck. Alhoewel Jonker wellicht ook wat ervaring erbij zal willen hebben (Lorsheyd of Geurts, al is die laatste bankzitter bij Häcken).

quote:
3s.gif Op woensdag 20 maart 2024 20:48 schreef Mickytjuh het volgende:
Heel vreemd was het om mee te maken dat iedereen zat, ik niet, ik stond, met toestemming van mijn achterburen. Netjes overlegd.

De sfeer was bizar goed voor een pot die dik verloren werd door de thuisclub.

De wave in het stadion was vermakelijk, en liet wel zien hoe boeiend de pot was op dat moment.

Ja, net als bij de Oranjevrouwen. Op vrouwenvoetbal komt overall heel ander publiek af. Meer vrouwen, kinderen, gezinnen. Ook clowns :r maja so be it. Capuchonnetjes zul je er vooralsnog niet zien. _O-

Jackie er ook geblesseerd af gister. ;( De Oranje lappenmand wordt steeds meer gevuld. Maar het leek ogenschijnlijk mee te vallen, wellicht ook deels uit voorzorg ivm "dubbel programma" van PSG.
The only way you can be original, is to be yourself.
  donderdag 21 maart 2024 @ 10:13:28 #91
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_212901863
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2024 10:02 schreef RedWhiteArmy1983 het volgende:

[..]
Ja, die zal het wel worden, samen met Weimar en Van Eijck. Alhoewel Jonker wellicht ook wat ervaring erbij zal willen hebben (Lorsheyd of Geurts, al is die laatste bankzitter bij Häcken).
[..]
Ja, net als bij de Oranjevrouwen. Op vrouwenvoetbal komt overall heel ander publiek af. Meer vrouwen, kinderen, gezinnen. Ook clowns :r maja so be it. Capuchonnetjes zul je er vooralsnog niet zien. _O-

Jackie er ook geblesseerd af gister. ;( De Oranje lappenmand wordt steeds meer gevuld. Maar het leek ogenschijnlijk mee te vallen, wellicht ook deels uit voorzorg ivm "dubbel programma" van PSG.
Die kwalificatie wordt sowieso een hels karwei in deze poule en gelet op de huidige staat van het Nederlands team.
pi_212901991
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2024 10:13 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Die kwalificatie wordt sowieso een hels karwei in deze poule en gelet op de huidige staat van het Nederlands team.
Ja Daphne en Jill er sowieso niet bij + "generatiewissel" + de laatste 2 kwali wedstrijden die gewoon midden in juli (vakantie) gepland worden (welke domoor verzint dat? :') ) waarbij bijv de Noren wel in het voordeel zijn aangezien die gewoon midden in hun seizoen zitten. Al spelen de beste Noorse speelsters uiteraard in het buitenland, maar dan nog...
The only way you can be original, is to be yourself.
pi_212940818
quote:
Gratis geld bestaat niet en al helemaal niet in (top)sport. Speelsters die klagen over te lage beloningen in de
@VrEredivisie
moeten zich eerst realiseren dat je pas kunt betalen als er inkomsten tegenover staan. Daarbij: Nederland is te klein om volwaardige teams op de been te brengen. Als je bal 2 keer naar de juiste kleur speelt word je al geselecteerd want er is gewoon te weinig talent voor zoveel clubs. Zouden de speelsters die nu klagen thuis een spiegel hebben?
twitter
  Moderator / Redactie FP + Sport zondag 24 maart 2024 @ 14:18:45 #94
408813 crew  trein2000
pi_212941851
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2024 13:07 schreef Nober het volgende:

[..]
[ x ]
Inderdaad laten we zorgen dat een gelijkwaardig percentage van de omzet naar salarissen gaat…
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_212942722
Kijk nu psv Feyenoord. Een vvv-bon is het enige wat ze verdienen.

Kreeg wel 6 mailtjes met aanbiedingen voor gratis tickets. Niet zo gek dan dat ze zogenaamd '10.000' toeschouwers hadden. 10.000 weggegeven kaartjes ja waarvan er 7000 komen opdagen.

[ Bericht 59% gewijzigd door RipCity op 24-03-2024 15:31:41 ]
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_212950690
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2024 14:18 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Inderdaad laten we zorgen dat een gelijkwaardig percentage van de omzet naar salarissen gaat…
Goede suggestie. Verder vind ik dat je moet verdienen wat je oplevert. Minimaal het minimumloon prima, maar vrouwenvoetbal levert voor de clubs momenteel qua kaartverkoop en merchandise te weinig op. Dan zal je het van meer sponsorinkomsten moeten hebben. Verder zou de KNVB ook geld beschikbaar kunnen stellen. Er komt een mannen EK aan, daar worden sowieso weer wat miljoenen binnen geharkt. Jonker was gisteren bij Studio Voetbal en gaf aan dat het vooral van belang was voor de "rechterrijtje clubs" dat er meer geld beschikbaar komt.

Verder maakt-ie woensdag de Oranjeselectie bekend. Er komen wat verrassende namen. Maar dat is niet zo gek als je weet dat Roord en Van Domselaar er nu voor lange tijd er niet bij zijn, Groenen er 3 weken uit ligt (gaat het niet halen), Miedema de afgelopen maand ook niet meer gespeeld heeft voor Arsenal en Martens gister ook na 5 minuten met een blessure (wellicht hamstring) uitviel. Het wordt derhalve een zwaar begin van de kwalificatie, want niet de minsten ontbreken...
The only way you can be original, is to be yourself.
  vrijdag 5 april 2024 @ 10:28:33 #97
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_213094753
Vanavond om 18.15u de eerste EK-kwalificatie, Italie-uit. Zal wel weer een lastige avond worden met al die afwezigen.
pi_213094810
Hup Italië.
  vrijdag 5 april 2024 @ 10:41:33 #99
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_213094918
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2024 10:33 schreef Zipportal het volgende:
Hup Italië.
Je juicht maar mooi voor het vlaggetje.
pi_213095112
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2024 10:28 schreef WheeledWarrior het volgende:
Vanavond om 18.15u de eerste EK-kwalificatie, Italie-uit. Zal wel weer een lastige avond worden met al die afwezigen.
Geen Viv, Jackie, Lieke, Daphne en Jill. Desondanks is verder iedereen fit en zou er "meer energie" in de groep zitten dan in de vorige interlandperiode.
Nu maar schade beperken, in mei/juni 2x van de Finnen en thuis van Italië winnen, en dan sta je er w.b. plaatsing wel goed bij in de poule verwacht ik.
The only way you can be original, is to be yourself.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')